ferninho írta:
mint írtam korábban én tényleg allergiás vagyok a rossz helyesírásra, de emellett mégis kisbetűvel írok, mert nem tartom ezt annyira fontosnak, hogy szenvedjek mindig a Shifttel vagy a Caps Lockkal, és ez kismértékben le is lassítana és ahogy egyre többet fórumoztam szépen kikopott nálam, amelyet megpróbálok kompenzálni a rengeteg sortörésemmel és ez nekem így nagyon is bevált.
én támogatom, sőt örülök is neki, hogy van olyan akit szintén zavar, hogy nem bírnak leírni egy szót helyesen, borzasztó a mai emberek helyesírása, de nem az a legnagyobb probléma ebben a témában, hogy egy fórumon (!) nem használunk nagybetűt a mondat elején és nem is az, hogy egy-két vesszőt rossz helyre teszünk vagy vessző után nem tesz valaki szóközt...
ha valaki rosszul ír egy szót írj neki, írd le neki helyesen és ezzel segítesz mind neki, mind a fórumon lévő közösségnek, de azzal nem segítesz, hogy megpróbálod az embereket megváltoztatni egy olyan dologban, amelyet önszántukból választottak, mert tisztában vagyunk vele, hogy a mondatokat nagybetűvel kezdjük, nem hagytuk ki az általános első osztályt.
Tisztában vagyok azzal, hogy én is megkapom:miért kötekedek?
Valamilyen szinten Bobnak igazat adok, de ettől nem írtam volna ide.
Az a tény, hogy te fárasztónak tartod a Shift és Caps Lock gombok használatát kicsit mosolyogtató érv.
Talán még ez sem késztetett volna reagálásra, viszont az idézésben széthúztam neked két mondatot.
Te magad írtad, olvasd végig. Szerinted normális dolog a magyar helyesírásban, valamint emberi kommunikációban, hogy egy mondat hat sorból áll? A mondat szerkesztésnek is vannak írott és íratlan szabályai, ahogyan az emberi kommunikációban is használunk szünetet.
A gondolataid alapvetően a témáról viszont teljesen jók.