kanty írta:Én arra értettem, hogy minden évben van egy típusú Dexter ellenfél, akit a végére ki is iktat. Ezért lesz vontatott és unalmas egy idő után. Amikor egy igazán karakteres ellenfél van, akkor az egész nagyon cucc - például a negyedik évad - de amikor nincs, akkor azért vontatott.
Nyilván Dexet nem fogják kiírni, más sorozatokban is ritka ez. De ott legalább látsz egy minimális esélyt erre. Nem azt mondom, hogy én azért drukkolok, hogy egy adott sorozatban kiírják a főszereplőt, de izgalom szempontjából azért nem mindegy. Pl. ott a Breaking Bad, azért van esély arra, hogy Walttal valamikor történik valami. Vagy a Homeland, ahol már az egyik főkaraktert az első évad végén kiakarták nyírni és látható, hogy ez valamikor meg is fog történni.
Azért sokkal több van a sorozatban, mint hogy van egy főgonosz és azt lenyírja a végére és csoki. Ennél bőven szerteágazóbb a dolog, ahogy alább is írtam, de oké, a koncepció nagyjából ez. De ha tök jól van megcsinálva és izgalmas, akkor miért is ne? (Ráadásul az utóbbi két évadban már nem is lehet egy kifejezett főellenről beszélni.) Persze, lehet tudni, h nem Dex húzza a rövidebbet, mivel ott véget érne a széria. De ha ilyen alapon gondolkodunk, akkor (h ilyen kultikusabbat említsek) pl a Szökés is gagyi, mert tudni lehet, h megszöknek, aztán nyilvánvaló, h elkapják őket, aztán megint előre lehet tudni, h megszöknek
Jó is, h említed a BB-t, mert azzal is akartam példálózni az előzőben. Ott is megvan a fő ember, Walt. És ugyan nem nézem a sorozatot, de valszeg ha kiiktatnák, akkor ott lenne a vége a dolognak, nem? (Lehet h nagy hülyeséget mondok, de ahogy lejön, kb ő a lételeme az egésznek.) És írod, h megvan az esély, h kinyírják. Igen, de pont azért ugyanúgy nem fogják, ahogy Dexet sem, mert az lenne a sorozat vége. Dex körül is szorult a hurok már párszor és miután tudható volt, h lesz folytatás, nem kellett különösebben aggódni miatta, ahogy az általad említettben sem, nemde?

Szal ha jól van megírva a sztori és érdekes a cselekmény, akkor nem válik fásulttá az ember a nézése közben, különösen, ha nem is egy szálon futnak az események, amivel meg aztán tényleg nem lehet megvádolni a Dex-et.