messze az évad legunalmasabb része volt leszámítva az utolsó két percet. zach fiút jól meglékelték

dexter, jövőheti előzetes
hát kb abban 30 mp-ben ellőttek mindent jó szokás szerint. nem gondoltam volna h debrát vissza teszik miami metrohoz
1. Jesse ki akart szállni, de Walt nem akarta engedni, mivel Gus halálával abszolút tér nyílt és egy olyan őrizetlen aranybánya most az utca, hogy csak kifosztásra vár. És ehhez szüksége van egy társra és Jesse-t akarja, hogy maradjon vele. El is mondja, "Now, I'm in the empire business." Viszont ahogy Mike kilépett (ki akart lépni, ugye), Jesse sem akarta folytatni. De igazából nem is az a kiváltó ok, hogy Mike elment, hanem hogy látta, ahogy meghal a kisfiú. Ez már túl sok volt neki, elég volt, finito.davi10 írta:1. Honnan volt az a 2 zsák pénze Jesse-nek? Nem valami végkielégítést kapott, vagy vmi lóvét harmadoltak Mike-al?
2. A csaj, aki bejött az autómosóba ki is részletesen? Körvonalakba asszem vágom, hogy ki és mi ő, de gondoltam megkérdezek egy fanatikust.
Jaime-t mennyire gyűlöltem a Jory-esetnél...miihii írta:http://www.hbo.hu/series/tronok-harca/a ... aban_44311
A cím önmagáért beszél, gif-ek a legdurvább GoT gyilkokról
1. WW adta neki engesztelésül, mert látta rajta h szomorúdavi10 írta:
Breaking Bad
1. Honnan volt az a 2 zsák pénze Jesse-nek? Nem valami végkielégítést kapott, vagy vmi lóvét harmadoltak Mike-al?
2. A csaj, aki bejött az autómosóba ki is részletesen? Körvonalakba asszem vágom, hogy ki és mi ő, de gondoltam megkérdezek egy fanatikust.
Hát ez ennyi, van akinek jobban bejön az egész, van akinek kevésbé, nincs ezzel gond. Nekem nem unalmas a lényegében valóban egy sémára épített történetvezetés, mivel az elég jól van tálalva és a többi mellékszál is egész erős ahhoz, h ne fulladjon ki a sorozat.kanty írta:Dex
Strick Back-et valaki nézi. Dzsánkisok szerint a legjobb akciósorozat. Adok valamikor egy esélyt neki.
Én azért nem vennék mérget rá, hogy ez ilyen gyorsan elintéződik, Vogel eleve támogatja a gyereket, ott van Quinn szála is, szóval egyáltalán nem tűnik egy jelentéktelen és könnyen kiírható fogaskeréknek a sztoriban.miihii írta:Dex
Ez igaz, csak azért bökött meg nagyon, mert előtte nem győzték a szánkba rágni, h a nagyember mennyire nagyember és h 24/7-ben tudják hol jár majd Dex és bizonyították is, amikor elverték a mégsem titkos randi után. Aztán lett belőle nagy hűhó semmiértsjd írta:Azok után már fel sem tűnik, hogy az előző évadban fényes nappal a nyílt utcán rabolta el valamelyik tagot. Azért lássuk be, ha a dramaturgia nem kívánja meg, akkor nem sokat szőröznek ezeken a dolgokon.miihii írta:Dex
Amúgy nagyon fárasztó lenne, ha 25ezredszerre is eljátszanák azt, hogy Dexter megszívja azt, hogy nem öl meg időben valakit, jelen esetben Zach-et. Illetve ezt az egész mester-tanítvány összetűzést is kicsit túl sokszor láttam már máshol.
Azok után már fel sem tűnik, hogy az előző évadban fényes nappal a nyílt utcán rabolta el valamelyik tagot. Azért lássuk be, ha a dramaturgia nem kívánja meg, akkor nem sokat szőröznek ezeken a dolgokon.miihii írta:Dex
Ami negatívum az epizódból, az meg sztem elég blőd dolog. Mégpedig az, h a csilliomos urat senki az égvilágon nem őrzi a hajóján!? Plusz Dex-et éppen akkor nem követték!? Ráadásul simán észrevétlenül ki tudnak csempészni néhány zacskónyi Miles-t a fedélzetről fennakadás nélkül!?
Sztem ez így elég gyökér megoldás volt. Persze lehet mondani, h ekkora tanár Dex, de akkor hol volt a tanár, amikor lebuktak Hannah kertjében meg a smasszerok megropogtatták a bordáit? Nem tudott észrevétlen maradni pont akkor, a hajón meg igen, mi? Hát persze...
Azért sokkal több van a sorozatban, mint hogy van egy főgonosz és azt lenyírja a végére és csoki. Ennél bőven szerteágazóbb a dolog, ahogy alább is írtam, de oké, a koncepció nagyjából ez. De ha tök jól van megcsinálva és izgalmas, akkor miért is ne? (Ráadásul az utóbbi két évadban már nem is lehet egy kifejezett főellenről beszélni.) Persze, lehet tudni, h nem Dex húzza a rövidebbet, mivel ott véget érne a széria. De ha ilyen alapon gondolkodunk, akkor (h ilyen kultikusabbat említsek) pl a Szökés is gagyi, mert tudni lehet, h megszöknek, aztán nyilvánvaló, h elkapják őket, aztán megint előre lehet tudni, h megszöknekkanty írta:Én arra értettem, hogy minden évben van egy típusú Dexter ellenfél, akit a végére ki is iktat. Ezért lesz vontatott és unalmas egy idő után. Amikor egy igazán karakteres ellenfél van, akkor az egész nagyon cucc - például a negyedik évad - de amikor nincs, akkor azért vontatott.
Nyilván Dexet nem fogják kiírni, más sorozatokban is ritka ez. De ott legalább látsz egy minimális esélyt erre. Nem azt mondom, hogy én azért drukkolok, hogy egy adott sorozatban kiírják a főszereplőt, de izgalom szempontjából azért nem mindegy. Pl. ott a Breaking Bad, azért van esély arra, hogy Walttal valamikor történik valami. Vagy a Homeland, ahol már az egyik főkaraktert az első évad végén kiakarták nyírni és látható, hogy ez valamikor meg is fog történni.
Mihiii-hez hasonlón én sem igazán értem, ebben miért lenne olyan különleges a Dexter. Eleve a sorozatok 90%-a szérializált, innentől kezdve még kifejezetten pozitív, hogy legalább évad szinten van benne valami átívelő szál. (Amúgy "simán meg is oldódnak" ???kanty írta: A Dexter unalmasságát - ha tényleg az - az adott évadok milyensége nem igazán befolyásolja, bármennyire is furán hangzik. A Dexternél az alapötlettel van a gond. Legalábbis nekem ez az, ami miatt elmúlt a varázslat. A fő szálak minden évadban szinte a nulláról indulnak, aztán a végén simán meg is oldódnak.
Elég kevés olyan sorozatot ismerek, ami több évadból áll és lényegében az egyes szériák nem valamiképpen a nulláról indulnakkanty írta: A Dexter unalmasságát - ha tényleg az - az adott évadok milyensége nem igazán befolyásolja, bármennyire is furán hangzik. A Dexternél az alapötlettel van a gond. Legalábbis nekem ez az, ami miatt elmúlt a varázslat. A fő szálak minden évadban szinte a nulláról indulnak, aztán a végén simán meg is oldódnak. Ott van Dex, aki messze a legérdekesebb karakter és ő érintetlen, ezért érzed, hogy olyan nagy dráma mégsem történhet, hiszen Dexter-t csak nem írják ki - ez azért még nem spoiler.
Én ezek miatt hagytam abba valahol az ötödik évadban. Lehet, hogy előveszem majd és ledarálom, de az "eldobom az agyam" élmény több, mint bizonyos, hogy elmarad.
Na most jöhettek, "védhetitek".![]()
- Homeland!!!! (Neked főleg azért, mert nagyrészt a 24 írógárdáját emelték át)noname írta:Ez direkt külön írom: Valaki ajánljon valami jó sorozatot, mert a barátnőmmel kifogytunk. Az eddigi kedvencek:
Supernatural,Game of Thrones,24,Avatar the last Airbender,Full metal alchemist,Death note,,Code Geass,Elfen lied,Sherlock,Firefly,Simpsons,Family Guy,Futurama,House MD, Arrow, American horror story, Castle, Hellsing
Amik nem váltak túlzottan be: Sopranos, Lost, Battlestarr Galactica(rémes karakterek), Breaking bad(ez még azért rajta van a listán),Dexter(sztem 2 szezon után már unalmas),South Park,Cleveland Show, American dad, Walking dead, Prison break,Touch(határeset, de unalmas),Grimm(rémes karakterek)
A Wire épp most van elbírálás alatt.
Amit keresünk, az ne legyen sitcom és legyen pörgős.
Szóval. Mit tudtok ajánlani?