noname írta:Bale-ről:
Először is, Bale nem Ronaldo. Nem garancia a sikerre.
Bale remek játékos, de a Spursben akkor lett igazán nagy sztár, amikor teljesen szabad szerepkört kapott a támadószekcióban. A Realban ezt nem fogja megkapni, az már Ronaldoé. Akkor lett volna ez nagy igazolás, ha Ronaldo közbe lelép. Így csak arra jó h több legyen a sztár. Remélem nagy bukta lesz.
Azért innen Mo-ról elég nehéz megítélni a dolgokat, hogy kinek milyen szerep fog jutni a csapatban. Biztosan benne van az igazolásban, hogy Perez villantani akart egyet, viszont Zidane is nagyon mantrázott a gyerek mellett egész nyáron. Egyébként én nem érzem, hogy Ronaldo-nak szabad szerepköre lenne. Egyedül annyi, hogy neki nem kell visszazárnia védekezni (legalábbis csak nagyon minimálisan), de ettől függetlenül ő ugyanúgy a bal oldalon tolja az esetek 95%-ban. Az már egy másik kérdés, hogy gyakran megjelenik a center pozíciójában, de ez csak azért van, mert a legtöbb figura őrá van kihegyezve. Ha már valakinek szabad szerepköre van a csapatban, akkor az Isco. Mellesleg Piqué is rengeteget megy fel a támadásokkal, sokszor a center helyénél várja a labdát, mégsem mondhatjuk azt, hogy szabad szerepköre van. Az, hogy bizonyos taktikai elemek alkalmazásakor a játékosok változtatják a pozíciójukat nem egyenlő azzal, hogy valaki szabad szerepkörben játszik. Ronaldo is csak nagyon ritkán cserél oldalt Di María-val (mint kb Imréék

), szóval ilyen szempontból én nem látom akadályát annak, hogy Bale érkezik. Mellesleg a walesi még mindig szemtelenül fiatal, a játékát még bőven lehet alakítani, egyáltalán nem biztos, hogy a jobboldalon kudarcot fog vallani. Tudom nem egy kávéház, de Messi sem a csatár (vagy hamis kilences) pozícióban kezdte annak idején.
Persze reménykedni lehet, hogy nem fog beválni, rivális táboroknál ez normális. A túloldalon ugyanez zajlik Neymarra vonatkozóan.
Pláne, ha még Busquets és Mascherano is ott van.
De ha ez a cél, akkor szerintem Pepe lenne a legideálisabb jelölt a védőposztra. Pluszban CR a padra még odaférne, ha hirtelen ki kell állíttatni valakit az ellentől.