jenooo írta:noname írta:Bale-ről:
Először is, Bale nem Ronaldo. Nem garancia a sikerre.
Bale remek játékos, de a Spursben akkor lett igazán nagy sztár, amikor teljesen szabad szerepkört kapott a támadószekcióban. A Realban ezt nem fogja megkapni, az már Ronaldoé. Akkor lett volna ez nagy igazolás, ha Ronaldo közbe lelép. Így csak arra jó h több legyen a sztár. Remélem nagy bukta lesz.
Azért innen Mo-ról elég nehéz megítélni a dolgokat, hogy kinek milyen szerep fog jutni a csapatban. Biztosan benne van az igazolásban, hogy Perez villantani akart egyet, viszont Zidane is nagyon mantrázott a gyerek mellett egész nyáron. Egyébként én nem érzem, hogy Ronaldo-nak szabad szerepköre lenne. Egyedül annyi, hogy neki nem kell visszazárnia védekezni (legalábbis csak nagyon minimálisan), de ettől függetlenül ő ugyanúgy a bal oldalon tolja az esetek 95%-ban. Az már egy másik kérdés, hogy gyakran megjelenik a center pozíciójában, de ez csak azért van, mert a legtöbb figura őrá van kihegyezve. Ha már valakinek szabad szerepköre van a csapatban, akkor az Isco. Mellesleg Piqué is rengeteget megy fel a támadásokkal, sokszor a center helyénél várja a labdát, mégsem mondhatjuk azt, hogy szabad szerepköre van. Az, hogy bizonyos taktikai elemek alkalmazásakor a játékosok változtatják a pozíciójukat nem egyenlő azzal, hogy valaki szabad szerepkörben játszik. Ronaldo is csak nagyon ritkán cserél oldalt Di María-val (mint kb Imréék

), szóval ilyen szempontból én nem látom akadályát annak, hogy Bale érkezik. Mellesleg a walesi még mindig szemtelenül fiatal, a játékát még bőven lehet alakítani, egyáltalán nem biztos, hogy a jobboldalon kudarcot fog vallani. Tudom nem egy kávéház, de Messi sem a csatár (vagy hamis kilences) pozícióban kezdte annak idején.
Persze reménykedni lehet, hogy nem fog beválni, rivális táboroknál ez normális. A túloldalon ugyanez zajlik Neymarra vonatkozóan.
Pláne, ha még Busquets és Mascherano is ott van.
De ha ez a cél, akkor szerintem Pepe lenne a legideálisabb jelölt a védőposztra. Pluszban CR a padra még odaférne, ha hirtelen ki kell állíttatni valakit az ellentől.

Szerintem egy kicsit mindkét részről fals az a kijelentés, hogy Cr-nek mekkora szabadsága van. Véleményem szerint sokkal nagyobb szabadságot kaphatna, de nincs szüksége rá. Ő ott érzi jól magát a baloson, az fekszik neki jobban, ott eredményesebb. Ő is mondta, hogy nem szeret középen lenni, nem az ő posztja. Ezért nem is látni nagyon máshol, pedig bőven megtehetné. A walesinek ellenben sokkal jobban fekszik, ha szabadon mozoghat. Bemehet középre, vagy akár a másik oldalra, viszont neki is a balos az ami legjobban fekszik. Most eléggé be lesz "korlátozva", tekintve, hogy középen ott lesz Benzema, illetve Isco, akinek szüksége van helyre, Cr pedig nem hiszem, hogy annyiszor átjönne Bale miatt. Egyelőre az az érzésem, hogy kicsit vonalszélsőt fognak vele játszatni, ő leginkább egy többnyire kontrafocit játszó csapatba illene, az erősségei ott jönnének ki jobban, Ancelotti viszont egy labdatartósabb, rövid passzos focit akar bevezetni.
Ez nem Bale erőssége, persze nem lesz fogalmatlan hozzá, de itt nem fognak úgy rá játszani, mint Angliában és nem is a számára legideálisabb posztot foglalhatja el. Di Marianal vagy Özilnél szélen biztosan jobb lesz, de jó eséllyel közel sem fogja azt a szintet hozni amit Angliában, sem eredményességben, sem játékban, főleg úgy, hogy elég gyászos volt a lövés/gól mutatója. Ez nálatok szerintem csak Cr-nek megengedett.
h3x0r:
Az, hogy nem voltak olyan játszótársai mint nálatok lehetnek igaz, de ennek van egy árnyoldala is. Sokkal több mindent megtehetett, sokkal jobban alájátszottak. Ezért nem lenne mondjuk Benzema 11 gólos a Spursben. (a bajnokságra értve)
A marketingre visszatérve. Ha figyelmesebben elolvasod a hsz-emet, nem írtam semmit Messi marketingbevételeiről. De nem hiszem, hogy Kaká marketingbevételeinek a fele fedezné a 63 milliós vételárát + az évi 10 milliós fizetését. Az általános vélekedés szerint pedig sokszorosan visszahozta.