FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.21. 20:39:24

10 Barcelona players are injured at the moment: Valdes, Alves, Pique, Alba, Dos Santos, Xavi, Afellay, Cesc, Messi and Tello.

Azért ez elég komoly, nem tudom, mikor volt utoljára ilyen mértékű sérüléshullám... :?
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.25. 17:18:16

Zozzy 5 írta:néztem egy videót Ibra itteni korszakáról, kicsit felelevenítendő, hogy nálunk is játszott. nyilván csak a gólok meg a szép pillanatok voltak benne, de ég és föld volt a különbség a lehetőségek között a támadójátékban a mostanihoz képest. nem akarok bántani senkit, de manapság annak esélye, hogy nálunk valaki elnyomja a védőjét és gólt fejel vagy csak megtartja a labdát egy védővel a nyakán, kb. egyenlő a nullával. arról nem beszélve, hányszor remegnek meg a lábak olyan helyzetben, amikor ez a szemét kegyetlenül bevágta.

tudom, hogy nem fért meg itt sajnos/nem sajnos. azzal is tisztában vagyok, hogy nélküle nyertünk BL-t űrfocival. Xavi csúcsformában volt, Puyol szikla volt hátul, Iniesta meg azért nem kapott aranylabdát, mert volt nála jobb még egy klasszissal, aki pont nálunk játszott, és akire nem is volt még akkoriban ennyire kihegyezve minden ellenfél taktikája. ugyanakkor nem is volt érinthetetlen. manapság, kis túlzással Messi jelenti a Barcát, és szentségtörésnek számítana kitolni kicsit szélre egy klasszikus center miatt arról a helyről, ahonnan csillió gólt lő/lőtt, és ahonnan nem is igazán vágyódik el.

szóval sok víz lefolyt azóta a Dunán, teljesen más a helyzet jelenleg. ezzel együtt elég rossz érzés volt látni, hogy akkoriban volt egy emberünk elől Messin kívül, akiben mindig benne volt a gól (és akkor még Henry is ott volt nem mellesleg), most meg imádkozni kell azért, hogy Sancheznek vagy Pedronak jó napja legyen. tudom, hogy a valóság nem egy manager játék, ahol visszarakod Messit szélre egy kattintással és kész, de egyre jobban érződik, főleg a komoly csapatok ellen, hogy nem engedhetjük meg magunkat azt a luxust, hogy nincs klasszikus csatárunk. Pep zseniálisat húzott, amikor kitalálta ezt a rendszert Messire kihegyezve a középső játékával, de kezd eljárni az idő a rendszer felett. télen mindenképp hoznék valakit, még ha nem is Ibra szintűt. Neymarnak se tenne rosszat, ha több helye lenne a balon azzal, hogy középen mindig van egy fix center.
Én most is megmondom, hogy imádtam a csávót itt is. Egy hatalmas zseninek tartottam, és tartom még most is. Nagyon sajnáltam, hogy elment anno. Számokban azóta sem hozott senki olyat, mint ő Messin kívül. Ahogy mondod, volt egy ember Messin kívül(most lehetne Neymar), akiben benne volt a veszély, aki meg tudta tartani a labdát 2-3 emberrel szemben is elől. A nagy baja az volt szerintem a spanyol ligában, hogy átlagban 20centivel magasabb volt mindenkinél meg vagy 25kilóval több, és ha csak hozzáért valakihez, már fújták is.
Viszont sajnos hozzátartozott, hogy volt amilyen volt, Peppel nem jött ki, így mennie kellett.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2013.10.25. 17:09:14

néztem egy videót Ibra itteni korszakáról, kicsit felelevenítendő, hogy nálunk is játszott. nyilván csak a gólok meg a szép pillanatok voltak benne, de ég és föld volt a különbség a lehetőségek között a támadójátékban a mostanihoz képest. nem akarok bántani senkit, de manapság annak esélye, hogy nálunk valaki elnyomja a védőjét és gólt fejel vagy csak megtartja a labdát egy védővel a nyakán, kb. egyenlő a nullával. arról nem beszélve, hányszor remegnek meg a lábak olyan helyzetben, amikor ez a szemét kegyetlenül bevágta.

tudom, hogy nem fért meg itt sajnos/nem sajnos. azzal is tisztában vagyok, hogy nélküle nyertünk BL-t űrfocival. Xavi csúcsformában volt, Puyol szikla volt hátul, Iniesta meg azért nem kapott aranylabdát, mert volt nála jobb még egy klasszissal, aki pont nálunk játszott, és akire nem is volt még akkoriban ennyire kihegyezve minden ellenfél taktikája. ugyanakkor nem is volt érinthetetlen. manapság, kis túlzással Messi jelenti a Barcát, és szentségtörésnek számítana kitolni kicsit szélre egy klasszikus center miatt arról a helyről, ahonnan csillió gólt lő/lőtt, és ahonnan nem is igazán vágyódik el.

szóval sok víz lefolyt azóta a Dunán, teljesen más a helyzet jelenleg. ezzel együtt elég rossz érzés volt látni, hogy akkoriban volt egy emberünk elől Messin kívül, akiben mindig benne volt a gól (és akkor még Henry is ott volt nem mellesleg), most meg imádkozni kell azért, hogy Sancheznek vagy Pedronak jó napja legyen. tudom, hogy a valóság nem egy manager játék, ahol visszarakod Messit szélre egy kattintással és kész, de egyre jobban érződik, főleg a komoly csapatok ellen, hogy nem engedhetjük meg magunkat azt a luxust, hogy nincs klasszikus csatárunk. Pep zseniálisat húzott, amikor kitalálta ezt a rendszert Messire kihegyezve a középső játékával, de kezd eljárni az idő a rendszer felett. télen mindenképp hoznék valakit, még ha nem is Ibra szintűt. Neymarnak se tenne rosszat, ha több helye lenne a balon azzal, hogy középen mindig van egy fix center.

persze nem bánnám, ha holnap ezzel a stílussal úgy aláznánk, mint régen :)
Deus
Boixos Nois

2013.10.23. 18:42:19

KépKép
defender3
Entrenador del Barça

2013.10.01. 23:38:01

igazából 2 játékos kéne, hogy tudjunk több helyzetre is alkalmazkodni egy középhátvéd, mert az már jó ideje gond, és egy olyan csatár aki van legalább 185 magas és erős felépítésű nem utolsó sorban a gyors játékra is képes, ha ez meglenne Messi nélkül lehetne más felállásban játszani egy komolyabb csapat ellen vagy egy olyan ellen amely inkább a bunkerfocit részesíti előnyben, mert be lehetne küldeni a darálóba, hogy csinálja a helyet a többieknek, Ibra is valami hasonló feladatban lett volna csak ő neki nem tetszett, hogy nem ő volt a legnagyobb sztár a csapatban
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.29. 13:15:57

Andris írta:...

Alba visszatér raknám be balbunkóba, Adriano meg mehetne a jobbszélre Alves elé. Próbát megér, a két dilettánsnál jobb teljesítményre képes, az biztos.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Andris
Adminisztrátor

2013.09.29. 12:41:48

Megmondom őszintén, eldönteni se tudom melyik a legrosszabb a csatáraink közül, úgyhogy inkább írok ide.
Sanchez, Pedro, Tello. Bármikor lépnek pályára, kezdőként, csereként, teljesen mindegy, egész egyszerűen siralmas amit csinálnak.
Asszem Pep volt, aki ezt látva elkezdte Iniestát meg Thiagot játszatni csatárként, na én visszasírom ezt a megoldást mostanában. Ennél a fantasztikus hármasnál bármikor előbb küldeném fel csatársorba Sergi Robertot, akár Fabregast, akár Busquetset, de még a Montoya gyereket is szívesen megnézném. Bárkit csak ezt az agyatlan&impontens csürhét ne lássam pályán.

A másik meg Alves. Az hagyján hogy már rég nem tud úgy futni és cselezni, de újabban egy darab labdája és beadása nem megy jó helyre. Egészen konkrétan minden egyes beadását nagyjából annyival szokta elmérni, amekkora pályán én játszani szoktam. #-o
Adriano, Alba ha visszajött, sőt Montoya. Kicsit próbálkozni kéne, mert amekkora erősségünk volt az a szél régen, most egy értelmes támadás nem érkezik onnan (egy Sanchez-Alves duóval persze nem csoda).
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.21. 19:53:58

Hú, gyerekek. Most nézem a sorsolásunkat és vmi egészen durva. Most 3-4 napos ciklusban letoltuk a Sevillát, Ajaxot. Ugyanez a ciklus jön egy Rayoval, Sociedaddal, Almeriával, Celtickel és Valladoliddal. Majd jön a válogatott szünet, amiből "mindig" jól jövünk ki. Aztán megint 3-4 naponként Osasuna (i), Milan (i), Real Madrid (o). Ráadásul az Osasuna és a Milan közt két napja lesz csak a csapatnak... Aztán ez a 3-4 naponkénti meccssorozat tovább folytatódik még 4 meccsel. Ez elképesztően erőltetett menet lesz. Szeptember 14 és november 10-e közt a csapat 14 meccset nyom le és egy válogatott szüneten lesz túl. Ez idő alatt 2 Milan és 1 Real elleni meccsel. Ez kemény.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
kamcore
Jugador del Barça

2013.09.10. 15:49:53

Chino írta: Ha nem egy csikó dél-amerikai védőre gondolsz, akkor tartom. :)
Pedig masszívan benne van a pakliban.

Engem végülis olyan mértékben nem zavarna, de a minimum, hogy tegyen le az asztalra legalább annyit mint Tata, ergó legyen valami kissebb országnál válogatott, vagy valamilyen bajnokcsapatnál meghatározó játékos. 10-nél többet nem adnánk ilyenekért, benne van a rizikó faktor, de kiben nem? Jobban örülnék egy ilyennek, mint a pénzéhes Silvának, akinek " a gyermekeimet etetni kell"... =D>
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.10. 15:14:10

kamcore írta:
House írta: Akkor ez még pár évig tetszeni fog..Nem kis összeget lennék hajlandó arra tenni, hogy nem fogunk védőt igazolni a következő nyáron sem. :roll:
Télen jön valaki, feltennék rá egy ezrest.

Ha nem egy csikó dél-amerikai védőre gondolsz, akkor tartom. :)
Forca Barca!!!!
kamcore
Jugador del Barça

2013.09.10. 00:21:10

House írta:
Laza írta:DE rettentő módon szimpatikus az.. hogy megfontoltan keresünk védőt...
Akkor ez még pár évig tetszeni fog..Nem kis összeget lennék hajlandó arra tenni, hogy nem fogunk védőt igazolni a következő nyáron sem. :roll:
Télen jön valaki, feltennék rá egy ezrest.
Kép
miihii
KHAL

2013.09.10. 00:13:31

neobarca írta:Rossel tényleg lepaktált az arabokkal vagy mi van?
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd" target="_blank ... el-2278419
Lassan eladja az egész csapatot, komolyan mondom... :shock:

Az előbb olvastam róla én is, néztem is egyet.
Hát, a klub is nyit a pénzes országok felé... De hát a mai világban oda kell nyúlni, ahol van. Ha akarnak, úgyis becsempésznek némi zsugát annak a csapatnak, akit kiszemelnek, kevesen mondanak nemet a pénznek. A sok pénznek meg pláne. Csak kérdés, h ez hova fog ez vajon vezetni?

Am meg kölleni is fog a lé, mert lesznek bajok.
A Sport címlapon hozta le a GUMIBOGYÓSZÖRPünk receptjét, így oda lesz az előnyünk :cry:
Valahogy kiszivárgott, íme A RECEPT.

:mrgreen:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
neobarca
Director del Fútbol

2013.09.09. 23:32:48

Rossel tényleg lepaktált az arabokkal vagy mi van?
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... el-2278419" target="_blank
Lassan eladja az egész csapatot, komolyan mondom... :shock:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
House
Entrenador del Barça

2013.09.06. 23:10:33

Laza írta:DE rettentő módon szimpatikus az.. hogy megfontoltan keresünk védőt...
Akkor ez még pár évig tetszeni fog..Nem kis összeget lennék hajlandó arra tenni, hogy nem fogunk védőt igazolni a következő nyáron sem. :roll:
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Laza
Capitá del Barça

2013.09.06. 21:43:36

nem tudom ki hogy van ezzel kerettel,bár olvasom hogy sokaknak nem tetszk a nyári igazolások lezajlása ...
Neymar és egy Védő érkezése volt a terv...Neymar jött Védő nem...de van egy edzőnk aki még játékban különesebben nagy dolgot nem villantot( durván egy hónap alatt nem is képes erre senki)
DE rettentő módon szimpatikus az.. hogy megfontoltan keresünk védőt...bizik a fiatalokban..és remélem Bagnack és Bartra egyre többet fog játszani...
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.06. 19:50:22

Miksi Józsefné
Barça B

2013.09.03. 09:42:43

Jó napot mindenkinek!
Az a baj az értékeléssel hogy egy kicsit elfogult és mindig elmegy valaki tulzott tulértékelése irányában. Valdes szuper volt ,nagyon jó formában van. Neymar semmivel nem volt jobb mint akár Messi és Fabregas és bizony voltak helyzetek amikor lehetett volna Neymarnak is gólt lőni például a 17 percben mikor Messi egy riporter szerint is zseniális labdát guritott Neymarnak csak sajnos a kapu fölé ment a rugás. Tegnap délután ujból mutatták a meccset megnéztem tehát ezért is tudom leirni. A fiatal Messi ma is ugyanaz a Messi 4 és fél év amit Messi és Neymar között van nem egy hatamas korkülönbség hogy egy generációt ivelne át tehát az összehasonlitás ilyen téren nem is mérvado. Mindketten más tipusu focisták, kicsit hasonló a stilusuk de Messire mindig jellemző volt a meghökkentő megoldás egy-egy gólnál és ez a mai napig érvényes rá.Nem egy hétköznapi focista egy a sok közül.
noname
Llegenda del Barça

2013.09.03. 08:44:38

Kicsit a jelenlegi keretről:
Először is jobb lett volna venni egy középső védőt, de meg tudom érteni Martinot. Először a jelenlegi keretet akarja megismerni. Mindamellett télen lehet nem ártana egy védő.
Vegyük sorra:
Kapusposzt: ki nem állom Valdest, de ennyire jól az utóbbi 3 évben egyszer sem védett. Pinto pedig tökéletes csere.
Középpálya: itt ami a legfontosabb, az a rotáció. Végre valahára! Jó látni, hogy mindenki kap 1-1 meccs pihenőt. Iniestának is jót tett(a Vale ellen már jó volt). Itt mennyiségre, minőségre és variációs lehetőségek szempontjából is jól állunk. Dos Santos pedig jó lesz arra, amire a Vale ellen használtuk. Amikor már nem kell támadni, csak frissíteni.
Támadók: Bevallom Neymar sokkal jobb, mint amire számítottam. A legutóbbi meccsen a legszebb megoldások tőle jöttek(bár a bólok Messitől). Nem hisztizik, kissé könnyen felborul, de azonnal feláll és megy tovább. Az egész játékos engem a fiatal Messire nagyon emlékeztet: Arra az időre, amikor még Messi is akkora volt, mint most a brazil és ha nekimentek, elesett, de felállt és ment tovább, mindig átment egy ellenfelen legalább és a gólpasszok is jöttek. Sanchez pedig végre úgy néz ki megtalálja a helyét. Ő végzi a legnagyobb mezőnymunkát. A dél amerikaiak formába jöttek Martino érkezésével, Alexisen látszik ez leginkább.
Cserék terén nem rossz a helyzet: Pedro erre tökéletes, stabil, Tello is jó csere, Afellay, Cuenca helyett inkább Dongout játszatnám. Nagyon jó lett volna egy középcsatár(Etoo, Demba Ba).
Szóval itt lehetne jobb, de Neymar határozottan pozitív csalódás.
Védelem: stabilabb, mint tavaly. Mascherano megtalálta azt a formáját, amiért megradagt a védők között, míg Pique sincs rossz formában, minden meccsen hoz egy stabil közepest. Ha ez a páros formában van és összeszokik, erős és elég stabil.
Bartrában egyre kevésbé látom viszont a nagy tehetséget: legtöbbször mintha kimaradna a buliból, Pique ott van, még ha hibázik is, Masche is ott van, de Bartra sokszor rosszul helyezkedik. Persze az nem jött neki se jól, hogy tavaly Roura csak káoszt teremtett a csapatban. Idén hátha belejön, szerintem Martino is benne reménykedik.
Puyol pedig bármilyen kisebb csapat ellen még bevethető lesz. Télen kiderül, hogy kell-e új védő. Szeritnem igen.
Széleken is rendbe vagyunk Alves jó formában van, ezért is padozik Montoya, Alba jelenleg a gyenge láncszem. Gyorsan formába kell hozza magát, mert jelenleg Adriano könnyedén kiszorítja.

Télen szerintem lesz igazolásunk. Most mindenki ki lesz próbálva( szerintem lassan Bartra és Montoya is kapnak bizonyítási lehetőséget, hiszen eleinte Martino az első számú csapat játékát akarta rendbe hozni, utána a scerék játékpercei is megnövekedhetnek). Azért is számítok erre, mert lesz pár eladó játékosunk: Bojan, Afellay, Cuenca. Ezekből azért remélem végre valahára befolyik némi pénz.
A Fifa egy szégyen
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.03. 00:46:25

Cuenca amugy miert lett ennyire kegyvesztett, hogy eladni akarjak?
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.09.02. 23:55:09

h3x0r írta:Ugyan ezen az oldalon Xavinak 36+29+8=73 assistja van :lol: http://www.fcbarcelona.com/football/first-team/season/2012-2013/staff/players/xavi/stats

Egyebkent itt vannak a helyes szamok (a 6 es 28 kozott van egy pici kulonbseg)

Azért mondom én, Matyi valamit nagyon benézett :mrgreen: Villa 28-at nem passzolt egész idényben, nemhogy 28 gólpassz :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.02. 20:12:07

ab1daL írta:Official: Afellay and Cuenca, both back from loan and recovering from injuries, will stay and be part of the first team this season. Ibrahim Afellay will wear shirt number "19" this season, while Isaac Cuenca will keep shirt number "23".
Télre felépülnek, aztán mehetnek valahová kölcsönbe a szezon végéig.
ab1daL
Director del Fútbol

2013.09.02. 19:53:48

Official: Afellay and Cuenca, both back from loan and recovering from injuries, will stay and be part of the first team this season. Ibrahim Afellay will wear shirt number "19" this season, while Isaac Cuenca will keep shirt number "23".
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
h3x0r
Madridista

2013.09.01. 17:53:59

Ugyan ezen az oldalon Xavinak 36+29+8=73 assistja van :lol: http://www.fcbarcelona.com/football/first-team/season/2012-2013/staff/players/xavi/stats

Egyebkent itt vannak a helyes szamok (a 6 es 28 kozott van egy pici kulonbseg)
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.01. 17:46:08

Mezner2 írta:
S.Agüero írta:Hát azért a 0 teljesítmény nem kis túlzás.

Meg kell nézni az őszt, majdnem minden meccsen betalált.
Pl. ott volt a Sevilla elleni meccs is, nem keveset köszönhettünk neki, mint ahogy a Milan ellen is.
2373 percet játszott, lőtt 16 gólt, adott 28 assistot, azaz 54 percenként benne volt egy gólban, azért erre azt mondani, hogy 0 teljesítmény...
Nem egy meccset döntött el, majdnem 1 év kihagyás után.
Túl sokat köszönhettünk tavaly neki, hogy lenullázzuk a teljesítményét.
28assist :D :D megnézném azt a statisztikát azért :D ez tuti full fals... ha 10-et adott már sokat mondok, valamit szerintem elnéztél Matyi
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... illa/stats" target="_blank
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.09.01. 17:34:13

S.Agüero írta:Hát azért a 0 teljesítmény nem kis túlzás.

Meg kell nézni az őszt, majdnem minden meccsen betalált.
Pl. ott volt a Sevilla elleni meccs is, nem keveset köszönhettünk neki, mint ahogy a Milan ellen is.
2373 percet játszott, lőtt 16 gólt, adott 28 assistot, azaz 54 percenként benne volt egy gólban, azért erre azt mondani, hogy 0 teljesítmény...
Nem egy meccset döntött el, majdnem 1 év kihagyás után.
Túl sokat köszönhettünk tavaly neki, hogy lenullázzuk a teljesítményét.
28assist :D :D megnézném azt a statisztikát azért :D ez tuti full fals... ha 10-et adott már sokat mondok, valamit szerintem elnéztél Matyi
Lezárt