Tényleg kár hosszúra nyújtani a vitát. Mi szurkolók úgysem tehetünk semmit, legfeljebb bosszankodhatunk. Tévedés (?) történt ez tény, viszont hosszabb távon úgyis az nyeri a bajnokságot, aki ténylegesen jobb vagy jobban küzd érte. Ez az utóbbi években is így volt. Peppel mi voltunk a jobbak 3 évig, az utolsó évében kiegyenlítődött a két nagy közötti erőviszony, ill a Real minden meccsén rendesen hajtott, amíg mi elkényelmesedtünk. Tavaly pedig a Real hullott szét a belső széthúzás miatt, mi pedig egységesebbek voltunk.
Biztos vagyok benne, hogy lesz még olyan meccs, ahol majd a Barca kap kétes 11-est. De ilyen a football.
A mostani Real-ból nekem egyedül Pepe-vel van bajom. Az ilyen hozzáállású játékos nem való sportpályára. Lehet mondani, hogy a meccs hevében borult el az agya, de ugyanmár... ennyi erővel bárki másnak elborulhatna, de földön fekvő játékosba nem sűrűn szokott egy védő sem többször(!!!) belerúgni, ahogy a földön lévő játékos kezére szándékosan rálépni sem. A színészkedésről nem is beszélve, arról pedig pláne, hogy ha véletlenül a Madrid ellen követ el ilyet valaki Pepe nyitja ki először a száját. Nem méltó arra, hogy Hierro vagy Helguera utódja legyen. Az egész spanyol focinak jobb lett volna, ha eltakarodik Mourinho-val együtt. Nagyon egymásnak való két "sportember".
Ronaldo nem a kedvencem, de ezeket a hisztiket én a frusztráltságának tudom be. Egyénileg szerintem Messi mögött a legjobb játékos, gyors, technikás, gólerős. Attól, hogy nekem pl. nem szimpatikus a madridi játéka (Manchester-ben sokkal látványosabban játszott, még akkor is, ha nem lőtt annyi gólt) és egyébkánt a viselkedése, még egy zseni. A madridi pályafutása során eddig 3 címet nyert a csapatával, míg Messi pont 10 címmel többet. Gólkirályi címből is csak 1 jutott neki, míg Messinek 3, az aranylabdákról nem is beszélve. És azért általában nem Ronaldo-n múlott a Madrid sikere, emlékszem, amikor ellenünk Mourinho csapata fülét farkát behúzva védekezett teljes csapattal a saját térfelén és Ronaldo hiába akart megindulni, nem ment vele senki - ki is akadt rajta. Ugyanakkor ameddig Spanyolországban játszik, minden téren Messi-vel fogják összehasonlítani fordulóról fordulóra, amiből nem sűrűn jön ki jól. Én a helyében biztos elmentem volna. Angliában ő lenne "a legjobb játékos" és ha pl. a MU-val sikeres lenne a BL-ben akkor több esélye lenne mondjuk egy angol gólkirályi cím birtokában az aranylabdára is.
Egyébként tartok a Real-tól, mert ha valamit megtanultak Mourinho-tól az az, hogy ellenünk hogy kell játszani és nem hiszem, hogy Ancelotti-nak (aki tavaly egy PSG-vel is megszorított minket) gondja lenne azzal, hogy a classico-n - főleg idegenben - "kitúrja a kukából" Mou jegyzeteit.