Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.02. 13:07:27

3:40-nél botlábúan vette át ? :lol:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.11.02. 12:27:58

visca el barca írta:neymar

http://www.youtube.com/watch?v=bM1uCQ2uVdg" target="_blank

érdekes csel, nem igazán láttam még ilyet :D
Sztem ezt inkább ijedségből csinálta, mind tudatos cselként. :D Volt ennél szebb mozdulata is tegnap.

http://www.youtube.com/watch?v=pevWnzdmAmU" target="_blank

1:35-nél hasonló gólt szerehetett volna ehhez, ha ugyanúgy próbálja kicselezni az utolsó védőt:

http://www.youtube.com/watch?v=oIwF0yqAZFc" target="_blank
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
visca el barca
Presidente del Barça

2013.11.02. 12:20:10

neymar

http://www.youtube.com/watch?v=bM1uCQ2uVdg" target="_blank

pelé

http://www.youtube.com/watch?v=-UzRsvCsC4c" target="_blank

érdekes csel, nem igazán láttam még ilyet :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Maxi
Entrenador del Barça

2013.11.02. 10:59:51

Csak ismételni tudom magamat, aki azt várta tőle, hogy 40-50 gólt lő az persze, hogy csalódott.
Emberek figyelem!Próbálok egy olyan dolgot leírni ami nem biztos, hogy midnenkinek eljut a szürkeállományába.NEM az a normális ha valaki 40-50 gólt lő egy évben(Messi, Ronaldo), főleg balszélső poszton.Ronaldinho hány gólt lőtt?legjobb szezonjában úgy kb összesen 30-at.Amúgy meg 20 körül mindig(szabikkal,tizikkel)ennyit meg lőni fog Neymar ebben biztos vagyok.

És ha már felhoztam, engem marhára R10-re emlékeztet, jó, persze messze áll még tőle, de nagyon jó úton halad.nagyon jó úton.Ha ilyen alázatosan folytatja nem lehet gond, és nem is lesz.
Feltűnt, hogy Inivel nagyon megértik egymást és Ini nagyon sokszor őt keresi.

Bár vártam, hogy jöjjön mégis kétkedve fogadtam, DE belopta magát a szívembe és aki még nem békélt meg vele, itt és most megígérhetem, hogy megfog és mindenkinél nagy kedvenc lesz.
Csak még több idő(bár most sincs vele gond szerintem) kell neki!Ja és, hogy ne a 100 gólt várjuk el tőle.
Forca Barca
Varatrix
Director del Fútbol

2013.11.02. 09:46:57

recrea írta:Objektíven nézem őt, és nem vagyok oda-vissza tőle, mint egyesek, de azért pár meccs eldöntésében komoly szerepet vállalt eddig a csávó, és - javítsatok ki, ha tévedek -, de mintha pont ezért hoztuk volna, h ne mindig Messinek kelljen hoznia a meccset, vagy ha neki nem megy, akkor legyen, aki dönt, nem azért, h szlalonozva végigvigye a pályán vagy az orrán pörgesse a labdát.

Így hirtelen, utóbbi két meccs, mintha ilyen lett volna. Félreértés ne essék, nem azt mondta, h lehengerlő a játéka, viszont elég hasznos.

Szerintem felértékelődik Neymar széljátéka, annak tükrében feltétlenül, h az utóbbi években milyen teljesítményt nyújtottak játékosaink ezen a poszton, valamint, h Messi hogyan játszott az elmúlt két meccsen a másik oldalon. Rohadt nehéz ebben a csapatban itt játszani.
Én is azt mondanám, hogy objektíven igazából azt teljesíti amiért idehoztuk. És reflektálva az utolsó bekezdésre is szerintem Villa első évében baromi jó szintet hozott, de ami nálam bizakodásra ad okot és amiért most egyik-hétről a másikra nagyon megkedveltem Neymart az az
hogy 21 évesen döntött el két baromi fontos rangadót a játékával, úgy hogy gyakorlatilag nulla tapasztalata van Villához képest. Lényeg ami lényeg benne tényleg egy hosszútávú befektetést látok, korábban Villával és Ibrával ellentétbe. Egyik sem volt rosszabb képességű mint a brazil, de az ő teljesítmény reméljük nálunk fog kiteljesedni.

kicsit off: Alexis volt korábban ez az ember, de egy közepesen jó első, és egy borzalmas tavalyi szezon, szezon után nála most jön a vízválasztó. Ha tudja hozni a formáját akkor végre megint lesz egy komplett támadó hármasunk.

Én nagyon boldog vagyok amikor végre nem Messi dönt el egy meccset. Nagy bizakodásra ad okot hogy Neymar és Alexis, döntő fontosságú játékot tudnak hozni.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
recrea
Llegenda del Barça

2013.11.02. 09:08:06

Objektíven nézem őt, és nem vagyok oda-vissza tőle, mint egyesek, de azért pár meccs eldöntésében komoly szerepet vállalt eddig a csávó, és - javítsatok ki, ha tévedek -, de mintha pont ezért hoztuk volna, h ne mindig Messinek kelljen hoznia a meccset, vagy ha neki nem megy, akkor legyen, aki dönt, nem azért, h szlalonozva végigvigye a pályán vagy az orrán pörgesse a labdát.

Így hirtelen, utóbbi két meccs, mintha ilyen lett volna. Félreértés ne essék, nem azt mondta, h lehengerlő a játéka, viszont elég hasznos.

Szerintem felértékelődik Neymar széljátéka, annak tükrében feltétlenül, h az utóbbi években milyen teljesítményt nyújtottak játékosaink ezen a poszton, valamint, h Messi hogyan játszott az elmúlt két meccsen a másik oldalon. Rohadt nehéz ebben a csapatban itt játszani.
recrea
Llegenda del Barça

2013.11.01. 23:40:01

sjd írta:
recrea írta: Sjd, a marketing egyébként pontosan mérhető, számszerűsíthető és nem kell hozzá 180-as IQ...és ezt nem én mondom, hanem szakemberek, úgyhogy jól tudják Neymar marketing értékét, ami szerintem amúgy orbitális.
Akkor 3 db pontos adatot szeretnék kérni:
PONTOSAN hányan jöttek el a legutóbbi meccsre Neymar miatt? (Most ez ne a Clasico legyen, mert ott amúgy is teltház van, hanem az az előtti)
PONTOSAN hányan nézik Neymar miatt TV-ben a meccseket, és PONTOSAN mennyivel több pénzt kapunk a szponzoroktól és TV-társaságoktól kizárólag emiatt?
PONTOSAN mennyivel több mezt adunk el ahhoz képest, mint amennyit nélküle és mondjuk egy marketingérték "nélküli" igazolással eladtunk volna?

Információ hiányában nyilván nem fogod tudni megválaszolni, nekem bőven elég, ha szerinted van olyan ember, aki tudja ezekre a kérdésekre a választ. :D
(És azt még nem is mondtam, hogy ezeket nem utólag, hanem előre kellett volna megmondaniuk a szakembereknek pontosan.)
Kérdésre kérdéssel válaszolok: hány marketingről szóló könyvet olvastál el, hány marketinggel kapcsolatos előadáson voltál, ill. hány olyan cég van, aki a mai piacon pénzügyi visszacsatolás nélkül költ marketingre?! A választól függ, h folytatjuk-e a vitát.
Marketingértéket előre nem lehet pontosan mérni, csakis utólag.

A kérdéseidre nem tudom a választ, de van pár kreatív ötletem, ami alapján meg lehet rájuk kapni. És nálam vélhetően jobb szakemberek foglalkoznak a klubnál ezzel.

On: nagyon szép és szerencsés gólpasszt adott ma.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.01. 23:32:44

annál a löketnél már én is ugrottam, mert azt a táblát találta el, és onnan visszavágódott azt hiszem az oldalhálóba, gól hatása volt.
meg hát amúgy is jól kanyarodott.

ma nem nagyon ment neki, ejtett pár érthetetlen hibát (olyan se sűrűn van, hogy a labda átgurul a lába alatt) de azért mégis benne volt a keze a 3 pontban.

máskülönben azért az is látszott, hogy nem mindegy az előre játék szempontjából, hogy alba, adriano, vagy montoya van a baloson.
kicsit egyedül éreztem neymart.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.01. 23:13:59

Neymar has now provided 8 assists in official Barcelona games (Liga 7, UCL 1).

Ma talán nem ment neki annyira, mint az utóbbi pár meccsen, de azért egy gólpasszt így is feljegyezhetünk a neve mellé.

Megint volt olyan, hogy simán elvállalhatta volna, de inkább még egy csel, még egy kis húzogatás, aztán labdavesztés, ezeket levetkőzhetné, de semmi kétségem afelől, hogy ezt meg fogja tenni idővel.

Azt a lövését pedig a második félidőben bent láttam, ordítottam, aztán villámcsapásként ért a felismerés, hogy ez bizony mellément... :D
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.30. 00:10:47

sjd, te zepterből vagy avonozásból is megélnél, az tuti. :mrgreen: még nálam is többet tudsz apróságokon izélni, az nagy szó. :lol:

szerintem is túl van tárgyalva amúgy, drága volt, tudjuk, miért volt drága, épp ezért érte meg a magasabb árat is, mivel egy olcsóbb játékossal ellentétben ő több direkt és indirekt bevételt hoz a klubnak.

a pályán való teljesítményre levetítve (hisz ez számít elsősorban) már most a csapat egyik legjobbja, és még rengeteg van benne.
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.29. 20:59:26

Chino írta: Én megemlítettem 2 mondatban a marketingértéket, hogy megpróbáljam felvázolni egy-egy játékosnak hogyan befolyásolhatja a vételárát, hogyan termelhet több pénzt a klubnak, mergt ezen nagyon fennakadtál, de egyből erre ugrassz.
Én kérek elnézést, hogy reagálni mertem valamire, amit írtál. Legközelebb Te se reagálj arra, amit én írok, és nem fog több ilyen előfordulni. :D

A másik feléhez: kiemeltél egy fél mondatot a kontextusból, hogy beleilleszthesd az általad favorizált képbe. Értem, hogy mit írsz, és remélem Te is érted, hogy én mit írok, és hogy a kettő miért mond teljesen ellent egymásnak, annak ellenére, hogy ez elsőre nem tűnik így.

Mondom, nézd meg Sanchezt, nem állították át a képességeit nyáron 70-ről 90-re, mégis, vezére tudott lenni a csapatnak idén párszor már a tavalyi évvel ellentétben. Tavaly senki nem tudta a hátára venni a csapatot, mert nem is bízták rá senkire, az volt az egész játék, hogy majd Messi megoldja. Nem csoda, hogy más lett a játék képe, amikor beállt.
Ezért volt vízválasztó a Clasico, mert úgy mentünk ki, hogy majd Messi ÉS Neymar (és később Sanchez) megoldja, és nem túl meglepő módon képesek voltunk Messi nélkül is gólt lőni. Ezt nem tudom jobban elmagyarázni már, tényleg csak azt az ellentmondást oldd fel, hogy Sanchez teljesítményben pont a Messi nélküli meccseken nőtt fel Neymarhoz.

(Magát helyzetbe hozni pedig egy csatárnak sem kell, legalábbis ha egy Xavi-Iniesta kp. mellett erre van szükség, az már régen rossz.)
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.29. 19:43:52

sjd írta:
Chino írta: Hidd el, azokra a feladatokra is megvannak az emberek a klubnál. És nem 2-3 szakemberről van szó.
Hinni a templomban kell, győzz meg. De Te sem tudsz írni semmi konkrétat az általános rizsán kívül, hogy "marketingérték", "reklám", "internet". Arról volt szó, hogy pontos és számszerű adatok és TÉNYEK vannak, akkor tessék mutatni ilyet.
Vagy most komolyan el kéne hinnem azt, hogy van olyan ember, aki 3 tizedesjegy pontossággal meg tudná mondani nekem, hogy hány ember ment ki a legutóbbi meccsre Neymar miatt?
Chino írta: Csak akkor annyi a kérdésem, hogy ki lett volna az a játékos aki a véleményed szerint megért volna ennyit
Senki. Mert... :arrow:
Chino írta: Ki lett volna az aki ki tudott volna minket a sz@rból, ha nincs Messi vagy nem megy neki a játék.
...senki nem tudott volna, és Neymar sem fog tudni, ha a tavalyi rendszernél maradunk. Ez nem személyfüggő, hanem rendszerfüggő probléma. Vagy Ibra után ezt még el kellene magyaráznom?
Remélem azt sem írja senki a véletlen számlájára, hogy Neymar két legjobb meccse egybeesett Sanchez két legjobb meccsével, egyben pedig azzal a két meccsel, ahol Messi vagy nem volt, vagy nem rá épült a támadások 100%-a.
Én megemlítettem 2 mondatban a marketingértéket, hogy megpróbáljam felvázolni egy-egy játékosnak hogyan befolyásolhatja a vételárát, hogyan termelhet több pénzt a klubnak, mergt ezen nagyon fennakadtál, de egyből erre ugrassz. Engem sem hoz lázba egy játékos reklámértéke, nem befolyásol, az érdekel ami a pályán folyik.

Pontosan leírtad a lényeget. Neymar legjobb meccsei: ahol Messi vagy nem volt, vagy nem rá épült a támadások 100%-a. Tavaly senki nem volt a támadók közül aki a góljával vagy a játékával hátára tudja venni a csapatot. Villa/Sanchez/Pedro/Tello egyik sem ilyen. Nem voltak képesek egyedül helyzeteket teremteni, zavart okozni az ellenfél védelmében, vagy magukat helyzetbe hozni. Még két hónap telt el a szezonból Neymar pedig több ilyen meccset lehozott. Jó példa erre a tavalyi nyolcaddöntő, ahol nem tudtunk semmit kezdeni a PSG-vel aztán bejött egy 70%-os Messi és megváltozott az egész meccs. Én szkeptikus voltam Neymarral és azt hiszem még mindig a helyén kezelem, viszont az látszik, hogy ő képes akár egyénileg is nagy mértékben befolyásolni egy.egy meccset. Jelenleg pedig Messi kiesése/formaingadozása miatt hatványozottan szükségünk van erre.
Forca Barca!!!!
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.29. 19:00:02

Chino írta: Hidd el, azokra a feladatokra is megvannak az emberek a klubnál. És nem 2-3 szakemberről van szó.
Hinni a templomban kell, győzz meg. De Te sem tudsz írni semmi konkrétat az általános rizsán kívül, hogy "marketingérték", "reklám", "internet". Arról volt szó, hogy pontos és számszerű adatok és TÉNYEK vannak, akkor tessék mutatni ilyet.
Vagy most komolyan el kéne hinnem azt, hogy van olyan ember, aki 3 tizedesjegy pontossággal meg tudná mondani nekem, hogy hány ember ment ki a legutóbbi meccsre Neymar miatt?
Chino írta: Csak akkor annyi a kérdésem, hogy ki lett volna az a játékos aki a véleményed szerint megért volna ennyit
Senki. Mert... :arrow:
Chino írta: Ki lett volna az aki ki tudott volna minket a sz@rból, ha nincs Messi vagy nem megy neki a játék.
...senki nem tudott volna, és Neymar sem fog tudni, ha a tavalyi rendszernél maradunk. Ez nem személyfüggő, hanem rendszerfüggő probléma. Vagy Ibra után ezt még el kellene magyaráznom?
Remélem azt sem írja senki a véletlen számlájára, hogy Neymar két legjobb meccse egybeesett Sanchez két legjobb meccsével, egyben pedig azzal a két meccsel, ahol Messi vagy nem volt, vagy nem rá épült a támadások 100%-a.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.29. 01:24:26

nah igen, az elszabadult piac.

bale 91, cavani 64.5, falcao 60, torres 58.5, hulk 55, özil 50, stb.
lehetne sorolni a sok 40-45 millás játékost még.(villa,witsel,martinez,rodriguez,fernandinho,carroll,binho,pastore,berba,stb.)

ezért sem irreális annyira az 57, hiszen neymarnak a mellett, hogy már most van jelenje is, van jövője is, és van kimagasló marketingértéke is.
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.29. 00:52:25

sjd írta: Információ hiányában nyilván nem fogod tudni megválaszolni, nekem bőven elég, ha szerinted van olyan ember, aki tudja ezekre a kérdésekre a választ. :D
(És azt még nem is mondtam, hogy ezeket nem utólag, hanem előre kellett volna megmondaniuk a szakembereknek pontosan.)
Még mindig nem értem, hogy mi a probléma. :D Megkérdezték tőlem, hogy megérte-e, én meg leírtam, hogy még nem érte meg, és ahogy írod, erre nem is igazán adhattam volna más választ.
Ezért is mondtam el, hogy mondjuk erről a BL után lenne értelme vitatkozni, de most az elmúlt időszakról volt szó, nem arról, hogy mi lesz 2 év múlva.
Hidd el, azokra a feladatokra is megvannak az emberek a klubnál. És nem 2-3 szakemberről van szó.

Szerinted nem érte meg, OK ez a te véleményed, mindenkinek megvan a sajátja ezt tiszteletben tartom. Viszont itt összefolytak a dolgok marketing és szakmai szempontok alapján.
Csak akkor annyi a kérdésem, hogy ki lett volna az a játékos aki a véleményed szerint megért volna ennyit, mert valakire szükségünk volt, már csak Villa távozása miatt is. Ki lett volna az aki ki tudott volna minket a sz@rból, ha nincs Messi vagy nem megy neki a játék. Tavaly ezeket a meccseket sorra elbuktuk. El kell fogadni hogy minőségi játékosok manapság horribilis összegekbe kerülnek, sőt még nem is kell igazán minőséginek lennie. Emlegették például Kunt. Őt szt hiszem 65-70 körül lehetett volna elhozni. De egy kifelé futó Rooney is alsó hangon 40.

Ne ahhoz viszonyítsunk, hogy Ronaldinho anno 30 millió euro volt. Azóta felborult a piac, 3-4x-es áron kelnek el játékosok a 7-8 évvel ezelőttiekhez képest. Emellett egy-egy játékos is egyre nagyobb marketingbevételt termel. Manapság már mindent el lehet adni ilyen emberekkel, a budipapírtól a parfümig. (és akkor itt van még a TV és Internet előretörése stb.)
Forca Barca!!!!
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.28. 23:46:29

recrea írta: Sjd, a marketing egyébként pontosan mérhető, számszerűsíthető és nem kell hozzá 180-as IQ...és ezt nem én mondom, hanem szakemberek, úgyhogy jól tudják Neymar marketing értékét, ami szerintem amúgy orbitális.
Akkor 3 db pontos adatot szeretnék kérni:
PONTOSAN hányan jöttek el a legutóbbi meccsre Neymar miatt? (Most ez ne a Clasico legyen, mert ott amúgy is teltház van, hanem az az előtti)
PONTOSAN hányan nézik Neymar miatt TV-ben a meccseket, és PONTOSAN mennyivel több pénzt kapunk a szponzoroktól és TV-társaságoktól kizárólag emiatt?
PONTOSAN mennyivel több mezt adunk el ahhoz képest, mint amennyit nélküle és mondjuk egy marketingérték "nélküli" igazolással eladtunk volna?

Információ hiányában nyilván nem fogod tudni megválaszolni, nekem bőven elég, ha szerinted van olyan ember, aki tudja ezekre a kérdésekre a választ. :D
Barcaman1993 írta: Ha van ilyen, hogy egy játékos visszahozza az árát, akkor az hosszútávon hozza vissza. x év alatt a miatta eladott plusz mezek, vagy továbbjutást érő BL gólok, stb. De 3 hónap után nincs olyan pénzért igazolt játékos, aki visszahozza az árát.
Még mindig nem értem, hogy mi a probléma. :D Megkérdezték tőlem, hogy megérte-e, én meg leírtam, hogy még nem érte meg, és ahogy írod, erre nem is igazán adhattam volna más választ.
Ezért is mondtam el, hogy mondjuk erről a BL után lenne értelme vitatkozni, de most az elmúlt időszakról volt szó, nem arról, hogy mi lesz 2 év múlva.
ZolTano
Jugador d'estrella

2013.10.28. 23:35:28

davi10 írta:
shutterisland írta:...
Jaja, a SportTV-n is mondta valamelyik szakértő, hogy Neymar körül 22(!) ember dolgozik, akiknek csak az a melója, hogy a Neymar márkanév eladható legyen.
Hát ő se fog szegényen meghalni :D

A teljesítményével eddig semmi bajom. Nem lehetett azt várni, hogy egyből az Európai védőket is becsicskítja minden meccsen, Ronaldinho se nálunk kezdte az európai pályafutását. 1-2 év és akár Messi fölé is nőhet.
nem, fog. ebben biztps vagyok. Messi ilyenkor már aranylabdás volt. de nemcsak ezért, hanem Messi zsenialitása egyedi. de remélem megközelíti majd Neymar, én nagyon szeretném!
davi10
Llegenda del Barça

2013.10.28. 23:26:53

shutterisland írta:...
Jaja, a SportTV-n is mondta valamelyik szakértő, hogy Neymar körül 22(!) ember dolgozik, akiknek csak az a melója, hogy a Neymar márkanév eladható legyen.
Hát ő se fog szegényen meghalni :D

A teljesítményével eddig semmi bajom. Nem lehetett azt várni, hogy egyből az Európai védőket is becsicskítja minden meccsen, Ronaldinho se nálunk kezdte az európai pályafutását. 1-2 év és akár Messi fölé is nőhet.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
DavidsNeD
Jugador del Barça

2013.10.28. 23:03:49

Hm... A magam részéről egyike vagyok azon keveseknek, akiknek a fociban a látvány legalább olyan fontos, mint az eredményesség, Sőt! Tisztában vagyok vele, hogy ez az álláspont nagyon is támadható, de egyszerűen ez a véleményem és kész. :))
Számomra ez az egyik legmeghatározóbb azok közül, amit Neymar eddig hozzátett a játékunkhoz, és ennél még bőven fog jobban, szebben, eredményesebben játszani később. Pont. :))
Nem szeretnék vitába szállni senkivel ebben a tekintetben, mert nem volna sok értelme. Ez az én véleményem. Köszi, hogy elolvastátok. :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.28. 14:13:34

3 hónap után senki nem tudja visszahozni az árát, de július végén (!) mondták, hogy 600.000 neymar mez kelt már el a 100 eurós mezből, amelyből (az ibrás stat alapján) nagyjából 15-20 euró közötti összeg ütheti a klub markát darabonként.
nem tudom, azóta hány millió fogyott el.
aztán a rengeteg ajándéktárgy (bögrék, baseball-sapkák, műanyag figurák, pólók, stb.) is ott van.

ez direkt dolog, de az úgymond indirekt része (hány új szurkoló pártol hozzánk miatta, hányan nézik meg miatta a meccseinket, hányan mennek ki miatta a nc-ba, hány új szponzorunk, hirdetőnk, stb. lehet miatta.) nem feltétlen mérhető statokban, azt maximum érezni lehet majd.
ha megfordítjuk, kicsit olyan ez, mint a benzin árának emelkedése, ott sem csak az a baj, hogy 400 helyett 410 forint holnaptól, tehát ha tankolsz 10 litert, akkor 4000 helyett 4100 forintot fogsz fizetni, hanem az, hogy a benzin ára kihat minden más dolog árára is.

egyszerűen a csapból is ő folyik, a nők is imádják, énekel-táncol, vagány gyerek, ráadásul a játékstílusa is a legtöbbek szemének kedvez.
el lehet vele adni a panasonicot, a parfümöt, az ájfón tokot, a cipőt, a bármit.
minden adott hozzá, hogy egy két lábon járó marketing-bomba legyen, ráadásul ugye minél jobban játszik, annál népszerűbb és közkedveltebb is lesz egyben.

a NJR már most egy jól felfuttatott, menő brand, a mellett, hogy a világ egyik legjobb focistája lehet.

ezért sem értem, hogy miért nem értik meg néhányan, miért is került 57 millióba.
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.28. 10:20:48

Neymar témában én is Sjd véleménye felé húzok, jó múltkor is leírtam, h kivételezünk vele, túl van sztárolva, eztán VEB szerint "megmondó ember" voltam. :roll:

Tény, jobban játszik, mint akármelyik friss igazolásunk az elmúlt években, jó ötlet volt a leigazolása, az idő mindent eldönt.

Sjd, a marketing egyébként pontosan mérhető, számszerűsíthető és nem kell hozzá 180-as IQ...és ezt nem én mondom, hanem szakemberek, úgyhogy jól tudják Neymar marketing értékét, ami szerintem amúgy orbitális.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.28. 10:17:53

sjd írta:
Barcaman1993 írta:Azt nem lehet mondani, hogy visszahozta az árát
Akkor min vitatkozunk? :D
Ha van ilyen, hogy egy játékos visszahozza az árát, akkor az hosszútávon hozza vissza. x év alatt a miatta eladott plusz mezek, vagy továbbjutást érő BL gólok, stb. De 3 hónap után nincs olyan pénzért igazolt játékos, aki visszahozza az árát.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.28. 09:38:37

Barcaman1993 írta:Azt nem lehet mondani, hogy visszahozta az árát
Akkor min vitatkozunk? :D
diagonal írta:
sjd írta: Csak annyit kérdezek, hogy miért kellett ő, és miért nem volt jó pl. Pedro vagy Tello a helyén? :wink:
Hát ez annak fényében amiket te Tellóról szoktál írni az ő topikjában legalábbis érdekes vagyis ellentmondásos :-)
Látom még mindig csak egy mondatot olvasol el a hozzászólásaimból. :wink:
shutterisland írta:amíg nem fogod fel azt a TÉNY-t, hogy a mai futball elüzletiesedett, és a PR-t is meg kell fizetni néhány kimagasló marketing értékű játékos leigazolása esetén, addig felesleges az ár miatt vitatkozni.
Kicsit off, de azért a "tény"-t és a "marketing"-et egy mondatban leírni kicsit meredek. Pont a marketing az, amiben gyakorlatilag semmit nem tudsz számszerűsíteni, megjósolni, egzakt módon megmondani. Úgyhogy hiába írod, hogy 70-es IQ is elég hozzá, a valóság az, hogy sok esetben 180-as IQ-val sem lehet megmondani, hogy marketingszempontból mi és mennyire fog bejönni, vagy hogy valaminek pontosan mennyi a marketingértéke.
Azért ez nem úgy működik, hogy egyik oldalon berakod a pénzt, a másik oldalon meg kijön a megnövekedett népszerűség és bevétel, lehetőleg egyenes arányban.
diagonal
Jugador d'estrella

2013.10.28. 09:26:43

sjd írta: Csak annyit kérdezek, hogy miért kellett ő, és miért nem volt jó pl. Pedro vagy Tello a helyén? :wink:
Hát ez annak fényében amiket te Tellóról szoktál írni az ő topikjában legalábbis érdekes vagyis ellentmondásos :-)
Én továbbra is azt mondom várjunk az ítélettel, eddig engem meggyőzött Neymar és én ugye nem támogattam az igazolását, potosabban ilyen összegért nem mert én ebből a védőkérdést + Xavi jövőbeni kiváltását egy új igazolással oldottam volna meg.
Szerintem kritika nem érheti, sem a góljai sem a gólpasszai miatt, de úgy általában sem és én azt érzem jobb lesz csak ennél, még messze nem vállal annyit amennyit ő tud, sokszor még vissza is fordul és visszapasszol olyan helyzetekben mikor a Santosban már rég átfűzte volna a védőt. A védelem szintén remekül muzsikált a Real ellen, tehát most minden szép és jó, úgy tűnik Neymar indokolt volt ennyi pénzért, ellenben nem lett volna indokolt ezt a pénzt középső védőre és egyéb igazolásokra költeni ugye, de ez a pillanatnyi helyzet egy megnyert clasico után.
Tényleg várjunk az ítéltettel mert ez a clasico most nagyon felnagyította az értékeit, nagyot játszott, ő volt a vezér nem Messi, gól + gólpassz. Tényleg meg kell várnia szezon végét és akkor értékelni, egy meccs alapján hiba is lenne, akkor is ezt mondanám ha ne adj Isten betlizett volna.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.28. 08:21:22

sjd írta:
Barcaman1993 írta: Te se adod könnyen meg magad. :D Azért ezt kicsit erősnek érzem.
Pontosan mit érzel erősnek? Mert utána kb. leírtad ugyanazt, amit én is, csak hozzáfűzted mindegyikhez, hogy "az azért nem rossz" :D
Egyetlen kivétellel, hogy minden meccsen a csapat vezére volt. Lehet, hogy én néztem rossz meccseket, de idáig azért nem sok olyan mérkőzést láttam, amit ő döntött volna el, vagy olyan óriási szerepe lett volna a győzelemben, az általam említett Valladolidot és a tegnapit leszámítva.
Rosszul sikerült megfogalmaznom. A kritikádat érzem erősnek. Jobb lett volna, ha ezt a mondandóm végére pötyögöm be. Igazad van olyan szempontból, hogy sok meccset nem döntött el (bár azért az Atletico, a Celtic és a Real ellen érdekesen néztünk volna ki nélküle), de elképesztően jól játszott, mégha a gólok nem is jöttek neki. Az nem vesz el az érdemeiből semmit, hogy jól játszott és nyertünk 4-0-ra, vagy jól játszott és a góljával nyertünk 2-1-re. Nyilván a 2 közt van különbség, de a mi meccseink inkább sima győzelmek, mint nyögvenyelős 2-1-gyek vki ellen... Na mindegy is. Azt nem lehet mondani, hogy visszahozta az árát, de hogy nagyon nagy potenciál van benne, azt igen.
Bob_Marley írta:Egyébként sjd nagyon jól leírta a dolgokat, baromi kivételezés van Neymarral kapcsolatban, ami elég érdekes. Alapból minden játékosunk egyenlő, s pont a legújabb ha bármit tesz az jó, s mindenki rossz rajta kívül.
Ezt vhogy nem tudom megérteni. Láttátok Ti már ezt a fiút játszani? Komolyan mondom azt képet próbáljátok felállitani, hogy 10 meccséből 5 meccsen jól, 5 meccsen rosszul játszott, mi meg azt mondjuk az 5 rossz meccsére, hogy jó volt. Nekem kb. ez esett le. Azonban nem ez történt. Amióta itt van félelmetesen jól játszott az össszes meccsen, leszámitva a Milan ellenit. Azt hiszem, akkor senki sem hypeolta, ahogy Ti irjatok. Nincsen jól beállitva és a többiek rosszul. Úgy van beállitva, ahogy játszik, amihez nem férhet kérdés. Ha jól játszik meg van dicsérve. Ha a többiek játszanak jól, akkor ők. Itt nincs szó semmilyen kivételezésről. Van egy emberünk, aki az eddig se gyenge kispályás foci mellé idehozta a szambafutballt. Lehet, hogy vkinek nem fontos a játék képe, vagy az eredmény, egyeseknek igen.

Bob értem, hogy mit mondasz azzal, hogy 3-0 után nem kell kihajtania senkinek se magát. De gondolod, hogy egy Osasuna elleni meccsen 3-0 után a csapat összes tagja 100%-on pörgött, hogy anno 8-0-ra lehozzuk a meccset? Azt hiszem ők vannak ennyire profik, hogy tudják, hogy egy meccsen mennyit kell kiadni. Úgy gondolom, hogy nekünk nézőknek és nekik játékosoknak is jobban esett a 8-0, mint a 3-0. :wink:
Válasz küldése