Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.11.15. 11:38:07

Nem vagytok épelméjűek :D ...Mondjuk én sem, hogy nem dolgozom 8) Szakadok
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.15. 08:44:04

bence-barca írta:Kérdésem az lenne segítenél-e nekem egy hasonló kaliberű griffmadár jelmezt készíteni, illetve egy jó csajozós sztorit kitalálni hozzá, h ilyen dúskeblű hölgyeket szerezzek.
Bár nem hozzám szólt a kér(d)és, hadd ajánljam be Disznószállási Aladár doktor urat, aki nekem is segített elkészíteni a jelmezemet, amiben csajoztam tavaly a Riviérán:
Kép

Mit ne mondjak, meglehetősen nagy sikerem volt. Sikerült is felszednem őt: KATT

Neked is fog tudni segíteni a doktor úr, azt hiszem. :)
Tim írta:Nem véletlen volt a hasonlóság. Ez idén készült az Elfia fesztiválon,Hollandiában.
Lesz jövőre is,jegyek még korlátozott számban kaphatók:Itt.
Micsoda véletlen, pont van egy erre szóló tiszteletjegyem. Walther von der Vogelweidétől személyesen. 8)
Kash
Entrenador del Barça

2013.11.14. 23:13:26

Respect! :wink:
Kérdésem az lenne segítenél-e nekem egy hasonló kaliberű griffmadár jelmezt készíteni, illetve egy jó csajozós sztorit kitalálni hozzá, h ilyen dúskeblű hölgyeket szerezzek.
Nem, nem tud segíteni.
Megbeszéltük hogy készítünk egymásnak csajozós jelmezt, amiben jobban buknak ránk a csajok, csak annyira egymásnak lettünk teremtve (Én is Tim), hogy a jelmez tök egyformára sikeredett:
http://www.utazzitthon.hu/images/progra ... ly-1-o.jpg" target="_blank

Szóval mielőtt Tim segitségét szeretnéd kérni nők terén, először nézz utánna Tim múltjának. Véleményem szerint igazi dzsentlömen volt Tim, hogy nem nektek kellett előkeresni a jelmezbálban készült képet a családjáról.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.11.14. 22:58:37

Tim írta:
A jelmezt magam készítettem hungarocellból,és purhabból. De az igazi elismerést este söpörtem be,amikor a tábortűznél előadtam az ötlábú ló legendáját mandolin kísérettel 8)
Respect! :wink:
Kérdésem az lenne segítenél-e nekem egy hasonló kaliberű griffmadár jelmezt készíteni, illetve egy jó csajozós sztorit kitalálni hozzá, h ilyen dúskeblű hölgyeket szerezzek.
Tim írta:
Nem véletlen volt a hasonlóság. Ez idén készült az Elfia fesztiválon,Hollandiában.
Na, akkor a ló részedhez hűen gondolom jó sok füvet legelhettél. :lol:
Persze a házi gombakészletet sem hagytad otthon nyilván.
Tim
Mezei fórumozó

2013.11.14. 22:45:17

bence-barca írta:
Tim írta:
Tudom mire gondoltok...
Hol tudtál összeszedni egy ennyire szép kentaúr jelmezt(no meg nőt)? :-k
A jelmezt magam készítettem hungarocellból,és purhabból. De az igazi elismerést este söpörtem be,amikor a tábortűznél előadtam az ötlábú ló legendáját mandolin kísérettel 8)
Gareth Tello írta:Nem is tudtam, hogy ennyire hasonlítasz Ned Starkra.

Csak aztán vigyázz, nehogy te is elveszítsd a fejedet... :?
Nem véletlen volt a hasonlóság. Ez idén készült az Elfia fesztiválon,Hollandiában.
Lesz jövőre is,jegyek még korlátozott számban kaphatók:Itt.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.14. 22:41:06

Nem is tudtam, hogy ennyire hasonlítasz Ned Starkra.

Csak aztán vigyázz, nehogy te is elveszítsd a fejedet... :?
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.11.14. 22:37:45

Tim írta:
Tudom mire gondoltok...
Hol tudtál összeszedni egy ennyire szép kentaúr jelmezt(no meg nőt)? :-k
Tim
Mezei fórumozó

2013.11.14. 22:30:02

Game90 írta:Az orosz társkereső oldalak legdurvább fotói:
KATT

Tim is köztük van :wink:
Dr.Poljankalovich néven regisztráltam oda,mert kiábrándultam a hazai társkereső oldalakból.
Aztán szerencsére megtaláltam az igazi párom,de nem voltak hajlandóak törölni a képeim.
Cserébe megosztok veletek egy képet a családról:
Kép

Tudom mire gondoltok..Nos,két fotelgörgőt szereltem a hátsó lábak alá :D
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.14. 21:40:17

Game90 írta:Az orosz társkereső oldalak legdurvább fotói:
KATT

A Tim alatt, a jobb oldalon pózoló gyerek mindent visz. :lol:

Amúgy a Candy Store-ban voltál már? :D
PCsabi
aka Game90

2013.11.14. 21:21:25

Az orosz társkereső oldalak legdurvább fotói:
KATT

A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Dr.Dre
Capitá del Barça

2013.11.14. 17:52:40

Az új szerelmem :mrgreen:
Kép
13 ezer volt, remélem sokáig bírja majd :)
Kép

Titi - The Legend!
Primitive
Entrenador del Barça

2013.11.13. 11:51:59

Kash írta:Tudom nem szép dolog ilyet kérni, de ha valakinek esetleg lenne egy felesleges nCore meghivója, az küldhetne egyet. :(
Eleve nem értem a regisztráció logikáját...Még úgy is fairebb lenne, ha küldesz 1 emailt és véletlenszerűen az 1000000000000-ból 1 email kap regisztrációt.
Akinek esetleg van 1, az irjon nekem egy PrivátÜzenetet, és megbeszéljük. [-o<
Van az a pénz. :-k :-k :-k
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Kash
Entrenador del Barça

2013.11.13. 11:17:45

Tudom nem szép dolog ilyet kérni, de ha valakinek esetleg lenne egy felesleges nCore meghivója, az küldhetne egyet. :(
Eleve nem értem a regisztráció logikáját...Még úgy is fairebb lenne, ha küldesz 1 emailt és véletlenszerűen az 1000000000000-ból 1 email kap regisztrációt.
Akinek esetleg van 1, az irjon nekem egy PrivátÜzenetet, és megbeszéljük. [-o<
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.11.11. 17:44:42

LM10 írta:
Egyébként becuppantós füles jár a Samsunghoz? :lol:
Nekem egy jóval régebbi modellem van, de ahhoz is anno azt adtak. Nem hiszem, h az újaknál visszatérnének a régi típusú fülesekhez.
LM10
Director del Fútbol

2013.11.11. 17:33:14

bence-barca írta:
LM10 írta:Telefon guruk!
Egyikkel sem tv tapasztaltom, de nekem a Samsung szimpibb. Na meg ahogy elnézem Telenortol vennéd és a Sonyhoz nem adnak fülest. Ha meg zenehallgatás fontos, legalább kapjál hozzá egy ingyé' fülest. :mrgreen:

Nekem is valahogy kiegenysúlyozotabb a Samsung. A ramja kb 200mbal kevesebb de pl a fényképeknél sokkal jobb. Meg olcsóbb is a teló. Szerintem a Samsung lesz, köszönöm a tippeket srácok! 8)

Egyébként becuppantós füles jár a Samsunghoz? :lol:
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.11.11. 17:28:16

LM10 írta:Telefon guruk!
Egyikkel sem tv tapasztaltom, de nekem a Samsung szimpibb. Na meg ahogy elnézem Telenortol vennéd és a Sonyhoz nem adnak fülest. Ha meg zenehallgatás fontos, legalább kapjál hozzá egy ingyé' fülest. :mrgreen:
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.11.11. 17:03:07

Ugyanezekre használom, összesen két játék van a telefonomon, az is csak úgy tessék lássék, sose használom. :) netezés, email, zene, fényképezés, ennyi.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
LM10
Director del Fútbol

2013.11.11. 16:51:07

MichaaBee írta:Nekem galaxy s advance telefonom van és.tökéletesen elégedett vagyok vele. Kb mint egy s2 csak kisebb képernyővel meg kisebb kamerával. Ránézésre amúgy a sony se rosszabb semmivel.

Értem. Nekem igazából nem játékra kell a telefon. A gyorsaság fontos, mert netezésre( facebook :mrgreen: ) meg zene hallgatásra használnám.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.11.11. 16:33:48

Nekem galaxy s advance telefonom van és.tökéletesen elégedett vagyok vele. Kb mint egy s2 csak kisebb képernyővel meg kisebb kamerával. Ránézésre amúgy a sony se rosszabb semmivel.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
LM10
Director del Fútbol

2013.11.11. 16:09:19

Telefon guruk!

Új készüléket akarok venni, nagyon selejtezés után 2 maradt bent a döntőben, de nem tudok dönteni. Árban és teljesítményben is azonosak. Néztem elemzést is, egyiknél sem sikerült döntenem.

Valakinek van tapasztalata a 2 telefont illetően?

Sony Xperia M

http://www.telenor.hu/mobiltelefon/sony/xperia-m/fekete

Samsung Galaxy S Advance

http://www.telenor.hu/mobiltelefon/sams ... nce/fekete
sjd
Llegenda del Barça

2013.11.10. 20:06:23

Capon írta: Na persze csak egy sarkított példa volt.
Igazából erre akartam csak rávilágítani, hogy azért annyira reális esetet nem tudsz mondani, amikor ez a szabályozás komolyan korlátoz téged szabadságodban. :D
sjay írta: Az igazságügyben fellépő önakadályozás szerintem elsősorban annak köszönhető, hogy senki nem meri magára vállalni a nagy döntéseket, részben az ország nemzetiségi megosztása miatt. Így pedig egyszerre akarnak megfelelni minden perifériának, ami oda vezet, hogy többnyire vagy csak az egyiknek, vagy egyiknek sem sikerül. Nyilván a dologban közrejátszik az is, hogy a legtöbb jogszabályhozónak a fent felvázoltak miatt eléggé tele van a gatyája akkor, ha valamely szabályt radikálisan kell megváltoztatni, részben amiatt, mert félnek az esetleges reakcióktól a nép felől, másrészt pedig az Unió "megvetésétől" is tartaniuk """"kell"""".
Most vonatkoztassunk el a szóban forgó példától, én pl. itt olyanokra gondolok, hogy a rendőrség nem intézkedhet polgári peres ügyekben, magyarul hiába nyersz meg egy pert, az állam semmit nem tud tenni, hogy az ítéletet végre is hajtsák. Ez egyszerűen a modern jogrendszer betegsége, hogy annyira tartunk a visszaélésektől, hogy gyakorlatilag már az államnak semmi hatalma nincs, ugyanakkor a jögkörei még megvannak.
MyShadow írta:Ezzel az állammentes elképzeléssel sztem csupán annyi a probléma, h így legalább egy kicsi kontroll van az emberek (kisemberek) kezében, megvannak a lehetőségei, de amint megszűnik a felügyelő szerv, ezek a magán kézben lévő intézmények (egészségügy, oktatás, személy- és vagyonvédelem...) kizsákmányolják és közvetve, majd közvetlenül uralkodnak azokon a kisembereken!
A piaci kontrollt azért ne felejtsük el, annál nagyobb hatalom kevés van. Ha sikerül elkerülni a monopol/oligopol helyzeteket, akkor bizony nagyon nagy hatalma lesz a kisembernek azzal, hogy melyik szolgáltatót választja. Más kérdés, hogy helyzetünkben a mobilszolgáltatóktól a közműcégekig ez sok helyen nem tudott megvalósulni, így jogos a probléma, de jól megvalósítva ezzel semmilyen baj nem kéne, hogy legyen. Pl. a Mercedes nem igazán tud kizsákmányolni, mert nagyon is tisztában van vele, hogy az Audi meg a BMW ott liheg a nyakában, hogy elcsábítson téged tőlük.
Ettől függetlenül a teljesen állammentes elképzeléssel én sem értek egyet, mert azért egy GVH és hasonlók jól jönnének mondjuk az egészségügy privatizálásánál, de az államszervezet leépítésének lehet, hogy lenne haszna.

A korrupció meg könnyű elsikálása annak, hogy hatalmas és rosszul működő bürokratikus szervezeteket építünk. Egyszerűen maga az állam létezése és mérete is felemészt egy csomó erőforrást, arról nem is beszélve, hogy a versenyszférában ugyanezeket a feladatokat rengetegszer hatékonyabban oldják meg.

De mondok egy példát, az egyén szempontjából hogyan lehet káros az állam léte: én például orvoshoz évente egyszer járok sportorvosi miatt, viszont ugye tb-t kéne fizetnem, ha nem lenne hallgatói jogviszonyom (de így az állam jófej, és nem kell), cserébe pedig kereken 0 állami Ft-tal támogatják a taníttatásom. Erről ugye senki nem kérdezett meg, de ha mondjuk csak az igénybe vett ellátás után kéne fizetnem, és az állam ezt a havi 6800 Ft-ot beletenné a tandíjamba, akkor pontosan 81600 Ft-tal lennék beljebb évente. Ennyivel rövidít meg az állam minden évben azzal, hogy nem hagyja nekem eldönteni, orvosra vagy tanulásra költeném-e ezt a pénzt, és kvázi mások orvosi ellátását finanszírozza belőle.
Mint ahogy a nyugdíjjárulékot is szépen le fogják majd vonni a fizetésemből, annak ellenére, hogy mire én nyugdíjas lennék, ez a felosztó-kirovó rendszer teljesen össze fog omlani. De ugye én nem vonhatom ki magam az állami nyugdíjrendszerből, hogy magamnak gyűjtögethessem a pénzt. És így tovább, órákig lehetne sorolni...

Persze az állam léte csak addig káros nekem, amíg nettó befizető vagyok, ha állami szakon lennék, lehet, hogy befoghatnám a pofámat, és hálát adhatnék, hogy mások adójából járhatok egyetemre. De sok szempontból tisztességesebb lenne egy rendszer, ahol nem mások adójából élsz, hanem kizárólag rajtad múlik a boldogulásod. Hozzáteszem, nagyon végig kell gondolni a szociális szempontokat, mert egy ilyen igazságtalan vagyonelosztás mellett, ami Mo.-n is van, ezzel lehet, hogy több ember járna rosszul, mint jól, és ez igencsak egészségtelen feszültségeket szülne a társadalom számára. Inkább fizessem valaki más tb-jét, mint hogy az illető kiraboljon és megöljön, mert nem tudja meggyógyíttatni a beteg gyerekét.
Capon
Llegenda del Barça

2013.11.10. 18:00:30

shutterisland írta:ahogy olvastam a sztorid, az volt előttem, hogy majd biztos összecsuklik valamelyik alatt a létra, vagy felborul vele, és titeket vonnak felelősségre, amiért balesetveszélyes volt a létra. :lol:

egyébként nevetséges.
:lol:
Hát kb igen, és már különösebben meg sem lepődnénk ha így lenne. Nem állunk távol már ettől a szinttől sem.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
MyShadow
Jugador del Barça

2013.11.10. 18:00:03

Ezzel az állammentes elképzeléssel sztem csupán annyi a probléma, h így legalább egy kicsi kontroll van az emberek (kisemberek) kezében, megvannak a lehetőségei, de amint megszűnik a felügyelő szerv, ezek a magán kézben lévő intézmények (egészségügy, oktatás, személy- és vagyonvédelem...) kizsákmányolják és közvetve, majd közvetlenül uralkodnak azokon a kisembereken!
Magyarul átadnád a jogart egy olyan kézbe, ami felett még kevesebb kontroll gyakorolható!
Nem véletlenül találták ki az államon belüli hatalom megosztást, csak ebből a gyakorlatban igen kevés valósul meg.
Egyébként abban teljesen igazad van, hogy pazarló életmódot folytat többek között a mi állam(szervezet)unk is, de ennek nagy része inkább a korrupció miatt keletkezik, sem mint a szervezetlenség, fölösleges tevékenységek okán, habár bőven rá férne sok szervre a leépítés, mert sokan csak a lábukat lógatják, mert nincs mit tenni, de helyütt pedig igencsak elkellne egy kis plusz munkaerő!
A cikkhez pedig:
a jogot arra az eshetőségre találták ki, hogy a kettős mércét legalizálják!
Nem kell itt alkotmányi és egyéb problémákat keresni, a jog csak annak a kezét köti meg vagy éppen nyitja ki a kapukat, akinek a kezében van!
A legritkább esetben esik egybe a jogos a helyessel, azzal amit már a legrégebbi időkben is az ember lelkébe volt vésve! És az már egyénje válogatja, ki mennyire megy ezzel szembe!
sjay
Entrenador del Barça

2013.11.10. 17:49:44

sjd írta:...
Az igazságügyben fellépő önakadályozás szerintem elsősorban annak köszönhető, hogy senki nem meri magára vállalni a nagy döntéseket, részben az ország nemzetiségi megosztása miatt. Így pedig egyszerre akarnak megfelelni minden perifériának, ami oda vezet, hogy többnyire vagy csak az egyiknek, vagy egyiknek sem sikerül. Nyilván a dologban közrejátszik az is, hogy a legtöbb jogszabályhozónak a fent felvázoltak miatt eléggé tele van a gatyája akkor, ha valamely szabályt radikálisan kell megváltoztatni, részben amiatt, mert félnek az esetleges reakcióktól a nép felől, másrészt pedig az Unió "megvetésétől" is tartaniuk """"kell"""".
Capon
Llegenda del Barça

2013.11.10. 17:47:09

:) hát ha még nem próbáltad (sósavat pohárban) akkor hiába is mesélek róla úgy sem értheted... megváltoztatja az életed :D főleg ha belehörpintesz. Na persze csak egy sarkított példa volt.

Ha már fegyverkezés szóba került. Itt és számos más országban ahol nincsen meg a kultúrája (akármik is történnek USA-ban az semmi ahhoz képest mint ami itt lenne) káosz lenne kb. mindenhol. Magyarországon az emberek többségétől a jogsit el kéne venni nem hogy fegyvert adni a kezükbe...
Másfelől ebben a beteg világban ahol 50 FT-ért brutálisan halálra kínoznak a saját lakásodban vagy éppen a mindennapi megélhetésedet veszik el nap mint nap, akkor valamit tenni kell.
Nem tudod, hogy az az ember aki bejön most kirabolni vagy megölni akar, nő esetében megerőszakolni.
Tehát a mai viszonyokat figyelembe véve nálam ahogy valaki erőszakosan behatol a lakásodba annak abban a pillanatban megszűnnek az jogai és egy csótánnyal vagy patkánnyal kerül egy szintre és annak megfelelően kell is elbánni vele.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2013.11.10. 17:50:30-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Válasz küldése