Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyetérteni tudok ezzel a gondolatsorral. Súlytalan ide, főleg nem első számú jobbhátvédnek.Gareth Tello írta:Nagyon kedvelem a srácot, de meccsről meccsre erősebb bennem az az érzés, hogy nem (lesz) elég ide. Elöl bátortalan, körülményes, kiszámítható a legtöbb esetben, és védekezésben sem elég stabil ahhoz, hogy feledtesse az ellenfél térfelén történő gyengélkedéseit.
Második számú embernek Dani mögött abszolút nem rossz, de valahogy nem szívesen gondolok bele abba, hogy mi lenne, ha Alves távozása/visszavonulása után hosszú évekig ő lenne az első számú jobbhátvédünk.
Hasonló érzéseim vannak nekem is. Nem tudom mi történt, pedig nem volt ő rossz, sőt kifejezetten jól mozgott Tata előtti időkben. Én azért adnék még neki lehetőséget, például lehet egy kölcsönszerződés jót tenne neki, mondjuk egy más bajnokságban. Más bajnokság, új impulzusok érnék lehet jót tennének neki.Gareth Tello írta:Nagyon kedvelem a srácot, de meccsről meccsre erősebb bennem az az érzés, hogy nem (lesz) elég ide. Elöl bátortalan, körülményes, kiszámítható a legtöbb esetben, és védekezésben sem elég stabil ahhoz, hogy feledtesse az ellenfél térfelén történő gyengélkedéseit.
Második számú embernek Dani mögött abszolút nem rossz, de valahogy nem szívesen gondolok bele abba, hogy mi lenne, ha Alves távozása/visszavonulása után hosszú évekig ő lenne az első számú jobbhátvédünk.
Tény, hogy akkor volt a védelem a legkiegyensúlyozottabb, de ahhoz nem lehet viszonyítani a mostanit. A jelenlegi felfogásban (tévesen, nem tévesen, teljesen mindegy) mindkét hátvéd fent van a támadásokkal, és a szervezésből, utolsó passzokból kiveszi a részét. A gyenge formájú Alveshez képest szerintem még így is elmarad ezen a téren Montoya, és szerintem ez nem a fiatalságán vagy a meccsrutinján múlik, hanem azon, hogy fejben kevés.connor írta:Igazad is van, meg nem is. Az biztos, hogy Montoya támadásban még sokszor bizonytalan. Szerintem viszont ez 1 év rendszeres játékkal megoldható. Másrészt forma kérdése is, ugyanúgy, ahogy Alves-nél is előfordul, hogy egy beadás sem jön össze egy meccsen, máskor meg van 2-3, amiből gólhelyzet lesz. Montoya is ugyanúgy robotol és futkos ahogy Alves, az pedig nem feltétlenül baj, ha egy árnyalattal defenzívebb. Ha már a másik oldalon Alba inkább offenzívebb felfogásban játszik. Abidal sem volt klasszis, ha támadásról volt szó, de mégis azokban az években volt a legjobb a védelmünk, amikor a szélek kicsit kiegyensúlyozatlanabbak voltak az Abidal-Alves párossal.
Piszcek-et ajánlom figyelmedbe, szerintem nagyon nagy spíler, úgy levenni a pályáról Cr-t és Ribery-t mástól még nem láttam.connor írta:Igazad is van, meg nem is. Az biztos, hogy Montoya támadásban még sokszor bizonytalan. Szerintem viszont ez 1 év rendszeres játékkal megoldható. Másrészt forma kérdése is, ugyanúgy, ahogy Alves-nél is előfordul, hogy egy beadás sem jön össze egy meccsen, máskor meg van 2-3, amiből gólhelyzet lesz. Montoya is ugyanúgy robotol és futkos ahogy Alves, az pedig nem feltétlenül baj, ha egy árnyalattal defenzívebb. Ha már a másik oldalon Alba inkább offenzívebb felfogásban játszik. Abidal sem volt klasszis, ha támadásról volt szó, de mégis azokban az években volt a legjobb a védelmünk, amikor a szélek kicsit kiegyensúlyozatlanabbak voltak az Abidal-Alves párossal.Petr írta:Valami mindig idegesített a játékában, de a mai meccsen megfogalmazódott bennem, hogy mit nem szeretek benne, és miért nem érzem elégnek a jövő Barcájának jobb oldalára.
Technikailag rendben van, ezt a Barca-suli belé nevelte, és tehetségnek sincs híján.
Ezzel szemben fejben nem érzem elégnek, tehát nem a tapasztalatlanságával van problémám, és ez nem is a meccsrutintól függ.
Minden fontos "utolsó momentum" előtt - legyen az ,,utolsó passz" vagy befejezés, esetleg beadás - totojázik. Mindig, minden helyzetben látja a jó megoldást, ez látszódik a mozgásából és abból, hogy mindig felnéz. Egyszerűen későn meri meglépni a jót, és ilyenkor ez már nem jó. A mai meccsen is ziccerbe került, kerülhetett volna, fel is ismerte az esélyt, de mire reagált már kifelé kellett vinnie. A meccs későbbi részében bepasszolhatta volna középre, felismerte az esélyt, de várt és már csak beadni tudta, ami így a védő fejéről pattant el.
Nem csak ma, szinte kivétel nélkül mindig későn reagál támadásban, hiába vannak kivételek, de szerintem egy Barcelonában erősebbnek kell lenni fejben.
Védekezésben nincs gondom vele, de támadásban rossz nézni. Egyszerűen nem tudom elképzelni, mint Alves-utód. (Az más kérdés, hogy a jelenlegi piacon senki mást sem)
Igazad is van, meg nem is. Az biztos, hogy Montoya támadásban még sokszor bizonytalan. Szerintem viszont ez 1 év rendszeres játékkal megoldható. Másrészt forma kérdése is, ugyanúgy, ahogy Alves-nél is előfordul, hogy egy beadás sem jön össze egy meccsen, máskor meg van 2-3, amiből gólhelyzet lesz. Montoya is ugyanúgy robotol és futkos ahogy Alves, az pedig nem feltétlenül baj, ha egy árnyalattal defenzívebb. Ha már a másik oldalon Alba inkább offenzívebb felfogásban játszik. Abidal sem volt klasszis, ha támadásról volt szó, de mégis azokban az években volt a legjobb a védelmünk, amikor a szélek kicsit kiegyensúlyozatlanabbak voltak az Abidal-Alves párossal.Petr írta:Valami mindig idegesített a játékában, de a mai meccsen megfogalmazódott bennem, hogy mit nem szeretek benne, és miért nem érzem elégnek a jövő Barcájának jobb oldalára.
Technikailag rendben van, ezt a Barca-suli belé nevelte, és tehetségnek sincs híján.
Ezzel szemben fejben nem érzem elégnek, tehát nem a tapasztalatlanságával van problémám, és ez nem is a meccsrutintól függ.
Minden fontos "utolsó momentum" előtt - legyen az ,,utolsó passz" vagy befejezés, esetleg beadás - totojázik. Mindig, minden helyzetben látja a jó megoldást, ez látszódik a mozgásából és abból, hogy mindig felnéz. Egyszerűen későn meri meglépni a jót, és ilyenkor ez már nem jó. A mai meccsen is ziccerbe került, kerülhetett volna, fel is ismerte az esélyt, de mire reagált már kifelé kellett vinnie. A meccs későbbi részében bepasszolhatta volna középre, felismerte az esélyt, de várt és már csak beadni tudta, ami így a védő fejéről pattant el.
Nem csak ma, szinte kivétel nélkül mindig későn reagál támadásban, hiába vannak kivételek, de szerintem egy Barcelonában erősebbnek kell lenni fejben.
Védekezésben nincs gondom vele, de támadásban rossz nézni. Egyszerűen nem tudom elképzelni, mint Alves-utód. (Az más kérdés, hogy a jelenlegi piacon senki mást sem)
Csak azt nem mondta, hogy meddig. Lehet a szezon végéig... Az meg nekünk nem buli.Gareth Tello írta:"They said that both Tello and I wanted to leave, but, as for me, that's not true. I want to stay."
Egyetértek, most nekem is nagyon tetszett, amit csinált, támadásban jóval aktívabb volt, mint általában, ez a gólpasszon is meglátszik.Barcaman1993 írta:Jó volt a srác nagyon. Az első félideje játéka talán az idei legjobbja volt.
Jó volt a srác nagyon. Az első félideje játéka talán az idei legjobbja volt.messideco írta:Olyan jól tolta, mint ahogyan a whoscored állítja? 8-as értékelést kapott, adott egy gólpasszt.
Megnéztem, kicsit kevesebbet játszott eddig idén, mint tavaly: idén eddig van 691 játékperce, tavaly december harmadikán pedig 766 perccel állt (viszont ebben benne van a kupa első fordulójának oda- és visszavágója is, amik idén ugyebár még nem kerültek megrendezésre).palesz77 írta:Remélem nem megy el, bízom benne hogy Bartrával egyetemben a jövő védelmének fontos tagjai lesznek. Valaki meg tudja nekem mondani, hogy tavaly ilyenkor percnél járt, meg azt is hogy idén eddig hogy áll? Nem hinném hogy kevesebbet játszott eddig mint tavaly.. És ahogy haladunk előre egyre többet fogja a fiatalokat Tata bedobni szerintem, ahogy egyre nagyobb lesz a fáradtság. Bár nemigazán értem Martino bácsit ilyen téren, Bartra a legjobb formában levő védőnk, de fontos meccsen sosem játszik, Sergi Roberto rendre jól száll be - miközben meg Xaviék sokszor önmaguk árnyékai -, de ő se játszik. De ez más téma már.
Túl sokat nem mutatott....defender3 írta:kifejezetten örülnék neki ha kicsit több időt tölthetne a pályán