sjd írta:Igen, már olvastam is.
Amúgy pont jókor jött, mert a napokban kezdtem el azon gondolkodni, hogy tényleg helytelen-e kötőszóval kezdeni mondatot, mert újabban egyre gyakrabban kezdtem el ilyet csinálni.

(Mellesleg a "hát" mióta kötőszó?)
Viszont ami még fúrja az oldalam, hogy szerintem a médiák nem azért baromság, mert eleve többesszám, hanem mert nincs értelme. A média eleve magában foglal minden sajtóterméket (médiumot), szóval egyszerűen csak értelmetlen többesszámban használni. Mennyivel kevesebb a média, mint a médiák? Olyat sem mondasz, hogy sajtók, nem azért, mert eleve többesszám, hanem mert nincs értelme. Abból ered szerintem az egész, hogy a médium helyett használják helytelenül a média kifejezést. Kíváncsi vagyok erről mi a véleményed.
Amúgy látszik, hogy az indexnél nagy most az arc, hogy őket csak ilyen Abu-Dzabi jellegű marhaságokkal fikázzák, de tényleg sok újságírójuknak alapvető problémája van a magyar nyelvvel vagy lusta átnézni egy cikket. Mondjuk ahogy látom, facebookon kapják is az oltásokat.
Ja, nem is értem ezeket. Mindenki tudja, hogy a hát szó főnév.
(Amúgy az mekkora már, hogy Nádasdyt idézik a cikkben.

Hozzá járok nyelvtudományra az egyetemen.

Hatalmas figura az öreg egyébként, élmény az előadásait látogatni. Mellesleg most éppen az Isteni színjátékot fordítja, szóval elég sokoldalú.

)
(Először azt olvastam a sajtók helyett, hogy sajtok, csodálkoztam is, hogy miről beszélsz.

)
Egyébként egyetértek azzal, amit írsz, írja is a cikk, hogy a média szó a magyar nyelvben egyes számban használatos, szóval nyugodtan lehetne azt is mondani, hogy médiák, csak jelentéstanilag logikátlan, ahogy mondod.

A legegyszerűbb az, ha nem mondjuk, hogy médium, meg média, hanem a sajtótermék szót használjuk, amikor csak lehet.
Vannak szépséges megfogalmazásaik, az kétségtelen (mondjuk múltkor hangosan felröhögtem, amikor a szoftporhó kifejezést használták

), de van ennél sokkal lejjebb is, gondoljunk csak a Sporthíradóra.

Ha éppen rossz kedvemben vagyok és fel akarom valamivel vidítani magam, csak rámegyek az említett oldalra, rákattintok egy random cikkre, és elolvasom - 90%, hogy találok benne legalább egy olyan hibát, ami feldobja a napomat.