Iniestát elismerem, Neymart elismerem hogy fejlődőképes, viszont azt nem hogy ennyit érne és hogy már letett annyit az asztalra hogy hypeolják itt sok százan. Az a helyzet h sokak szemében attól jó játékos valaki, h mennyit fizetett érte szeretett klubjuk. Bale sem akkora playa mint ahogy mondják, de hát mi mást mondjanak ennyi pénz hallatán. Ezt látni Neymárnal is.shutterisland írta:ötszázszor átbeszéltük már ezeket a dolgokat, ha nem érted meg, hogy miért vagyunk vele elégedettek, akkor nem is fogod ezek után se, ha leírom újra.
arra emlékeztet ez az egész, mikor néhány elvetemült (nem itt) kikezdi iniestát, hogy miért ő a világ egyik legjobbja, mikor a statisztikái gyengék.
hát azért, mert inkább nézni kell a meccseket.
Neymar
- shutterisland
- Director del Fútbol
ötszázszor átbeszéltük már ezeket a dolgokat, ha nem érted meg, hogy miért vagyunk vele elégedettek, akkor nem is fogod ezek után se, ha leírom újra.
arra emlékeztet ez az egész, mikor néhány elvetemült (nem itt) kikezdi iniestát, hogy miért ő a világ egyik legjobbja, mikor a statisztikái gyengék.
Kérlek mond már el hogy mi az amiben elégedett vagy vele és más játékosunk nem csinál?shutterisland írta:mi az, hogy bármit csinál, megbocsájtjuk ? egyetlen egy dolgot lehet felhozni neki, azt, hogy sok helyzetet hagy ki (ami által kevés gólt szerez) ezt pedig mi is elismerjük, az egyetlen dolog, ami által fogást találhat rajta, aki bele akar kötni.
az meg, hogy hány védőt köt le, milyen marketing értéke van (ez még mindig az árával való értetlenkedéseknek szól) és gólpasszokban király, mind igaz, ezek nem mentsvárak, tények.
máskülönben ne aggódj, hogy ha lesz 3-4 rossz meccse egymás után, vagy 10-ből 6x rosszul játszik, akkor majd neymart is elő fogja venni a nép, ahogy azt a többi játékossal is szokás.
viszont amíg minden gyenge, laposabb meccsére jut legalább 3 jó, addig nem csoda, hogy a legtöbben elégedettek vagyunk vele.
Busquestről, Iniestáról és Pedróról is sárgáznak ki egy meccsen (van hogy több embert is). Sőt olyan is előfordult már hogy a keddihez hasonlóan a támadóink közül 11-est harcolt ki vki. 57 millióért ennyi??? Na ne nevettess. Utolsó emberként buktatta az ajaxos védő kedden is, és ezért kapott pirosat. De például volt, hogy meccset játszottunk blsz1-ben és utolsóként buktatta a védőnk a csatárt és pirosat kapott, pedig csak Kovács Karcsinak hívták az ellen csatárát. Ezzel csak azt akarom mondani h ilyen már előfordult mással is, és mivel támadó a posztja ezért ez eléggé benne van. De van vmi más a lapokon kívül amit tudsz mondani hogy kiemelkedő, és senki más nem csinálja meg a csapatban?
Meg mintha Neymar nem védekezne, gyakran olyan sprinteket levág egy labdavesztés után, és erőszakosan letámadja a labdást, besegít a többieknek amit igen is hozzá lehet tenni az érvekhez amiért érdemes volt megvenni. A góllövés is jön majd, egyenlőre nagyon jól végzi a dolgát, ez az első, tanuló éve idővel az egyik ha nem a legjobb játékosunk lesz Messivel, Messi nélkül.
Egyszer ki lehetne próbálni, hogy jobbról Messi támad befele, Neymi balról, középen meg egy jól helyezkedő, magabiztos befejező csatár aki fejelni is tud. De ez az elképzelésem max a FIFA 14-ben fog majd megvalósulni
(egyszer meg is csináltam)
Egyszer ki lehetne próbálni, hogy jobbról Messi támad befele, Neymi balról, középen meg egy jól helyezkedő, magabiztos befejező csatár aki fejelni is tud. De ez az elképzelésem max a FIFA 14-ben fog majd megvalósulni

- shutterisland
- Director del Fútbol
mi az, hogy bármit csinál, megbocsájtjuk ? egyetlen egy dolgot lehet felhozni neki, azt, hogy sok helyzetet hagy ki (ami által kevés gólt szerez) ezt pedig mi is elismerjük, az egyetlen dolog, ami által fogást találhat rajta, aki bele akar kötni.Én is pedzegettem már, hogy Neymar bármit csinál megbocsájtjuk, de notórius Fekete Péterek meg mindig lesznek....Ráadásul itt van x hónapja, de először a leköt védőt, majd a marketing majd a gólpassz
az meg, hogy hány védőt köt le, milyen marketing értéke van (ez még mindig az árával való értetlenkedéseknek szól) és gólpasszokban király, mind igaz, ezek nem mentsvárak, tények.
máskülönben ne aggódj, hogy ha lesz 3-4 rossz meccse egymás után, vagy 10-ből 6x rosszul játszik, akkor majd neymart is elő fogja venni a nép, ahogy azt a többi játékossal is szokás.
viszont amíg minden gyenge, laposabb meccsére jut legalább 3 jó, addig nem csoda, hogy a legtöbben elégedettek vagyunk vele.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Mindenkinek megvan a szerepe, Pedroék mezőnymunkája borzasztó fontos, s azon a mondaton kicsit megakadt a szemem, hogy mi hasznosabb mi nem. Védekezés baromi fontos, egy jó labdaszerzés, sok futás. Lehet xy odaadja a másiknak és gól, csak előtte egy harmadik játékos futott 30 métert, hogy visszazárjon és abból indult a támadás. Lám idén többet támadhatják a kaput a szélsők, s gólokat is lőnek. Ezért is írtam mindig, hogy pl Pedroék játéka lehet nem gólra törő, de nem is ez a feladatuk, idén meg más.
sjd mindig feszegeti a húrt, s próbál rávilágítani dolgokra. Én is pedzegettem már, hogy Neymar bármit csinál megbocsájtjuk, de notórius Fekete Péterek meg mindig lesznek....Ráadásul itt van x hónapja, de először a leköt védőt, majd a marketing majd a gólpassz, várom mikor jön ellő a haj, jó a csaja, kedves a mosolya.
És huszadikra is leírom nekem nincs bajom a játékával, szerintem is, amit ennyi idő alatt ki lehet hozni azt megteszi, s agilis, s akar. Ezek pozitív dolgok, s nekem azzal sincs bajom, hogy most gólt lő vagy nem, berúgja más. A csapatjáték a fontos, s abban tud segíteni, nekem mindig is azzal volt a bajom, hogy 57 milliót viszont nem ért.
sjd mindig feszegeti a húrt, s próbál rávilágítani dolgokra. Én is pedzegettem már, hogy Neymar bármit csinál megbocsájtjuk, de notórius Fekete Péterek meg mindig lesznek....Ráadásul itt van x hónapja, de először a leköt védőt, majd a marketing majd a gólpassz, várom mikor jön ellő a haj, jó a csaja, kedves a mosolya.

És huszadikra is leírom nekem nincs bajom a játékával, szerintem is, amit ennyi idő alatt ki lehet hozni azt megteszi, s agilis, s akar. Ezek pozitív dolgok, s nekem azzal sincs bajom, hogy most gólt lő vagy nem, berúgja más. A csapatjáték a fontos, s abban tud segíteni, nekem mindig is azzal volt a bajom, hogy 57 milliót viszont nem ért.

- shutterisland
- Director del Fútbol
te csbal, nem tudom honnan szalasztottak.
máskülönben a sanchez góljánál is ő indított, habár a nehezét a chilei oldotta meg, még a második gólban is benne volt neymar, szóval felesleges elvenni az érdemeit, ő volt a mom.
most lesz 2-3 meccs nélküle, de ettől függetlenül ez az alap szituáció.
egy ici-picit több annál, hogy csak annyi az ember, hogy osztanak róla pár lapot, 'oszt cső.

mind a két gól létfontosságú volt, hiszen 1 góllal nyertünk.A madridi meccset pedig nem Neymar góljával nyertük, hanem Alexis góljával. Meccset csak a legutóbbi góllal lehet nyerni, nem az elsővel.
máskülönben a sanchez góljánál is ő indított, habár a nehezét a chilei oldotta meg, még a második gólban is benne volt neymar, szóval felesleges elvenni az érdemeit, ő volt a mom.
most meg van egy messi, aki egyedül elrak már annyit, mint amennyit eto'o-val együtt rúgtak.Ronaldinho idejében volt egy Eto'o és egy Messi, ahogy említetted, amiből arra következtetek és láttam is, hogy volt aki rúgja a gólokat Ronnie helyett
most lesz 2-3 meccs nélküle, de ettől függetlenül ez az alap szituáció.
neymar legnagyobb erénye az, hogy gólpasszokat ad, és E MELLÉ rúgott néhány gólt, játszik jól mezőnyben, bont meg védelmeket és sárgázza ki az ellenfél játékosait.Azért ez vicces, hogy ezt tudják az emberek csak értékelhetőnek tartani hogy kiosztanak róla az ellenfélnek sárga lapot.
egy ici-picit több annál, hogy csak annyi az ember, hogy osztanak róla pár lapot, 'oszt cső.
Már 10 éve vagyok Barcelona szurkoló. Ronaldinho idejében volt egy Eto'o és egy Messi, ahogy említetted, amiből arra következtetek és láttam is, hogy volt aki rúgja a gólokat Ronnie helyett. Nem ez volt a feladata. De most teljesen más a helyzet. Nincs klasszikus csatárunk, így vettünk egy góllövésre szánt játékost 57 millióért, ami sajnos eddig nem jött be, valljuk be, mivel a gólok elmaradnak, helyette jönnek a sárgák az ellenfélnekBarcaman1993 írta:Semmi kötözködés nélkül elárulnád, hogy mióta vagy Barcelona szurkoló? Mert itt Ronaldinhot és a sok gólt hozod fel egyszerre. Egyrészt nem tudom, hogy mennyire emlékszel, de Ronaldinho minden volt csak gólerős nem ebben a csapatban (természetesen a mutatott játéka felejthetetlen, de most nem ez a lényeg). A gólátlaga jó volt, de a góljai jó részét szabadrúgásból és büntetőkből szerezte (Neymart egyikhez se engedik oda). Ha jól emlékszem, akkor a 04-05-ös szezonban a tavaszi Valencia elleni meccsig kellett várni az első akció góljára abban az idényben. A legjobb szezonja a 06-07-es volt (gól szempontból), ahol 20 fölé ment a gólokkal (megjegyzem, hogy Eto és Messi elég sokat volt sérült). Úgyhogy, ha Neymart R10-hez hasonlítjuk, akkor a gólokat ne hozzuk fel. Ezt a teljesítményt Neymar is tudja hozni a szezon végéig, ha "csak így" folytatja. És ezzel nem akarok eltekinteni a sok kihagyott helyzetétől, de jó lenne a fától látni az erdőt... Aki 30-40 gólt várt tőle, az nem volt reális. Azt a következő szezonban hozza.

A "rúgja fel a védő"-ből két mondaton belül "szerel a védő" lett, majd leírod, hogy mennyire fontos, hogy besárgáz embereket. Nyugtass meg, hogy legalább Te érted a logikát ebben, hogy először tökmindegy, hogy felrúgják, aztán pedig nagyon fontos, hogy sok sárga lapot osztanak ki róla.visca el barca írta: "és azért ha csontszárazon nézzük, akkor tökmindegy h sanchez esik hasra a saját lábában, pedro passzol hátra 100%-os ziccerben, vagy neymart rugja fel a 4. ember, ugy, hogy előtte bemutatott 3 cselt átverve ezzel három védőt. a végeredmény mindegyik esetben ua. nincs gól. és ez a lényeg."
és ebben sem látok kivetni valót: hasraesés (sanchez)=hátrapassz(pedro)=szerel a védő(neymar), mind ugyanaz a kategória, NEM GÓL
viszont neymar több assistot ad, több játékost sárgáz be és ez nálam sokkal de sokkal hasznosabb dolog, mint a klasszikus "hádemijenjóvédekezikmegsokatfutésmijenharcosigazicsapatjatekos" kategoria.
Egyébként kedden is láthattuk, hogy mennyire lényegtelen, hogy a játékosok akarjanak küzdeni meg futni, a Neymar által kiharcolt piros lap megoldott mindent...
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Semmi kötözködés nélkül elárulnád, hogy mióta vagy Barcelona szurkoló? Mert itt Ronaldinhot és a sok gólt hozod fel egyszerre. Egyrészt nem tudom, hogy mennyire emlékszel, de Ronaldinho minden volt csak gólerős nem ebben a csapatban (természetesen a mutatott játéka felejthetetlen, de most nem ez a lényeg). A gólátlaga (ellentmondásosan) ugyan jó volt, de a góljai jó részét szabadrúgásból és büntetőkből szerezte (Neymart egyikhez se engedik oda). Ha jól emlékszem, akkor a 04-05-ös szezonban a tavaszi Valencia elleni meccsig kellett várni az első akció góljára abban az idényben. A legjobb szezonja a 06-07-es volt (gól szempontból), ahol 20 fölé ment a gólokkal (megjegyzem, hogy Eto és Messi elég sokat volt sérült). Úgyhogy, ha Neymart R10-hez hasonlítjuk, akkor a gólokat ne hozzuk fel. Ezt a teljesítményt Neymar is tudja hozni a szezon végéig, ha "csak így" folytatja. És ezzel nem akarok eltekinteni a sok kihagyott helyzetétől, de jó lenne a fától látni az erdőt... Aki 30-40 gólt várt tőle, az nem volt reális. Azt a következő szezonban hozza.Csbal írta:Igen, kicsit telhetetlen vagyok, mivel mindenki egy új ronaldinho-ról, messi utódjáról meg peléről beszélt vele kapcsolatban. Aztán semmi köze nincs ezekhez a jelzőkhöz. Maradjunk már ezekkel a kapnak róla 3 sárgát szöveggel... nem ezt számolják... Hozza a gólokat. Ezt várják tőle...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2013.11.28. 12:57:52-kor.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- visca el barca
- Presidente del Barça
igen, valami hasonlót akartam, csak nem jöttem jól ki a megfogalmazásból.Chino írta:Szerintem veb ezzel azt akarta érzékeltetni, hogy folyamatosan benne van a támadásokban és ha nem is lő gólt nagy mértékben hozzájárul.
"és azért ha csontszárazon nézzük, akkor tökmindegy h sanchez esik hasra a saját lábában, pedro passzol hátra 100%-os ziccerben, vagy neymart rugja fel a 4. ember, ugy, hogy előtte bemutatott 3 cselt átverve ezzel három védőt. a végeredmény mindegyik esetben ua. nincs gól. és ez a lényeg."
és ebben sem látok kivetni valót: hasraesés (sanchez)=hátrapassz(pedro)=szerel a védő(neymar), mind ugyanaz a kategória, NEM GÓL
viszont neymar több assistot ad, több játékost sárgáz be és ez nálam sokkal de sokkal hasznosabb dolog, mint a klasszikus "hádemijenjóvédekezikmegsokatfutésmijenharcosigazicsapatjatekos" kategoria.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

sjd írta: Nocsak, hogy szavad járása lett ez a "konkrétan", hogy most már nem a marketingértékről van szó.![]()
Tessék:lehet csűrni-csavarni, de ez nem változtat azon, hogy 27 meccs alatt 4 gólt tudott begyötörni egy valagnyi kihagyott ziccer mellett. Más is hagyhat ki ziccert, persze, de nem ennyit és nem folyamatosan. A jó beindulásai meg stb. semmit sem érnek, ha egy akciót sem tud befejezni.A csatárok teljesítményét meg szerencsére, vagy sajnos a lehető legkönnyebb lemérni: aki ki tudja használni a helyzeteit, az jó, aki nem, az meg nem.- ehhh, akkor mit kell elvárni egy szélső támadó/ csatártól, ha pont nem a gólvágást!!?![]()
Értem én, hogy az Udinese-ben mutatott 95/20-as mutatója nem Messi szintű volt, de azért illene valamit mutatni is, mert a focit gólra játsszák ill. a csatárt abban mérik!Speciel baromira nem érdekel, hogy védekezésben, meg Messi alá játszásban milyen hasznos, ha egy egyszerű helyzetet nem bír belőni, amiből kispályán egy kézilabda kapura, 10ből 7et belőnek az amatőr focisták, akik nem keresnek milliárdokat egy évben..
Elnézést a sok idézet idézéséért, de erről van szó amit sjd beidézett...
Én meg a hozzád hasonló embereket imádom. Kérdésre kérdéssel válaszol. Annyit kérdeztem, hogy le tudja-e írni vki azokat a tulajdonságait amivel annyira egyedi lenne ebben a Barcelona-ban? Amúgy hidd el minden meccset megnézek amit tudok és van időm, de semmi extrát nem tudok látni a játékában amit mástól nem látnék, pedig hidd el nagyon keresem. Ezek a befelé húzó cselezései nem rosszak, de haszontalan, mivel a második, de ha az nem akkor a harmadik ember szereli.Chino írta:Imádom az ilyen embereket.
Van egy rossz meccs és már adjuk el, felesleges volt idehozni, középszerű játékos stb.
Azért nézd meg egyenként a többi játékosunkat és utána húzd le ez a meccs után. Hogy nem erősödött vele a csapat? Most komolyan, nézel te Barca-meccseket?
Ne haragudj, de azután nem tudlak komolyan venni, hogy nem azt látod itt, mint a 4-5 perces youtube videokon. Air Sanyiról is össze lehet vágni olyanokat. Amúgy meg egy 21 éves játékos a brazil ligából átjön a világ egyik legerősebb bajnokságába, az egyik legjobb csapatba és 3 hónap után nem pörgeti a fa..án a labdát minden meccset és nem ollózzgatja a gólokat már középszerű. Ami engem illet túl is teljesítette az elvárásaimat.
Az tény, hogy nem vagdossa a gólokat, de hány találatban vállalt döntő szerepet és kis túlzással egyedül veszélyesebb mint Villa, Alexis és pedro a tavalyi szezonban.
És ha már a statisztikánál ttartunk tulajdonképpen már nyert nekünk egy kupát.
Piquét és Puyolt miért nem veszed elő? Róluk kaptunk két gólt. És előbbiről nem csak tegnap lehet elmondani.
Nem akarom túlhypolni a brazilt, de szerintem nem ő az akit elő lehet venni idén.
Puyolt és Pique-t illetően azért nem szólok, mert Puyol sajnos nem a helyén játszott és gyenge is volt, de be is vállalta korrektül, pique meg évek óta waka-wakázik, amit szintén nem szeretek, de már nem szólok.
Könyörgöm, ne a tavalyi évvel jöjjünk, hanem az ideivel. A tavalyi év elmúlt, és mivel neymar tavaly nem volt itt, nincs összehasonlítási alap. IDÉN a különbség szemmel látható. Alexis jobban teljesít, mind gólokban, mind mezőnymunkában. Van, hogy hagy kívánni valót az ő játéka is, de sokkal kapura törőbben teljesít. A madridi meccset pedig nem Neymar góljával nyertük, hanem Alexis góljával. Meccset csak a legutóbbi góllal lehet nyerni, nem az elsővel.
Nocsak, hogy szavad járása lett ez a "konkrétan", hogy most már nem a marketingértékről van szó.shutterisland írta: hát nem tudom, hol láttál ilyeneket, hogy valaki ilyet írt (mármint konkrétan a gólpasszos része) de 1-2 ilyet másolhatnál.

Tessék:
lehet csűrni-csavarni, de ez nem változtat azon, hogy 27 meccs alatt 4 gólt tudott begyötörni egy valagnyi kihagyott ziccer mellett. Más is hagyhat ki ziccert, persze, de nem ennyit és nem folyamatosan. A jó beindulásai meg stb. semmit sem érnek, ha egy akciót sem tud befejezni.
A csatárok teljesítményét meg szerencsére, vagy sajnos a lehető legkönnyebb lemérni: aki ki tudja használni a helyzeteit, az jó, aki nem, az meg nem.
- ehhh, akkor mit kell elvárni egy szélső támadó/ csatártól, ha pont nem a gólvágást!!?![]()
Értem én, hogy az Udinese-ben mutatott 95/20-as mutatója nem Messi szintű volt, de azért illene valamit mutatni is, mert a focit gólra játsszák ill. a csatárt abban mérik!
Speciel baromira nem érdekel, hogy védekezésben, meg Messi alá játszásban milyen hasznos, ha egy egyszerű helyzetet nem bír belőni, amiből kispályán egy kézilabda kapura, 10ből 7et belőnek az amatőr focisták, akik nem keresnek milliárdokat egy évben..
-
- Entrenador del Barça
Talán gyenge erővel lő, de pontatlanul is. De egyáltalán nem gyenge a játéka. Csak azt nem értem, hogy amikor nincs Messi, mint most, minek viszik ki vonalszélsőnek. Középen meg a lassabb és nem golerős Fabregas. Szélről nem lehet gol rugni, vigyék középre.
Fecó
Nos, egyrészt Fábregasnak még mindig nem az a posztja, és teljesen nyilvánvalóvá vált szerintem az idők során, hogy nem fog ott sosem igazán jól játszani (magához képest és komoly ellenféllel szemben), tehát ezt a kérdést max. a Martino topikban kéne megtárgyalni.mess2009 írta:osztom, hogy ő sem volt top-on kedden, de azért azt meglehet nézni, hogy többnyire 2-3 ember is "jutott" rá!! és miért? mert a "zseniális" Fabregas totál súlytalan volt, Pedróról nem is beszélve.ami a góllövést illeti - tény - nincs mit szépíteni kevés! de éppen a Dortmund ászait néztem tegnap bizony ott is 5-6 ziccer mellett jön a gól! sőt Robben igazán hatékony csatár de ő is ki tudja hagyni (időnként) a kihagyhatatlant ... csapatként tehát akkor leszünk hatékonyak, ha nem csak Neymar de min. a másik két támadó is gólveszélyt jelent! (legalább elviszi alkalmanként a védőit)ebből pedig pl. az Ajax ellen semmit sem láttam.
Másrészt az, hogy a két támadónk nem volt gólveszélyes kedden az részint betudható a fenti Cesc-mizériának, részint annak, hogy katasztrofális volt a középpályánk. Hozzátenném még, hogy Neymar, Fábregas (ha a posztján játszik) és Alexis gólveszélyessége minimum egy szint idén, már a számok alapján is (márpedig ebben elsősorban ez a mérvadó), plusz igaz, hogy Neymar egy az egyben hatékonyabb a fenti két játékosnál, de az nem gólveszély, hogy felvágják a kezdőkörben. Nálam nincs előrébb Neymar, ami a gólveszélyességet illeti Cesc-nél vagy a chileinél, ergo nem csak Neymar jelent gólveszélyt.
Amúgy nagyon durva, hogy mekkora balhé van itt egy kvázi tét nélküli meccsen, foghíjas csapattal elért bukta után.
osztom, hogy ő sem volt top-on kedden, de azért azt meglehet nézni, hogy többnyire 2-3 ember is "jutott" rá!! és miért? mert a "zseniális" Fabregas totál súlytalan volt, Pedróról nem is beszélve.ami a góllövést illeti - tény - nincs mit szépíteni kevés! de éppen a Dortmund ászait néztem tegnap bizony ott is 5-6 ziccer mellett jön a gól! sőt Robben igazán hatékony csatár de ő is ki tudja hagyni (időnként) a kihagyhatatlant ... csapatként tehát akkor leszünk hatékonyak, ha nem csak Neymar de min. a másik két támadó is gólveszélyt jelent! (legalább elviszi alkalmanként a védőit)ebből pedig pl. az Ajax ellen semmit sem láttam.
- sörvirsli
- Capitá del Barça
A gólok számát én is kevesellem nála és kicsit a tavalyi Alexis féle bohózatok történnek vele a kapu előtt,de a gólpasszok száma már most kiváló, a róla kieső és besárguló emberek száma pedig eddig szerintem világrekord 3 hónap alatt,még Messiről és CR-ről sem szoktak így kipontozódni az emberek mint Neymarról. 
Amúgy a A világbajnokságra kijutott játékosok közt Neymar a 3. legértékesebb: 67.4 millió euró az értéke jelenleg.
(Tényleg elég .... vétel volt.)
Forrás: sport.es

Amúgy a A világbajnokságra kijutott játékosok közt Neymar a 3. legértékesebb: 67.4 millió euró az értéke jelenleg.
(Tényleg elég .... vétel volt.)
Forrás: sport.es
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.
Messi-Neymar = the ultimate forward duo
Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Messi-Neymar = the ultimate forward duo
Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
- shutterisland
- Director del Fútbol
hát nem tudom, hol láttál ilyeneket, hogy valaki ilyet írt (mármint konkrétan a gólpasszos része) de 1-2 ilyet másolhatnál.Érdekes, tavaly óta mintha megfogyatkoztak volna a "Könyörgöm, kit érdekel, hogy gólpasszokat ad, jól játszik mezőnyben, egy csatár dolga a góllövés" emberek.
de amúgy nem értem, mi ezen a furcsa, más a szituáció.
már ha arra gondolsz, hogy akik tavaly csesztették alexist és pedrot, azoknak most neymarral sem kellene elégedettnek lenniük.
először is számokban :
tavaly...
pedro : 45 meccs, 10 gól, 12 gólpassz.*
alexis : 46 meccs, 11 gól, 13 gólpassz.*
idén...
neymar : 19 meccs, 5 gól, 11 gólpassz.*
* transfermarkt alapján néztem, mely a gólpasszok közé számolja a kiharcolt tiziket.
másodszor pedig mezőnyben is meg lehet nézni, talán pedro és alexis tavaly nagyobb mezőnymunkát végzett (inkább a védekezés részére gondolok, az iparos melóra.)
viszont neymar jobban megbontja a védelmeket, folyamatosan sárgázza kifele az ellenfeleket (aki focizott, vagy csak ért hozzá valamennyit, tudja, hogy mit jelent egy sárga lap a neved mellett a meccs további részére nézve) és jobban meghatározza a játékunkat.
ja, és teszi mindezt úgy, hogy egy bohóc ligából csöppent be az európai elitbe, rúgják-vágják minden meccsen, és ezek mellé kiemelkedő nyomás és kényszer van rajta a média által.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
nála is az van, mint Alexis-el tavaly, kapu előtt elfelejt focizni.
Egyszerűen 10 gól felett lehetne már most,ha csak a helyzetei felét belőné. Ehelyett sokszor kaput sem talál, vagy elbénázza.
Jó lenne ha a koncentrációja nem fogyna el azután,hogy megcsinálja a helyzetet,értékesíteni is kéne.
Jó lesz ez, ha javítana a helyzetkihasználáson,akkor sokkal nagyobb hasznunkra lenne.
Egyszerűen 10 gól felett lehetne már most,ha csak a helyzetei felét belőné. Ehelyett sokszor kaput sem talál, vagy elbénázza.
Jó lenne ha a koncentrációja nem fogyna el azután,hogy megcsinálja a helyzetet,értékesíteni is kéne.
Jó lesz ez, ha javítana a helyzetkihasználáson,akkor sokkal nagyobb hasznunkra lenne.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem veb ezzel azt akarta érzékeltetni, hogy folyamatosan benne van a támadásokban és ha nem is lő gólt nagy mértékben hozzájárul. Illetve sokszor túlságosan "önzetlen", több assistot is befejezhetett volna egymaga (persze fordítottja is történt). Ergo sokkal direktebb, támadóbb felfogású, mint mondjuk Pedro és neki többnyire sikerül is megvalósítani.
Nem vagyok túl nagy Neymar fan, de azt el kell ismerni, hogy rengeteget jelent a támadójátékunknak, ha ő pályán van. Azt teljesen adom, hogy gólok számában van mit fejlődnie, de legalább amiket lőtt fontosak voltak.
Nem vagyok túl nagy Neymar fan, de azt el kell ismerni, hogy rengeteget jelent a támadójátékunknak, ha ő pályán van. Azt teljesen adom, hogy gólok számában van mit fejlődnie, de legalább amiket lőtt fontosak voltak.
Forca Barca!!!!
visca el barca írta: szóval értjük mi a viccet, de azért nem mindegy, hogy a "nemgólon" kívül mi történik (assist > oldalpassz, hasraesés)

Nincs több kérdésem.visca el barca írta: és azért ha csontszárazon nézzük, akkor tökmindegy h sanchez esik hasra a saját lábában, pedro passzol hátra 100%-os ziccerben, vagy neymart rugja fel a 4. ember, ugy, hogy előtte bemutatott 3 cselt átverve ezzel három védőt. a végeredmény mindegyik esetben ua. nincs gól. és ez a lényeg.
- visca el barca
- Presidente del Barça
1. a sok neymar fanatikus is beismeri h kevés golja van.sjd írta:(Érdekes, tavaly óta mintha megfogyatkoztak volna a "Könyörgöm, kit érdekel, hogy gólpasszokat ad, jól játszik mezőnyben, egy csatár dolga a góllövés" emberek.)
2. ilyet, hogy kit érdekel hány gól passzt ad, sztem senki nem írt. ez a duma amit most te is ellőttél mint vicc (nem, nem volt az), onnan ered, mikor bob győzködte a népet, hogy márpedig sanchez mennyire hasznos (védekezésben)
2. azért van különbség a góllövésen kivuli játékban is. ha az nem megy, akkor a gólpasszokat ontsa legalább. neymarnak eddig 12 meccsen van 8, tavaly sancheznek meg pedronak 25-26 meccsen volt kb ennyi.
szóval értjük mi a viccet, de azért nem mindegy, hogy a "nemgólon" kívül mi történik (assist > oldalpassz, hasraesés)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Nem akarom elrontani ezt a jó kis vitát, de tegnap Sanchez el volt tiltva, szóval nem volt mit elvenni előle.palesz77 írta:Pedro vette el Alexis elől a helyet, nem Neymar..Csbal írta: Alexis elől vette el a helyet...
Egyébként szerintem is tegnap volt a legrosszabb meccse, sok labdavesztés, felesleges cselezés, és persze ezek a kihagyott helyzetek. (Érdekes, tavaly óta mintha megfogyatkoztak volna a "Könyörgöm, kit érdekel, hogy gólpasszokat ad, jól játszik mezőnyben, egy csatár dolga a góllövés" emberek.

Lefelé így sem lógott ki, de egyelőre nem tud húzóemberré válni.