Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nah végre!Fecooo írta:Üdvözlet a Hölgyeknek és Uraknak! (és Matyinak!)
Ezer éve már... nah mindegy, mostanában újra aktívkodok majd
Nyugodjon békében, rendben hogy öreg volt már szegény, s rengeteg gonddal küzdött (mint életében szinte mindig más-más aspektusból), de sokkoló volt a hír...Egy legendával kevesebb.bence-barca írta:95 éves korában ma, elhunyt Nelson Mandela!
Nyugodjék békében!
A jelen pillanatban igenis ezek a legnagyobb problémáim, ha kellene törődnöm mással is, akkor a korhatár karikák, és a "gyerek előtt nem káromkodunk" filozófiákat újra is lehetne értelmezni.Game90 írta:Kash, kívánom, hogy ennél nagyobb gondod ne legyen az életben.
Igaz, egyetértek veled.Azért ők még mindig szívességet tesznek nektek,szóval óvatosan a nagy felháborodással. Az oldal fenntartásából nem a fordítót fizetik ki, valószínűleg, plusz te nem is áldoztál erre,úgyhogy neked aztán végképp csak hálásnak kell lenned,hogy egyáltalán lefordítják valamikor.
Azért ők még mindig szívességet tesznek nektek,szóval óvatosan a nagy felháborodással. Az oldal fenntartásából nem a fordítót fizetik ki, valószínűleg, plusz te nem is áldoztál erre,úgyhogy neked aztán végképp csak hálásnak kell lenned,hogy egyáltalán lefordítják valamikor.Kash írta:Ma reggel felkeltem, élni nem volt kedvem, de eszembe jutott, hogy ma jelenik meg magyar fordítással a kedvenc mangám.![]()
Elindulok kissebb mosollyal suliba, mondom magamban, hazaérek arra 20:00 óra körül, kicsit kikapcsolódok, elolvasom amit kell. Hazaérek, ledobom a táskám, megiszom a kávém, kajálok, na mondom, már csak a lazítás hiányzik. Felmegyek az oldalra, ahol vannak a mangák, erre kiirja egy moderátor, (bár inkább egy mezei programozónak mondanám, aki ki-be tudja kapcsolni a vírusirtót) hogy a forditónk megfázott...Holnap jön a manga. Itt teljesen elborult az agyam. Az egészben a létező legidegesítőbb, hogy nem olyan régen adományozást szerveztek az oldalnak, mert minden weboldalnak pénzre van szüksége a fenntartásához...Erre egy megfázás miatt többszáz olvasóval szúrnak ki, akik pénzt is fektettek abba, hogy minden héten legalább 1x eltudják olvasni kedvenc mangájukat, ez a hülyegyerek meg megfázás miatt nem fordít le 18 oldalt, midnen oldalon kb 4 mondatot. Felhábirító...Még jó, hogy nem fizettem be én is.Be is olvastam az oldal modjainak, velem nem szívóznak.
ITT találsz párat,bár nem a teljes kollekció,viszont magyar oldal,szállítással nem lehet gond.Gareth Tello írta: Amúgy köszi az oldalt, pont tavaly gondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha öcsémet meglepném egy jó kis óriásbacilussal, de végül sajnos nem találtam olyan céget, amely vállalta volna a kiszállítást Magyarországra.No de majd most.
![]()
Mondom, hogy indítanod kéne egy blogot.Tim írta:Most hogy meg volt a fizika óra,beszéljünk valami fontosabbról.
Így karácsony közeledtével biztos sokan gondolják úgy,hogy idén valami különlegeset szeretnének ajándékozni.Nekik remek választás lehet ez a kedves kis webshop,ahol plüss mikrobákat,bacilusokat,vírusokat,élősködöket vásárolhattok.:http://www.giantmicrobes.com/us/main/gi ... originals/
felhajtóerő nem függ a sűrűségétől,szóval hat rá. (szerk:bocs,ez nem pontos. lehet sűrűségből is származtatni) F=m*g*V. felhajtóerő=tömeg*grav(9,81)*térfogatDeus írta: Ha jól értelmezem, arra gondolsz, hogy a pingpong labdás víz megy fel? Ha igen, akkor
Nálam meg pont fordítva jött ki az elmémbenA pingpong labdás víz megy le. Mivel felhajtó erő miatt nyomná le a vízzel teli edényt, hogy felszínre jusson a labda. (A víz sűrűbb mint a pingpong labda (levegő)). Mint pl. a Balatonon a teniszlabdát nyomod le a vízbe, és érzed a kezedben hogy jönne már fel a teniszlabda a vízfelszínre. Csak Balaton az nem megy le, mert fix talajon van. De ha mérleget veszünk figyelembe, akkor már látható a hatása.
A betongolyós/fémgolyós vízben a golyónak nincs felhajtó erőhatása, mert nehezebb a víznél, ergo lefelé megy. De mivel kivan kötve, ezért nem nyomja le a mérleget, tehát állna.
Kash írta:Nekem ami első ránézésre furcsának tűnik, hogy egy ping pong labda hogyan tud elmerülni!?
Aki ezt megmagyarázza, annak a megoldást is elmondom. ( Mivel lehetne megtömni egy ping pong labdát? Bármivel, de nincs egy olyan dolog sem, ami csak a víz közepéig meríti el a cuccot, és nem a legaljáig.) Furcsa dologo gondolkodni.![]()
Ha jól értelmezem, arra gondolsz, hogy a pingpong labdás víz megy fel? Ha igen, akkorMihu írta: Viszont szerintem a ping pong labda felhajtó erejének valamilyen szinten ki kellene könnyítenie az edényt.
Tim írta:Pontosan. És mivel tudom mit akarsz kérdezni,elárulom hogy a kötél víz alatt is kötő,kétkomponensű ragasztóval van rögzítve. A fém golyó is,mivel univerzális a ragasztó.
Hát ezt a példát nem igazán értem, megfogalmaznád máshogy légyszi? Mert nem igazán tudom elképzelni most magam elé, hogy mire gondoltálgergo9 írta:Akkor ezen logikán továbbmenve ha úszik egy labda egy vödör vízben úgy nehezebb mintha a labda a vízben lenne?Viszont szerintem a ping pong labda felhajtó erejének valamilyen szinten ki kellene könnyítenie az edényt.
Akkor ezen logikán továbbmenve ha úszik egy labda egy vödör vízben úgy nehezebb mintha a labda a vízben lenne?Viszont szerintem a ping pong labda felhajtó erejének valamilyen szinten ki kellene könnyítenie az edényt.