Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ez így egyáltalán nem igaz, helyzetekig ma is eljutottunk, az meg még mindig a Fifa lesz, ahol az öt csillagos lemossa a négy csillagost. Nem volt egy egyszerű meccs, de a Villarreal semmire nem volt képes azon kívül, hogy az első szögletből gólt fejelt, meg a második félidő elején Gio visszahúzta a rövidre. A góljainkon kívül meg ott volt Song kapufája, Alexis, Fábregas, meg Iniesta ziccere, amit Asenjo bravúrral védett, és igazából Montoya töketlenkedésen múlt, hogy ennyi elfutásból semmit nem hozott össze. Ez meg, valljuk be, elég távol áll attól, hogy nem tudunk helyzeteket kialakítani. Ha a lefocizós gála a mérce, akkor nyilván sok több lesz a csalódás, csak ez megint távol van a realitástól.sjd írta:Mindegy, sikerült behúzni ezt a meccset, de a Bilbao ellenihez képest sok fejlődést nem láttam. Egyszerűen egy szívósan védekező, koncentráló csapat ellen nem tudunk helyzeteket kialakítani.
sjd írta:Milyen meglepő, most nem volt 5 közötte... Nem volt sok elképzelés a játékban, a második gól után voltunk képesek kidolgozott akciókat vezetni, előtte a legtöbb akció erősen véletlenszerűen alakult ki. Szinte már sírtam, amikor két középcsatárként Cesc meg Song próbált valamit kezdeni a 16os előterében. Song szerepkörét egyébként sem nagyon értettem, nem nagyon találta a helyét box2box-ként a pályán, Xavi becserélése már csak ezért is muszáj volt.
Cesc meg a 2. gólig kb. egy egyeneset nem rúgott a labdába, én tényleg nem tudom mi játszódik le Martino fejében, amikor ilyen meccsek után újra berakja a kezdőbe.
Neymar a 2. gólig hasonlóan nagy kuka volt, de miután rúgattak vele kettőt, eléggé összekapta magát, a végén az az összjáték Sergi Robertoval már egészen mesteri volt.
Sanchez volt megint a meccs embere, mindig megjátszható volt, hatalmas labdákat osztott, kapura is veszélyes volt, és szokás szerint a saját térfelünkre üldözte a labdát. Csak szerencsétlenségére Montoyával került össze a jobb oldalon, aki az ígéretes akcióink következetes megakasztásával bizonyította, hogy nyugodtan eladhatjuk Alvest... Arra már nem tudok mit mondani, amikor negyedszerre teszik be neki a védők mögé, és még akkor sem képes egy centerezést összehozni első szándékból. (És sajnos sehányadik szándékból nem volt képes centerezést összehozni.) Borzalom, remélem a brazil játszik már a következő meccsen.
Mindegy, sikerült behúzni ezt a meccset, de a Bilbao ellenihez képest sok fejlődést nem láttam. Egyszerűen egy szívósan védekező, koncentráló csapat ellen nem tudunk helyzeteket kialakítani.

...no party.Gareth Tello írta:Az ötödik, úgyhogy érdekes lesz a Getafe elleni meccs, no Messi, no Neymar.
Lesz, ne félj... Pedro nem lesz eltiltva.connor írta:Célszerű lenne madridi módra megóvni Neymar sárga lapját, hogy legyen pontszerzési esélyünk jövő héten.
Az ötödik, úgyhogy érdekes lesz a Getafe elleni meccs, no Messi, no Neymar.gladtometyax írta:amúgy tud valaki valamit arról, hogy Neymarnak ez hanyadik sárga lapja?
ennél már csak az lett volna szebb, ha Iniestát rakta volna ki szélre, középen Cesc, másik oldalon meg Neymar, a középpályán meg Song-Busi-Xavi....csababarca írta:Már megint Cesc középen? miért? nem látta a mester a hétközi meccset? 3 vérbeli támadó elől, és ment is a játék. Most meg megint beerőltetünk oda egy echte középpályást...
Gareth Tello írta: Barcelona line-up (official): Pinto - Montoya Bartra Pique Alba - Iniesta Busquets Song - Alexis Cesc Neymar
Bench Barcelona: Oier, Puyol, Mascherano, Xavi, Sergi Roberto, Pedro, Tello.
Spanyol források szerint Bartra kezdhet középen, Xavi pihenhet és Song játéka sem elképzelhetetlen. Egy ilyen csapatot simán elnézegetnék és ki is jöhet:Gareth Tello írta:Squad (vs Villarreal): Pinto, Oier, Montoya, Bartra, Piqué, Puyol, Mascherano, Alba, Busquets, Song, Xavi, Iniesta, Sergi Roberto, Cesc, Pedro, Alexis, Neymar, Tello.
Az első mondatoddal egyetértek, mindent tényleg nem lehet megoldani vele. Viszont a hozzászólásodból kiemelt rész számomra sokat sejtet abból, hogy mennyi idei meccsünket láttál (nem néztél, nem ugyanaz a kettő). Piqué nem jó. Kifejeli a labdákat, de kb ennyiben ki is merül a védekezése. 1-1 elleni szitukban rendre becsapják teljesen középszerű csatárok. Elárulom, hogy azért kaptunk eddig fele annyi gólt, mint tavaly, mert Valdés kitűnő formában van, elég csak megnézni hány meccsen hány gólt kaptunk amióta sérült. Mascherano egy vicc. Most komolyan, aki 25 méterre háttal az ellenfélnek, a felénk ívelt labdát ollózva akarja elrúgni ahelyett, hogy megfordulna fejelni, és fél méterrel a labda mellé rúg majdnem összeszedve egy jogos pirosat, az minden csak nem jó védő. Egyébként is, ha Piqué jó lenne, a védelem 4 emberből áll, nincs olyan hogy bárki elmuzsikál mellette... Szóval egyértelmű, hogy kell egy új védő ide. A másik; a Barca edzője 4 hónapja Gerardo 'Tata' Martino, amit az összes meccsünkön kb 3x el is mond a kommentátor...Yokozuna írta: Igazad van, nem lehet mindent vásárlással megoldani. Én is Fabregasban látom az új középpálya vezérét. A védelem erősítését nem érzem kulcs kérdésnek, hiszen nem kapunk sok gólt. Piqué nem lett rosszabb, mellette bárki elmuzsikál. Neymar góljai hiányoznak, ezt kéne megfejteni Titonak. Ami Alexist illeti, én minél előbb megszabadulnék tőle, nem tudatos amit csinál. Tellot többet játszatnám, derüljön ki mit tud, több fantáziát látok benne. Pedro egy örök rejtély, sajnos akkor nem megy neki, amikor a csapatnak sem.

A probléma igazából az, hogy vagy csinálunk egy vérfrissítést, aminek lesznek vezéráldozatai, mint régebben Kluivert, Saviola vagy Cocu, majd Ronaldinho, Deco vagy Zambrotta; vagy a taktikán frissítünk. Más út nincs. A két választás közül inkább a vérfrissítés tűnik valószínűbbnek, mert a taktikánk szinte szentnek számít, aminek van pozitív és negatív oldala egyaránt.Yokozuna írta: Igazad van, nem lehet mindent vásárlással megoldani. Én is Fabregasban látom az új középpálya vezérét. A védelem erősítését nem érzem kulcs kérdésnek, hiszen nem kapunk sok gólt. Piqué nem lett rosszabb, mellette bárki elmuzsikál. Neymar góljai hiányoznak, ezt kéne megfejteni Titonak. Ami Alexist illeti, én minél előbb megszabadulnék tőle, nem tudatos amit csinál. Tellot többet játszatnám, derüljön ki mit tud, több fantáziát látok benne. Pedro egy örök rejtély, sajnos akkor nem megy neki, amikor a csapatnak sem.
Igazad van, nem lehet mindent vásárlással megoldani. Én is Fabregasban látom az új középpálya vezérét. A védelem erősítését nem érzem kulcs kérdésnek, hiszen nem kapunk sok gólt. Piqué nem lett rosszabb, mellette bárki elmuzsikál. Neymar góljai hiányoznak, ezt kéne megfejteni Titonak. Ami Alexist illeti, én minél előbb megszabadulnék tőle, nem tudatos amit csinál. Tellot többet játszatnám, derüljön ki mit tud, több fantáziát látok benne. Pedro egy örök rejtély, sajnos akkor nem megy neki, amikor a csapatnak sem.Chino írta:Messit kiismerték!? ő azért zseniális játékos, mert hiába váltanak ki rá hárman megoldja. Ez nem olyan mint egy taktika, hogy elavul, fel lehet készülni ellene stb.Yokozuna írta: Hát Suarezt vagy egy hasonló kaliberű csatárt nem azért vennék, hogy a padon üljön. Sajnos Messit kiismerték, négyen-öten körbeveszik, elveszik előle a levegőt. Aztán azt látjuk, hogy gólok vagy akár csak egyetlen gólocska sehogy nem jön össze. Meg kell oldani, hogy Messi úgy játszon, ne minden teher az ő válán legyen. Ha másképp nem megy, húzódjon a szélre. Új góllövők kellenek, mert a mostani középpályások és csatárok nem mesterei a góllövésnek, amellett, hogy zseniális focisták.
Vagy bízni kell abban, hogy egyszer csak Iniesta, Alexis, Pedro és Neymar majd elkezdi ontani a gólokat, komoly meccseken, éles helyzetekben.
Amíg nem jöttek a sérülések a gólokkal sem volt baj, szóval ezzel nincs gond. Alexis pedig most kapta el a fonalat, ami a góllövést illet, Neymarral pedig várjunk még, jönni fognak tőle is a gólok. A középpályásaink pedig sosem voltak gólerősek, viszont Cesc az és ha átveszi lassan Xavi helyét abban is erősödhetünk.
Nem kell egyből halomra venni a játékosokat egy vagyonért. Erős a keretünk, egy két helyen kell a friss hús, leginkább a védelemben.
Igazad van, nem lehet mindent vásárlással megoldani. Én is Fabregasban látom az új középpálya vezérét. A védelem erősítését nem érzem kulcs kérdésnek, hiszen nem kapunk sok gólt. Piqué nem lett rosszabb, mellette bárki elmuzsikál. Neymar góljai hiányoznak, ezt kéne megfejteni Titonak. Ami Alexist illeti, én minél előbb megszabadulnék tőle, nem tudatos amit csinál. Tellot többet játszatnám, derüljön ki mit tud, több fantáziát látok benne. Pedro egy örök rejtély, sajnos akkor nem megy neki, amikor a csapatnak sem.Chino írta:Messit kiismerték!? ő azért zseniális játékos, mert hiába váltanak ki rá hárman megoldja. Ez nem olyan mint egy taktika, hogy elavul, fel lehet készülni ellene stb.Yokozuna írta: Hát Suarezt vagy egy hasonló kaliberű csatárt nem azért vennék, hogy a padon üljön. Sajnos Messit kiismerték, négyen-öten körbeveszik, elveszik előle a levegőt. Aztán azt látjuk, hogy gólok vagy akár csak egyetlen gólocska sehogy nem jön össze. Meg kell oldani, hogy Messi úgy játszon, ne minden teher az ő válán legyen. Ha másképp nem megy, húzódjon a szélre. Új góllövők kellenek, mert a mostani középpályások és csatárok nem mesterei a góllövésnek, amellett, hogy zseniális focisták.
Vagy bízni kell abban, hogy egyszer csak Iniesta, Alexis, Pedro és Neymar majd elkezdi ontani a gólokat, komoly meccseken, éles helyzetekben.
Amíg nem jöttek a sérülések a gólokkal sem volt baj, szóval ezzel nincs gond. Alexis pedig most kapta el a fonalat, ami a góllövést illet, Neymarral pedig várjunk még, jönni fognak tőle is a gólok. A középpályásaink pedig sosem voltak gólerősek, viszont Cesc az és ha átveszi lassan Xavi helyét abban is erősödhetünk.
Nem kell egyből halomra venni a játékosokat egy vagyonért. Erős a keretünk, egy két helyen kell a friss hús, leginkább a védelemben.