Camp Nou, a szentély

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
zola8787
Director del Fútbol

2014.01.17. 22:59:35

Nálam nem prioritás a pénz, ha nem vagyunk rákényszerítve, én nem mennék bele. Vannak dolgok, amik nagyobb értékkel bírnak, hagyományok, amiket jobb megőrizni. De akik benne vannak a pénzügyi részében, azok jobban átlátják. De ha ez között és egy esetleg sztárigazolás között kellene választani, én előbbire szavaznék. Értsétek jól, amíg nem szorulunk rá, én nem erőltetném.
Kicsit nyugodtabban írok most már, kezdem érteni, hogy mire gondoltok a hagyományok szó alatt. Viszont szerintem ha ezzel az adósságaink nagy részét törleszteni tudnánk, sokkal nagyobb értékkel bírna egy olyan klub, amelynek nincs, vagy kevés az adóssága olyan klubbok ellen, mint pl akiket egy állam, vagy egy bank tart el.
Amúgy tényleg felfoghatatlan ez a rengeteg pénzdobálás jobbról balra, mint az univerzum nagysága. (Pl elmegyek egy boltba és válogatok a 300ft-os kenyerek között, hol melyik az olcsóbb 20 ft-al, mások meg marketing miatt adományoznak több millió eurót egy klubnak, nem semmi).
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.01.17. 22:58:01

http://www.nemzetisport.hu/sportszelep/ ... ra-2308443" target="_blank

Ilyet se hallottam még, egyedülálló lenne a világon?
MyShadow
Jugador del Barça

2014.01.17. 22:17:36

Bob_Marley írta:Pro és kontra lehet ezt magyarázni, mindkét oldalnak igaza van, szemléletfüggő. Én szerintem ez akkora pénz, hogy ilyet nem szabad kihagyni. Lejjebb is írta valaki, úgyis mindenki tudatában az lesz, hogy Nou Camp. Példának okáért mindenki azt mondja Moszkva tér, pedig már rég nem az. 350 millió euró 30 évre ez azért rengeteg.
De mondjuk 30 év múlva te meg én fogunk emlékezni az eredeti névre, a következő generáció már nem. Nálam nem prioritás a pénz, ha nem vagyunk rákényszerítve, én nem mennék bele. Vannak dolgok, amik nagyobb értékkel bírnak, hagyományok, amiket jobb megőrizni. De akik benne vannak a pénzügyi részében, azok jobban átlátják. De ha ez között és egy esetleg sztárigazolás között kellene választani, én előbbire szavaznék. Értsétek jól, amíg nem szorulunk rá, én nem erőltetném.
defender3
Entrenador del Barça

2014.01.17. 22:12:37

Ha már ilyen sponzori név kerül be a stadion nevébe akkor se fog megváltozni az amit a szurkulók mondanak a stadionról. Viszont ez annyi pénz, hogy mindenképp el kell rajt gondolkodni, mert ezzel az adósságok jó része törleszthető vagy komoly stadionfelújítás összegét lehetne belelőre finanszírozni.
Engem addig nem zavar a pénz, hogy honnan jön amíg megkapja a csapat.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.01.17. 22:00:52

Jókat írtatok, meg tudom érteni mindkét oldalt. Viszont a foci mögött számunkra felfoghatatlan pénz van, és itt sajnos ez a kulcsa mindennek. :roll:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.01.17. 21:47:11

Pro és kontra lehet ezt magyarázni, mindkét oldalnak igaza van, szemléletfüggő. Én szerintem ez akkora pénz, hogy ilyet nem szabad kihagyni. Lejjebb is írta valaki, úgyis mindenki tudatában az lesz, hogy Nou Camp. Példának okáért mindenki azt mondja Moszkva tér, pedig már rég nem az. 350 millió euró 30 évre ez azért rengeteg.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.01.17. 21:24:26

Nem kell túlzásokba sem esni. Ha az az ára annak, hogy egy Kompany helyett egy Verthongennel (csak egy példa) erősítsük a csapatot vagy az utánpótlásnevelésbe több pénzt fektethessünk, esetleg, hogy az adósságainkat csökkenthessük, annyi hogy a közvetítésekkor az összeállításoknál a stadion módosított(!!!) nevét olvassam vagy a hivatalos híreknél azt halljam, hát legyen. (főleg, hogy elvileg a stadiont is korszerűsíteni akarják, ami nem két forint)

Ez a folyamat már rég elkezdődött. A MU-nál is fontolgatják, a Realnál már bejelentkezett a microsoft és a Coca-Cola. A nem sejk -vagy orosz milliárdos csapatokon kívül sokakat el fog érni. De örüljünk, hogy nálunk csak ennyit változna. Szegény Arsenal-drukkerek mit érezhettek, mikor a Highbury helyett, ami szintén hatalmas tradíciókkal rendelkezett, az Emirates stadionba kellett menniük szorítani kedvenceikért. Na az már tényleg túlzás és elvetendő.

Nyilván nem örömteli és nekem is keserű egy kicsit a szám, de ha ez segít a klubnak akkor legyen.
Forca Barca!!!!
looka
Capitá del Barça

2014.01.17. 21:22:24

Szerintem meg mindennek megvan a határa. Eddig is zavart, hogy az olajból (nagy szerencsével és leginkább a semmiből vagy rang alapján) meggazdagodott arabok mindenre rá akarják tenni a kezüket... Azért álljon meg a menet, itt óriási hagyományokról van szó, ez nem csak egy brand, amit eladok, ha jó ajánlat érkezik... Nagyot csalódnék, ha ez megvalósulna. Alapból konzervatív vagyok, és sok ilyen esetben nem tudom elfogadni ezt a mindent szabad elvet, meg ezt a nagy liberalizmust, hogy az értékeket váltsuk fel pénzzel, mert előbbiért nem kapunk semmit. Ugyan már, dehogynem, megbecsülést. Mekkora nívó volt már, hogy nem volt mezszponzorunk? Azt még lenyeltem, bár nem esett jól, de a stadion azért mégiscsak más... Nem szabadna hagyni, hogy ezek a pofátlan gyökerek mindenhova betegyék a lábukat.
sjd
Llegenda del Barça

2014.01.17. 20:36:05

Capon írta:Nem kevés pénz.
Legyen 400-500 millió és Rosell seggére is rátetoválhatják.
Legyen inkább 100 millió, és akkor csak Rossell seggére tetoválják rá, a stadiont meg hagyják békén. :lol:
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.01.17. 20:11:29

recrea írta:
Igen, pont ugyanilyen. :D

Nem életszerű az a nyilvánvaló hülyeség, amit írsz. El kell, h szomorítsalak, nem lehet mindent megvenni pénzért, a felszínes emberek élnek ebben a tudatban...csak pár példa: boldogság, szerelem, örök élet, nem hozza vissza az elhunyt rokonokat, tiszta levegő, tiszta víz, barátság, és embert sem ölnék pénzért, mert ennyi erővel ezt is írhattad volna remek példának. #-o

Továbbá kérdezd meg nagymamádat, h '45-ben mit kapott a pénzéért Magyarországon...
Meggyőzően érvelsz, csak osztani tudom a véleményedet. Csalódásként érne, ha ez bekövetkezne, sőt talán már már gyalázat is lenne az arabok részéről .. persze lehet, hogy a részükről csak erőfitoktatás, és egy újabb sikerként jegyeznék fel, amiből ömlik a pénz, nem beszélve arról, hogy már így is hatalmas reklámfelületté váltunk, amióta itt a qatar, de ez kellett, szóval hogy tudjuk tartani a konkurenciát, hozni a szintet, több pénzt fektetni az utánpótlásra, az új csillagok megszerzésére, és hogy ne! adósodjunk mégjobban el, igen, kellett/kell/fog kelleni a támogatás. De ez nagyon meredeknek tűnik, és szerintem nemcsak nekem, mivel itt egy kúltúráról van szó. Voltam már kétszer is Barcelónában, és az emberek a Camp Nou-t tényleg egy szentély ként tekintik, és azért mennek ki a meccsekre, hogy tényleg egy jó játékot lássanak,tele izgalmakkal, átéljék azt a hangulatot, amit ezek az "aranylábú gyerekeink" okoznak.. szóval nem épp arra vágynak, hogy lássák, ahogy a pénz diktálja a dolgokat.. mert a focit már így is eléggé a pénz uralja, világszerte, de hát ez köztudott, ezt talán már azok is látják akik szubjektív véleményeket formáltak a közelmúltban.. Az ottani katalánoknak, ez a szíve ügye ....
zola8787
Director del Fútbol

2014.01.17. 19:59:18

recrea írta:
zola8787 írta:
recrea írta:Szerintem meg takarodjanak Európából az arabok és menjenek a pénzükkel az anyjukba. És nem vagyok rasszista, nem ezért, nehogy már 60 (110) éves történelmet, múltat vásároljanak meg semmitérő 350 millió euróért. :evil:
Az emberiség rugója és hatalma a pénz, mindent, ismétlem mindent meglehet venni pénzért. Azt ne mond már nekem, hogy bekopogna hozzád egy arab sejk és azt mondaná, hogy ha mától szőke lesz a hajad és ezért kapsz havonta 100 millió ft-ot, te azt mondanád, hogy nem. Tudom, hogy ez fórum, de akkor se mondj nagy dolgokat, ne hazudj, elfogadnád. Ugyanilyen a stadion név is. Basszus a semmiért kapna a Barca ennyi pénzt, most miért ne érné meg? Azt hagyjuk, hogy mi több vagyunk, mint egy klub :D

Nem életszerű az a nyilvánvaló hülyeség, amit írsz. El kell, h szomorítsalak, nem lehet mindent megvenni pénzért, a felszínes emberek élnek ebben a tudatban...csak pár példa: boldogság, szerelem, örök élet, nem hozza vissza az elhunyt rokonokat, tiszta levegő, tiszta víz, barátság, és embert sem ölnék pénzért, mert ennyi erővel ezt is írhattad volna remek példának. #-o

Továbbá kérdezd meg nagymamádat, h '45-ben mit kapott a pénzéért Magyarországon...
Teljes mértékig igazat adok, hogy primitív dolgot írtam, csak próbáltam olyan szituációba hozni téged, amiben igenis meglehetne vásárolni. Viszont te ilyet írsz: "örök élet, nem hozza vissza az elhunyt rokonokat, tiszta levegő, tiszta víz", azért maradjunk már a földön" Egyedül a szerelemben adok igazat. Itt egy stadion név vásárláson, meg egy hajfestésen volt a hangsúly, te meg jössz a LEHETETLEN dolgokkal.

"Nem életszerű az a nyilvánvaló hülyeség", hát te a halhatatlanságot hozod fel, na az aztán életszerű :D

Azért 1 okot leírhatnál, hogy miért is zavarna téged az új stadion név, illetve amit felvetettem arra sem adtál választ, hogy belemennél-e, vagy sem.

Elnézést az offolásért, csak válaszolni akartam.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.17. 19:57:38

barca99 írta:Ha jól értem, ez 30 évre szólna. Ha szezononként fizetnek, akkor 11,5 körül van évente, ami nem rossz, de valószínűleg 10 év múlva nem lesz komoly összeg az árakhoz képest. Mármint ezen a szinten.
aztán úgyis lionel messi stadium lesz. :mrgreen:
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.17. 19:44:09

zola8787 írta:
recrea írta:Szerintem meg takarodjanak Európából az arabok és menjenek a pénzükkel az anyjukba. És nem vagyok rasszista, nem ezért, nehogy már 60 (110) éves történelmet, múltat vásároljanak meg semmitérő 350 millió euróért. :evil:
Az emberiség rugója és hatalma a pénz, mindent, ismétlem mindent meglehet venni pénzért. Azt ne mond már nekem, hogy bekopogna hozzád egy arab sejk és azt mondaná, hogy ha mától szőke lesz a hajad és ezért kapsz havonta 100 millió ft-ot, te azt mondanád, hogy nem. Tudom, hogy ez fórum, de akkor se mondj nagy dolgokat, ne hazudj, elfogadnád. Ugyanilyen a stadion név is. Basszus a semmiért kapna a Barca ennyi pénzt, most miért ne érné meg? Azt hagyjuk, hogy mi több vagyunk, mint egy klub :D

zola8787
Director del Fútbol

2014.01.17. 19:33:33

barca99
Llegenda del Barça

2014.01.17. 19:29:03

Ha jól értem, ez 30 évre szólna. Ha szezononként fizetnek, akkor 11,5 körül van évente, ami nem rossz, de valószínűleg 10 év múlva nem lesz komoly összeg az árakhoz képest. Mármint ezen a szinten.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.01.17. 19:28:37

Én is ezt gondolom. Mindenféle "kirekesztés " nélkül, van, amit nem lehet megvásárolni. És ez ne mreklámszöveg. LEgalábbis nem szabadna :$
Kép
Deus
Boixos Nois

2014.01.17. 19:26:11

Nem kicsit durranna el az agyam, ha lecserélik a Camp Nou nevét valami f.s szponzorra...
KépKép
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.17. 19:24:25

Szerintem meg takarodjanak Európából az arabok és menjenek a pénzükkel az anyjukba. És nem vagyok rasszista, nem ezért, nehogy már 60 (110) éves történelmet, múltat vásároljanak meg semmitérő 350 millió euróért. :evil:
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.17. 18:34:09

Úgyis mindenkinek Camp Nou marad.
pont ez a kulcs nálam.
ha bucimaci aréna vagy tilinger attila stadium lenne az új neve, akkor is örökre camp nouként maradna meg számomra.

én megértem azokat is, akik elutasítanák az elveik miatt.
kétféleképpen lehet megítélni ezt a szituációt, és mind a kettőt meg lehet indokolni, mind a kettő helytálló a maga módján.
Chino
Llegenda del Barça

2014.01.17. 18:31:57

Az biztos, hogy 100x jobb mint odaát a "Coca-cola Bernabéu". #-o

Ha ezt a pénzt normálisan használnák fel és jutna a csapat erősítésére belőle, akkor részemről Ámen, de jó lenne olyan 400-ra felsrófolni azt a 350-et.

Úgyis mindenkinek Camp Nou marad.
Forca Barca!!!!
Capon
Llegenda del Barça

2014.01.17. 18:21:19

Nem kevés pénz.
Legyen 400-500 millió és Rosell seggére is rátetoválhatják.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.17. 18:04:39

a qatar airways 350 millió eurót adna a barcelonának a stadion átnevezéséért:
"camp nou qatar stadium".

aláírnám.
úgyis camp nou marad örökre, viszont a 350 millió euró az 350 millió euró.
a komplett kezdőcsapatunk ér nagyjából 400-at. :lol:
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.11. 14:40:14

Alcantara írta:Ezekhez a stadionépítési beszélgetésekhez csak annyit tennék hozzá: Ne legyen itt kétsége senkinek, nem csak hitelből épülne ez fel. Jelentős vissza nem térítendő, uniós támogatásra is van lehetőség ilyen esetekben, még ha nem is kürtölik ezt világgá az elsődleges tervezet során.
Ott a pont. Ugyanezt akartam írni. Akár infrastruktúra-fejlesztés címszóval, de még ezerféleképp lehet pályázni rengeteg kiírásra. Nem kis projektmenedzsment dolgozik ott a háttérben. Még kishazánkban a legapróbb településeken is valósulnak meg hasonlók és nem csak önkormányzati/városfejlesztési projektekre, mint csatornázás stb.. (nyilván töredéke az az összeg , mint a szóbanforgó beruházásnak)

shutter

Újságíróként dolgozom egy napilapnál és mindennap írok kb. két projektről. Egy iskola akadálymentesítésére kapnak forintra átszámolva kb. 10 milliót, amiből építenek a lépcső mellé egy kerekesszék feljárót és kalap-kabát. Szóval mennek ott a pénzek rendesen.
Forca Barca!!!!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.11. 14:10:35

250 millió euró? az igen.
a mi sulinkat mikor kipofozták, meg bővítették (könyvtár,stb) akkor volt szó euróra átszámolva valami 1 millióról. :mrgreen:
nah, majd a katariak fizetik.
barca99
Llegenda del Barça

2013.12.11. 14:07:29

Arra lennék kíváncsi, az emberek vajon hogyan vélekedtek akkor, amikor kiderült, hogy a Les Corts helyett új stadiont építenek. :D

Szerintem itt felesleges aggódni bármin, a sociók fognak szavazni, olyanok, akiknek a nagyrésze sokkal jobban benne van ebben, akár minden hazain a stadionban ül. Kötve hiszem, hogy ebből már most új stadion lesz, majd inkább harminc év múlva.

Gondolom egyébként az ülőhelyek bővítésénél azt is figyelembe veszik, hogy nyaranként koncerteket is szoktak rendezni. Mondjuk a wikipedia szerint 1980-93 között valamivel több, mint 121 ezer hely volt a stadionban, ilyen bővítések, csökkentések már többször voltak.
Válasz küldése