Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Kicsit nyugodtabban írok most már, kezdem érteni, hogy mire gondoltok a hagyományok szó alatt. Viszont szerintem ha ezzel az adósságaink nagy részét törleszteni tudnánk, sokkal nagyobb értékkel bírna egy olyan klub, amelynek nincs, vagy kevés az adóssága olyan klubbok ellen, mint pl akiket egy állam, vagy egy bank tart el.Nálam nem prioritás a pénz, ha nem vagyunk rákényszerítve, én nem mennék bele. Vannak dolgok, amik nagyobb értékkel bírnak, hagyományok, amiket jobb megőrizni. De akik benne vannak a pénzügyi részében, azok jobban átlátják. De ha ez között és egy esetleg sztárigazolás között kellene választani, én előbbire szavaznék. Értsétek jól, amíg nem szorulunk rá, én nem erőltetném.
De mondjuk 30 év múlva te meg én fogunk emlékezni az eredeti névre, a következő generáció már nem. Nálam nem prioritás a pénz, ha nem vagyunk rákényszerítve, én nem mennék bele. Vannak dolgok, amik nagyobb értékkel bírnak, hagyományok, amiket jobb megőrizni. De akik benne vannak a pénzügyi részében, azok jobban átlátják. De ha ez között és egy esetleg sztárigazolás között kellene választani, én előbbire szavaznék. Értsétek jól, amíg nem szorulunk rá, én nem erőltetném.Bob_Marley írta:Pro és kontra lehet ezt magyarázni, mindkét oldalnak igaza van, szemléletfüggő. Én szerintem ez akkora pénz, hogy ilyet nem szabad kihagyni. Lejjebb is írta valaki, úgyis mindenki tudatában az lesz, hogy Nou Camp. Példának okáért mindenki azt mondja Moszkva tér, pedig már rég nem az. 350 millió euró 30 évre ez azért rengeteg.
Legyen inkább 100 millió, és akkor csak Rossell seggére tetoválják rá, a stadiont meg hagyják békén.Capon írta:Nem kevés pénz.
Legyen 400-500 millió és Rosell seggére is rátetoválhatják.
Meggyőzően érvelsz, csak osztani tudom a véleményedet. Csalódásként érne, ha ez bekövetkezne, sőt talán már már gyalázat is lenne az arabok részéről .. persze lehet, hogy a részükről csak erőfitoktatás, és egy újabb sikerként jegyeznék fel, amiből ömlik a pénz, nem beszélve arról, hogy már így is hatalmas reklámfelületté váltunk, amióta itt a qatar, de ez kellett, szóval hogy tudjuk tartani a konkurenciát, hozni a szintet, több pénzt fektetni az utánpótlásra, az új csillagok megszerzésére, és hogy ne! adósodjunk mégjobban el, igen, kellett/kell/fog kelleni a támogatás. De ez nagyon meredeknek tűnik, és szerintem nemcsak nekem, mivel itt egy kúltúráról van szó. Voltam már kétszer is Barcelónában, és az emberek a Camp Nou-t tényleg egy szentély ként tekintik, és azért mennek ki a meccsekre, hogy tényleg egy jó játékot lássanak,tele izgalmakkal, átéljék azt a hangulatot, amit ezek az "aranylábú gyerekeink" okoznak.. szóval nem épp arra vágynak, hogy lássák, ahogy a pénz diktálja a dolgokat.. mert a focit már így is eléggé a pénz uralja, világszerte, de hát ez köztudott, ezt talán már azok is látják akik szubjektív véleményeket formáltak a közelmúltban.. Az ottani katalánoknak, ez a szíve ügye ....recrea írta:
Igen, pont ugyanilyen.![]()
Nem életszerű az a nyilvánvaló hülyeség, amit írsz. El kell, h szomorítsalak, nem lehet mindent megvenni pénzért, a felszínes emberek élnek ebben a tudatban...csak pár példa: boldogság, szerelem, örök élet, nem hozza vissza az elhunyt rokonokat, tiszta levegő, tiszta víz, barátság, és embert sem ölnék pénzért, mert ennyi erővel ezt is írhattad volna remek példának.![]()
Továbbá kérdezd meg nagymamádat, h '45-ben mit kapott a pénzéért Magyarországon...
Teljes mértékig igazat adok, hogy primitív dolgot írtam, csak próbáltam olyan szituációba hozni téged, amiben igenis meglehetne vásárolni. Viszont te ilyet írsz: "örök élet, nem hozza vissza az elhunyt rokonokat, tiszta levegő, tiszta víz", azért maradjunk már a földön" Egyedül a szerelemben adok igazat. Itt egy stadion név vásárláson, meg egy hajfestésen volt a hangsúly, te meg jössz a LEHETETLEN dolgokkal.recrea írta:Igen, pont ugyanilyen.zola8787 írta:Az emberiség rugója és hatalma a pénz, mindent, ismétlem mindent meglehet venni pénzért. Azt ne mond már nekem, hogy bekopogna hozzád egy arab sejk és azt mondaná, hogy ha mától szőke lesz a hajad és ezért kapsz havonta 100 millió ft-ot, te azt mondanád, hogy nem. Tudom, hogy ez fórum, de akkor se mondj nagy dolgokat, ne hazudj, elfogadnád. Ugyanilyen a stadion név is. Basszus a semmiért kapna a Barca ennyi pénzt, most miért ne érné meg? Azt hagyjuk, hogy mi több vagyunk, mint egy klubrecrea írta:Szerintem meg takarodjanak Európából az arabok és menjenek a pénzükkel az anyjukba. És nem vagyok rasszista, nem ezért, nehogy már 60 (110) éves történelmet, múltat vásároljanak meg semmitérő 350 millió euróért.![]()
Nem életszerű az a nyilvánvaló hülyeség, amit írsz. El kell, h szomorítsalak, nem lehet mindent megvenni pénzért, a felszínes emberek élnek ebben a tudatban...csak pár példa: boldogság, szerelem, örök élet, nem hozza vissza az elhunyt rokonokat, tiszta levegő, tiszta víz, barátság, és embert sem ölnék pénzért, mert ennyi erővel ezt is írhattad volna remek példának.![]()
Továbbá kérdezd meg nagymamádat, h '45-ben mit kapott a pénzéért Magyarországon...
aztán úgyis lionel messi stadium lesz.barca99 írta:Ha jól értem, ez 30 évre szólna. Ha szezononként fizetnek, akkor 11,5 körül van évente, ami nem rossz, de valószínűleg 10 év múlva nem lesz komoly összeg az árakhoz képest. Mármint ezen a szinten.
Igen, pont ugyanilyen.zola8787 írta:Az emberiség rugója és hatalma a pénz, mindent, ismétlem mindent meglehet venni pénzért. Azt ne mond már nekem, hogy bekopogna hozzád egy arab sejk és azt mondaná, hogy ha mától szőke lesz a hajad és ezért kapsz havonta 100 millió ft-ot, te azt mondanád, hogy nem. Tudom, hogy ez fórum, de akkor se mondj nagy dolgokat, ne hazudj, elfogadnád. Ugyanilyen a stadion név is. Basszus a semmiért kapna a Barca ennyi pénzt, most miért ne érné meg? Azt hagyjuk, hogy mi több vagyunk, mint egy klubrecrea írta:Szerintem meg takarodjanak Európából az arabok és menjenek a pénzükkel az anyjukba. És nem vagyok rasszista, nem ezért, nehogy már 60 (110) éves történelmet, múltat vásároljanak meg semmitérő 350 millió euróért.
Az emberiség rugója és hatalma a pénz, mindent, ismétlem mindent meglehet venni pénzért. Azt ne mond már nekem, hogy bekopogna hozzád egy arab sejk és azt mondaná, hogy ha mától szőke lesz a hajad és ezért kapsz havonta 100 millió ft-ot, te azt mondanád, hogy nem. Tudom, hogy ez fórum, de akkor se mondj nagy dolgokat, ne hazudj, elfogadnád. Ugyanilyen a stadion név is. Basszus a semmiért kapna a Barca ennyi pénzt, most miért ne érné meg? Azt hagyjuk, hogy mi több vagyunk, mint egy klubrecrea írta:Szerintem meg takarodjanak Európából az arabok és menjenek a pénzükkel az anyjukba. És nem vagyok rasszista, nem ezért, nehogy már 60 (110) éves történelmet, múltat vásároljanak meg semmitérő 350 millió euróért.
pont ez a kulcs nálam.Úgyis mindenkinek Camp Nou marad.
Ott a pont. Ugyanezt akartam írni. Akár infrastruktúra-fejlesztés címszóval, de még ezerféleképp lehet pályázni rengeteg kiírásra. Nem kis projektmenedzsment dolgozik ott a háttérben. Még kishazánkban a legapróbb településeken is valósulnak meg hasonlók és nem csak önkormányzati/városfejlesztési projektekre, mint csatornázás stb.. (nyilván töredéke az az összeg , mint a szóbanforgó beruházásnak)Alcantara írta:Ezekhez a stadionépítési beszélgetésekhez csak annyit tennék hozzá: Ne legyen itt kétsége senkinek, nem csak hitelből épülne ez fel. Jelentős vissza nem térítendő, uniós támogatásra is van lehetőség ilyen esetekben, még ha nem is kürtölik ezt világgá az elsődleges tervezet során.