Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.23. 16:08:03

Initom írta: Nem vagyok azért biztos abban,ha az izlandiaknak van tét,akkor 9 el kapnak ki a tartalékoló dánoktól [-X

Dánok otthon nem tartalékolnak, amúgy is,ők a tornákat lendületből szokták végignyomni, hazai pályán pláne.
Simán elvárható volt,hogy 4-5 góllal nyernek.
Mi meg hoztuk volna a papírformát, és nyerünk 5-6-7 góllal,akkor meg nincs miről beszélni.

Szóval ez van, mindegy, de ez a takarózás,hogy fáradtak vagyunk, stb, miért más csapat nem?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Initom
Entrenador del Barça

2014.01.23. 15:46:20

Game90 írta:
Initom írta:Azért ez minden csak nem tragédia.
Pedig a második félidőre nincsen jobb kifejezés.
Ja ,hogy a 2. félidő :-k Ebben már igazad van. 4 el mentünk és még volt mellé 4 hetesünk (amiből volt ami kérdéses volt,tehát inkább nekünk fújták) erre 4 ből 0.... 8 al elmehettünk volna.

Annyit tehettünk volna,hogy megverjük az osztrákokat amennyivel tudjuk (akik eddig csak a saját rendezésű EB-n vettek részt mint világverseny... [-( ) ,aztán bizakodhattunk volna.

Nem vagyok azért biztos abban,ha az izlandiaknak van tét,akkor 9 el kapnak ki a tartalékoló dánoktól [-X

szerk.: az a baj,sok a volna :evil:
Abi & Tito
PCsabi
aka Game90

2014.01.23. 15:17:31

Initom írta:Azért ez minden csak nem tragédia.
Pedig a második félidőre nincsen jobb kifejezés.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.22. 22:10:57

Initom írta:Én nem azt mondom ez helyes volt :D Ez csak az én elméletem volt arra miért voltak enerváltak.

Kézilabda szerelmesként én is repestem volna egy küzdős csapatért,viszont azt tartom,hogy ez nem tragédia... az a '3-0' volt:) Fiatalítás van a csapatnál,vannak egy ketten (Mocsai) akik nem valók ide,valamint nem volt ott a legjobbunk,Nagy Laci.

9el nyertek a dánok.
PErsze ha izlandnak menni kell,valamivel kevesebb lett volna a különbség,mondjuk 4-5 gól.
Ez elrontottuk,mert lehetett volna még szebb a dolog.

Én a fiatalítást sem látom annyira, most kb az utóbbi 4-5 évben egy Lékai tudott odakerülni, illetve Mikler elsőszámú lett. Kb ennyi a változás. Szalafai már egyáltalán nem fiatal, Szőllősi igen

Én nagy bajnak látom a magyaroknál,hogy szélsőink borzasztó súlytalanok ehhez a szinthez. Ez a válogatottban is,de a Veszprémben is megfigyelhető. Pedig ez az a poszt,ahonnan a legtöbb gólt lövik a csapatok általában. Most,hogy példákat is írjak:
franciák: Abalo,Guigu.
spanyol: Rocas,Ugalde,Tomas
horvát: Cupic,Horvat
izland: Sigurdsson, Petterson (ő most mondjuk sérült)
dánia: Eggert, Lindberg

Hogy csak az elitet említsem, ez mind világklasszis játékos, nálunk évek óta egy ilyen szélső sincs.
Beállós poszton is súlytalanok vagyunk, bár Szőllősiben látok fantáziát.
Nagy Laci hiányzott, mert rajta kívül ebben a válogatottban nincs olyan kaliber, aki stabilan hoz meccsenkét 5-6 gólt akármikor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Initom
Entrenador del Barça

2014.01.22. 21:19:03

Én nem azt mondom ez helyes volt :D Ez csak az én elméletem volt arra miért voltak enerváltak.

Kézilabda szerelmesként én is repestem volna egy küzdős csapatért,viszont azt tartom,hogy ez nem tragédia... az a '3-0' volt:) Fiatalítás van a csapatnál,vannak egy ketten (Mocsai) akik nem valók ide,valamint nem volt ott a legjobbunk,Nagy Laci.
Abi & Tito
Gali
Capitá del Barça

2014.01.22. 21:13:14

Initom írta:Azért ez minden csak nem tragédia. A srácoknak már nem volt motiváció,hiszen szinte 100% volt ,hogy előzni az izlandot nem lehet.

A fiúk minden meccsen (ezen kívül) odatették magukat,és a világ egyik legjobbja ,a fő oszlopunk hiányában is jól játszottunk. Én büszke vagyok rájuk....és van miért,nem úgy mint a focistákra.
Ez nem motiváció, hanem önbecsülés kérdése. Aki magára veszi a címeres mezt, az ilyen lélektelen produkciót nem engedhet meg magának. Ez a mai "játék" a kézilabda megcsúfolása volt, egy 0 pontos, gyenge osztrák vállogatott ellen. Lehet rosszul játszani, de akarat nélkül nem!!! Példát vehetnének a lengyelektől küzdeni tudásból.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.22. 21:08:49

igen, azért nem volt ez egy lehetetlen forgatókönyv, sőt.
meg kellett volna tenni mindent, amit lehet, úgy sincs több meccsünk, ha nem sikerül, aztán bízni a dánokban.

megint más lett volna a leányzó fekvése, ha nyerünk 4-5 góllal, de izlandé lesz mégis a harmadik hely, mert megszorongatják a dánokat.
így meg olyan, mintha előre feladták volna, holott bőven volt esély a 3. helyre.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.22. 20:56:08

Initom írta:Azért ez minden csak nem tragédia. A srácoknak már nem volt motiváció,hiszen szinte 100% volt ,hogy előzni az izlandot nem lehet.

???

Meccs előtti realitás,az hogy itt 5-6 góllal simán nyerünk, aztán reménykedünk hogy hazai pályán a dánok (akik az egyik favoritok) megverik 3al a sérülésekkel bajlódó izlandot.
Szóval előzetesen nagyon is volt sansz, ha mi hozzuk a papírformát,akkor kis erőfeszítés is elég lett volna a dánoktól.

dánok már most vezetnek is 3al az első félidő végéhez közeledve... :roll:

Mondjuk ha a srácok is úgy álltak hozzá,hogy áá, úgysem nyernek a dánok, akkor nincs miről beszélni.
Initom
Entrenador del Barça

2014.01.22. 20:55:23

shutterisland írta:
Initom írta:A srácoknak már nem volt motiváció,hiszen szinte 100% volt ,hogy előzni az izlandot nem lehet.
tudtommal ha kitömjük az osztrákokat, már csak a dánoknak kellett volna szurkolni.
ha jól tudom, a mi győzelmünk és izland vereségének aránya együtt 9 gól kellett volna legyen.
például ha nyerünk 5 góllal, izlandnak legalább 4-el kell kikapni, stb.

egyébként már a csoportból is majdnem kiestünk, szóval bőven elég ez a 7. vagy 8. hely.

ahhoz az kellett volna hogy 6-7 el nyerjünk ,mivel én úgy gondolom ,hogy a BIZTOSAN TOVÁBBJUTÓ dánok nem fognak feleslegesen sérülést kockáztatni egy izlandi csapat ellen,akik mellesleg nem sokkal gyengébbek a magyarnál(és mi ugye éles meccsen nagyon megszorongattuk a dánokat). A srácok tudták,hogy ebből nem lesz előzés...
Abi & Tito
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.22. 20:53:28

Initom írta:A srácoknak már nem volt motiváció,hiszen szinte 100% volt ,hogy előzni az izlandot nem lehet.
tudtommal ha kitömjük az osztrákokat, már csak a dánoknak kellett volna szurkolni.
ha jól tudom, a mi győzelmünk és izland vereségének aránya együtt 9 gól kellett volna legyen.
például ha nyerünk 5 góllal, izlandnak legalább 4-el kell kikapni, stb.

egyébként már a csoportból is majdnem kiestünk, szóval bőven elég ez a 7. vagy 8. hely.
Initom
Entrenador del Barça

2014.01.22. 20:27:49

Azért ez minden csak nem tragédia. A srácoknak már nem volt motiváció,hiszen szinte 100% volt ,hogy előzni az izlandot nem lehet.

A fiúk minden meccsen (ezen kívül) odatették magukat,és a világ egyik legjobbja ,a fő oszlopunk hiányában is jól játszottunk. Én büszke vagyok rájuk....és van miért,nem úgy mint a focistákra.
Abi & Tito
messideco
Presidente del Barça

2014.01.22. 20:18:01

Ezek mikor tanultak meg kézilabdázni? :roll:

Jöhet a tényleges generációváltás, csak félő, hogy nem lesz amiből válogatni...
Kép
"And my heart will leave you never."
PCsabi
aka Game90

2014.01.22. 20:09:32

Tragédia.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MyShadow
Jugador del Barça

2014.01.16. 22:21:11

Nem volt túl nagy az aktivitás, ez tény.
Egyébként sztem egy hozható meccset adtunk le x-re, de persze így is grat a fiúknak. Legjobb 12, talán még alkothatunk vmi szépet, remélem a többi meccset már tv-n nézhetem, nem gagyi streameken kell kb hallgatnom a meccseket.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.16. 22:07:55

Csodálom, h eddig nem esett szó a kézi EBről.
Ma mindenesetre továbbjutottunk a középdöntőbe, elég vt egy X a norvégokkal, egyébként 26-26 lett.
MyShadow
Jugador del Barça

2014.01.15. 19:21:17

Győr-Fradi meccshez vki egy streammel megdobhatna, előre is köszi:)
MatyiG
Adminisztrátor

2013.12.23. 22:38:43

Biztosan hallottátok...
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ke ... an-2303527" target="_blank
Kitartást neki! :cry:
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.19. 08:59:14

Nem értem ezt a "bírózást"! Aki látta a meccset, ért kicsit a kézilabdához, tudja, hogy hogy semmi nem múlott rajtuk. Én még kicsit nekünk kedvezőnek is láttam őket egyes periódusokban.
Szekerest például régen 3 kiállítással eltakaríthatták volna a pályáról. Vissza kell nézni hogyan védekezett rendszeresen. A támadók meze a feje tetején volt mindegyiknek, akiket ő fogott. Csupa kétkezes lökéseket csinált, sokszor nyakra ütéssel. Mindet megúszta.
Tény, hogy voltak fura ítéletek, de mindkét oldalon. Semmi nem múlott rajtuk.
A legnagyobb hiba ott van, amit már leírtam: nemzetközi szintű kapusunk nincsen. Komoly meccset nem lehet nyerni, ha nincs, aki hátulról "megtámassza" a csapatot. Egy meccs nem volt, ahol 40%-ot elérte volna bármelyik. Ebben a játékban így nem lehet komoly sikert elérni, max. szalmalángéletű győzelmeket.
Ebben még a szakmai stáb sem hibázott, mert sajnos nincs jobb ezeknél a kapusoknál ma a magyar kézilabdában.

Erőn felül teljesítettünk, nem tudtuk átlépni az árnyékunkat, de szégyenkeznünk sem kell. Kérdezem én, mit mondhatnak akkor a norvégok, akik toronymagas esélyesként jöttek, de tegnap egy csodálatos mérkőzésen a szerbek felőrölték őket. Ráadásul korrekt játékvezetés mellett. Aki látta azt a meccset, annak óriási élmény maradt, iszonyat jó játék volt.
zola8787
Director del Fútbol

2013.12.18. 23:14:10

neobarca írta:
Messa írta:Jóságos ég, hogy lehet ilyen szinten ennyi lépéshibával játszani?
Gondolom már atom fáradtak voltak. Mellesleg azért a bírókkal szívesen elbeszélgetnék... :x
Minden magyar kézi válogatott meccs után a bírót kell okolni, ez most komoly? :D akármikor kikapunk, mindenhol ezt olvasni. Ha ez igaz, akkor mi vagyunk a világ legjobbjai, csak a rossz fújások miatt kapunk ki. Azt kihagytam, hogy mikor nyerünk olyankor meg sincsenek említve , olyankor biztos a bírói hibák ellenére is nyertünk. Nem kimondottan neked szántam ezt, de basszus tényleg mindenhol a bíró a hibás ha kikap a magyar.
neobarca
Director del Fútbol

2013.12.18. 22:06:31

Messa írta:Jóságos ég, hogy lehet ilyen szinten ennyi lépéshibával játszani?
Gondolom már atom fáradtak voltak. Mellesleg azért a bírókkal szívesen elbeszélgetnék... :x
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.12.18. 21:11:31

Jóságos ég, hogy lehet ilyen szinten ennyi lépéshibával játszani? Nem ez az alap amikor a kezedbe adják azt az átkozott labdát 10 éves korodban, a fejedbe verik? VB negyeddöntőben könyörgöm? Azthittem minden szál hajamat kitépem mikor már vagy a 6. támadás akadt el lépéshiba miatt.

A legdühítőbb viszont az, hogy a brazilok még nálunk is több hibával játszottak. Volt, hogy 3-szor fordulhattunk, mert zsinórban eladták, de semmit nem tudtunk kezdeni. Na és az a Herr-ről bepattanó gól, mint anno Ibra gólja Babosról a 94.ben...

Kovacsiczot tényleg nem kell bántani, illetve kell, de nem csak őt! Nem miatta kaptunk ki, volt vagy 10 olyan szitu, amikor eldönthettük volna.

A kapuskérdésben is egyetértek, Pálinger óta nincs rendes kapusa a válogatottnak.

Sajnos az igazsághoz hozzátartozik, hogy Görbiczen, és néha Tomorin kívül nincs olyan játékosunk, aki képes felnőni a legnagyobbakhoz. Ezt a vb-t például gyakorlatilag beálló játék nélkül játszottuk végig. Az, hogy a beállónk(Szamoránszky) kb 3 gólt dobott az egész tornán az durva.

Pedig a védekezésünk nem volt rossz mindent leszámítva, ha ehhez hozzájön egy konstans jó kapusteljesítmény, simán lehet hogy akár bronz a vége.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.18. 20:56:28

Azt viszont ne felejtsük ki, hogy nemzetközi szintű kapusunk nincs. Minden komoly válogatottnál ez alap. Ma már jó kapus nélkül semmit nem lehet nyerni, de az élbolyba is nehéz bekerülni. 40-50% közelében letolják a komolyabb meccseket legtöbbször. Nálunk egyetlen meccsen a közelébe nem került egyik sem. Nullszögből rövidre kapni, úgy, hogy nagy darab vagyok és takarok elvileg. Na, ez a szégyen!!!
MyShadow
Jugador del Barça

2013.12.18. 19:51:36

Hát azért nem egy emberen ment el, és én elsősorban az edzőt okolnám, ha vkit okolunk!
Gyakorlatilag van 2 komplett sorunk és Tomori pl majdnem végig játszott, Görbicz is az "elején" sokat volt benn, és mikor éppen klasszisokra lett volna szükség egy mindenre elszánt, végletekig küzdő, de fáradt és már lassuló védelem ellen éppen a mozgékony, kreatív, klasszis játékosok nem férnek oda támadáshoz, mert v sokat voltak benn előtte, v csak szimplán nem fértek oda!
Mihu
Director del Fútbol

2013.12.18. 19:50:37

Fecooo írta:Köszi Kovacsicz... :roll:
Te is okos vagy...nyilván Kovacsicz játszott egyedül a Magyar válogatottban....könnyű egy ember egy hibájára levetíteni azt a 80 percet, amit letoltunk százezer millió lépéshibával (édes Istenem, világbajnoki negyeddöntőről beszélünk...) és igen, ebből az egyik Kovacsiczé volt. És akkor mi van? A lépéshibákon, és azon ment el a meccs, hogy míg a brazilok jóformán egy sorral végigtolták a meccset, nálunk Görbe alig bírt összeszedni 70 percet. Meg ez, hogy Amorim megteszi nekünk azt a szívességet, hogy kiállíttatja magát, és ebből 1 gólt dobunk meg 1et kapunk...hát brávó. A brazilok emberhátrányba vagy előnybe kerültek, minden támadásuk gyors volt, és ezekből gólt is dobtak. Mi meg dajkálgatjuk a labdát, jó lesz az, majd csak lesz valami. Tiszta Barca...emberelőnynél az lenne a lényeg, hogy minél több gólt dobjunk, és minél többet támadjon az ellenfél emberhátrányban. Ezt a brazilok tökéletesen végre is hajtották, de nekünk erre még nem sikerült rájönni. Ez a megbízott szöv. kap. is...az eszem megállt, mikor 50el a rendes játékidő vége előtt annyit tudott kinyögni, hogy kicsit járjon körbe a labda és ha gól, ha nem gól, mindenki egyből vissza. Jah meg mondott egy hatalmas taktikai elemet, duplakereszt és lendületből érkezzünk. Ezt mind olyan haláli nyugalommal mondta el, mintha az első félidő elején járnánk. Végül is 50el a vége előtt támadtunk az elődöntőért, a sportolónak pont az ilyen nyugis SEMMIRE van szüksége az edzőtől...

Na mindegy, ezt a meccset mi vesztettük el, nem pedig a brazilok nyerték meg. Ez a legidegesítőbb. Meg a lépéshibák.
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2013.12.18. 19:46:50

Annyira tipikus hogy Kovacsicz egyedül fut le és nem üti le azt a ......labdát. Ja meg persze bepattan Herr hátáról #-o #-o :evil: :evil:

Mindenesetre a spanyolok elleni bravúr nagy élmény volt és összességébe le a kalappal a csajok előtt 8)
Abi & Tito
Válasz küldése