Camp Nou, a szentély

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Deus
Boixos Nois

2014.02.03. 13:50:01

Új koncepciós terv a Camp Nou -ról

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/" target="_blank ... 3601_o.jpg

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=y7noBjt7w48" target="_blank
KépKép
diagonal
Jugador d'estrella

2014.01.25. 12:52:02

Barcaman1993 írta:Gyerekek, a tervek nagyon tetszenek, de az árakat a vicc kategóriába lehet sorolni. 420 millió euró felújításra? Elképesztően magas összeg. Pár éve még 200 millió euróról szólt a fáma, de ez borzasztóan sok. Csak tudnám, hogy mi kerül ennyibe...? Aztán a többi költség is nevetséges..Új Palaut akarnak építeni, amiről már jó pár éve is szó volt. Az egyetlen probléma, hogy most sem telik egyáltalán meg, azért meg elég nagy összegnek tartom a 90 milió eurót, hogy csak úgy kidobjuk az ablakon... Ráadásul ezért új Mini Estadit kell építeni, amivel jelenleg semmi probléma nincsen, mégis további 20 milliót vinne el... Aztán meg 40 millió euró a közlekedésre... Autópályát építenek vagy mi? Ez is orbitálisan magas összeg. Egyedül ebben a a közterek rendezéséért fordított 30 millióval értek egyet, nyilván azzal még további bevételeket lehetne generálni. Szó mi szó, ennek a pénznek egy jó nagy része ki fog folyni az ablakon...
Tényleg elképesztően magas összeg. Nehéz elképzelni mire lehet annyit költeni, bár ez egy óriási stadion. Mondjuk Európában a Wembley ilyesmi volumenű, abban volt szerencsém előfordulni, az bármilyen durva, de majdnem 1 milliárd euróból épült meg. Mondjuk olyan is, a legjobb stadion amiben valaha voltam.
Itt ugye nem egy teljesen új stadiont kell felhúzni, de az tény ha belegondolok, hogy rengeteg dolgot helyre kellene hozni benne. Lentebb fel lett sorolva sok minden, talán a tető nem, pedig az is nonszensz hogy egy ilyen szintű csapat szurkolói 80-90ezren áznak a stadionban eső esetén. Még akkor is ha nem gyakori az esős meccs Barcelonában.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.01.21. 15:38:37

Gyerekek, a tervek nagyon tetszenek, de az árakat a vicc kategóriába lehet sorolni. 420 millió euró felújításra? Elképesztően magas összeg. Pár éve még 200 millió euróról szólt a fáma, de ez borzasztóan sok. Csak tudnám, hogy mi kerül ennyibe...? Aztán a többi költség is nevetséges..Új Palaut akarnak építeni, amiről már jó pár éve is szó volt. Az egyetlen probléma, hogy most sem telik egyáltalán meg, azért meg elég nagy összegnek tartom a 90 milió eurót, hogy csak úgy kidobjuk az ablakon... Ráadásul ezért új Mini Estadit kell építeni, amivel jelenleg semmi probléma nincsen, mégis további 20 milliót vinne el... Aztán meg 40 millió euró a közlekedésre... Autópályát építenek vagy mi? Ez is orbitálisan magas összeg. Egyedül ebben a a közterek rendezéséért fordított 30 millióval értek egyet, nyilván azzal még további bevételeket lehetne generálni. Szó mi szó, ennek a pénznek egy jó nagy része ki fog folyni az ablakon...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mihu
Director del Fútbol

2014.01.21. 13:04:47

MichaaBee írta: Ilyen irányú ismereteim hiányosak akkor ezek szerint... :) Érdekelne amúgy, hogy konkrétan mik a problémák, erről van bővebb infód? Vagy hogy mit takar az 5 csillagos besorolás, mitől veszítjük el és milyen konzekvenciákkal járna ez? (Pl. gazdaságilag miként hat, ha nem 5 csillagos a stadionunk.)
A legnagyobb probléma a sajtópáhollyal van. Az katasztrofális állapotban van, ami nem hogy hosszú, de rövid távon is tarthatatlan egy elit kategóriájú stadionnál. A másik probléma a lépcsőházakkal van. Elég puritán a többi stadionhoz képest, sima beton vagy vakolt felület, elég rondán néz ki pl a Bernabéuhoz képest, és pár helyen azért látni letöréseket, vakolat omlásokat. Aztán ott vannak a lépcsőházak, ahol fém lépcsőkön kell felmenni a szektorokba, hát azok se a legújabb állapotúak, rozsdálnak, kopott a festék, stb problémák vannak velük. A lelátón pár éve kellett teljes székcserét végrehajtani, de már ezeket az újakat is azért eléggé kiszívta a nap, a gránátvörös és kék székek háttámlái már néhol kezdik felvenni a fehér színt, pedig csak vagy 4 éve voltak cserélve. A stadion parapet fala konkrétan életveszélyes. Én nem is értem, hogy lehet megengedni azt, hogy csak egy kb 1.60-70 magas fal legyen ott, amire simán fel lehet mászni, majd onnan (a 4. karéj tetejéről beszélünk, ami nem tudom megsaccolni se, hogy hány tíz emelet magasság) a lépcsőket kihagyva leereszkedni a parkolóba.......meg azon is azért látszik, hogy 1957es technológia.

Úgyhogy éppen van mit csinálni a létesítményen. Mégiscsak egy 57 éves konstrukcióról beszélünk.

Az 5 csillagos besorolással megmondom az őszintét eléggé lesre futottam, mert kicsit jobban utána nézve, ezt nem minőségbeli, hanem technikai színvonal szerint adják.

http://hu.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadi" target="_blank ... 3ri%C3%A1k
Kép
Barca96
Jugador del Barça

2014.01.21. 12:54:30

Barcaman14 írta: Igazság szerint sajnos még nem jutottam el a Szentélybe, de olvasgatva itt a véleményeket illetve voltak már erről cikkek is, nincs éppen jó állapotban.
Nem igazán értek hozzá, de a 420 millió euró egy felújításra egy kicsit soknak tűnik. Vagy ennyire rossz lenne a helyzet?!
én tavaly decemberben voltam először a Camp Nou-ba és nekem nagyon tetszett.
Semmi probléma nincs vele, lehet, hogy nem a legmodernebb, de igenis szép.
A stadion külseje semmi különös, de a belseje gyönyörű :D
Ami nekem nagyon tetszett, hogy nagyon gyorsan lehet közlekedni benne.
A felújítást én támogatom, mert ilyen klubnak, mint a Barca, a lehető legmodernebb stadionnal kell rendelkezni:D
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.01.21. 10:41:21

Egy új stadion építése teljesen fölösleges, de ezt nyilván a vezetőség is tudja. A felújításra szükség van. Igazság szerint sajnos még nem jutottam el a Szentélybe, de olvasgatva itt a véleményeket illetve voltak már erről cikkek is, nincs éppen jó állapotban.
Nem igazán értek hozzá, de a 420 millió euró egy felújításra egy kicsit soknak tűnik. Vagy ennyire rossz lenne a helyzet?! :roll:

A stadion nevének ügye, pedig ezek szerint nem alaptalan pletyka. Csak akkor ne kertelnének és mondanák azt, hogy ha befut egy több száz milliós ajánlat bárhonnan, akkor gondolkodás nélkül aláírják, ahelyett, hogy: „Úgy véljük, hogy a stadiont továbbra is Camp Nounak kell nevezni, de nem mondunk le arról, hogy kapjon egy plusz nevet”
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.20. 20:44:31

Official: Barcelona's board has decided to remodel the Camp Nou, there will be a referendum among the members to confirm this.

Így nézne ki belülről az "új" Camp Nou:
Kép

Barcelona rule out giving the remodelled Camp Nou a commercial name, but could add a sponsor as "last name", f.ex. "Camp Nou Intel".
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.01.19. 00:21:15

Mihu írta:
MichaaBee írta:Nálam itt merül fel az első kérdés... Minek akarunk egyáltalán stadiont átalakítani/felújítani? Könyörgöm, Európa legnagyobb arénája a mienk, tudtommal a korszerűségével sincsenek problémák, úgyhogy nem fér a fejembe, hogy milyen célból kellene hozzányúlni... :roll:
De...komoly problémák vannak a stadion állapotával kapcsolatban. Erről Ivánék nyáron beszéltek a kisfilmekben. Ha nem kezdünk valamit a stadionnal, el fogjuk veszíteni az 5 csillagos besorolást.
Ilyen irányú ismereteim hiányosak akkor ezek szerint... :) Érdekelne amúgy, hogy konkrétan mik a problémák, erről van bővebb infód? Vagy hogy mit takar az 5 csillagos besorolás, mitől veszítjük el és milyen konzekvenciákkal járna ez? (Pl. gazdaságilag miként hat, ha nem 5 csillagos a stadionunk.)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Mihu
Director del Fútbol

2014.01.18. 22:11:19

MichaaBee írta:
A stadion átalakításhoz nincs elegendő pénzünk hiába nyereséges most a klub. Ebből fakad az arabok vs hitel vita
Nálam itt merül fel az első kérdés... Minek akarunk egyáltalán stadiont átalakítani/felújítani? Könyörgöm, Európa legnagyobb arénája a mienk, tudtommal a korszerűségével sincsenek problémák, úgyhogy nem fér a fejembe, hogy milyen célból kellene hozzányúlni... :roll:
De...komoly problémák vannak a stadion állapotával kapcsolatban. Erről Ivánék nyáron beszéltek a kisfilmekben. Ha nem kezdünk valamit a stadionnal, el fogjuk veszíteni az 5 csillagos besorolást.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2014.01.18. 21:55:43

bowlinggolyo írta: 2. A stadion átalakításhoz nincs elegendő pénzünk hiába nyereséges most a klub. Ebből fakad az arabok vs hitel vita
Ja ok, csak néhány hsz-ben már ott tartottunk, hogy az arabok pénze vagy kiesünk a bajnokságból, azért nem értettem hirtelen, hogy mi ez az egész.

A stadion átalakításáról meg már írtam, abba most nem mennék bele még egyszer, mindenesetre azt semmiképpen nem finanszíroznám hitelből. Főleg, hogy annyira egyértelmű bevételek nem is lennének belőle.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.01.18. 20:27:40

A stadion átalakításhoz nincs elegendő pénzünk hiába nyereséges most a klub. Ebből fakad az arabok vs hitel vita
Nálam itt merül fel az első kérdés... Minek akarunk egyáltalán stadiont átalakítani/felújítani? Könyörgöm, Európa legnagyobb arénája a mienk, tudtommal a korszerűségével sincsenek problémák, úgyhogy nem fér a fejembe, hogy milyen célból kellene hozzányúlni... :roll:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2014.01.18. 19:50:51

sjd írta:1. Amúgy van bármilyen forrás erről a néveladósdiról, vagy csak megint a semmiről vitatkozunk?

2. Nem igazán értem, miért lett ez arabok vs. hitel vita hirtelen. A tavalyi pénzügyi jelentés alapján a klub nyereséges, csökken a hitelállomány, mire kellene hitel? Még egy 57 milliós játékosvásárlásra?
Normális gazdálkodás mellett itt sem az arabokra, sem hitelre nem lesz szükség. Van egy olyan érzésem, hogy a sok pénztől csak a pénzszórás lenne nagyobb, minőségileg nem jelentene sok előrelépést. Meg lehet nézni a Napoli példáján azt, hogy milyen, amikor egy csapat több pénzt kap, mint amennyit értelmesen el tud költeni. Cavani árából szépen kistafírozták a Realt, aztán most egy lépéssel nincsenek előrébb.
1 As cikket olvastam erről, facebook hír (Szóval eléggé kacsa). De feltételezve, hogyha igaz lenne.

2. A stadion átalakításhoz nincs elegendő pénzünk hiába nyereséges most a klub. Ebből fakad az arabok vs hitel vita
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
sjd
Llegenda del Barça

2014.01.18. 19:20:21

1. Amúgy van bármilyen forrás erről a néveladósdiról, vagy csak megint a semmiről vitatkozunk?

2. Nem igazán értem, miért lett ez arabok vs. hitel vita hirtelen. A tavalyi pénzügyi jelentés alapján a klub nyereséges, csökken a hitelállomány, mire kellene hitel? Még egy 57 milliós játékosvásárlásra?
Normális gazdálkodás mellett itt sem az arabokra, sem hitelre nem lesz szükség. Van egy olyan érzésem, hogy a sok pénztől csak a pénzszórás lenne nagyobb, minőségileg nem jelentene sok előrelépést. Meg lehet nézni a Napoli példáján azt, hogy milyen, amikor egy csapat több pénzt kap, mint amennyit értelmesen el tud költeni. Cavani árából szépen kistafírozták a Realt, aztán most egy lépéssel nincsenek előrébb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.18. 17:56:15

Nekem fenntartásaim vannak a hitel intézményével,és ennyi.
Mondtam hogy én személy szerint inkább elfogadnám az arabok pénzét,mintsem banki hitelhez folyamodjak.
De ez az én véleményem,ami pontosan annyit ér,mint a tied,mert gondolom Te sem vagy támogató tag. ;)

Amúgy meg már eleve kiárosítottuk magunkat az araboknak, innentől nem nagy dolog ha mondjuk CampNou Quatar Stadium a stadionunk neve. Nem nekünk magyaroknak kell önérzeteskedni,majd katalán barátaink megteszik helyettünk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Drigo
Eurobarca Staff

2014.01.18. 17:02:40

Nekem erről az egészről az jut eszembe, amikor egy férfi odamegy egy nőhöz, és megkérdezi:
- Hölgyem, lefeküdne velem 10 millió forintért?
- Hmm, 10 millióért igen.
- És 20.000 forintért?
- Uram, minek néz maga engem, örömlánynak?
- Hölgyem, azt, hogy mi maga, az előbb tisztáztuk, már csak az árról vitatkozunk.

Na, pontosan ez történt a Barçával is, amikor idejött a Qatar Foundation. Mindenki a Man. City-vel meg a PSG-vel van elfoglalva, hogy így az arabok, úgy az arabok, de be kell látnunk, hogy a Barça sem különb, csak itt formális okokból nem lehet valami arab csóka az elnök.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2014.01.18. 16:40:52

csababarca írta:De akkor is biztonságosabb egy befektető pénze, mint akármilyen banké, bankoké.
...
Ha a klubnak kell a pénz az araboktól akkor elfogadják, ha nem,akkor marad a banki hitel. ÉN az elsőre szavaznék, mert jobbnak tartom manapság.
Ne haragudj, te tényleg nem értelek. Miért lenne egy befektető pénze biztonságosabb, mint egy banké? :shock: Miért tartod jobbnak? :shock: Ha az arabok pénzét elfogadjuk, azéért is fizetni kell, persze nem pénzben, hanem marketingértékben és az eszmét nem lehet megfizetni. Egy culének (támogató tagnak) sokkal fontosabb az, hogy a hagyományokat megőrizze a klub és úgy érjen el sikereket, mint hogy tele legyünk pénzzel és mindent eladjunk amiért a klub az az FC BARCELONA csupa nagy betűkkel.

Érdekes módon a Athletic Bilbao nem ér el nagy sikereket és a nekik szurkolók mégsem mondják azt, hogy jöjjenek ide inkább az arabok, mint hogy a csapat csak a baszkokból álljon.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.18. 13:22:53

bowlinggolyo írta:
csababarca írta:Inkább mint egy banki hitel a jelenlegi spanyol gazdasági helyzetben.
Ne haragudj de ez nagyon megütötte a szemem. Te tudod, hogy miről beszélsz? :shock: Az, hogy a spanyol gazdaság hol tart és milyen ott a munkanélküliség közel sem befolyásolja, hogy a világ egyik legnagyobb marketingértékével bíró csapat milyen konstrukciók mellett kap hitelt. Sőt sok esetben nem is a helyi bankoktól veszik fel a hiteleket, hanem külföldi bankoktól. Egyébként a hitelek világszerte a legolcsóbbak jelen gazdasági helyzetben, elég ha megnézed a magyar jegybanki alapkamatot, ami 3% és a vége 2,6% lehet a csökkentéseknek, az amerikai 0,25% és az EU-s is hasonló méretű. Jelenleg a klub olyan bevételekkel bír, ami megengedheti a hitelfelvételt és nem kell a hagyományainkat a levesbe dobni.
Most nem erről beszéltem, tisztában vagyok ezekkel a számokkal képzeld.
De akkor is biztonságosabb egy befektető pénze, mint akármilyen banké, bankoké.

Nem értem miért kell nekünk, magyaroknak ebből önérzeti kérdést csinálni, nekünk aztán teljesen mindegy,hogy fogják hívni a stadiont, fórumról átlagban mondjuk egy életben 1szer jutunk el oda,jó esetben.
Ha a klubnak kell a pénz az araboktól akkor elfogadják, ha nem,akkor marad a banki hitel. ÉN az elsőre szavaznék, mert jobbnak tartom manapság.

A mezünket már kiárusítottuk, az sokkal nagyobb kincs volt szerintem,és egyedi,mint a stadion neve.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2014.01.18. 12:50:36

csababarca írta:Inkább mint egy banki hitel a jelenlegi spanyol gazdasági helyzetben.
Ne haragudj de ez nagyon megütötte a szemem. Te tudod, hogy miről beszélsz? :shock: Az, hogy a spanyol gazdaság hol tart és milyen ott a munkanélküliség közel sem befolyásolja, hogy a világ egyik legnagyobb marketingértékével bíró csapat milyen konstrukciók mellett kap hitelt. Sőt sok esetben nem is a helyi bankoktól veszik fel a hiteleket, hanem külföldi bankoktól. Egyébként a hitelek világszerte a legolcsóbbak jelen gazdasági helyzetben, elég ha megnézed a magyar jegybanki alapkamatot, ami 3% és a vége 2,6% lehet a csökkentéseknek, az amerikai 0,25% és az EU-s is hasonló méretű. Jelenleg a klub olyan bevételekkel bír, ami megengedheti a hitelfelvételt és nem kell a hagyományainkat a levesbe dobni.

Az olasz focinál rengeteg már probléma is van, a bevételeik kb 70%-a csak és kizárólag a médiából jön, tehát a meccsközvetítésekért fizetett pénz. A jegybevételek és a franchise értékek korántsem hoznak akkora összeget, mint máshol. Az olasz focinál még egy másik óriási probléma az adóztatási rendszer, amely nem engedi meg a kluboknak azt a fizetést, amit sok sztár játékos elvárna, vagy a klub jóval többet fizet az adók miatt, mint bármelyik más ligában.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.18. 12:05:46

Ha tényleg szüksége van a klubnak a pénzre, akkor el kell fogadni.
Inkább mint egy banki hitel a jelenlegi spanyol gazdasági helyzetben.

Tök mindegy mi a stadion neve, maradjon benne a Camp Nou, és akkor nem felejtődik el.
Nem kell ebből lelkiismereti kérdést csinálni,mert a foci üzlet, a pénzről szól.
barca99
Llegenda del Barça

2014.01.18. 11:04:36

Mindenesetre ilyet is lehet olvasni: "However Barca have categorically denied they are in negotiations with Qatar over naming rights of Camp Nou."

Egyébként ez a lelkemet is eladom, csak legyen pénzünk, és maradjunk a csúcson, elég kényes téma. Nyilván nem lehet a csapatot a Cardiff Cityvel egy lapon emlegetni (főleg mert itt nincs tulajdonos), de ott például jött az ázsiai tulaj a pénzével, az 1908 és 2012 között használt kék színt pirosra cserélte, a Bluebird (ami a becenevük) a címer aljára került és egy nagy piros sárkány van a középpontban, bár igaz, sárkány korábban is volt a logójukban. Mindezt azért, mert Ázsiában így eladhatóbb. Mondjuk nem valószínű, hogyegy ilyen változást mi megélünk, de az irány azért erre mutat.
LM10
Director del Fútbol

2014.01.18. 10:42:37

Barcaman14 írta:Ha valóban érkezne egy ilyen ajánlat, akkor Rosellék gondolkodás nélkül rábólintanának ez nem kérdés. De az tényleg elszomorító, hogy milyen mértékben és milyen pofátlanul terjeszkednek az arab sejkek. A következő lépés mi lesz? Fizetnek 500 millió eurót, ha megváltoztatjuk a csapat nevet, vagy mi? :roll:

Rendben van, hogy nagy a klub adóssága és a vezetőség elsődleges feladata az, hogy ezt minél kisebbre faragja, de azért van egy határ, amit már nem kéne átlépni szerintem. Az ilyen üzletekkel, csak azt sugallnánk az arabok felé, hogy jó pénzért gyakorlatilag mindent eladunk, amit el lehet látni a Qatar Airways névvel. Egy szép kis kirakatklubot csinálnának, egy nagy hagyományokkal rendelkező csapatból. Adósság ide vagy oda, azért ezt nem szeretném végig nézni. :?

Én sem vagyok oda az arab terjeszkedésért, de gondoljunk bele: A mai futballban nem lehet megélni a hagyományokból. Jó példa lehet erre a Leeds, a Deportivo, vagy a Sociedad a 2000es évek elején. És érdekes, de a Manchester City, aki tulajdonképp halálra volt ítélve egy manchesteri rangadón, ma már lehet, hogy ő a nagyobb esélyes. A PSG pár évvel ezelőtt majdnem kiesett, és mióta van pénz, azóta bajnokok, és a BLben sem rosszak.
Vagy nézzük meg az olasz csapatokat. Ott is meglátszik, hogy mekkora romlás ment végbe.

Egy szó, mint száz, én inkább elviselném a Camp Nou mellett a Qatar szót pár száz millióért, mint hogy azt a szégyent éljem át, hogy az adósságok miatt középcsapat leszünk, aztán meg kiesünk.
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.01.18. 10:33:33

Ha valóban érkezne egy ilyen ajánlat, akkor Rosellék gondolkodás nélkül rábólintanának ez nem kérdés. De az tényleg elszomorító, hogy milyen mértékben és milyen pofátlanul terjeszkednek az arab sejkek. A következő lépés mi lesz? Fizetnek 500 millió eurót, ha megváltoztatjuk a csapat nevet, vagy mi? :roll:

Rendben van, hogy nagy a klub adóssága és a vezetőség elsődleges feladata az, hogy ezt minél kisebbre faragja, de azért van egy határ, amit már nem kéne átlépni szerintem. Az ilyen üzletekkel, csak azt sugallnánk az arabok felé, hogy jó pénzért gyakorlatilag mindent eladunk, amit el lehet látni a Qatar Airways névvel. Egy szép kis kirakatklubot csinálnának, egy nagy hagyományokkal rendelkező csapatból. Adósság ide vagy oda, azért ezt nem szeretném végig nézni. :?
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.18. 03:04:38

nagyon nehéz ezt így a fotelből megítélni, az a gond.

ez az összeg megközelíti az éves bevételünket.
ha bármelyikőtökhöz odamenne egy pali a táskával, hogy tessék, itt van az éves bevételed (legyen 1 millió forint), cserébe a barcelona stadionja nou camp helyett nou camp qatar stadium lesz, valószínű rábólintasz.
lehet, pont azért, mert van hiteled, vagy autót akarsz venni.

nyilván nem ugyanaz a szituáció, de szerintem értitek mire gondolok.

a klubunknak is van egy adóssága (ha jól tudom, százmilliós nagyságrend), szeretnénk a stadiont fejleszteni, renoválni, évről évre többért igazolunk, mint amennyiért eladunk, vélhetően ez marad is, és nyilván az utánpótlásban is meg van a helye a pénznek.

egyébként ezen összeveszni felesleges lesz, mert vélhetően kacsa.
ugyanis ha valóban létezik egy ilyen ajánlat, nem hiszem, hogy sandro barátunk és csapata ne bólintott volna rá.
van mezszponzor, a stadion tele van qataros cuccokkal (például felirat a székeken), pont ez a következő lépés, és nem úgy néz ki a pali, mint aki félne meglépni, főleg ilyen horribilis bevételért.
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2014.01.18. 00:04:04

Szerintem érdemes lenne elolvasni azt a cikket, hogy a klub mire is kapná ezt a pénzt és mikor is kapja meg. Sokan írtátok, hogy 30 év múlva sehol sem fog annyit érni az a 350 millió €. Persze ez így igaz, mivel a pénznek van egy időértéke és inflálódik,de a pénzt a kontraktus (pletyka) szerint most kapnánk meg és azt a stadion renoválására költhetnénk. Ebből kifolyólag a hitelállomány nem növekedne, de nem is csökkenne. A 30 év az csak a stadion név módosítására vonatkozik, tehát nem változhat a név vagy a Qatar Airwaysnek szerepelnie kell a stadion nevében.

A jelenlegi helyzetet figyelembe véve én sokkal inkább egy hitel mellett döntenék a vezetőség helyében, így nem veszne el a hagyomány, igaz költségesebb megoldás lenne, bár a szellemi értékeket sokszor nem lehet pénzben mérni, ilyen a Barcelona felfogása is. A hitel azért lenne jobb gazdasági szemmel jelenleg, mivel a csapatnak fut a szekér és nem, hogy a jelenlegi hiteleit tudja fizetni, hanem azon túl, még pluszt is termel (játékosokat sokszor nem hitelből fedezzük), emiatt a hiteleket túl tudja nőni a klub és nem jelentene problémát.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Capon
Llegenda del Barça

2014.01.17. 23:03:47

Persze az ember szinte kapásból nemet mondana rá, de ha tényleg Camp Nou bla bla bla lenne a neve az még talán az egyik legjobb eshetőség, úgy is mindenhol az eredeti néven futna, max papíron lenne használatban a szponzori név.
Egyébként meg meddig lesz használatban a stadion mostani neve még? Nem valószínű, hogy évtizedekig. Egy komoly átépítéssel(feltehetőleg) vagy egy új stadion építésével(biztos) megváltozna, és ezek a tervek már évek óta terítéken vannak, a változás előbb utóbb megtörténik.
Engem nem rázna meg a dolog annyira főleg így, hogy csak idő kérdése a váltás.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Válasz küldése