Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Nincs ott, jóllátod.CsocseX írta:Elnézést kérek a tudatlanságomért, az is lehet, hogy csak szimplán vak vagyok, de nem tudja valaki, hogy hova tüntek a Camp Nouból azok a felfújódó babák a kapuk mögül, amik felemelkedtek, ha a csapat gólt szerzett? Most is ott vannak, csak én nem veszem észre őket?
Nagyon szuper!Alcantara írta:Egészen lenyűgöző!
https://vimeo.com/119945143" target="_blank
Bonyolult dolog. Ugye hatalmas, impozáns stadion a Nou Camp és valóban, gyakorlatilag csak a clásicóra telik meg dugig, még a BL meccseken ha a negyeddöntőben, elődöntőben játszik a csapat akkor is általában van 2-3-4 ezer üres hely ami persze nem is látszik mert elvész ekkora stadionban és úgy tűnik teltház van ott is.Barcaman1993 írta:1 dolog van, amit hozzátennék az adatokhoz. Az átlagnézőszám és a valóban a stadionban kint lévő nézők számának átlaga nem ugyanaz. Ugyanis a klub rengeteg bérletessel rendelkezik. Ők viszont a meccseknek egy jó részére nem mennek ki, főleg a szezon ezen szakaszában, javarészt a késői időpontok és az időjárás miatt. Ezért a stadion szemmel láthatóan kong az ürességtől, mert az emberek nincsenek ott, gyakorlatilag a helyük be van fizetve. Ugyanez az oka, hogy a Klasszikusra, vagy a nagyobb BL meccsekre szinte nem lehet jegyet kapni, mert arra meg a bérletesek szinte mindig kimennek.
Konzekvenciaként szükség van egy modernebb stadionra, mert több lesz a kilátogató néző. A stadionnak a nagy része nincs lefedve, ezért pl. teljesen érthető, hogy a szurkoló nem megy ki a meccsre, ha esik az eső...
A stadiont meg növelni kell ez egyértelmű, nem tudom miért nem értitek. Nyilván minden meccsen nem telik meg a stadion, de jó pár meccsen ez plusz bevételt jelent. Másrészt, ha vki stadionban gondolkozik, akkor annak szem előtt kell tartania a fejlődés lehetőségét. Teljesen felesleges restaurálni a stadiont, ha 20 év múlva ismét át kell formázni az épületet, mert nem férnek be a nézők...
Teljes mértékben egyetértek vele. Pontosan ezért kell a felújítás, mert FC Barcelona nem egy kis klub, hanem az egyik legnagyobb az Európában. Tiszta cink lenne, ha 10 év múlva is ugyanilyen régi stadion marad, miközben a többi elit csapatnak már van egy zsírkirály stadionjuk. Lépést kell tartanunk a fejlődő világgal.Taibi írta:Úgy gondolom, hogy ráfér a Nou Campra egy komoly ráncfelvarrás, ha szétnézünk Európában, láthatjuk, hogy a top klubbok már modern stadionnal rendelkeznek. Ha a klub megakarja tartani a pozícióját az elitben, akkor tartani kell a lépést ezen a fronton is.
Erre még nem gondoltam...menczel írta:Egyébként nem értem miért zavar bárkit is a stadion neve. A mez még érthető, hisz azt megveszi a szurkoló, felveszi, használja, de a stadionnév az égegyadta világon soha nem kerül elő. Ha jön is új név, ugyanúgy mindenki Nou Campot fog mondani, mint ahogy a Milan\Inter pályája is San Siro maradt.
250 millió egyáltalán nem csekélység, hisz több mint 50%-a az éves büdzsének, gondolj úgy bele mintha államadósság lenne (persze mi magyarok a seggünket vernénk a földhöz ha csak 50%os lenne a miénk).noname írta:Jelenleg a klub adósságállománya minimális. Attól függ, hogy veszik, max 250 millió euró körüli.
A 600 millió részben területeladásból lesz finanszírozva(ha minden igaz), a maradékot klnyelemesen kitermeli a klub. Ha nő is az adósság, az hamar megtérül. A jelenlegi stadion esetében elég komoly probléma, hogy alig van VIP páholy. Pl az Emirates bevételének jelentős százalékát ezek teszik ki, nálunk szinte semmit. Az újítással megnőne a meccsbevétel.
Jelenleg nem hiszem, hogy szükség lenne arra, hogy névadó szponzora legyen a stadionnak, bár különösebben nem zavarna.
a támogatók szavazták meg, nem ő.davi10 írta:Nagyon nem örülök ennek a stadion-névszponzor dolognak... Még a mezszponzort elnéztem annó, de erre szerintem tényleg nincs égető szükség.
Nagyon nem tetszik nekem ez a Rosell-figura.
Ilyen nem lesz, mondta Bartomeu valamikor, ha jól emlékszem. A Camp Nou megmarad, csak bejön mellé egy szponzornak a neve, aki semmiképpen sem az éppen aktuális mezszponzor lesz. Illetve arról is írtak, hogy az UNICEF is bekerülhet a Camp Nou és a szponzor közé: szóval tegyük fel, hogy kötünk egy szerződést a Samsunggal. Ez esetben az lenne a stadion neve, hogy Camp Nou Samsung, esetleg Camp Nou Unicef Samsung.Taibi írta:Qatar Airways Stadium. Kezdjétek el szokni a gondolatot szerintem.
Ha 10-20 évre eladja a klub a stadion elnevezés jogát, akkor máris megvan a költségek egy nagyobb részének a finanszírozása.
Ha jól tudom (könnyen lehet hogy nem...), akkor a ManCity-nek van jelenleg a legnagyobb ilyen jellegű szponzora, 20millió eurót kapnak évente az Etihadtól.
Egy hasonló szerződés - vagy egy még nagyobb - akár 3-400millióról is szólhat.
Úgy gondolom, hogy ráfér a Nou Campra egy komoly ráncfelvarrás, ha szétnézünk Európában, láthatjuk, hogy a top klubbok már modern stadionnal rendelkeznek. Ha a klub megakarja tartani a pozícióját az elitben, akkor tartani kell a lépést ezen a fronton is.
A jelenlegi gazdasági helyzetben pedig nem fér bele, hogy nemet mondjon a klub 300 millióra.
Qatar Airways Stadium. Kezdjétek el szokni a gondolatot szerintem.Rinku írta:Nem örülök, hogy megszavazták, mert így is nagy adóssága van a klubnak, most meg már nem is merem kimondani, hogy mekkora lesz ezzel. Pont akkor kezdenek neki a bővítésnek, amikor a generációváltás kezdődik. Amikor szezonról szezonra kellene 2-3 kulcsjátékost szerződtetni, akkor vesznek a nyakukba egy akkora terhet, amit jó ha ki fog nyögni a klub. Mert mire megépül az egész, alig fog játszani a maiakból valaki is. Félek, hogy szürke, nyeretlen középcsapattá süllyed a csapat, mint amint az az Arsenallal történt, hogy nem volt pénz igazolásra. Szép-szép, de nem kell. Nincs szükség új stadionra. Óriási hiba.
Azért kell bővíteni, mert kevés a fizetős/bérelhető VIP páholy( vagy hogy nevezik ezt pontosan, nem tudom) jelenleg. Az átalakítás után meg olyasmit írtak, hogy lesz bleőle 7-8ezer, ami nem kevés extra bevételt jelent.Barcaman14 írta:Évről évre hasonló számokat produkálunk. Továbbra sem értem, hogy miért van szükség bővítésre vagyis arra a plusz 7-8 ezer férőhelyre. Így is elég monumentális a stadion, plusz általában csak a klasszikusokra vagy pár BL meccsre telnek meg csordultig a lelátók, egyébként átlagosan a 70-80 ezer fő a reális. A felújítás szükséges, de a bővítést a legkisebb mértékben is feleslegesnek tartom.Charlie írta:Nézőszámok
Nem rossz adatok ezek, valószínű a Nou Camp hatalmas mérete is megtéveszti az embereket, amikor hiányosnak tűnik. Utolsó pár meccsen tényleg kevesen voltak, valószínű az időjárás, késői időpont plusz a hétköznapi meccsek miatt.
C.
1 dolog van, amit hozzátennék az adatokhoz. Az átlagnézőszám és a valóban a stadionban kint lévő nézők számának átlaga nem ugyanaz. Ugyanis a klub rengeteg bérletessel rendelkezik. Ők viszont a meccseknek egy jó részére nem mennek ki, főleg a szezon ezen szakaszában, javarészt a késői időpontok és az időjárás miatt. Ezért a stadion szemmel láthatóan kong az ürességtől, mert az emberek nincsenek ott, gyakorlatilag a helyük be van fizetve. Ugyanez az oka, hogy a Klasszikusra, vagy a nagyobb BL meccsekre szinte nem lehet jegyet kapni, mert arra meg a bérletesek szinte mindig kimennek.Barcaman14 írta:Évről évre hasonló számokat produkálunk. Továbbra sem értem, hogy miért van szükség bővítésre vagyis arra a plusz 7-8 ezer férőhelyre. Így is elég monumentális a stadion, plusz általában csak a klasszikusokra vagy pár BL meccsre telnek meg csordultig a lelátók, egyébként átlagosan a 70-80 ezer fő a reális. A felújítás szükséges, de a bővítést a legkisebb mértékben is feleslegesnek tartom.Charlie írta:Nézőszámok
Nem rossz adatok ezek, valószínű a Nou Camp hatalmas mérete is megtéveszti az embereket, amikor hiányosnak tűnik. Utolsó pár meccsen tényleg kevesen voltak, valószínű az időjárás, késői időpont plusz a hétköznapi meccsek miatt.
C.
Átépítéssel járó járulékos nyereség, hülyén hangzik de így van. Szintbe akarják hozni a magasságot, ehhez nem rombolni fognak,hanem inkább építeni. Mai világban senki nem szeret visszafelé haladni, mi sem fogunk. Ha egyszer van egy 98ezres stadionunk,nem redukáljuk 90ezer alá a kapacitást.Barcaman14 írta:
Évről évre hasonló számokat produkálunk. Továbbra sem értem, hogy miért van szükség bővítésre vagyis arra a plusz 7-8 ezer férőhelyre. Így is elég monumentális a stadion, plusz általában csak a klasszikusokra vagy pár BL meccsre telnek meg csordultig a lelátók, egyébként átlagosan a 70-80 ezer fő a reális. A felújítás szükséges, de a bővítést a legkisebb mértékben is feleslegesnek tartom.
Évről évre hasonló számokat produkálunk. Továbbra sem értem, hogy miért van szükség bővítésre vagyis arra a plusz 7-8 ezer férőhelyre. Így is elég monumentális a stadion, plusz általában csak a klasszikusokra vagy pár BL meccsre telnek meg csordultig a lelátók, egyébként átlagosan a 70-80 ezer fő a reális. A felújítás szükséges, de a bővítést a legkisebb mértékben is feleslegesnek tartom.Charlie írta:Nézőszámok
C.