Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.02.09. 00:11:04

Kötelező a győzelem a Sevilla ellen :!:

Nagyon jól jönne egy magabiztos győzelem ezen a nehéz terepen. Helyretehetnének pár dolgot magukban is, a sajtóban is, és beérnék az első kettőst (köszönhetően az Atleti vereségének).

Ezzel valamelyest javitanák a Valencia elleni blamát. De kis győzelem is győzelem, csak legyen meg :!: [-o<

Visca el Barca :!:

UI: csak zárójelben, már mehetnénk 5-8 ponttal, ha nincsenek a pontvesztéseink amiket totál magunknak köszönhetünk :|
trey88
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.02.09. 00:06:38

Nem egymás ellenit nézik azonos pontszámnál? Mintha úgy rémlene hogy eddig így volt, plusz azért volt nagyon bosszantó a real ellen beszedett utsó perces gól is.
messideco
Presidente del Barça

2014.02.09. 00:03:30

Na, holnap nyerni kell, és kezdődhet minden előlről :) =D>

Visca!
Kép
"And my heart will leave you never."
ferninho
Madridista

2014.02.08. 23:52:57

Pavel írta:Azt hiszem az Atma most pukkadt ki.
azért ezt még nem jelenteném ki, elég sok fontos emberük hiányzott és még Courtois sem védett, meg az a Kupa meccs hatalmas pofon volt nekik...
szóval még 1-2 meccset várnék ezzel a kipukkadással.
de az korrekt lesz, hogy ha nyer a Barca holnap, akkor már 3. lesznek, míg egy hete minden azzal volt tele, hogy az Atletico az első :D
(bár ugye ezek a helyezések lényegtelenek, mert most a GK alapján nézik és a végén az egymás elleni dönt.)
madridista
Pavel
Entrenador del Barça

2014.02.08. 23:50:04

Azt hiszem az Atma most pukkadt ki.
MyShadow
Jugador del Barça

2014.02.08. 20:59:55

Vakmacska írta:Az biztos, hogy ezt a haldokló, vergődő Valenciát jól felspannolta az, hogy minket elvertek.
Ha egy-két Valencia meccset láttál a Barca ellenin kívül mostanság, akkor nem hiszem, h oda kötnéd.
Volt szerencsém előtte 2 meccsüket is látni, eredménytől függetlenül imponáló és domináns játékot játszottak, és veszélyesen kontráztak mellé, pl az Atletico és Espanyol elleni meccseiken is kis szerencsével szebb eredményeket érhettek volna el. Én már a Barca elleni meccs előtt is veszélyes Valenciára számítottam, igaz itt volt szerencséjük is, és a Barca is asszisztált, de ott sem játszottak rosszul. Egyébként egy hosszabb ilyen sorozat és elfoglalják az őket megillető helyet.
connor
Jugador d'estrella

2014.02.08. 20:35:52

Chino írta: Mascheranoval nincs semmi gond. Nem egyszer megmondta, hogy nem zavarja, hogy a padon ül, eddig szinte az egyetlen játékosunk aki nem rinyált a játékpercekért. Még akkor sem amikor konstans csere volt. Egy fiatalt felhozni baromság. Egy 18 éves Bagnackot felhozni, amikor még Bartrat is most kezdjük beépíteni!? Négyen pedig kellenek. Sok a sérülés, sok a meccs.

Pep-nél ez a három védős felállás azért volt megoldható, mert Alves, akkoriban a csúcson járt, szinte tökéletesen játszott folyamatosan, illetve ott volt még egy biztos pont Abidal személyében és nem kellett ehhez 3 középső védő.
A csapatszintű védekezés/letámadás kezd alakulni, legalábbis a tavalyi évhez képest, ezzel kapcsolatban én bizakodóbb vagyok. Nem az a gond hogy kiismerték a taktikánkat, csinálták ezt a bunkert korábban is, hanem, hogy akkor hatékonyan csináltuk, pörgött a labda folyamatosan, a védők rendre rosszul léptek ki, a szélsőinknek is könnyebb volt, mert hamarabb, gyorsabban kaptak labdát és nem tudott egyből 2 védő kiváltani rájuk.
Ellenben most Xavi átveszi, gyönyörködik egy kicsit a labdában és kigurítja Alexisnek, aki előtt már minimum 2 ember van, így persze hogy rá van kényszerülve a visszapasszra. Alvessel is folyamatosan lehetett csinálni a kényszerítőket és ami a legrosszabb, nagyon lecsökkent a száma azoknak a hirtelen ritmusváltásoknak, amikből korábban rengeteg gólt szereztünk.
De legalább kontrákkal valamennyire kezd bővülni a taktika. Nincs belőle olyan egetrengetően sok, de labdaszerzés után már olykor gyorsan megindulunk előre, mielőtt az ellenfél visszazárna.
1. Én nem vagyok abban biztos, hogy ha érkezne egy "top" védő a kezdőbe és Bartra is elé kerülne a sorban, akkor Mascherano bevállalná, hogy 4. számú középhátvéd legyen. Bartra-nak pedig (nálam mindenképp) ott lesz a helye Mascherano előtt. Előbbi felszálló, utóbbi leszálló ágban van a teljesítményt tekintve. A másik dolog, hogy Mascherano-ból lehetne kicsivel nagyobb pénzt is csinálni, amiből mondjuk elhozhatjuk Inigo Martinezt. Miért? A rotáció, sérülések és Piqué formáját tekintve nem elképzelhetetlen számomra 2 éven belül egy Bartra-Martinez kettős középen. Ebbe beleszólhat, ha igazolunk egy "top" játékost hátra, vagy ha Piqué megtalálja a tökeit és belead mindent, ahogy az első 1-2 évében. Hogy ne kelljen mellé minden percben ébresztőóra (Puyol). Egyébként szerintem az eddig látott B-s meccsek alapján azt a szintet egy fiatalabb játékosunk is képes letenni, amit Puyol. Ami az "öregnél" rutinként előny, azt egy fiatal a gyorsaságával, reakciósebességével pótolni tudja. De nem muszáj fiatalt a B-ből hozni, ott van névként Mangala, Balanta, I. Martinez,stb. igazolni is lehet, főleg, ha Mascherano-ért 10+ milliót ki tudunk csikarni mondjuk a Napoli-ból.

2.Taktika. Nincs is szükség arra, hogy a 3 védőből 2 védő szélső legyen. Piqué, Bartra és ha most az én postomat nézzük, akkor a feltételesen érkező: Luiz is képesek felhozni 1-1 támadáshoz a labdát.
A taktikánkat pedig kiismerték. Korábban is beálltak a csapatok bekkelni, de nem abban a szisztémában, ami a mostani. Szinte minden meccsek megfigyelhető a 4-4-2-es vagy 4-5-1-es taktika az ellenfelek részéről. ami tulajdonképpen 8-2 vagy 9-1, továbbá az, hogy tartják a két sáncot, nem bontják meg, hogy teljesen körbevegyenek valakit, behátrálnak, majd megy a Barca előre. Messit pedig szinte rátolják a Xavi-Iniesta párosra, akiknek így jóval kevesebb területe lesz, szinte egymást veszik ki a játékból. Nem támadják le csoportosan a labdás embert, a lehető legminimálisabbra szűkítik a területet. Ez Pep első 1-2(3) évében nem volt látható, legfeljebb Mourinho-tól 2010-11 körül. Ma pedig már mindenki ezt játssza. Elég 1-2 videót megnézni pl. 2010-ből meg idénről.
Van igazság abban, hogy kevés a beindulásunk, Xavi lassabb, Alves sem olyan jó, persze, ez igaz, de az ellenfelek játéka is hatékonyabb lett a miénk ellen, az egyéni visszaesésektől függetlenül.
A megoldást én egy jobb/tapasztaltabb/szakmailag felkészültebb (akinek ahogy tetszik) edzőben és 2-3 igazolásban látom, taktikai átalakításokkal. Nem forradalomról beszélek, átalakításról ( klasszikus középcsatár, 3 védős rendszer, két vkp., stb. van választék, ahogy alakítható a 4-3-3). Az igazolásokat pedig a kapuson felül értem. Ez persze távozókkal járna, de ha ez a csapat érdeke akkor legyen. Mascherano, Puyol, Sergi Roberto, Tello, Cuenca, Dos Santos pl. simán mehetnek nyugdíjba/máshova. Xavinak pedig a paddal kellene barátkoznia. :roll:
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.08. 17:43:02

Az biztos, hogy ezt a haldokló, vergődő Valenciát jól felspannolta az, hogy minket elvertek.
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.05. 20:08:58

connor írta: Tökéletesen egyetértek. Bár nálam Mascherano helyettesítése is időszerű lenne. Két dolog miatt. Az egyik az az, hogy lehet akármilyen gyors, ha a kontráknál lendületből viszik rá 1 az 1ben, akkor úgyis ő jön ki rosszabbul. Puyol, ha csak a kis csapatok ellen játszik, kéthetente egyszer, akkor talán nem lesz sérült olyan sokszor, mint az elmúlt 2 évben, talán egy plusz évet még kibír. Ha nem bír vagy nem akar, mert nem érzi magát jól ebben a szerepkörben akkor pedig igazoljunk, vagy hozzunk fel a B-ből egy fiatal, tehetséges srácot ezekre a sörmeccsekre. A másik ok, amiért én Mascherano-t eladnám az az, hogy nem valószínű, hogy tetszene neki, ha
Mascheranoval nincs semmi gond. Nem egyszer megmondta, hogy nem zavarja, hogy a padon ül, eddig szinte az egyetlen játékosunk aki nem rinyált a játékpercekért. Még akkor sem amikor konstans csere volt. Egy fiatalt felhozni baromság. Egy 18 éves Bagnackot felhozni, amikor még Bartrat is most kezdjük beépíteni!? Négyen pedig kellenek. Sok a sérülés, sok a meccs.

connor írta: Megoldás? Korábban ezt már Pep kitalálta, kísérletezgetett is vele. 2011/12-ben hülyeségnek, meggondolatlannak gondoltam a 3-4-3-as taktikát, de egyre inkább gondolom úgy, hogy talán ez lenne a jó megoldás. Piqué és Bartra mellé én David Luiz-t nézném el a legszívesebben a hátul lévő trióban. Méghozzá azért, mert neki van tapasztalata az előrejátékban is, így egy-egy alkalommal előretörhetne a kp-ra, amikor is Busquets lépne vissza a védősorba. Az ehhez hasonló előretörésekben pedig már Piqué és Bartra is villantott mostanában, így nem csak Luiz lenne az egyedüli akitől ez várható lenne. Így visszaállna az a korábbi rend, hogy rendre minimum 3 emberünk van hátul, akik oldalról is segítséget kapnak a két szélsőtől (Alves, Alba), de ha ezek épp nem érnek vissza, akkor sem leszünk olyan üresen hátul, mint mostanában.

Neymar-----Messi-----Sánchez/Pedro
Alba --------Fabregás/Iniesta-------Alves
------------------Busquets------------------
-----------Bartra---Luiz----Piqué----------
------------------Ter Stegen---------------
Pep-nél ez a három védős felállás azért volt megoldható, mert Alves, akkoriban a csúcson járt, szinte tökéletesen játszott folyamatosan, illetve ott volt még egy biztos pont Abidal személyében és nem kellett ehhez 3 középső védő.
A csapatszintű védekezés/letámadás kezd alakulni, legalábbis a tavalyi évhez képest, ezzel kapcsolatban én bizakodóbb vagyok. Nem az a gond hogy kiismerték a taktikánkat, csinálták ezt a bunkert korábban is, hanem, hogy akkor hatékonyan csináltuk, pörgött a labda folyamatosan, a védők rendre rosszul léptek ki, a szélsőinknek is könnyebb volt, mert hamarabb, gyorsabban kaptak labdát és nem tudott egyből 2 védő kiváltani rájuk.
Ellenben most Xavi átveszi, gyönyörködik egy kicsit a labdában és kigurítja Alexisnek, aki előtt már minimum 2 ember van, így persze hogy rá van kényszerülve a visszapasszra. Alvessel is folyamatosan lehetett csinálni a kényszerítőket és ami a legrosszabb, nagyon lecsökkent a száma azoknak a hirtelen ritmusváltásoknak, amikből korábban rengeteg gólt szereztünk.
De legalább kontrákkal valamennyire kezd bővülni a taktika. Nincs belőle olyan egetrengetően sok, de labdaszerzés után már olykor gyorsan megindulunk előre, mielőtt az ellenfél visszazárna.
Forca Barca!!!!
diagonal
Jugador d'estrella

2014.02.04. 23:10:06

visca el barca írta:egy megoldás van, kell a kezdőbe legalább 2-3 olyan ember aki hú de jó és nem nyert semmit, akkor talán. bár fabregas is ilyen volt, de attól függetlenül h elég eredményes, az arsenalban sokkal jobban pörgött.
Hát persze, én a tavalyi PSG elleni BL meccs óta mondom ezt kb. Igaz akkor még sokan nem értettek egyet ezzel.
Azt senki nem gondolhatta komolyan, hogy ezzel a kerettel az örökkévalóságig halmozzuk majd egymásra a címeket, hiszen így is példátlan már amit együtt nyertek. De nem tudok mást mondani csak amit eddig is sokszor, változtatni kell a kereten, talán részben a játékrendszeren is és fájdalmas lesz. Itt konkrétan ikonokat kell majd leültetni a padra, szóval nem lesz egyszerű.
De ez nem tragédia, még csak nem is baj. Ez semmi más mint egy természetes folyamat a futballban. Időnként le kell rombolni valamit ami már nem működik tökéletesen, hogy aztán újra felépítsünk valami mást, de legalábbis részben mást. A lerombolni talán nem is jó szó itt a Barca esetében, inkább az átalakítani, újjáépíteni szót használnám. Nagy hiba volt egyébként, hogy nyáron ez nem kezdődött el. Jött egy Neymar aki jó igazolásnak bizonyult és slussz. Tudni lehetett akkor is, hogy egyedül nem fogja megoldani a gondokat.
Én azt gondolom 3-4 jó igazolással fel lehet majd építeni Messi köré egy új, motivált csapatot, de ez egy hosszabb folyamat lesz. Hogy fog-e elérni olyan sikereket az az új csapat mint ez a mostani azt nem tudni, azért Xavik, Iniesták, Puyolok nem nőnek minden bokorban lássuk be. De én reménykedem azért, jók az alapok, na meg egyáltalán, ez a Barcelona:-)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.04. 14:06:34

visca el barca írta:
a megoldás talán az lehet, hogy az edző átalakítja az egész csapatszintű védekezést. bob leírta amott, ha mascheranot kicsréled akaárkire, lehet 2x jobban csuszik majd be, vagy mivel 10 centivel magasabb jobb lesz szögleteknél, de az alapvető probléma nem fog megszűnni. elég sok gólt kapunk kontrából, én olyankor már fogom a fejem, mert a védőknek szemmel láthatólag fogalmuk nincs merre kell tolódni, a legtöbbször káosz van hátul. ennek a két oka a két szélső hátvéd, egyik se tud védekezni. ezárt is irtam, hogy alakzatot kellene változtatni, mert lényegében 2 hátvéddel játszunk, max busi tud besegíteni, de az kevés.

valdes persze h nem azért kapja a potyát mert motiválatlan, ilyet nem is gondol senki. viszont az, hogy 1-0 után lötyögünk, és toljuk a "messi uis lő még 1et" az motiválatlanság. akárcsak a szurkolók nagy része, ők is belesüppedtek az uis megverünk mindenkit érzésbe. zola hiába gunyolodik itt, millio sportpszichologia tanulmány van arról, hogy rengeteg sportolo/csapat elkényelmesedik a sorozatos győzelemek után. és azért ez nem olyan kategoria, hogy tata azt mondja h jaj de pörögjetek már és akkor pörögsz mint állat.

egy megoldás van, kell a kezdőbe legalább 2-3 olyan ember aki hú de jó és nem nyert semmit, akkor talán. bár fabregas is ilyen volt, de attól függetlenül h elég eredményes, az arsenalban sokkal jobban pörgött.

Lényegében egyet értünk,ugyan ezt mondtam már tegnap is, ma is, ősszel is.
Nem kell átvariálni az egész keretet, de mindig kell a frissítés.
Védekezést meg át kéne gondolni, mert alapjaiban rossz. De ehhez is kell új arc, klasszis védő,aki vezér is tud lenni,mert jelenleg egy sincs. Azért Piqué csinált valami marhaságot,Puyol lehurrogta,utána jobban odafigyelt,ez hiányzik.
Meglátjuk,mondjuk pont ilyen típusu embert a legnehezebb találni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
connor
Jugador d'estrella

2014.02.04. 14:02:13

visca el barca írta: a megoldás talán az lehet, hogy az edző átalakítja az egész csapatszintű védekezést. bob leírta amott, ha mascheranot kicsréled akaárkire, lehet 2x jobban csuszik majd be, vagy mivel 10 centivel magasabb jobb lesz szögleteknél, de az alapvető probléma nem fog megszűnni. elég sok gólt kapunk kontrából, én olyankor már fogom a fejem, mert a védőknek szemmel láthatólag fogalmuk nincs merre kell tolódni, a legtöbbször káosz van hátul. ennek a két oka a két szélső hátvéd, egyik se tud védekezni. ezárt is irtam, hogy alakzatot kellene változtatni, mert lényegében 2 hátvéddel játszunk, max busi tud besegíteni, de az kevés.

valdes persze h nem azért kapja a potyát mert motiválatlan, ilyet nem is gondol senki. viszont az, hogy 1-0 után lötyögünk, és toljuk a "messi uis lő még 1et" az motiválatlanság. akárcsak a szurkolók nagy része, ők is belesüppedtek az uis megverünk mindenkit érzésbe. zola hiába gunyolodik itt, millio sportpszichologia tanulmány van arról, hogy rengeteg sportolo/csapat elkényelmesedik a sorozatos győzelemek után. és azért ez nem olyan kategoria, hogy tata azt mondja h jaj de pörögjetek már és akkor pörögsz mint állat.

egy megoldás van, kell a kezdőbe legalább 2-3 olyan ember aki hú de jó és nem nyert semmit, akkor talán. bár fabregas is ilyen volt, de attól függetlenül h elég eredményes, az arsenalban sokkal jobban pörgött.
Tökéletesen egyetértek. Bár nálam Mascherano helyettesítése is időszerű lenne. Két dolog miatt. Az egyik az az, hogy lehet akármilyen gyors, ha a kontráknál lendületből viszik rá 1 az 1ben, akkor úgyis ő jön ki rosszabbul. Puyol, ha csak a kis csapatok ellen játszik, kéthetente egyszer, akkor talán nem lesz sérült olyan sokszor, mint az elmúlt 2 évben, talán egy plusz évet még kibír. Ha nem bír vagy nem akar, mert nem érzi magát jól ebben a szerepkörben akkor pedig igazoljunk, vagy hozzunk fel a B-ből egy fiatal, tehetséges srácot ezekre a sörmeccsekre. A másik ok, amiért én Mascherano-t eladnám az az, hogy nem valószínű, hogy tetszene neki, ha a padra szorulna huzamosabban egy érkező középhátvéd, Piqué és lassan Bartra mögött is 4. számú hátvédnek, így pedig célszerű lenne eladni, mert jelenleg pl. a Napoli még talán egy normálisabb összeget (nem csak zsebpénzt) is adna érte.
Másik dolog még az, hogy nálunk a csapatszintű védekezés megoldása nagyon nehéz, majdhogynem lehetetlen. 2011-et követően a taktikánk, a játékunk nyitott könyv lett az ellenfelek előtt. Korábban azért tudtunk eredményesebben focizni a bekkelő csapatok ellen, mert az alaptaktikánk is más volt, ha nem is sokban. pl. Klasszikus középcsatárral játszottunk 2010 tavaszáig szinte mindig, Abidal huzamosabb kieséséig pedig a bal oldalunk defenzívebb volt, Abidal-on nagyon sok múlott, mivel ő szinte egyszer sem ragadt fent (már amikor felmerészkedett egy-egy támadással). Viszont minél több csapat játszik ellenünk bunkert, annál több lesz a nehezebb meccs, a szenvedés. Ahhoz, hogy létszámfölényt, vagy egyenlőséget hozzunk létre szinte elengedhetetlen mindkét szélső védő támadójátéka, amit Alves és Alba el is látnak, így viszont a két középhátvéd a korábbi Abidal által nyújtott segítségtől elesik, szinte teljesen magukra maradva egy-egy kontránál.
Megoldás? Korábban ezt már Pep kitalálta, kísérletezgetett is vele. 2011/12-ben hülyeségnek, meggondolatlannak gondoltam a 3-4-3-as taktikát, de egyre inkább gondolom úgy, hogy talán ez lenne a jó megoldás. Piqué és Bartra mellé én David Luiz-t nézném el a legszívesebben a hátul lévő trióban. Méghozzá azért, mert neki van tapasztalata az előrejátékban is, így egy-egy alkalommal előretörhetne a kp-ra, amikor is Busquets lépne vissza a védősorba. Az ehhez hasonló előretörésekben pedig már Piqué és Bartra is villantott mostanában, így nem csak Luiz lenne az egyedüli akitől ez várható lenne. Így visszaállna az a korábbi rend, hogy rendre minimum 3 emberünk van hátul, akik oldalról is segítséget kapnak a két szélsőtől (Alves, Alba), de ha ezek épp nem érnek vissza, akkor sem leszünk olyan üresen hátul, mint mostanában.

Neymar-----Messi-----Sánchez/Pedro
Alba --------Fabregás/Iniesta-------Alves
------------------Busquets------------------
-----------Bartra---Luiz----Piqué----------
------------------Ter Stegen---------------

Ebben az esetben a kapusigazolás mellé elég lenne egy megfelelő, minőségi középhátvédet igazolni (ebből a taktikai szempontból én Luiz-t támogatnám), Mascherano maradhatna, mert hátra a rotáció miatt rá is szükség lenne, középpályás igazolás pedig ugyancsak szükségszerűtlenné válna, mert a Xavi-féle irányító szerepkörrel járó feladatok egy részét átvenné Busquets, Fabregás pedig a kedvenc (arsenal-os) pozícióját kaphatná vissza, ahol mégjobb lehetne.

Érdemes lenne meggondolni... :wink:

szerk.: szerintem akkor pedig még jobban működne a dolog, ha Messi kikerülne a jobbszélre Alves elé játszótársnak, középre pedig érkezne egy klasszis középcsatár, aki nálam továbbra is Falcao ( főleg, mert nem idegen tőle a spanyol stílus), de akár van Persie is, aki elvágyódik a hírek szerint a MU-től (bár mostanában ki nem).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára connor 2014.02.04. 14:07:26-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.04. 13:23:05

csababarca írta:
visca el barca írta:..
Mi a megoldás szerinted? Mert tegnap azon vitatkoztál velünk,hogy nem hoz helyre semmi az,ha hozunk játékosokat.
Most elmondtad,hogy egy edző sem tudja motiválni őket.
Akkor mi legyen? vagy csak várjunk,hátha megjön a kedvük focizni a srácoknak,és kész?

egyébként nem volt személyeskedés az előbbi, de ez a motiválatlanság egy baromi nehezen megfogható dolog. Nem hiszem,hogy Valdes azért kapta be a potyát,mert motiválatlan lenne,vagy hogy Messinek azért jön be csak 5 cselből 1-2 mert motiválatlan lenne. Meccs közben szerintem amúgy is meg kéne jönnie az étvágynak, normál esetben.
Nah mindegy, most a real-al pontazonosság van, ha a klasszikusig marad ez akkor nincs baj,oda úgyis felpörgünk,plusz márciusban jól szoktunk menni évek óta.
a megoldás talán az lehet, hogy az edző átalakítja az egész csapatszintű védekezést. bob leírta amott, ha mascheranot kicsréled akaárkire, lehet 2x jobban csuszik majd be, vagy mivel 10 centivel magasabb jobb lesz szögleteknél, de az alapvető probléma nem fog megszűnni. elég sok gólt kapunk kontrából, én olyankor már fogom a fejem, mert a védőknek szemmel láthatólag fogalmuk nincs merre kell tolódni, a legtöbbször káosz van hátul. ennek a két oka a két szélső hátvéd, egyik se tud védekezni. ezárt is irtam, hogy alakzatot kellene változtatni, mert lényegében 2 hátvéddel játszunk, max busi tud besegíteni, de az kevés.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.04. 13:14:03

visca el barca írta:..
Mi a megoldás szerinted? Mert tegnap azon vitatkoztál velünk,hogy nem hoz helyre semmi az,ha hozunk játékosokat.
Most elmondtad,hogy egy edző sem tudja motiválni őket.
Akkor mi legyen? vagy csak várjunk,hátha megjön a kedvük focizni a srácoknak,és kész?

egyébként nem volt személyeskedés az előbbi, de ez a motiválatlanság egy baromi nehezen megfogható dolog. Nem hiszem,hogy Valdes azért kapta be a potyát,mert motiválatlan lenne,vagy hogy Messinek azért jön be csak 5 cselből 1-2 mert motiválatlan lenne. Meccs közben szerintem amúgy is meg kéne jönnie az étvágynak, normál esetben.
Nah mindegy, most a real-al pontazonosság van, ha a klasszikusig marad ez akkor nincs baj,oda úgyis felpörgünk,plusz márciusban jól szoktunk menni évek óta.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.04. 13:07:58

én személyeskedőnek éreztem és kész. engem amugy nem zavar ha megmondják, de értelmes indokot írni nem nagyon tud, ez az ami zavar. az h profi focista és az a dolga h pörögjön az nem válasz

egyszerűen befásult az egész társaság. 3 edző sem tudta/tudja őket 100%-on pörgetni, innentől nem hinném h az edző hibája az h ninics motíváció.

másik probléma, hogy megszokták azt, hogy a meccsek 95%-án elég 50%-on tolni és uis meg van a sokgólos különbség.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
nemtom99
Jugador d'estrella

2014.02.04. 12:43:16

visca el barca írta:
zola8787 írta:Ha motiválatlanok akkor el kell küldeni mindenkit :lol: Ne mond már, hogy nincs kedvük további kupákat nyerni, profi futballisták, az emberiség példaképei a Barcások sokak szerint, motiválatlanok jajj könyörgöm...
akkor mért lődörögnek a pályán? láthatóan egyik sem szakad meg... a személyeskedés az az megy, de értelmesen válaszolni már nem tudsz.

Most nem foglalnék a témában állást, de ebben mi volt a személyeskedés?Te egy igazi megmondó ember vagy és nem viseled el ha más máshogy látja...Ez személyeskedés volt :)Nem bántáskén írtam.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.04. 12:31:41

zola8787 írta:Ha motiválatlanok akkor el kell küldeni mindenkit :lol: Ne mond már, hogy nincs kedvük további kupákat nyerni, profi futballisták, az emberiség példaképei a Barcások sokak szerint, motiválatlanok jajj könyörgöm...
akkor mért lődörögnek a pályán? láthatóan egyik sem szakad meg... a személyeskedés az megy, de értelmesen válaszolni már nem tudsz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2014.02.04. 13:03:26-kor.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.02.04. 11:57:28

visca el barca írta: guardiolának meg titonak sem ment. leírom 100adjára is, h olyan játékost aki halomra nyert mindent, marha nehéz motíválni.
Ha motiválatlanok akkor el kell küldeni mindenkit :lol: Ne mond már, hogy nincs kedvük további kupákat nyerni, profi futballisták, az emberiség példaképei a Barcások sokak szerint, motiválatlanok jajj könyörgöm...[/quote]

Való igaz, hogy nem égnek már extra lángon. Aki nyert bármit is az életbe, tudja, milyen ez. Nem is arról van szó, hogy nem akarnak kupákat nyerni, mert kihúzzák alapszinten is 1-2 kupával még, az tény. De hogy nem nyomulnak már annyira értük, az hétszentség. Ez pedig nem az edzőn múlik, a játékos érzi, hogy akar e még triplázni, akar e még a világ legjobbja lenni. Egyszerűen ők tudnak változtatni.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.02.04. 11:51:19

Gyakorlatilag újra indul a bajnokság. A következő 10 meccsen fog valószinűleg eldőlni a liga sorsa :

Sevilla - Barcelona - ( 23. forduló)
Real Socieadad - Barcelona - (25. forduló) ( e meccs előtt és után jön a City)
Atletico Madrid - Real Madrid - (26. forduló)
Real Madrid - Barcelona - (29. forduló)
Sevilla - Real Madrid - ( 30. forduló)
Athletic Bilbao - Atletico Madrid - ( 31. forduló)
Real Sociead - Real Madrid - ( 32. forduló)
Valencia - Atletico Madrid - (35. forduló)
Villareal - Barcelona - (35. forduló)
Barcelona - Atletico Madrid - (38. forduló

Ha ezeken kivül becsúsznak olyan pontvesztések mint a Levante és a Valencia ellen, akkor nincs miről beszélni.

Szoros lesz a végéig!
Visca el Barca :!:
zola8787
Director del Fútbol

2014.02.04. 11:45:14

visca el barca írta:
diagonal írta:valaki rázza fel, motiválja valahogy őket mert nagyon komoly probléma van ezen a téren és sajnos nekem úgy tűnik Tata Martinónak ez egyre kevésbé megy:-(
guardiolának meg titonak sem ment. leírom 100adjára is, h olyan játékost aki halomra nyert mindent, marha nehéz motíválni.
Ha motiválatlanok akkor el kell küldeni mindenkit :lol: Ne mond már, hogy nincs kedvük további kupákat nyerni, profi futballisták, az emberiség példaképei a Barcások sokak szerint, motiválatlanok jajj könyörgöm...
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.04. 11:03:51

diagonal írta:valaki rázza fel, motiválja valahogy őket mert nagyon komoly probléma van ezen a téren és sajnos nekem úgy tűnik Tata Martinónak ez egyre kevésbé megy:-(
guardiolának meg titonak sem ment. leírom 100adjára is, h olyan játékost aki halomra nyert mindent, marha nehéz motíválni.
Kép
diagonal
Jugador d'estrella

2014.02.04. 09:28:14

Chino írta:Nem is igazán azért keseredtem el, mert nem sikerült egyenlíteni, hanem Messi még a szezon elején is 10-ből 10x beverte az ilyet. Alápörget vagy simán berakja a hosszúba. De mostanában sorra hagyja ki a ziccereit, ami aggaszt. Lehet, hogy fejben nincs eléggé ott a srác.
Ez teljesen nyílvánvaló hetek óta, hogy Messivel fejben is gondok vannak, nem csak fizikálisan ( sérülések ). Elég megnézni a gesztusait, viselkedését a pályán, még pszichológusnak sem kell lenni hozzá. Valaki írta lentebb, hogy jöhetne ide bárki edzőnek nem tudna többet kihozni a csapatból ezzel viszont nem értek egyet, sőt, itt a lényeg pont az lenne hogy valaki rázza fel, motiválja valahogy őket mert nagyon komoly probléma van ezen a téren és sajnos nekem úgy tűnik Tata Martinónak ez egyre kevésbé megy:-(
Persze nagyon nehéz, olyan játékosokról van szó akik mindent megnyertek többször, tetten érhető a jóllakottság, ez az öreguras passzolgatás, lendület nélküli, motiválatlan játék borzasztó volt a Valencia ellen. Nyáron majd meg kell tenni sajnos fájdalmas lépéseket amit most nyáron nem mertek megtenni, alapos frissítésre szorul a keret.
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.03. 17:45:20

splinter írta:Egy kis saját vélemény most....
Én azt látom, hogy ha Neymar nincs a pályán, akkor többiek képesek, ugyanazt a 'töketlen' játékot játszani, mint a tavalyi Tito team. Hiába van bent két baromi erős és gyors szélsőjátékos, Alexis vagy Pedro, ezeken a meccseken nem tudják az egyedi skill-jeiket előhozni. Mert ha jobban belegondolunk Neymar épp ezek miatt jobb mint a fent említett két játékosunk. Mert nem kiszámítható.
Ezzel nem értek egyet. Alexis például idén ha van rá lehetőség bátran elindul a védővel szembe 1 vs 1-ben és többnyire meg is nyeri. Csak ehhez kell, hogy induljon befelé valaki, mert ő inkább az alapvonal felé indul és onnan centerez. Persze nem pörgeti a tökén a labdát és nem bőröz be 3-4 embert egyszerre, de kellően technikás oda. Nem is jó, ha két ilyen ember lenne a széleken.
splinter írta:Második Tito-team betegség a töketlen, lassú játék..Miért kell a Febregas-Xavi-BUSI trióbol megvárni, amíg az ellen védelme újra feláll?? Elindulunk nagy hévvel a szerzett labdával, majd átérünk a felezőn és satu, körbe passz...
City ellen elő kell venni egy új védekezési taktikát.... Mint anno Pep idejében... 2 védekező kp. vel( Busi és mondjuk Masceranot, szívesen látnám előretolva, hogy Bartra végre, teljesen megérdemelten megkapja a neki kijáró helyet)
Ja és még egy dolog a Valenciához.... Kár azért az utolsó Barca támadásért, hogy mellé ment a végén...azért ez a gyönyör kategória volt a számomra...
Ez nem csak a Tito-team betegsége volt, már Pep idején is inkább így ment, csak ott nem lassult be a végére ennyire, hanem azok a körbepasszok is gyorsabbak voltak, megzavarták a védelmet, könnyebb volt kényszerítőzni és ebből helyzetet teremteni. Ez tűnt el mostanra.
Viszont legalább kontrákat is láthatunk. Abból is legalább két gólt verhettünk volna a Valenciának, ha nem balf..kodják el elől.
Az utolsó támadás tényleg fantasztikus volt (bár ha nem akarja annyira befejezni és elesik teljesen jogos tizenegyes lehetett volna). Nem is igazán azért keseredtem el, mert nem sikerült egyenlíteni, hanem Messi még a szezon elején is 10-ből 10x beverte az ilyet. Alápörget vagy simán berakja a hosszúba. De mostanában sorra hagyja ki a ziccereit, ami aggaszt. Lehet, hogy fejben nincs eléggé ott a srác.
Forca Barca!!!!
splinter
Jugador del Barça

2014.02.03. 10:30:32

Egy kis saját vélemény most....
Én azt látom, hogy ha Neymar nincs a pályán, akkor többiek képesek, ugyanazt a 'töketlen' játékot játszani, mint a tavalyi Tito team. Hiába van bent két baromi erős és gyors szélsőjátékos, Alexis vagy Pedro, ezeken a meccseken nem tudják az egyedi skill-jeiket előhozni. Mert ha jobban belegondolunk Neymar épp ezek miatt jobb mint a fent említett két játékosunk. Mert nem kiszámítható.
Második Tito-team betegség a töketlen, lassú játék..Miért kell a Febregas-Xavi-BUSI trióbol megvárni, amíg az ellen védelme újra feláll?? Elindulunk nagy hévvel a szerzett labdával, majd átérünk a felezőn és satu, körbe passz...
City ellen elő kell venni egy új védekezési taktikát.... Mint anno Pep idejében... 2 védekező kp. vel( Busi és mondjuk Masceranot, szívesen látnám előretolva, hogy Bartra végre, teljesen megérdemelten megkapja a neki kijáró helyet)
Ja és még egy dolog a Valenciához.... Kár azért az utolsó Barca támadásért, hogy mellé ment a végén...azért ez a gyönyör kategória volt a számomra...
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.02.02. 23:31:37

Amúgy meg örülök hogy a Real nem előzött be minket...A végén ők lesznek ott azrét nem az Atletico...Most jön hogy játszanak egymással nehéz kiki meccseket,egymást jól ledarálják,ez nekünk kedvez...Az Atletico kerete nem olyan mély,nem fogják ezt bírni,pláne mellé bejön a Bl is,ahol könnyen lehet nem most fognak megállni,még egy kört lazán kinézek belőlük...Ki fog pukkanni ez az Atletico lufi...A végén a Barca Real lesz ott,és ha pontegyenlőség is,de legalább nem mennek...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Válasz küldése