FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
MatyiG
Adminisztrátor

2014.02.06. 14:19:08

bár egy meccsen a madridot meg lehet verni, szerencsével.
:?:
Pár hónapja vertük meg a Madridot, most meg már szerencse kellene hozzá?
Nem mindig leszünk ilyen rossz formában.
Jön a március és a jó forma, figyeljétek meg! :wink:
Bár a City ellen én is neccesnek látom a csapatot, de jó helyzetkihasználással meg fogjuk verni őket. :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.06. 14:12:16

Igen,egyetértünk.
Viszont engem nem az eredményesség zavar, nyilván nem lehet minden évben címeket nyerni,duplázni,triplázni.
De sajnos azt sem látom a sárcokon,hogy próbálnának mindent megtenni. Inkább látok fásultságot,nemtörődömséget az arcokon,mint akarást. Ha ezeket látnám,akkor könnyebben elfogadnám,hogy egyszerűen most nem megy, de még ez sincs.

Na mindegy, bajnokságot szerintem nem tudunk nyerni,itt lesznek még idegenbeli fiaskók bőven, kupára sem sok az esély,bár egy meccsen a madridot meg lehet verni, szerencsével.
BL az más,oda mázlifaktor kell leginkább. Ha a cityt kiverjük,és elkerüljük a real-bayern kettőst a 8 között, akkor megint a 4be érhetünk,ott meg bármi történhet..

Meglátjuk, bár nem lennék boldogtalan egy trófea nélküli szezon után,ha ez azt vonná maga után,hogy észbe kap a vezetőség,és próbál valamit frissíteni.
Mindenesetre,én bajnoki címről nem álmodoznék senki helyében,ahhoz vékony a keret,és a játék sem jó.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.02.06. 14:04:13

csababarca írta:Bennem annyi változott,hogy 2-3 éve is mikor leültem Barca meccset nézni, már az elejétől éreztem a játékon,hogy itt gól fog születni hamarosan. Annyira érezhető volt mindig, főleg a hazai meccseken, ehhez képest most semmi ilyen érzésem sincs.
Nézem a meccset,és tűnődöm,hogy Xavi miért hátrafelé fordul,amikor sehol senki körülötte, miért hátrafelé veszik át a labdákat folyamatosan, Messi miért vezeti bele a védőkbe a lasztit,stb...
Nem érzek semmi féle átütő erőt,még minimálisat sem.
Pontosan ugyanezt érzem én is a legtöbb esetben. Persze ez valamilyen szinten természetes folyamat, hiszen a csapat magja évekig a csúcson volt, ami már önmagában csoda. Nem lehetett elvárni, hogy Xavi, Iniesta vagy Messi visszavonulásáig évről évre végig verjük a mezőnyt, de annak ellenére, hogy törvényszerű ez a leeresztés, azért nehéz ezt megemészteni.

Viszont egy ilyen sikerkorszak után, sok esetben nagyon mélyre tud zuhanni egy csapat. Ez velünk nem történt meg szerencsére.(pl. a Rijkaard éra utolsó periódusában mutatott teljesítményétől fényévekkel jobb jelenleg ez a csapat) Arra próbálok utalni, hogy a botladozásoktól és a gyengébb játéktól függetlenül, attól azért nagyon messze vagyunk, hogy elérjük a lejtő alját. Még így is versenyben vagyunk a címekért, bízzunk benne, hogy minél hamarabb ki tudunk jönni ebből a kisebb gödörből, amiben most vagyunk.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
MyShadow
Jugador del Barça

2014.02.06. 14:01:04

csababarca írta: Nah mindegy,ha hétvégén nyerünk a Sevilla ellen,akkor betudom annak,hogy tartalékoltak...(február elején már befáradtak, vicc)..
Pont itt a lényeg, h aki most kiad mindent magából, annak április végére, májusra elfogy az ereje.
Mi majdhogynem végig "agyonrotált" kerettel játszottunk, ha más nem, a sérülések miatt. Ezzel szemben a Real majdnem mindig ugyanazokkal az emberekkel áll fel, sztem Cé-nek jól is jön most a pihi, máshogy nem ült volna padra ő sem. Az Atmáról meg ne is beszéljünk, nekik nem elég bő a keretük a rotáláshoz, 11+2-3 ember állandóan. Ők fognak először kipukkadni, vagy ha nem, akkor a nagy meccsekre nem lesznek eléggé kipihentek (mint pl most is 30-40 percig ment a harc, utána nem volt sem akarás, se erő), ezzel persze nem leírva őket, mert gratula nekik, h egyáltalán ott tartanak ahol. Egész Európában 4-5 csapatnak van elég játékosa, h 3 frontos harcot vívjon. (fel lehet most hozni a Dormundot, de sztem tőlük sem várta azt a teljesítményt senki, és voltak eléggé mákos meccseik nekik is).
Én még mindig az akarást hiányolom, és lesznek meccsek, ahol nem elég a 90% (ami már egészen elfogadható, nálunk mindenképpen), de 110%-on kell pörögni, ott dől majd el, h mennyi van a csapatban nem képességileg, hanem mentálisan, mennyire is akarják a bajnoki címet, a kupát és a Bl-t.
Léfe
Entrenador del Barça

2014.02.06. 13:26:01

Fantasztikus és főleg megismételhetetlen évek vannak mögöttünk. Egyre rosszabb lesz, akármit is gondolnak mások. Ez még nem is olyan gyenge szint. Olyan mint egy szép karácsony, annak csak vége egyszer. Vagy nagy cseréket csinálunk, akkor valamennyire vissza lehet jönni, vagy csak 1-2 uj játékost hoznak akkor vegetálásra kell számolni.
Fecó
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.06. 12:01:45

Bennem annyi változott,hogy 2-3 éve is mikor leültem Barca meccset nézni, már az elejétől éreztem a játékon,hogy itt gól fog születni hamarosan. Annyira érezhető volt mindig, főleg a hazai meccseken, ehhez képest most semmi ilyen érzésem sincs.
Nézem a meccset,és tűnődöm,hogy Xavi miért hátrafelé fordul,amikor sehol senki körülötte, miért hátrafelé veszik át a labdákat folyamatosan, Messi miért vezeti bele a védőkbe a lasztit,stb...
Nem érzek semmi féle átütő erőt,még minimálisat sem.
Az általam is sokat szidott Tito-féle barcához képest isel vagyunk maradva,játékvban is,pontokban is. A Tata féle vonásokat,húzásokat sem látni már,amik ősszel jelen voltak, csak gurigatunk,különösebb lendület nélkül.
Azért ezt a Socieadadot illett volna kitömni 4-5 góllal,AtMa is megtette,pedig ők egyenlő létszámban játszottak.
Nah mindegy,ha hétvégén nyerünk a Sevilla ellen,akkor betudom annak,hogy tartalékoltak...(február elején már befáradtak, vicc)..

City ellenibe meg bele sem gondolok egyelőre, vérfürdő lesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.02.06. 11:46:23

Egy kis statisztika:

Tavalyi szezon 22. fordulója után:
meccs: 22; győzelem: 19; döntetlen: 2; vereség: 1; lőtt gól: 72; kapott gól: 25; pontszám: 59

Idén:
meccs: 22; győzelem: 17; döntetlen: 3; vereség: 2; lőtt gól 59; kapott gól: 16; pontszám: 54

Amit lehet látni ebből, az hogy nem igaz az állítás, hogy tavaly is így álltunk csak az üldözőink nem voltak ilyen jók. Sokkal jobbak voltunk tavaly, az 5 pont az nagyon sok ezen a szakaszon. Az ATMA majdnem ott jár az 57 pontjával, mint tavaly mi, ez pedig arra enged következtetni, hogy nem biztos, hogy ki fognak nagyon fulladni, tavaly ilyenkor már hullajtgatták a pontokat, ahogy most mi, tehát nagyon könnyen befigyelhet egy 3. hely is idén. Ami még szembetűnő, az a 13-mal kevesebb lőtt gól, amit köszönhetünk Messi kiesésének. Viszont lényegesen kevesebb gólt kapunk, mégis mindenki szidja a védelmet. Miért? Mert a fontos meccseken kapjuk a gólokat buta hibákból e tény, de ezt ugye a stat nem mutatja. Tehát ezek után szerintem ne mondja azt senki, hogy azért tartunk itt, mert a riválisok ilyen jók, ha tavaly egy hasonló csapattal és egy beteg Titoval is vezetnénk pontszámban az idei bajnokságot 2 ponttal az ATMA előtt. Egyszerűen a csapatban lévő győzelmi pontenciál súlyosan zuhan lefelé :/
Kép
Deus
Boixos Nois

2014.02.06. 10:51:29

Szerintem meg a Rosell ügy miatt csappant meg a kilátogatók száma. Csalódottak, elégetetlenek, stb...
KépKép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.06. 10:41:14

Messa írta:Mi lett katalán barátainkkal? Jópár éve követem minden meccsünket, amit csak tudok, de arra, hogy zsinórban most már 4-5 meccsen keresztül ennyire foghíjas lelátók előtt játsszunk, nem emlékszem.
Biztos nem ez az oka, de mondjuk erre a játékra amit mutatunk januárban én sem lennék kíváncsi.
Ez a január+belenyúlva februárba óriási mélypontja a játékunknak az utóbbi években.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2014.02.06. 02:59:00

Mi lett katalán barátainkkal? Jópár éve követem minden meccsünket, amit csak tudok, de arra, hogy zsinórban most már 4-5 meccsen keresztül ennyire foghíjas lelátók előtt játsszunk, nem emlékszem.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.02.04. 23:24:34

A Sport.es oldalán van egy szavazás, amiben arra kiváncsaik, hogy mi a piroritás ebben az évben a csapat számára?

Liga, Kupa, avagy a BL.

A jelenlegi állás számomra nagyon meglepő, mely szerint a BL vezet 75 % (1177), majd a Liga 22 % (345) és a Kupa 3% -al illetve (56 szavazat).

Számomra egyértelműen a bajnokság a legfontosabb. Talán azért vezet a BL mert ott nagyobb esélyt látnak, mivel egy-egy meccsre jobban felpörögnek, mig a ligát már veszni látják ?!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.01. 19:37:17

LM10 írta:
Reménykedjünk a legjobbakban, de szerintem ennyi év után illene megadni a bizalmat, és nem sírni minden egyes rossz mérkőzés után, hogy a csapat sz*rt sem ér.
Bizalmat tavaly is megkapták, nem éltek vele.
Most nem azért,de lehet látni a hibákat, laikusként lehet látni,már 4 éve,hogy hátul marha gyengék vagyunk, tudásban is, meg mindenben. volt 3 nyár amikor javíthattunk volna, de nem tettük. Miért? És az igaz,hogy attól nem törvényszerű,hogy nem kapunk nevetséges gólokat, vagy 3at egy rémgyenge csapattól. De hogy is mondjam, egy Di Caprio előbb eljátssza keresztapát, mint Tihanyi Tóth Csaba. Nekem hiába magyarázzák meg miért tudnak fenn maradni a repülők,nehezebben értem meg,mint egy fizikus...stb,stb...
A védőink középszintűek,így nehezebb is velük begyakoroltatni a védekezési metódusokat. Puyol sem nagy talentum, sose volt az, ő szívvel,lelkesedéssel pótolta hiányosságait...mostani két alak ott középen még erre sem képesek. ez a baj.

Xavit sem akartam bántani, de nem fér bele az a mai fociban amit csinál, labdaátvétel,majd másodpercekig nézelődik. Bl-ben addigra egy Touré leszereli,és kapuig gyalogol...pl.

Nah mindegy, várom Neymart,ha vele is gatya marad az egész,akkor nincs reményem erre a szezonra. Ki kell tartani,szurkolni kell tovább,csak nem kell ettől a kerettől irreális elvárásokat várni. Szerintem.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.02.01. 19:31:58

LM10
Director del Fútbol

2014.02.01. 19:24:01

A mérkőzés 15. percében gondolkodtam pont, hogy mennyire jól játsszunk, meg a Valenciának itt esélye sem lesz... érdekes meccs lett a végére. A félidőben gólokkal kellett volna mennünk. Nem így lett... Tényleg sok vicces ember van, aki szerint itt a fél keretet le kellene cserélni. Lehet itt beszélni védelemről, meg Xaviról(a mai meccs pl nem Xavin ment el) , benne van a vereség, főleg ilyen hosszú veretlenség után törvényszerű, hogy bekövetkezik, és ez ma lett így.

Valdes is eddig az év hőse volt, ma meg mindenki kipicsázná... Én nem vagyok vészjósló a City ellen sem, valamiért kézilabda meccs eredményt érzek, sok góllal.

Tatát meg hagyni kell dolgozni, mert látszik, hogy képes reformálni kellő képpen a játékot, nekem nagyon tetszenek a gyors kontrák.

Az a nagy hátrányunk, hogy idén mindkét madridi csapat félelmetesen behúzzák a meccseiket. Ilyenkor már lehetett tudni minden évben, hogy a 2 nagy közül melyik érvényesül jobban a szezonban, ez idén egy 3. taggal kibővülve nem tisztázott.

Reménykedjünk a legjobbakban, de szerintem ennyi év után illene megadni a bizalmat, és nem sírni minden egyes rossz mérkőzés után, hogy a csapat sz*rt sem ér.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.02.01. 19:18:19

visca el barca írta:a jelenlegi helyzetben sztem az lenne a legjobb, ha azonnali hatállyal megszüntetnék a csapatot. felháborító, hogy kikaptunk.
Legyünk inkább alapítvány.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.01. 19:06:49

a jelenlegi helyzetben sztem az lenne a legjobb, ha azonnali hatállyal megszüntetnék a csapatot. felháborító, hogy kikaptunk.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2014.02.01. 18:42:18

csababarca írta:Pep-éra utolsó tavasza tart ez az apátia, de ez a szezon mindent alulmúl. Totális szétesése a játéknak, nulla pörgés,még kevesebb lendület.
Addig itt semmi nem lesz,amíg komolytalan védőink vannak. Persze a védekezés maga is botrányos,csapatszinten, de egy Piquének hiába magyarázza el valaki,hogyan védekezzen, képtelen rá, ahogy MAsch is. És velük akarunk eredmény elérni. Mert azt ne mondjátok,hogy nem a védőkön múlik az,hogy Piqué a 3. gólnál a kapust fogja, nem a csatárt,ilyen a világon nincsen.

Xavinak vége van már, rá kellene jönni, több kárt okoz,mint hasznot. A baj,hogy jelenleg senki nem tud helyette játszani, volt egy Thiagonk akit be lehetne dobni, de hát ugye...
Csatársorban látom a legkevesebb problémát, bár Messi gólképtelensége nagy gond, hiába rúgja meg mostanában Pedro-Alexis a góljait, ez messze nem elég.
Kapusról nem ejtek szót, örülök,hogy már csak pár hónapig kell ezt a bohócot a kapuban látnom.

Szóval nem fm-ezek,meg ilyesmi,de itt nyáron kapus, védő, középpályás is égetően kelleni fog, de lehet hogy két védő(Ter Stegen,Verthongen,Gündogan...).

És ez nem a mostani elkeseredés, ezt egyébként vissza lehet nézni, leírtam szezon előtt is, hogy itt bajok lesznek, tavaly is leírtam szezon elején Titonál, volt is baj bőven,de ez annál is borzalmasabb. Otthon 3 kapott gól...
Ezen a nyáron tényleg elválik,hogy mivé akar válni a klub, kíváncsian várom.

City elleni meccset meg aki nem bírja az ilyet,ne nézze, ott csúnyább lesz a sztori,mint ma...bayernhez hasonló,csak mondjuk ott reménykedtem meccs előtt kicsit.
Bartomeu és Zubi biztos nem fog komoly változást alkalmazni, majd megint jön egy Song kaliber, aztán örüljön mindenki.. A legutolsó védő igazolásunk még az ukrán volt, és a keretünkben nincs 9-es. Thiagot is félremenedzselték.. (és akkor a B csapatra tett jótékony Zubi hatást már meg sem említem)
Komolyabb gondok vannak itt, a legtöbb a board-tól származik.. és ez független a mai meccstől, ez most csak megint rávilágított a gondokra.
Kép
Szuszimester
Jugador del Barça

2014.02.01. 18:11:53

csababarca írta:Pep-éra utolsó tavasza tart ez az apátia, de ez a szezon mindent alulmúl. Totális szétesése a játéknak, nulla pörgés,még kevesebb lendület.
Addig itt semmi nem lesz,amíg komolytalan védőink vannak. Persze a védekezés maga is botrányos,csapatszinten, de egy Piquének hiába magyarázza el valaki,hogyan védekezzen, képtelen rá, ahogy MAsch is. És velük akarunk eredmény elérni. Mert azt ne mondjátok,hogy nem a védőkön múlik az,hogy Piqué a 3. gólnál a kapust fogja, nem a csatárt,ilyen a világon nincsen.

Xavinak vége van már, rá kellene jönni, több kárt okoz,mint hasznot. A baj,hogy jelenleg senki nem tud helyette játszani, volt egy Thiagonk akit be lehetne dobni, de hát ugye...
Csatársorban látom a legkevesebb problémát, bár Messi gólképtelensége nagy gond, hiába rúgja meg mostanában Pedro-Alexis a góljait, ez messze nem elég.
Kapusról nem ejtek szót, örülök,hogy már csak pár hónapig kell ezt a bohócot a kapuban látnom.

Szóval nem fm-ezek,meg ilyesmi,de itt nyáron kapus, védő, középpályás is égetően kelleni fog, de lehet hogy két védő(Ter Stegen,Verthongen,Gündogan...).

És ez nem a mostani elkeseredés, ezt egyébként vissza lehet nézni, leírtam szezon előtt is, hogy itt bajok lesznek, tavaly is leírtam szezon elején Titonál, volt is baj bőven,de ez annál is borzalmasabb. Otthon 3 kapott gól...

City elleni meccset meg aki nem bírja az ilyet,ne nézze, ott csúnyább lesz a sztori,mint ma...bayernhez hasonló,csak mondjuk ott reménykedtem meccs előtt kicsit.
Csak egyetérteni tudok. Így nem is érdemlünk semmit.
Szuszimester
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.01. 18:04:11

Pep-éra utolsó tavasza tart ez az apátia, de ez a szezon mindent alulmúl. Totális szétesése a játéknak, nulla pörgés,még kevesebb lendület.

messideco
Presidente del Barça

2014.01.30. 10:15:14

Kép
"And my heart will leave you never."
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.29. 22:52:11

Utóbbi 3 meccs 3 gól szöglet után. Na mi van, vége van a nagy ínségnek, h a szögleteink annyit érnek, mintha bedobás lenne? :D
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.01.29. 22:44:51

+1 Puyol :D
csaby23
Jugador del Barça

2014.01.29. 20:19:36

Alexis is fejelt egy ilyen "direktszögletgolt" meg a Cordoba ellen a kupaban,de nem tudom pontosan az mikor volt.. :oops:
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.29. 20:14:48

Na és a ligában? Esetleg a Matyi által említett gól?
sjd
Llegenda del Barça

2014.01.29. 19:56:21

S.Agüero írta:Látom már nem is emlékeztek a 12/13-as szezonkezdet első bajnoki-meccsére, ahol az első gólunkat Puyol fejelte egy szöglet után, még a Sociedad ellen.
Tavaly a kupában is volt egy Puyol gól.

szerk.: 2013.01.16. Malaga, Thiago szögletéből
Lezárt