connor írta:
Én sem azt mondtam és nem is arra gondoltam, hogy a Fernandinho-Javi Garcia, Silva-Navas négyes olyan jó játékosok, mint az Iniesta-Xavi/Cesc, Neymar-Sánchez. Itt legfeljebb Silva-t tartom jobbnak Sánchez-nél. Ami a lényeg az az, hogy leginkább Nasri és Aguero kiesése miatt fog a City méginkább bunkerre és kontrákra épülő játékot játszani. Nem azért, mert az fekszik nekik a legjobban, hanem az fekszik nekünk a legkevésbé. A keretük pedig bőven van olyan minőségi és alkalmas erre a fajta játékra, hogy kiejtsenek minket. Még egyszer: nem egyénileg jobbak, hanem a mi taktikánk nem lesz jó és nem lesz elég az ő fizikumuk ellen. Az pedig azért gondolom világos, hogy technikailag annyira nem kutyaütő a City kerete sem. A 4-4-1-1-es játékkal pedig pont jók lesznek arra, hogy azt a fajra "két sáncos" védekezést játsszák, amivel középről "eltüntetik" Messit, vagy arra kényszerítik, hogy vissza kelljen mennie kb. a félpályáig labdákért, ezzel tulajdonképpen feleslegessé téve a szervező szerepkörben játszó játékosunkat (Xavi/Cesc), illetve a széljátékunkat simán le tudják zárni a széleken futkorászó Clichy-Silva és Zabaleta-Navas párosokkal, akiknek a kontráknál lehetőségük lesz kihasználni a gyorsaságukat, ellenben nálunk a szélsők és a felfutó bekkek folyamatosan leszűkített területbe, 3-4 védőbe fognak ütközni, mindezt relatíve kis területen, így nem fognak tudni lendületből megindulni. A beadásaink pedig Messi kp-ra visszahúzódásával értelmetlenek és haszontalanok lesznek, mert nem lesz kinek beadni.
Ezt gyönyörűen láthattuk tavaly a Bayern részéről, 7 gólos összesített vereség lett a vége és bár ilyen nagy kontraszt most biztos nem lesz, de nagyon hasonló forgatókönyv néz ki, ami elég ahhoz, hogy a city legyen az esélyesebb. Én 65-35%-ot adok a City-nek. Sajnos.
Értem mire gondolsz, de a Citynek inkább az az erőssége, hogy egyénenként jó játékosok, mintsem csapatként funkcionálnak tökéletesen.
Abban biztos vagyok, hogy nem kontrára fognak berendezkedni. Néztem jó pár City meccset és hiába van két gyors szélsőjük nem tudják olyan szinten kamatoztatni, főleg, hogy a jobboson Alexis/Pedro rendre visszazár, Alba pedig szinte teljesen olyan mint egy 3 évvel ezelőtti Alves. A fizikumuk jobb ez nem kérdés, de legalább annyira átjátszható. Főleg a kp. A 10 emberes védekezést, még ha olyan jól is tudják alkalmazni, nekik gólokat kell rúgni, támadni kell és ahhoz, hogy ez biztos legalább kétgólos előnyt szerezzenek arra nem elég a kontra. A belső védő párosuk pedig kb. mint a miénk. Demichelis mire megfordul már körbe is hugyozták és Kompany sem egy életbiztosítás. Ki lehet aknázni a védők mögé betett labdákat.
Igazából Yayatol tartok. Ő támadásban és védekezésben is az egyik legnagyobb oszlopa a Citynek.
Meg kell próbálni elkerülni a pontrúgásokat, mert abból tényleg gáz lehet, de ebben a bunkerben nem hiszek. Egyelőre ők vannak eredménykényszerben, mi még egy egygólos hátránnyal, idegenben lőtt találattal is jók vagyunk.
Ráadásul ott van egy Messi, aki bármikor képes, bárki ellen egy mesterhármasra, Neymar is lassan visszatér, Ini egyre jobb, Pedro és Alexis megtalálta a góllövő csukát és sorolhatnánk.
Persze megvan az esély rá hogy kiesünk, bőven benne van a pakliban, de a Cityt is a helyén kell kezelni. Jó csapat, de hiába erős a PL, azért az Arsenal is ott van a nyakukon egy ponttal lemaradva és ha Mou-ék sem ikszelnek le a West Ham-mel szintén egy egység lenne közte.