Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.14. 14:15:23

MikeTyson írta:Knézyt én is birom, de néha neki is vannak stiklijei. Én Méhes Gábort birom ilyen téren :)
Akkor is Horti a legjobb. :mrgreen: Egyébként egy ideje mér nem nézek magyar kommentátorral meccseket, és valahogy nem is hiányzik. :) Sokkal jobban szeretem a spanyolokat, hihetetlen beleéléssel képesek közvetíteni, végigdumálják a kilencven percet, gólnál meg ordítanak veszettül. :D
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.02.14. 13:17:09

Barcaman1993 írta:Mondjuk mindenkinek más fajta kommentátor hozzáállása tetszik. Nekem Knézy és Hajdú B. a kedvenceim, mert olyan beleéléssel csinálják a munkájukat, hogy sokkal jobban bele tudja élni magát az ember a játékba, mint mondjuk a szerdai meccsen.
Knézyt én is birom, de néha neki is vannak stiklijei. Én Méhes Gábort birom ilyen téren :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.02.14. 12:21:15

MikeTyson írta:Ez igaz! De amikor beszél, legalább nem beszék akkora hülyeségeket mint a sporttv kommentátorai, vagy "szakértői" ( na azok különösen tudatlanok, főleg a Hegyi ùr...), bár most is bevágta a csávó, hogy Varane nem kap elég bizalmat Carlótól... Az min1, hogy rossz gyerek sérült volt... Sporttv-t akkor szeretem amikor BL van mert akkor van egy jó közvetítő, de a diginél több van, csak ezt a spanyol kupát közvetíti egy retard...
Mondjuk mindenkinek más fajta kommentátor hozzáállása tetszik. Nekem Knézy és Hajdú B. a kedvenceim, mert olyan beleéléssel csinálják a munkájukat, hogy sokkal jobban bele tudja élni magát az ember a játékba, mint mondjuk a szerdai meccsen.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.02.14. 09:12:27

Barcaman1993 írta:
TT írta:a digi már kezd értelmesebb lenni, mint a sport12m bánatság, örülök hogy ott adják
Én meg pont nem ezt vettem észre. A kommentátor csöndben ülte végig majdnem a meccset...
Ez igaz! De amikor beszél, legalább nem beszék akkora hülyeségeket mint a sporttv kommentátorai, vagy "szakértői" ( na azok különösen tudatlanok, főleg a Hegyi ùr...), bár most is bevágta a csávó, hogy Varane nem kap elég bizalmat Carlótól... Az min1, hogy rossz gyerek sérült volt... Sporttv-t akkor szeretem amikor BL van mert akkor van egy jó közvetítő, de a diginél több van, csak ezt a spanyol kupát közvetíti egy retard...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.02.14. 09:00:26

TT írta:a digi már kezd értelmesebb lenni, mint a sport12m bánatság, örülök hogy ott adják
Én meg pont nem ezt vettem észre. A kommentátor csöndben ülte végig majdnem a meccset...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.13. 18:55:08

Yokozuna írta:Megint elaltatták magukat a meccs végére. Ezzel a tili-toli játékkal sok gólt nem lövünk az MC-nek, viszont könnyen kaphatunk.
Ezt a meccset nem lehet összehasonlítani egy BL-párharccal. A biztos továbbjutás tudatában hidd el a Real se szakadt volna meg. Inkább örüljünk, hogy megúsztuk eltiltások és sérülések nélkül (Xavi?).
Forca Barca!!!!
TT
Capitá del Barça

2014.02.13. 17:32:28

a digi már kezd értelmesebb lenni, mint a sport12m bánatság, örülök hogy ott adják
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.13. 17:07:47

S.Agüero írta:Tavaly ők adták, gondolom most is ők fogják. :|
Hát az baj. :roll:
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.13. 17:06:50

Csbal írta:Van már arról valami infó, hogy melyik csatorna fogja adni a kupadöntőt? Remélem nem a digi. Azért ez mégis csak egy el clásico.
tök mindegy h clasico vagy almeria-murcia döntő lesz, a közvetítési jog az övék, így ők adják.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2014.02.13. 17:17:52-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.02.13. 17:01:42

Csbal írta:Van már arról valami infó, hogy melyik csatorna fogja adni a kupadöntőt? Remélem nem a digi. Azért ez mégis csak egy el clásico.
Tavaly ők adták, gondolom most is ők fogják. :|
Csbal
Jugador d'estrella

2014.02.13. 16:51:14

Van már arról valami infó, hogy melyik csatorna fogja adni a kupadöntőt? Remélem nem a digi. Azért ez mégis csak egy el clásico.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.02.13. 16:00:41

Megint elaltatták magukat a meccs végére. Ezzel a tili-toli játékkal sok gólt nem lövünk az MC-nek, viszont könnyen kaphatunk.
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.13. 15:42:28

A gólig nem nagyon tetszett, amit láttam, de utána szerintem teljesen rendben volt a játék. Az az igazság, hogy ezekből a kupameccsekből sok következtetést nem lehet levonni. És ez nem kifogás arra hogy esetleg rosszabban játszunk, vagy nem verünk egy félidő alatt 6-ot. Ez ugyanúgy vonatkozik a Levante elleni 9:2-re mint a tegnapi 1:1-re.
Ami viszont aggodalomra ad okot az a sokszor botrányos helyzetkihasználásunk. Egyik meccsen viszonylag jó (pl. Sevilla) máskor iszonyatosan gyenge. (Valencia, tegnapi Sociedad)
Igazából azt se lehet mondani, hogy ollyan veszélyesek lettek volna a baszkok kontrái. Az első félidőben egy egyéni hibából volt egy helyzetük kb. a másodikban Vela kapufája. Azt sem akarom magyarázni, de ahogy ellőtte olyan érzésem volt, hogy őt lepte meg legjobban milyen lövés volt. Inkább kicsit szándéktalanul ellőtte.

A hatalmas pozitívum számomra Cesc. Olyan tanári labdái vannak, hogy néha csak nézek. Néha, mint a csúcson lévő Xavit látnám.
Iniesta is nagyon ott volt. Érdekes volt ez a felállás amit Tata választott. Mondjuk félő volt, hogy Ini nem fogja elbírni ezt a nagyobb "terhet", de kiválóan megoldotta.
Ha ez a páros (Cesc+Ini) állandósítani tudja a teljesítményét, márpedig úgy néz ki Ini egyre inkább visszanyeri a formáját a helyzetekkel sem fogunk hadilábon állni. Főleg, ha csatlakozik egy jó Messi, amire van esély.

Persze sok negatívum is volt. Néha nagyon pontatlanok voltunk és sokszor nem kísérték elegen a támadást. Illetve a védelem is sokszor eltolódott, de összességében egyáltalán nem forgott veszélyben a továbbjutást. Régen láttam, hogy ennyire kontrolláltunk volna egy meccset, úgy, hogy hogy közben mentek a ritmusváltások és ezt nem sínylette meg a támadójátékunk.

A Cityről meg csak annyit, hogy egy Negredo/Jovetic-Dzeko csatárpáros nem sokkal veszélyesebb, mint egy Vela-Griezmann (szvsz egyenként jobbak is). Sőt! Sok európai top-csapat elfogadná, úgyhogy nem kell itt azt mondani, hogy a City csatárai majd Angliában négyet gurítanak. Ez nem azt jelenti persze, hogy kevésbé lesz veszélyes támadásban a City, mert ez persze nem igaz. De azért ettől a duótól két meccsen egy gólt kapni úgy, hogy egy bőven eldőlt párharc 80+ percében nyeljük be.
A hajtással sem volt szerintem baj, mentek a srácok becsülettel és Tata sem a szokásos menjetek fel, aztán csináljátok a szokásost alkalmazta. Most is módosított a megszokott taktikán és nekem ez személy szerint tetszik, még ha olykor nem is jön be. Látszik, hogy próbálgat új dolgokat, ez pedig mindenképp pozitívum.
Forca Barca!!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2014.02.13. 13:07:23

kadarzsolt85 írta:A citytol minimum negy gol varhato az a kerdes tudunke tobbet rugni nagyon gyenge az idei Barca egyenlore
Jó, hogy visszatértél. :mrgreen: =D>

City maximum 2 meccsen fog négyet lőni nekünk. :wink:
OFF vége.

Ebben az évben most játszottunk a legjobban, látok némi fejlődést. A helyzetkihasználáson és a gyorsaságon kellene még egy picit javítani, meg ugye a védekezésen. :)
Tetszett ez a Xavi-Iniesta-Cesc hármas a pályán, sokat nem volt az ellenfélnél a labda.
A City ellen is mehetne ez a hármas a kezdőbe. :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.13. 10:12:32

MikeTyson írta:
csababarca írta:Mint mondottam volt,szó se volt bernabeus kupadöntőröl,ha clásicora kerülne sor,megyünk szépen a Mestallaba.

Vagy nálatok, ami penz szempontból jobb lenne, mert ugyebár több ember több pénz...
Dehogy,akkor 2011ben is nálunk lett volna.

99% a Mestalla,március 4én válhat hivatalossá.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deus
Boixos Nois

2014.02.13. 09:59:18

A kupa döntő tuti, hogy semleges helyen lesz.
KépKép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.02.13. 09:57:28

kadarzsolt85 írta:A citytol minimum negy gol varhato az a kerdes tudunke tobbet rugni nagyon gyenge az idei Barca egyenlore
Nem tudom te hol élsz? Lehet, hogy ki fogunk kapni a Citytől, de hogy ezek nem fognak 4-et rúgni nekünk abban is biztos vagyok. Teljesen jól játszottunk tegnap, uraltuk végig a meccset. Egyedül a gólok hiányoztak, de látszott a fiúkon, hogy nem akarják ezt túlerőltetni. Az eredmény teljesen jó volt nekünk, nem véletlen, hogy a 90 percből 80 perc azzal telt, hogy minél szebben hozzuk ki a labdát, majd játsszuk vissza a védőknek.

Egyébként 99%-ra mondom, hogy a tegnapi kezdő fog játszani majd 1 hét múlva a City ellen, természetesen Victorral a kapuban.
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.02.13. 09:52:59

csababarca írta:Mint mondottam volt,szó se volt bernabeus kupadöntőröl,ha clásicora kerülne sor,megyünk szépen a Mestallaba.
Vagy nálatok, ami penz szempontból jobb lenne, mert ugyebár több ember több pénz...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.13. 09:37:38

Mint mondottam volt,szó se volt bernabeus kupadöntőröl,ha clásicora kerülne sor,megyünk szépen a Mestallaba.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
mess2009
Director del Fútbol

2014.02.13. 08:18:44

Bestbarca írta:Azt sztem hagyjuk hogy jött a szokásos bekapott kontra gól,mert addigra már annyira esélytelen volt az ellenfél hogy nem tudtuk komolyan venni a játékot...Pont senkit nem érdekel ez része...Összességében nagy javulás volt látható a csapat játékán...Sokkal labdabiztosabbak voltunk,kevesebb ki nem kényszerített hibával,könnyedség elegancia,alias Barcelona...Sokan azt gondolják hogy agresszív letámadással meg lehet ölni ezt a játékot...Nem nem elhet,sosem lehetett...Ha jól játszuk nem...Ha ilyen könnyedén elegánsan pofátlanul lázan passzoljuk a labdát akkor mind1 mit feszeng az ellenfél...Akkor fogtak meg minket rendre amikor elkezdtünk bizonytalankodni a középpályán,és olyan hibákat elköveteni ami nem az ellenfél érdeme,nem ők kényszerítették ki,hanem mi hibáztuk el...Rajtunk állt akkor is most is,nem az ellenfél taktikáján...A Sociedad nem nem akart,egész egyszerűen nem tudott mit kezdeni a Barcával...Folyt a labda...A másik meg hogy amikor labdát veszítettünk valaki hibázott akkor is látszott a kunstrukció,az egész csapat egységesen mozgott,tudta mit kell tenni...Nem össze vissza rohangáltunk mint az utóbbi meccseken...Igen hibáztak többen,többet,alapvetően nem ezzel van a baj,egy ilyen laza meccsben benne van,hanem ha bepánikolunk amint labdát veszítünk...

Most az hogy egy a kezdetkot egyértelmű meccsen,hányat verünk be a ziccerekből,pláne 1-0után,amikor világos volt hogy tovább mentünk,pont nem számít,nem mérvadó...Hát hogy hátul bekaptunk egy gólt a 80xedok percben az meg pláne nem...Kit érdekel...meg most állítsunk már fel elemzést,hogy a city is ez hogy beverte volna,meg mi volt a baj...Meg arról is hogy korai volt az öröm a második félidő szokásos Barca játék,meg gyengék vagyunk...

Esküszöm röhej milyen párhuzamok mennek itt...A Sociedadnak 4et kellett volna rúgnia egy félidő alatt,úgy hogy labdába is alig tudott érni,deha a city ellen így játszunk...Könyörgöm miért játszanánk így a city ellen,amikor hót más meccs,és ott még lesz tét nem lefutott meccs...De ez hogy összehozni egy lefutott meccs 2.félidejét a city elleni sorsdöntő ütközettel...Taps...

Ez meg hogy örüljünk hogy bent vagyunk mert volt a kapufa ott,meg Messi gólját egy jobb kapus fogja...Könyörgöm,ha Messi ott nem lövi be akkor addig nem állunk le amíg nem lövünk egyet,és nem biztosítjuk be a továbbjutást...Az a kapufa meg a büdös életbe nem alakul ki ha eredményért mentünk volna még akkor,mert a felpályán nem tudtak átjönni amíg pörögtünk...Hozzunk már össze egy időgéppel hogy Messi lövés nem megy be,majd a 2idősíkot ötvözzük hogy meglegyen a lazulós játék rész is, és egy 3ból meg berakjuk azt amikor bemegy a lövése Velanak,és akkor már majdnem bajba lettünk volna... :D Yéhhh :D

Egyértelműen az történt ma a pályan amit akartunk,addig amíg akartuk,sokkal jobb egyéni teljesítményeket lehetett észrevenni...Az meg hogy lelazáztak egy kupa meccset amikor 4et kellett volna rúgnia egy félidő alatt az ellenfélnek,nagyon helyes...Ilyenkor kell lazázni,nem a Valencia ellen...De ilyenkor kell,mert pont lett volna értelme erőlteni,belemenni egykét kétesebb belépőbe,azt vki hátha meghúzódik a nagy hajtásban,vagy lesérül...Na az értelmes lett volna...Ha ezt a magabiztosságot meg tudjuk tartani a passzjátékunkba,akkor óriási bajban lesz a city...Ez ellen ha megfeszülnek se tudnak mit tenni...Ini újra önmaga,Xavitól egyre gyakrabban jönnek a hosszabb labdák,Alves is javult,és nagyon pörög mindíg ott ólálkodik...Messi is egyre jobban mozog,a játék része,Cesc továbbra is tanári...Pique is egész védőre hasonlított...

És egy mellett ne menjünk el,szal Mascheranot szidjuk,de rengeteg erénye van...Egyrészt ha akar azért nem lassú a bulldog,közel nem,ma is odaért,pedig nem hittem volna... Másrészt a megelőző szerelésekben jobb kb nincs. És a hosszú labdái is élmény számba mennek,olyan természetességgel passzolja át a középpályát akár laposan is hogy hihetelen...Ma is nem egy helyzet volt az ő indításaiból...Az aljas szabálytalánságoknak meg ő a királya... :D ÉS ez pozitívum,mert ez is kell,nálunk mindenki finomkodik,azt csodálkozunk ha lekontráznak...Ha Mascheranon múlik akkor nem :D És ő mindíg megússza a kiállításokat,11eseket,néha még a sárgákat is nem értem hogy :D ...Ez se véletlen,mindíg pont ő tudja elsumákolni...Úgy csinálja hogy nem legyen annyira feltűnő,hogy úgy tünjön a másik is benne volt...Alattomos...Egy védővél ez is kulcsfontosságú ha tetszik ha nem...Összefoglalva: takarít,nem is akár hogy...Szal szidjuk,szidjuk,néha hibázik,megjegyzem kevesebbet mint rajta kívül bárki más,és rendben beíveléseknél nem ő a király de inkább játszon...Igen jobb lenne egy Verthongen vagy Thiago Silva,de ez a minőségi szint jelentene csak javulást hozzá képest...De ez nincs, ő van, itt van...A beíveléseket meg oldjuk már meg,a legnagyobb hátránya itt van,de nem miatta kapunk rendre gólt ezekből,hanem pont a colos Pique miatt,szal nem nála van a baj...

Jelenleg közel nem látok akkor hibákat a Barcaban mint tavaly,szervezettebb az idei gárda,és magabiztosabb is...A sérülésekkel is viszonylag jól állunk,bár nem akarom elkiabálni...Ha a mostantól nem lesznek kulcsembereink sérültek,és ehhez meg visszatér egy Neymar,bármi meglehet...Bőven van annyi erény ebben a csapatban,hogy bármikor bárhol bárkit meg tudjon verni...Csak rajtunk áll,mit tudunk kihozni belőle...Ha jó formában tudjuk elkapni ezt a peridóust,akkor nyugodtan hátradőlhetünk...Hát szurkoljunk...
sajátos nézőpont a tiéd az kétségtelen...a lelkesedéseddel semmi gond legfeljebb arról érdemes vitázni amikor a a valóság és a képzeleted összemosódik.
a teljesség igénye nélkül:
-..." sokan azt gondolják, hogy agresszív letámadással.....stb" nos ezt nem csak gondoljuk, hanem a múltban elszenvedett meccsek igazolják, de tegnap SZÓ SEM VOLT agresszív letámadásról!!
-...egyetértek, le is írtam, hogy (különösen az első félidőben)jó játékot láthattunk a mezőnyben de ahhoz, hogy ez eredményes is legyen bizony a helyzeteket be kellene lőni!
nincs köze a valósághoz, hogy ....nem volt fontos..., úgyis továbbjutottunk..., stb. a kihagyott ziccerek bizony súlyos hibák ebben a játékban és általában nem maradnak büntetlenül - ahogy az tegnap az orrod előtt zajlott....
-...az pedig, hogy a Sevilla ellen az első gólunk lesből jött, tegnap pedig -egy szép Messi szóló után a kapus "segítsége " is kellett - nos ezek valóban csak spekulációk, de nem alaptalanok! a fociban az ilyen (be esik, vagy éppen kifelé pattan) esetek a változó szerencse esetei! és bizony komoly lélektani hatásuk van. nem egyszer szenvedtük meg az ellenkezőjét!
amúgy jó meccs volt, javuló játékkal és sok elbaltázott helyzettel.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.02.13. 01:32:57

Azt sztem hagyjuk hogy jött a szokásos bekapott kontra gól,mert addigra már annyira esélytelen volt az ellenfél hogy nem tudtuk komolyan venni a játékot...Pont senkit nem érdekel ez része...Összességében nagy javulás volt látható a csapat játékán...Sokkal labdabiztosabbak voltunk,kevesebb ki nem kényszerített hibával,könnyedség elegancia,alias Barcelona...Sokan azt gondolják hogy agresszív letámadással meg lehet ölni ezt a játékot...Nem nem elhet,sosem lehetett...Ha jól játszuk nem...Ha ilyen könnyedén elegánsan pofátlanul lázan passzoljuk a labdát akkor mind1 mit feszeng az ellenfél...Akkor fogtak meg minket rendre amikor elkezdtünk bizonytalankodni a középpályán,és olyan hibákat elköveteni ami nem az ellenfél érdeme,nem ők kényszerítették ki,hanem mi hibáztuk el...Rajtunk állt akkor is most is,nem az ellenfél taktikáján...A Sociedad nem nem akart,egész egyszerűen nem tudott mit kezdeni a Barcával...Folyt a labda...A másik meg hogy amikor labdát veszítettünk valaki hibázott akkor is látszott a kunstrukció,az egész csapat egységesen mozgott,tudta mit kell tenni...Nem össze vissza rohangáltunk mint az utóbbi meccseken...Igen hibáztak többen,többet,alapvetően nem ezzel van a baj,egy ilyen laza meccsben benne van,hanem ha bepánikolunk amint labdát veszítünk...

Most az hogy egy a kezdetkot egyértelmű meccsen,hányat verünk be a ziccerekből,pláne 1-0után,amikor világos volt hogy tovább mentünk,pont nem számít,nem mérvadó...Hát hogy hátul bekaptunk egy gólt a 80xedok percben az meg pláne nem...Kit érdekel...meg most állítsunk már fel elemzést,hogy a city is ez hogy beverte volna,meg mi volt a baj...Meg arról is hogy korai volt az öröm a második félidő szokásos Barca játék,meg gyengék vagyunk...

Esküszöm röhej milyen párhuzamok mennek itt...A Sociedadnak 4et kellett volna rúgnia egy félidő alatt,úgy hogy labdába is alig tudott érni,deha a city ellen így játszunk...Könyörgöm miért játszanánk így a city ellen,amikor hót más meccs,és ott még lesz tét nem lefutott meccs...De ez hogy összehozni egy lefutott meccs 2.félidejét a city elleni sorsdöntő ütközettel...Taps...

Ez meg hogy örüljünk hogy bent vagyunk mert volt a kapufa ott,meg Messi gólját egy jobb kapus fogja...Könyörgöm,ha Messi ott nem lövi be akkor addig nem állunk le amíg nem lövünk egyet,és nem biztosítjuk be a továbbjutást...Az a kapufa meg a büdös életbe nem alakul ki ha eredményért mentünk volna még akkor,mert a felpályán nem tudtak átjönni amíg pörögtünk...Hozzunk már össze egy időgéppel hogy Messi lövés nem megy be,majd a 2idősíkot ötvözzük hogy meglegyen a lazulós játék rész is, és egy 3ból meg berakjuk azt amikor bemegy a lövése Velanak,és akkor már majdnem bajba lettünk volna... :D Yéhhh :D

Egyértelműen az történt ma a pályan amit akartunk,addig amíg akartuk,sokkal jobb egyéni teljesítményeket lehetett észrevenni...Az meg hogy lelazáztak egy kupa meccset amikor 4et kellett volna rúgnia egy félidő alatt az ellenfélnek,nagyon helyes...Ilyenkor kell lazázni,nem a Valencia ellen...De ilyenkor kell,mert pont lett volna értelme erőlteni,belemenni egykét kétesebb belépőbe,azt vki hátha meghúzódik a nagy hajtásban,vagy lesérül...Na az értelmes lett volna...Ha ezt a magabiztosságot meg tudjuk tartani a passzjátékunkba,akkor óriási bajban lesz a city...Ez ellen ha megfeszülnek se tudnak mit tenni...Ini újra önmaga,Xavitól egyre gyakrabban jönnek a hosszabb labdák,Alves is javult,és nagyon pörög mindíg ott ólálkodik...Messi is egyre jobban mozog,a játék része,Cesc továbbra is tanári...Pique is egész védőre hasonlított...

És egy mellett ne menjünk el,szal Mascheranot szidjuk,de rengeteg erénye van...Egyrészt ha akar azért nem lassú a bulldog,közel nem,ma is odaért,pedig nem hittem volna... Másrészt a megelőző szerelésekben jobb kb nincs. És a hosszú labdái is élmény számba mennek,olyan természetességgel passzolja át a középpályát akár laposan is hogy hihetelen...Ma is nem egy helyzet volt az ő indításaiból...Az aljas szabálytalánságoknak meg ő a királya... :D ÉS ez pozitívum,mert ez is kell,nálunk mindenki finomkodik,azt csodálkozunk ha lekontráznak...Ha Mascheranon múlik akkor nem :D És ő mindíg megússza a kiállításokat,11eseket,néha még a sárgákat is nem értem hogy :D ...Ez se véletlen,mindíg pont ő tudja elsumákolni...Úgy csinálja hogy nem legyen annyira feltűnő,hogy úgy tünjön a másik is benne volt...Alattomos...Egy védővél ez is kulcsfontosságú ha tetszik ha nem...Összefoglalva: takarít,nem is akár hogy...Szal szidjuk,szidjuk,néha hibázik,megjegyzem kevesebbet mint rajta kívül bárki más,és rendben beíveléseknél nem ő a király de inkább játszon...Igen jobb lenne egy Verthongen vagy Thiago Silva,de ez a minőségi szint jelentene csak javulást hozzá képest...De ez nincs, ő van, itt van...A beíveléseket meg oldjuk már meg,a legnagyobb hátránya itt van,de nem miatta kapunk rendre gólt ezekből,hanem pont a colos Pique miatt,szal nem nála van a baj...

Jelenleg közel nem látok akkor hibákat a Barcaban mint tavaly,szervezettebb az idei gárda,és magabiztosabb is...A sérülésekkel is viszonylag jól állunk,bár nem akarom elkiabálni...Ha a mostantól nem lesznek kulcsembereink sérültek,és ehhez meg visszatér egy Neymar,bármi meglehet...Bőven van annyi erény ebben a csapatban,hogy bármikor bárhol bárkit meg tudjon verni...Csak rajtunk áll,mit tudunk kihozni belőle...Ha jó formában tudjuk elkapni ezt a peridóust,akkor nyugodtan hátradőlhetünk...Hát szurkoljunk...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Fary21
Barça C

2014.02.13. 00:08:11

Én csak a második félidőt láttam, tetszett a sok helyzet, csak az volt a baj hogy nem tudták lezárni a meccset. Könnyelmű volt a csapat és ami szembetűnő volt számomra, hogy volt pár perc amikor a Sociedadnál volt a labda és semmilyen letámadás nem történt. Guardiola már ordított volna, utána meg kaptuk a gólt. Majdnem 20 éve Barca szurkoló vagyok és sajnos most nem érzem ebben a csapatban a tűzet, a hajtást ami a sikeres időkben jellemző volt. Ha a spanyol csapatoktól ilyen könnyű gólokat kapunk akkor mi lesz a Manchester City ellen? Főleg ha játszik Aguero??
Pique helyére sürgősen kellene egy világklasszis védő, fogalmam sincs hogy romlott le a teljesítménye az elmúlt másfél évre.
Nem akarok vészmadárkodni, de úgy érzem hogy ezzel a mentalitással nem sok trófeát fogunk nyerni idén. Ne legyen igazam, de most a kép számomra ezt mutatja. Sosem szerettem azokat az embereket akik pár meccs után elkezdték temetni a csapatot, egyszerűen a játék képe alapján nem vagyunk most BL-esélyesek és nagyon gyenge a védelmünk sajnos. Ha nem igazolnak klasszis középső védőt, jövőre sem lesz sok sanszunk+plusz kiöregednek páran.
Örülök hogy láttam a nagy sikerek majd' összes meccsét, tudom, hogy egy csapat nem lehet mindig a csúcson, csak ezt nem jó néha egy Sociedad szintű ellenféllel szemben átélni.
barlacy
Jugador del Barça

2014.02.13. 00:03:53

Nyertünk.Az első félidőben folyt a labda, már néha a Pep korszakot idézve.Kevésszer Pique borzolta az idegeimet, ám a későbbiekben javított.Messi már majdnem a régi,sajnos a másodikban Alves is. ( hol volt a góljuk előtt??,kiment a belső hátvéd, üres maradt a közép...) Amúgy örülök a javuló játéknak!! =D>
Megjegyzem C.Velát ki kellett volna állítani !
mess2009
Director del Fútbol

2014.02.13. 00:02:19

korai volt az öröm... a második félidő már a "szokásos" játékot hozta, menetrend szerinti kontra (bekapott) góllal, rengeteg agyon bonyolított helyzettel, bár ilyen hatékonyságnál alig nevezném ezeket helyzetnek, úgysem képes berúgni egyik botlábú sem.
Messinek a második félidőben gyakorlatilag nem volt igazán jó megmozdulása, ő is bele bikázta a ziccert is a kapusba, csak a tingli tangli ment.
ami még bosszantó, hogy Jordi Albát a tizenhatostól lefelé mindenki átveri aki arra jár, a kontránál persze ki maradt le?! naná, hogy Alves.
amennyire örültem, és reménykedtem az elsőben, annyira lelombozott a második félidő. kétségtelen, hogy szándékosan vettek vissza de az elbaltázott ziccerekre nincs mentség, sőt még azt a Messi gólt is egy jó kapus bizony kitolta volna, nálunk meg ugye egy bődületes kapufa is volt...? hát mit lehet itt mondani? örüljünk, hogy bent vagyunk a döntőben de hogy ott mi lesz?? na az megint megér egy misét.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.12. 23:54:02

A csapat hozzáállása tetszett, mentek előre.
Sajnos viszont a meccs nagy részében szétszakadt a pálya, nem volt kp, átjáróház volt a védelem.
A City ezt bőven ki fogja használni, nem fogják úgy elbénázni, mint a Sociedad.
Tata valszeg ezért is hozta be Songot, hogy legyen két KVK fent, jobb legyen a szűrés.
Ekkor egy kicsit be is lassult a játék.
Aztán jött Bartra is, így 5 védővel álltunk fel.
Az előre játékunk már nem volt az igazi, csak Messi és Alexis brusztolt a védők között, a kp nem ment fel, csak későn.
A bekapott gól a szokásos volt: Alves fent ragadt, Piqué kijött a helyére, középen ott volt a luk.

Ha a City ellen is így fogunk játszani, könnyen bele szaladhatunk a késbe.
Válasz küldése