Gerardo Martino
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Mehetne haza argentinába,vicc amit csinál ezzel a rotálás mániával. Így nem is lehet védekezni,hogy mindig más az egész csapat.
Vicc. Idejon a real vagy az atma,és lealázzák a vakokat simán,mi meg felállunk tartalékosan.
Elegem van.
Vicc. Idejon a real vagy az atma,és lealázzák a vakokat simán,mi meg felállunk tartalékosan.
Elegem van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
-
- Jugador d'estrella
meddig vársz még Tata a cserével??????????? 5-1-nél megléped? rájössz hogy valami nem stimmel?
- kas7as
- Jugador del Barça
Ja ertem! Koszi!mahitoo írta:Szünetben csinálhatott valamit. Mondjuk szóvátette, hogy Neymart 4 percig nem engedte vissza a bíró?
"Szabadidejében gombát szed - és aki gombát szed, rossz ember nem lehet."
Guardiola állítása Xaviról.
Guardiola állítása Xaviról.
- mahitoo
- Entrenador del Barça
Szünetben csinálhatott valamit. Mondjuk szóvátette, hogy Neymart 4 percig nem engedte vissza a bíró?
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" 

- Andris
- Adminisztrátor
Nemtudom mit művelünk két védekező középpályással. De rossz nézni az biztos.
Ezt persze csak azért mondom, mert számomra sokkal fontosabb élvezhető meccseket nézni, mint hogy bajnokok legyünk. Úgyhogy aki esetleg elmagyarázná számomra hogy milyen taktikusak is vagyunk igazából ezzel a felállással egy erős csapat ellen idegenben, azt most megkímélem ettől.
Ezt persze csak azért mondom, mert számomra sokkal fontosabb élvezhető meccseket nézni, mint hogy bajnokok legyünk. Úgyhogy aki esetleg elmagyarázná számomra hogy milyen taktikusak is vagyunk igazából ezzel a felállással egy erős csapat ellen idegenben, azt most megkímélem ettől.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
NAgyon jó kis nyilatkozat volt. A meccs képén azt láttam, hogy talán még az első gól utáni City magunkra húzás is a taktika része volt, de ezt mintha a nyilatkozatban elmondottak céfolnák.
Játékvezetésről míg világ a világ, panaszkodni fognak. A vesztesek és buták játéka ez szerintem. A legrosszabb, hogy jön megint ez a pillangóhatás teória, hogy "ha lefújják Navas esetét (jelzem, Busi szerintem visszahúzta időben a lábát és Navas játszott egyet.) , akkor nincs a tizenegyes szituáció, ha nincs a kamu tizenegyes, akkor NINCS A LESGÓL SZITUÁCIÓ SEM (WTF!?
Micsoda logika) stb.
Kár ezenek rágódni. Végig kontrolláltuk a meccset, elfogultság nélkül mondom, hogy teljesen megérdemelt a győzelem.
Egyébként éreztem, hogy Demichelisen megy el majd.
Játékvezetésről míg világ a világ, panaszkodni fognak. A vesztesek és buták játéka ez szerintem. A legrosszabb, hogy jön megint ez a pillangóhatás teória, hogy "ha lefújják Navas esetét (jelzem, Busi szerintem visszahúzta időben a lábát és Navas játszott egyet.) , akkor nincs a tizenegyes szituáció, ha nincs a kamu tizenegyes, akkor NINCS A LESGÓL SZITUÁCIÓ SEM (WTF!?

Kár ezenek rágódni. Végig kontrolláltuk a meccset, elfogultság nélkül mondom, hogy teljesen megérdemelt a győzelem.
Egyébként éreztem, hogy Demichelisen megy el majd.

- hajnesz
- Entrenador del Barça
Engem is bántott a dolog meccs közben,hogy túl lazára fogtuk a végét,de így utólag megértem,hogy miért nem rontottunk nekik. A két középső védőnk katasztrofális volt, ha Fifát játszanék,már rég elhoztam volna Vidicet,még az is többet ér,mint e kettő szerencsétlenkedése.
Tudom nyertünk, és ilyenkor nem szokás ócsárolni senkit sem, de ez van, látszik,hogy az Achilles sarkunk hol található,és nem veszünk senkit sem arra a posztra. Ezért tartottuk a labdát,hogy minél kevesebbszer hozzák rá a labdát a védelmünkre.
Egyedüli negatívum,amit hiányoltam Tatától,az Song játszatása. Fejelni nem igazán kellett,de kellő agresszivitással simán uralta volna a középpályát. De szép volt,jó volt, Tatának így is kijár a 10-es.
Tudom nyertünk, és ilyenkor nem szokás ócsárolni senkit sem, de ez van, látszik,hogy az Achilles sarkunk hol található,és nem veszünk senkit sem arra a posztra. Ezért tartottuk a labdát,hogy minél kevesebbszer hozzák rá a labdát a védelmünkre.
Egyedüli negatívum,amit hiányoltam Tatától,az Song játszatása. Fejelni nem igazán kellett,de kellő agresszivitással simán uralta volna a középpályát. De szép volt,jó volt, Tatának így is kijár a 10-es.
Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy lesz még egy visszavágó, ahol nagyon kell majd az erő és a frissesség, a fizikai fölény ugyanis a viszavágón is a City-nél lesz. Másrészt a hétvégén egy nagyon nehéz bajnoki vár a csapatra, ahol szintén szükség lesz némi frissességre. A mai meccsre bőven elég volt ennyi, semmi értelme megszakadni és esetlegesen sérüléseket kockáztatni. A sikeres csapat titka nem csak az 1-2 meccses brillírozásokban rejlik, de a hosszú távú okos erőbeosztásban is. A mai lazább tempó talán pont hétvégén érhet majd 3 értékes plusz pontot.Andris írta:Erdekes, bennem epp most fogalmazodott meg hogy mennyire nem ert el semmit abbol amit elmeletileg kituzott maga ele.
Bar az eredmeny megvan, es szerencsere megjott a masodik az egyenlites helyett, amire a jatek kepe alapjan szegyenszemre ugyanannyi esely volt, megsem vagyok elegedett azzal amit lattam. Tudatosan megalltunk pedig emberelonyben ennek a citynek atkellett volna harapni a torkat, nem eselyt adni neki. Nem tudok masra gondolni csak hogy edzoi utasitasra fordulunk mindig a sajat terfelunk fele, meg letszam es teruletfolenyben is.
Ne ertsetek felre, az eredmeny remek, es nem allitanam h mentalis PROBLEMA van, inkabb azzal lehet problema h adott helyzetekben milyen jatekot var el Martino.
En allitom h ilyen felfogassal iden semmit nem nyerunk, akarmennyire jol koncentralt is az osszes sztarunk, akik egyedtelmuen a legjobbak a vilagon.
- Andris
- Adminisztrátor
Erdekes, bennem epp most fogalmazodott meg hogy mennyire nem ert el semmit abbol amit elmeletileg kituzott maga ele.
Bar az eredmeny megvan, es szerencsere megjott a masodik az egyenlites helyett, amire a jatek kepe alapjan szegyenszemre ugyanannyi esely volt, megsem vagyok elegedett azzal amit lattam. Tudatosan megalltunk pedig emberelonyben ennek a citynek atkellett volna harapni a torkat, nem eselyt adni neki. Nem tudok masra gondolni csak hogy edzoi utasitasra fordulunk mindig a sajat terfelunk fele, meg letszam es teruletfolenyben is.
Ne ertsetek felre, az eredmeny remek, es nem allitanam h mentalis PROBLEMA van, inkabb azzal lehet problema h adott helyzetekben milyen jatekot var el Martino.
En allitom h ilyen felfogassal iden semmit nem nyerunk, akarmennyire jol koncentralt is az osszes sztarunk, akik egyedtelmuen a legjobbak a vilagon.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
RESPECT Martinónak. Remekül összerakta a csapatot! Taktikailag is nagyon jók voltunk, ahogy az előttem szóló is elmondta, a City első és egyetlen szöglete a 87. percben volt, ez mindent elmond.
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
Amit ő kigondolt az meg is valósult a pályán, gyakorlatilag minden úgy történt ahogy azt ő eltervezte. Ugyanez volt a Real ellen is.
Ügyi.

Egyértelműen dicséret illeti meg Martinot, ahogyan taktikailag "megcsinálta" ezt a meccset.
Az, ami a gyengénk, amiből a legkönnyebben kapjuk a gólokat, a pontrúgások, szinte nem is voltak. Nagyon jellemző volt, hogy az első szöglet a 87. percben történt a City részéről.
Tökéletesen megkoreografálta taktikailag a meccset, azt meg sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha a City nem tele gatyával játszik ellenünk. Van némi sejtésem ugyan, lehet még több gólos győzelem.

Az, ami a gyengénk, amiből a legkönnyebben kapjuk a gólokat, a pontrúgások, szinte nem is voltak. Nagyon jellemző volt, hogy az első szöglet a 87. percben történt a City részéről.
Tökéletesen megkoreografálta taktikailag a meccset, azt meg sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha a City nem tele gatyával játszik ellenünk. Van némi sejtésem ugyan, lehet még több gólos győzelem.
ha már beszóltam a károgóknak, akkor úgy illik, hogy megdicsérem is igazat adok neki az iniesta, fabregas, xavi, busquets középpálya kapcsán. nagyon összeszedett és stabil volt így a csapat. ahogy számítani lehetett így nem voltunk annyira jók támadásban, de jól jöttünk ki belőle, szóval neki volt igaza.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater
2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
- Chino
- Llegenda del Barça
Idáig az volt a baj, hogy sosem csináltunk semmi újat, beszorítottuk az ellenfelet és ment a passzolgatás. Alapjában véve a meccsek döntő többségében ugyanez megy, de vannak benne új elemek. Mint az említett kontra, amit évek óta mindenki hiányolt vagy, hogy tudatosan átadjuk a területet az ellenfélnek amivel jobban kinyílnak és nekünk is több helyünk lesz, könnyebb kijátszani őket. Minden egyes meccsünkön akkor volt könnyebb, ha az ellenfél eredménykényszerben volt és jobban kinyílt. Ezt próbálja elérni Tata, ami még közel sem tökéletes, néha túlságosan is magunkra húztuk a Sevillat, de ezek a dolgok nem mennek egyik napról a másikra.
A bajnokság feléig például senkinek semmi baja nem volt Martinoval, most meg már a menesztését kívánják egyesek. Mintha Pepnél, Titonál nem lettek volna ilyen kora tavaszi hullámvölgyek.
Meggyőződésem, hogy pont egy "külsős" edzőre volt szüksége a csapatnak.
Én eddig abszolut elégedett vagyok az argentínnal, elérte, hogy Messi nélkül is tudjon játszani, méghozzá eredményesen, a letámadásunk, ami az egyik legfőbb fegyverünk is sokkal hatásosabb, mint tavaly és neymart is okosan építette be. Hatalmas pech, hogy most huzamosabb időre lesérült, ahogy a Bolha is. És mindezt egy fél év alatt, úgy hogy még semmi tapasztalata nem volt élcsapatnál, ráadásul az előszezont se tudta végig velük tölteni.
Persze vannak hibái bőven, de Guardiola-t is szidtuk rengetegszer, csak hát az idő megszépít mindent.
Mindent egybevetve számomra pozitív csalódás az eddigi ténykedése és elég nevetséges, hogy fél év után már küldenék el.
A bajnokság feléig például senkinek semmi baja nem volt Martinoval, most meg már a menesztését kívánják egyesek. Mintha Pepnél, Titonál nem lettek volna ilyen kora tavaszi hullámvölgyek.
Meggyőződésem, hogy pont egy "külsős" edzőre volt szüksége a csapatnak.
Én eddig abszolut elégedett vagyok az argentínnal, elérte, hogy Messi nélkül is tudjon játszani, méghozzá eredményesen, a letámadásunk, ami az egyik legfőbb fegyverünk is sokkal hatásosabb, mint tavaly és neymart is okosan építette be. Hatalmas pech, hogy most huzamosabb időre lesérült, ahogy a Bolha is. És mindezt egy fél év alatt, úgy hogy még semmi tapasztalata nem volt élcsapatnál, ráadásul az előszezont se tudta végig velük tölteni.
Persze vannak hibái bőven, de Guardiola-t is szidtuk rengetegszer, csak hát az idő megszépít mindent.
Mindent egybevetve számomra pozitív csalódás az eddigi ténykedése és elég nevetséges, hogy fél év után már küldenék el.
Forca Barca!!!!
- Subinho
- Director del Fútbol
azé' azt nem értem sokan miért is akarják elküldeni Tatát szezon közben??? félidőben 50 pont, ha azt felszorozzuk a szezon egészére=100 pont. ennyivel bőven lehetne ligát nyerni, Pep kevesebbel is nyert, csak akkor nem volt egy ilyen Atleti, meg a Real úszott mögöttünk -12 ponttal... ha most ez lenne, azaz ez a 2 csapat gyengébb lenne, akkor senki nem szidná gondolom... nekem sokkal inkább a látott "játék" nem tetszik, az amit művel a csapattal, ahogy formálja a játékot! ez itt a BARCA! itt nem azt akarjuk látni, ahogy átadja a területet a csapat, ahogy szerencsétlenkedik a védelem, arra rúgják amerre állnak, a támadók meg kontrázgatnak... ez a csapat higgadtan, hajszál pontos passzokkal hozta ki a labdát a kapustól a támadókig, birtokolták és megtartották a labdát, pontosan passzoltak és mindenki kivette a részét a letámadásból. most ráengedik a védelemre az ellenfelet, akik csak kapkodnak, szerencsétlenkednek hátul, nem bírjuk a labdát normálisan kihozni és vigig vinni a pályán, egyszerűen nem tartjuk nyomás alatt az ellenfelet, mint eddig. ez a játék biztosan bejönne pl. a Milannak, mert elférne nekik egy jó edző, de ez nem a Barca játéka!!! a szezon elején úgy tűnt nem változik semmi... persze, mert idő kellett Tata változtatásainak. a szezon elején ment is a játék, most meg látható az eredmény... nos, ezért támadják sokan Tatát, amit meg lehet érteni, ennek ellenére azt mondom, egy teljes szezon az értékmérő és hagyni kell dolgozni, lássuk meg mi lesz májusban és akkor formáljunk véleményt!
3 dolog lehet:
1., bejön Tata változtatása, beletanul a csapat, jönnek az eredmények és el kell fogadni az új Barca stílust
2., nem jön be a "Tata stílus". felismeri ezt és a csapat visszatér az őszi szintre
3., nem jön be a "Tata stílus" - szezon végén menesztik
bármi lehet, mindenesetre meg kell várni a májust és akkor ítéletet mondani, ne kezdjünk már most találgatni, ki lenne jó edző nekünk, mert sajnos nem sok ilyet ismerek!!! konkrétan 2 embert: Luis Enrique a múltja miatt, ő képviseli a Pep féle vonalat, ill. Scolari, aki pl. úgy összekapta az évek óta szenvedő Brazil válogatottat (másodszor is), hogy érdemes megnézni őket... DE nem ennek van most itt az ideje!!! lássuk mit tesz le az asztalra Tata Martino májusban!!!
3 dolog lehet:
1., bejön Tata változtatása, beletanul a csapat, jönnek az eredmények és el kell fogadni az új Barca stílust
2., nem jön be a "Tata stílus". felismeri ezt és a csapat visszatér az őszi szintre
3., nem jön be a "Tata stílus" - szezon végén menesztik
bármi lehet, mindenesetre meg kell várni a májust és akkor ítéletet mondani, ne kezdjünk már most találgatni, ki lenne jó edző nekünk, mert sajnos nem sok ilyet ismerek!!! konkrétan 2 embert: Luis Enrique a múltja miatt, ő képviseli a Pep féle vonalat, ill. Scolari, aki pl. úgy összekapta az évek óta szenvedő Brazil válogatottat (másodszor is), hogy érdemes megnézni őket... DE nem ennek van most itt az ideje!!! lássuk mit tesz le az asztalra Tata Martino májusban!!!
Szerintem Tata elkezdett mellé beszélni, és magyarázni a bizonyítványt, ami nem jó jel!
Messit se kellene folyton istenítenie, a pályán ő is csak egy játékos.
Ami a Sevilla elleni kontrákat illeti, nem voltak jók, ha nincs Messi egyik se gól. a Második góljánál például nem is neki ment a labda...
A jó hogy egy hónap és mindenre választ kapunk
Messit se kellene folyton istenítenie, a pályán ő is csak egy játékos.
Ami a Sevilla elleni kontrákat illeti, nem voltak jók, ha nincs Messi egyik se gól. a Második góljánál például nem is neki ment a labda...
A jó hogy egy hónap és mindenre választ kapunk
És vigye magával a tarajost is, nevetséges, hogy már január van és még mindig nem nyerték meg nekünk a BL-t.... Nem ezt vártuk Tata.... Húzz vissza ahonnan jötté !Kovbal88 írta:Szerintem, ha ma nem nyer a csapat, akár le is mondhat...
innentől már annyi, a szezonnak. BL-re ez a társaság kevés, a spanyol kupa meg kevés magában...
- MatyiG
- Adminisztrátor
Remélem csak ironizáltál.Kovbal88 írta:Szerintem, ha ma nem nyer a csapat, akár le is mondhat...
innentől már annyi, a szezonnak. BL-re ez a társaság kevés, a spanyol kupa meg kevés magában...

Egyébként egyetértek, Tatakarodj!
Szerintem, ha ma nem nyer a csapat, akár le is mondhat...
Barcaman14 írta:A tegnapi cseréit nem igazán értettem, leszámítva Tello-t. Egészében nézve a csapatból senkiben nem volt meg az a váratlan húzás, amivel megnyerhettük volna a meccset, de mégis kitől várjuk el ezt mostanság, ha nem Fabregastól? Erre behozza Sergi Robertot, akiben egyelőre nincs meg az a potenciál, hogy eldöntsön egy ilyen kiélezett meccset. Abszolút súlytalan volt.
Dongout talán Alexis helyett kellett volna behozni, így Messi mehetett volna a szélre, hátha onnan jobban meg tudja bontani a védelmet, mert középen ez láthatóan nem ment neki tegnap, csak vergődött.
Tello még feldobhatta volna a a bal oldalt, de nem volt területe, amit befusson, az pedig világos, hogy enélkül az ő játéka halott.
Nem ezen ment el a meccs elsősorban, de tény, hogy okosabban is variálhatta volna a dolgokat.
Ha jól láttam Dongou középcsatárként játszott , és ha belegondolunk ebben is meg volt az ötlet ,mert így Messinek adott esetben több területe maradhatott , mivel a védők egy részét lekötötte Dongou.Persze ez 10 perc alatt nem hozta meg az áttörést de szerintem nem volt rossz elképzelés.
96-ban 6 évesen kaptam egy Barcelona sapkát , megoldott minden kérdést 

- Barcaman14
- Director del Fútbol
A tegnapi cseréit nem igazán értettem, leszámítva Tello-t. Egészében nézve a csapatból senkiben nem volt meg az a váratlan húzás, amivel megnyerhettük volna a meccset, de mégis kitől várjuk el ezt mostanság, ha nem Fabregastól? Erre behozza Sergi Robertot, akiben egyelőre nincs meg az a potenciál, hogy eldöntsön egy ilyen kiélezett meccset. Abszolút súlytalan volt.
Dongout talán Alexis helyett kellett volna behozni, így Messi mehetett volna a szélre, hátha onnan jobban meg tudja bontani a védelmet, mert középen ez láthatóan nem ment neki tegnap, csak vergődött.
Tello még feldobhatta volna a a bal oldalt, de nem volt területe, amit befusson, az pedig világos, hogy enélkül az ő játéka halott.
Nem ezen ment el a meccs elsősorban, de tény, hogy okosabban is variálhatta volna a dolgokat.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
De, igen az annyi. Viszont Neymar, Tello és Messi, az három, és ezentúl még kilenc másik játékos volt a pályán az Atma elleni meccshez képest. De lényegtelen...MQuC írta:9+2 nem 11?
Itt a 9 játékost az AtMa elleni meccshez képest értette. Alves és Fabre ott is kezdő volt, ha jól emlékszem... Egyébként ennyit a sörmeccsen felküldött A csapatról:)