Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem tudunk átállni 3 védős rendszerre, jelenleg semmiképp. Ahhoz kéne két gyors KÖZÉPhátvéd, minimum. Jelenleg egy sincs sajnos, és Piqué se játszott soha 3 védős rendszerben. Teljesen mást követel meg, mint a 4 védős játék.visca el barca írta: amugy én is ezt mondom már mióta. át kellene állni 3-5-2 re. akkor sanchez,pedro, tello hármast sem kellene erőltetni.
és bár tény h sokat nem játszottak még együtt, de talán neymar topicjában irtam, hogy látványosan gyengébb a brazil, ha messi is fenn van. az lesz ciki ha a vén hollandnak igaza lesz..
Én Neymart minél messzibb vinném Messitől, és nem csak a szójáték kedvéért. Olyan szerepkört képzelnék el neki, mint Eto'é volt. Lesipuskás, lecsap a labdákra, váratlanokat húz, és gólokat lő. Legyen még egy ember a csapatban, akitől nagyon tart az ellenfél. Messit kissé hátrább vonnám, és mindenképp valamelyik szélre kitolva, ahol nem tudják körbevenni, és bármikor meg tud indulni befelé.Deus írta:Gondolkodtam a 2-4-4 felallason is
Messi Neymar
Cesc Xavi Busi Ini
Alves Bartra Pique Alba
Valdes
Nem teljesen deffenziv felallas, mert a kozeppalyasok kozul 2-3 tamado kozeppalyas lenne. Piszkosul adogatnanak a labdat Messinek vagy Neymarnak, kozben Cesc vagy Ini felfuthat.
Azért a vén holland azontúl, hogy hatalmas elme a futballban, és rengeteg dologban volt már igaza, elég nagy terhet rakott Neymarra ezzel a kijelentésével, nekem nagyon nem volt szimpatikus.visca el barca írta:
amugy én is ezt mondom már mióta. át kellene állni 3-5-2 re. akkor sanchez,pedro, tello hármast sem kellene erőltetni.
és bár tény h sokat nem játszottak még együtt, de talán neymar topicjában irtam, hogy látványosan gyengébb a brazil, ha messi is fenn van. az lesz ciki ha a vén hollandnak igaza lesz..
El Clásico?Yokozuna írta:Messi és Neymar mintha kiütnék egymást. Sajnos még nem láttam olyan meccset mióta Neymar itt van, hogy ez a páros működött volna. A nagy baj az, hogy Tata sem tudja a megoldást, kínosan kerüli, hogy együtt szerepeltesse őket. Főleg, ha egy viszonylag komolyabb csapat az ellenfél, mint a Sociedad, akkor nagyon kiütközik ez. Neymar egyébként is idegenül mozog a baloldalon, inkább középen veszélyes, ott is csak akkor, ha lendületbe tud jönni. Ehhez kéne valahogy Messi játékát igazítani.
amugy én is ezt mondom már mióta. át kellene állni 3-5-2 re. akkor sanchez,pedro, tello hármast sem kellene erőltetni.hank1ee írta:Szerintem át lehetne úgy alakítani a játékot, hogy együtt legyenek fent középen valahogy.Yokozuna írta:Messi és Neymar mintha kiütnék egymást. Sajnos még nem láttam olyan meccset mióta Neymar itt van, hogy ez a páros működött volna. A nagy baj az, hogy Tata sem tudja a megoldást, kínosan kerüli, hogy együtt szerepeltesse őket. Főleg, ha egy viszonylag komolyabb csapat az ellenfél, mint a Sociedad, akkor nagyon kiütközik ez. Neymar egyébként is idegenül mozog a baloldalon, inkább középen veszélyes, ott is csak akkor, ha lendületbe tud jönni. Ehhez kéne valahogy Messi játékát igazítani.
Nem üt ki itt senki semmit, egyszerűen még nem játszottak együtt jóformán. Hol Messi, hol meg Neymar volt sérült, idejük sem volt - talán egy mérkőzés mikor együtt kezdtek - a többiben Neymar, vagy Leo csereként lépett pályára. Az viszont észrevehető, hogy ha együtt vannak a pályán, akkor Jr visszafogottabb, kevesebb kreatív megoldást választ és mindenáron gólpasszt akar adni Messinek. Látszik, hogy nagyon tiszteli.Yokozuna írta:Messi és Neymar mintha kiütnék egymást. Sajnos még nem láttam olyan meccset mióta Neymar itt van, hogy ez a páros működött volna. A nagy baj az, hogy Tata sem tudja a megoldást, kínosan kerüli, hogy együtt szerepeltesse őket. Főleg, ha egy viszonylag komolyabb csapat az ellenfél, mint a Sociedad, akkor nagyon kiütközik ez. Neymar egyébként is idegenül mozog a baloldalon, inkább középen veszélyes, ott is csak akkor, ha lendületbe tud jönni. Ehhez kéne valahogy Messi játékát igazítani.
Szerintem át lehetne úgy alakítani a játékot, hogy együtt legyenek fent középen valahogy.Yokozuna írta:Messi és Neymar mintha kiütnék egymást. Sajnos még nem láttam olyan meccset mióta Neymar itt van, hogy ez a páros működött volna. A nagy baj az, hogy Tata sem tudja a megoldást, kínosan kerüli, hogy együtt szerepeltesse őket. Főleg, ha egy viszonylag komolyabb csapat az ellenfél, mint a Sociedad, akkor nagyon kiütközik ez. Neymar egyébként is idegenül mozog a baloldalon, inkább középen veszélyes, ott is csak akkor, ha lendületbe tud jönni. Ehhez kéne valahogy Messi játékát igazítani.
Teljesen egyértelmű, hogy Neymarnak súlytalan a játéka, amikor ki van tolva szélre, és vissza kell passzolgatnia a labdákat. Olyankor gyakorlatilag csak +1 ember, mint Sánchez, de ha ez a kettő, főleg a brazil meghúzza a váratlant, egyből komoly lehetőségeket teremt. Ez hiányzik legjobban a játékában. A csapatéból meg még mindig az, hogy építkezzünk már lendületből is, kontrákból, direkten betörve a kapu elé 2-3 passz után... Messinek meg gólhelyzetben már nem kéne passzolni.mess2009 írta:a fogadkozások nyilván a közönség etetésére valók, semmit nem jelentenek. maga a vereség lehetNE !? hasznos, ha végre levetkőznék a nagyképűséget és a "kis" csapatok ellen is tisztelettel és főleg kellő alázattal állnának fel. ami a továbbiakat illeti: minden meccset meg kellene nyerni - egyelőre ez lenne a biztos, nos ez irreális e pillanatban. mi maradt? várni a csodát! hogy a Madridok botlanak(most már jószerével csak a Real veresége segítene igazán esetleg az X , de a győzelmi kényszer akkor is fennáll!)
ami a clássicót illeti forma ide - forma oda ott bármi lehet! főleg ha nem hat pont hátránnyal érnénk oda......
ami engem igazán aggaszt, az Messi és főként Neymar ! Messi ugyan már "üzem meleg" de a tűz a hajtás az sehol, Neymarnál viszont mintha kezdődne a "Barcás átok" a kezdeti sikeresebb szakasz után visszaesés! (a legutóbbi meccsen pl. teljesen súlytalan volt!) valójában ez a két pali hozhatná azt a pluszt ami a Barcát - akár még ebben a szezonban is - nyerővé tehetné - de nem az eddig mutatott teljesítménnyel.
Nekem pont ez a legnagyobb gondom. Ugyanúgy, ahogy a Valencia elleni vereséget követően lemostunk hazai pályán jó játékkal egy hulla gyenge Rayo-t és nyugtáztuk, hogy oké, akkor minden rendben, most is hasonlóan látom a helyzetet: lemossuk majd az Almeria-t, ami nem lesz nagy kihívás, utána pedig minden visszatér a normális kerékvágásba. A BL-t lehozzuk a City ellen, innen már művészet lenne hazai pályán kiesni, a maradék két meccsünket is behúzzuk a klasszikusig, mert könnyebbnek ígérkező ellenfelek jönnek, az Osasuna pedig hazai pályán. És aztán ezzel a hozzáállással és arccal törlik fel velünk a Bernabeú gyepét...Kovbal88 írta:Na a duma meg a fogadkozás az már megint megy. Ezzel nincs is baj, de nem az Almeria az a csapat, akit ha megverünk rendbejön minden.
Nekem is ki van a tököm a vezetőségre, és biztos nem tett jót a játékosoknak és az egész csapatnak ez a balhé amit generáltak. Főleg Neymarnak, akinek a beilleszkedéssel kellene "megküzdeni", ami úgy nézett ki jó irányba haladt, erre folyamatosan ő van célkeresztben, apucit börtönnel fenyegetik stb.Vakmacska írta:Ahogy már lentebb is írtam:
véleményem szerint a vezetőség nagyban hozzájárult a kialakult helyzethez.
Ők a maguk kis stiklijeivel vannak elfoglalva. A hatalmi harcaikkal. Most megint ugrik 9 milla a kasszából.
Elengedtek tehtséges játékosokat, Neymarra költött pénzből lehetett volna venni egy jó védőt és egy kapust is. De hát ez presztízskérdés volt, hogy megvegyük. Nem hibáztatom Neymart, nem látunk bele az egész kontraktusba, de az nekem lejött, hogy itt súlyos tizmillákat síboltak el.
Az öltözőben ki tudja, hogy jön ez ki. Biztos benne van a fejekben, hogy megy a balhé a klub körül.
Ott kellene kezdeni, hogy eltakarodik az egész vezetőség, és új választásokat írnak ki.
A csapathoz meg év végén keményen hozzá kell nyúlni. Hogy Tata ebben mennyire kapott szabad kezet, ki tudja. De nem hiszem, hogy nagyon ugrálhat, lévén, hogy eléggé kiürült a kassza a Neymar-balhé miatt. De tény: egy jó kapus mindenképpen kell, és egy jó KH sem ártana. Csak kérdés, miből lesz rá lóvé?
Pedro? sztem nem őt kéne eladni..torotam írta:El kell adni Affelay, Cuenca, Tello triumvirátust és lesz egy kis lóvé.Vakmacska írta:De tény: egy jó kapus mindenképpen kell, és egy jó KH sem ártana. Csak kérdés, miből lesz rá lóvé?
Sőt, még Pedro is mehet.
Vissza kell hozni Deulofeut és Rafinhat, az pénzbe nem kerül (elvileg).
Egy kapus és egy középső védő mindenképpen kell, de egy vérbeli csatár sem volna rossz...
El kell adni Affelay, Cuenca, Tello triumvirátust és lesz egy kis lóvé.Vakmacska írta:De tény: egy jó kapus mindenképpen kell, és egy jó KH sem ártana. Csak kérdés, miből lesz rá lóvé?