mess2009 írta:Bale vs Neymar ? tény, adódik a párhuzam...ahogy én látom: Bale fizikai felépítése kedvezőbb a focihoz, mert elég gyors és elég erős, játék inteligencia - tapasztalatban nem látok markáns különbséget, nem tudom ugyan hogy gólerősségben melyiknek a fajlagos mutatója a jobb de én a walesit gólerősebbnek érzem, beleértve a rúgó technikáját is. az is igaz, hogy mindkettő éppen beépül egy új csapatba, itt talán Neymarnak van nehezebb dolga és sajna mintha mostanság megtorpant volna, Bale viszont ahogy én látom folyamatosan fejlődik, és ebből a szempontból jobb a közeg is neki nem kell annyira mást tennie mint eddig, Neymarra viszont egy egészen más játékstílus várt és bizony ezt még meg kell(ene) emésztenie....valószínű, hogy mindkettejükre szép karrier vár még de egyáltalán nem biztos hogy a mostani helyükön.
Én Bale-t személy szerint kicsit sajnálom, habár sosem szerettem. ( enyhe kifejezéssel élve) Itt sosem fogja azt a formát hozni amit a PL-ben, látványosan nem fekszik neki ez a szerep, ami itt rá van erőltetve.
Sok Madrid meccsen kizárólag őt néztem, de szerintem a neve és az árcédulája tartja még a kezdőben. Lehet mondani, hogy bele kell szokni blablabla, de azt amit ő tud, ami az erőssége azt Cr személyesíti meg a pályán. Viszont amikor a portugált elmeszelték és nem játszhatott, akkor sem voolt képes a csapat húzóemberévé válni.
Nem azt mondom, hogy hatalmas flop az emberke, de ha Madridban kombinatív játékot, kényszerítőket, kijátszott figurákat akarnak látni akkor nem a walesi az emberünk. Az mindenképp pozitívum, hogy gólerős, de a többsége rögzített szituációból vagy távoli bombákból áll össze, ami nem von le semmit az érdemeiből (sőt!), de jól tükrözi, hogy nem ez a közeg ahol robbanni fog.
Modric közel sem ebben a helyzetben volt. Neki semmi (legalábbis semmi komoly) gondja nem volt az asszimilációval, kivéve Mou papát.
A Neymarról írottakkal nagyjából egyetértek, de nem elsősorban a játékstílus miatt, habár ebben a tekintetben is talán a miénk a legnehezebb, hanem egy (akkor) 21 éves srácról van szó, aki addig csak a brazil ligában rúgta a bőrt és átkerült a világ egyik topcsapatához, nagy reményekkel nagy várakozásokkal és hatalmas nyomással a vállán. Mondjuk Tatanak nagy szerepe van abban, hogy folyamatosan fejlődött. Okosan építette be, olykor más más posztot bízott rá, ami egyértelműen bejött.
Viszont valamit nem értek. Míg Bale-nél enyhítő körülmény, hogy akkora nyomás van rajta az ára miatt, akkor a brazil mit érezhetett, milyen elvárások voltak/vannak vele szemben, amit ráadásul még kölyökként kell viselnie, míg a walesi már pályája csúcsához (ami az életkort illeti) közeledik és komoly tapasztalattal bírt.
Amúgy objektíven tekintve Neymar eddig minden szempontból jobb befektetésnek tűnik a sérüléséig kiválóan játszott, visszahozott egy kis látványt is a Barcaba, most az utóbbi két-három meccsen megtorpant, de ezen csöppet se csodálkozom. Egyrészt vissza kell rázódnia, illetve ami körülötte forog csodálom, hogy még megáll a lábán a páylán. Az apját börtönbe akarják csukni, a klubot folyamatosan perelik az ügye miatt, nem lehet könnyű ezt kezelni.
Azt a lökést hagyjuk már. Ezer és egy ilyen van. Volt egy kis kontakt, de közel sem szabálytalan. Az lett volna inkább meglepő ha lefújják. Kár ezen lovagolni.
Pepe-n pedig egyáltalán nem csodálkozom. Már vagy két éve folyamatosan dobálja magát, csak ez a henteskedései miatt nincs előtérben.