Chino írta:Támadósort nem kell piszkálni. Egy Tello-Deulofeu csere egyelőre elég nem az a poszt a kritikus.
Halilovic érkezésével a középpályát is felesleges megbontani. Igaz, hogy még 1-2 év kell legalább, de ha tényleg beválik, akkor egy Gündögan leigazolásával és Rafinha visszahozatala mellett egy ideig nem lenne helye, főleg, ha Denis-el is számolni akarnak. Sergi Roberto és JDS teljesen felesleges ha jön Rafinha, neki ,se lesz egyszerű Xavi-Iniesta-Cesc mellett elég lehetőséget biztosítani 3-4 milliót kaphatnánk kettejükért.
Én még mindig bízom benne, hogy egy klasszis megbízható kh-t próbálunk meg hozni. Sajnos egy Mangala kevés lesz, bérmennyire is tehetséges, ide már nem az kell. Én még mindig bízok egy Vertonghenben, de ha fiatal, akkor én inkább Inigo Martinezben gondolkodnék. Fiatal kora ellenére kellően rutinos és nagyon jó képességű játékos, amellett spanyol, könnyebb lehet az akklimatizálódás. A megoldás viszont továbbra sem egy ilyen védő lenne.
Montoya sajnos amilyen biztatóan indult, olyan csalódás lett. És már igazán azt se lehet mondani, hogy nem kapott elég lehetőséget. Támadásban nem túl erős és védekezésben is rendre megverik. Egy második számú jobbhátvédnek viszont tökéletes.
Kíváncsi vagyok mennyit invesztál majd a vezetőség nyáron játékosvásárlásba. Ez a fiatalítás jól hangzik, de nem szabad túlzásba vinni.
Nekem Deulofeu-val kapcsolatban valamiért vannak kétségeim, de remélem rám cáfol.
A támadósorral egyetértek, ott van a legkisebb gond, ezzel együtt Müllert azonnal elhoznám ha lehetőség van rá, de én nem hiszem hogy ez komolyan felvetődött, a Bayern meg nem lesz hülye hogy eladja, főleg nem olcsón és pont egyik nagy ellenlábasának. Alighanem pénz sem lenne rá most, szóval a támadósort én is hanyagolnám most mikor igazolásokról van szó.
A középpálya, bár néha úgy érzem csak én látom így, de szerintem meghatározó lesz a következő 3-4 évre a Barca jövőjét illetően, hogy mit kezdünk ott. Már azért is mert egy meccs többnyire ott dől el, bár ezt sokan elfelejtik néha. Igazolhatunk védőt hármat is ( és lehet hogy kellene is annyit, de egy középső védőt minimum ), meg jöhet elől Müller is, ha a középpályát nem tudjuk uralni, már pedig sok meccsen nem tudjuk már lassan egy éve, de legalábbis messze nem úgy mint korábban, sokszor még a gyengébb ellenfelek ellen sem, akkor nagy reményeink nem lehetnek. Most időzőjelben persze, szóval a Barca szintjén értem a nagy reményeket, magyarul: a Real megelőz itthon, a BL-ben meg kiüt majd valaki a negyeddöntőben kb.
A Barca mivel nyert korábban? Legyen nálunk a labda állandóan, járassuk a középpályán sokat, húzzuk szét az ellenfél védelmét és így megnyílnak passzsávok ahova be lehet játszani beinduló játékosoknak, vagy Messi egyedül is néha megoldotta lebontva a védelmet lendületből rájuk vezetve, utána meg bepasszolta azok helyére akik rá kiléptek és vagy befejezte más vagy neki tették vissza és ő. Ha véletlenül labdavesztés történt akkor azonnal kíméletlenül visszatámadott mindenki még az ellenfél védőharmadában. De: ehhez a játékhoz iszonyat labdabiztos, sokat futó, nagyon jól passzoló játékosok kellenek + motiváció. Ez nincs meg olyan szinten mint korábban. Xavi és Iniesta akik ennek az egész játékrendszernek a kulcsfigurái voltak nem tudják sem gyorsaságban, sem motivációban, sem labdabiztosságban, sem futómennyiségben lehozni azt amit korábban. Nem az a baj hogy ez így van, persze hogy így van, emberekről van szó nem gépekről. De ha látjuk hogy így van, akkor kellene valamit kezdeni a helyzettel, nem megvárni míg rosszabbodik még. Óriási hibának tartanám nekimenni a következő szezonnak teljesen változatlan középpályával.
Szóval én azt mondom jöjjön Göndogan is akár, Rafinha is vagy nem tudom milyen tervei vannak a vezetésnek, de érdekes lesz a nyár az biztos.