Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
crixus
Entrenador del Barça

2014.03.19. 17:03:14

Alcantara írta:Piquét eladni és az árából egy Mangalát venni?

Érdekes gondolat! Megkérhetném a Mangala iránt rajongókat, hogy említsenek 3 (nem kell több véletlen sem) jelentős meccsét? :roll:

Jelzem Pacos Ferreira, Estoril, stb. szintű csapatok nem számítanak!
Sokkal többre mennénk egy címekért küzdő fiatallal mint egy elkényelmesedett sztárral. Piqué-nek pl. a City ellen is nem egy ordító hibája volt - más kérdés, hogy nem lett gól belőle - ha már a rangadókat emlegetjük. Ergo Piqué sem tökéletes. Sőt. Viszont ő fejlődni már nem fog csak visszafelé, míg Mangala-ban - de akár írhatnám Inigo Martinezt vagy más feldobott nevet is - van potenciál, még fejlődni fog annak ellenére, hogy már most is jó játékos. A többit leírtam lentebb, szerintem nem kell tovább ragozni. Lenne egy sztár védőnk, két tehetséges, de már tapasztalattal rendelkező fiatalunk és egy rutinos Mascherano-nk. Közülük egyik sem nyerte magát halomra, nem lenne betonkezdő, meglenne az egészséges versenyhelyzet. Piqué senkinek sem hiányozna, legfeljebb Fabregásnak...
Alcantara
Director del Fútbol

2014.03.19. 15:44:49

Piquét eladni és az árából egy Mangalát venni?

Érdekes gondolat! Megkérhetném a Mangala iránt rajongókat, hogy említsenek 3 (nem kell több véletlen sem) jelentős meccsét? :roll:

Jelzem Pacos Ferreira, Estoril, stb. szintű csapatok nem számítanak!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.03.19. 15:41:25

MikeTyson írta:Talán GT írta nemrég odaát, hogy az új elnök nyilatkozta, hogy 50-60 misi van igazolásokra.
Jaja, ezt Javier Faus, a gazdasági alelnökünk nyilatkozta nemrég, két hete nagyjából.

Persze ez az összeg emelkedhet, ha túladunk pár játékoson.

Mondjuk 70-80 millióból már csak össze tudnánk hozni valahogy egy Vertonghen-Mangala pakkot. [-o<

Na, karriermódbú' ki.

szerk.: Természetesen Piquét nem adnám el. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gareth Tello 2014.03.19. 16:01:27-kor.
crixus
Entrenador del Barça

2014.03.19. 15:26:50

Leon írta: Amúgy Stegen meg 2 hátvéd, ennyi és nem több,nem fog jönni egy csatár+kp sem,ezt azért már fel kéne dolgoznunk! :)
Két hátvéd nem fog érkezni, csak akkor, ha Puyol mellett egy másik középhátvédünk is távozik. Egyrészt pénzügyi okokból, másrészt 5-en sokan lennének, kivéve, ha Mascherano-ra a továbbiakban csak Busquets alternatívájaként számítunk, ez esetben viszont Song menne el. Bartra most hosszabbított, nem fog távozni. Marad Piqué és Mascherano. Én inkább Piqué-t küldeném el a lentebb felsoroltak miatt, Mascherano, bár nem olyan technikás mint a spanyol, de sokkal inkább hajtósabb, gyorsabb és motiváltabb. Piqué árából kijönne Mangala is. De ha reálisan nézzük a vezetőséget akkor már sajnos egy középhátvéd leigazolása is "fejlődésnek" lenne mondható az utóbbi évekhez képest. A csatárigazolást én csakis azért sürgetném és örülnék neki, mert a futball általunk (Guardiola) kialakított fő vonulatának meghatározó tagjai mind áttértek a középcsatáros játékra, a spanyol válogatottnál Costa, a Bayern-nél pedig idén Mandzukic, jövőre Lewandovski személyében. Idén nem egy Bayern meccset láttam, mivel Münchenben élek, így többször is élőben tekintettem meg a bajorokat - nem titkoltan főként Guardiola miatt, akit játékosként és edzőként is csodáltam, csodálok. Ami náluk előrelépés hozzánk képest az az ék, aki nem megy vissza a középpályások nyakára a támadásépítéskor és ezzel nem lassítja le az akciót, valamint a beadások is sikeresebbek. A spanyoloknál Costa ugyanezt testesíti meg, pedig Del Bosque is játszott már hamis kilencessel kontinenstornán.
A taktikai repertoár nem kicsit bővülne, ha akár Mandzukic akár más hasonló vagy nagyobb kaliber érkezne. Pénz? Állítólag 50-60 van igazolásokra, plusz a játékoseladásból befolyt összegek. Ha Ter Stegen és egy klasszis védő ára kb. 50 millió lenne, még akkor is maradna 10+ a bevételek, amik közül Tello, Bojan, Afellay trió 10-12 biztosan meglenne, Dos Santossal, Cuenca-val, Oierrel és talán Roberto-val elérhetnénk a 15-18-at, ami összesen 25-28 körül lenne. Agüero-ra nem elég, hacsak ő maga nem akar jönni, de ha pl. Song úgy dönt, hogy neki kevés a játéklehetőség, vagy netalán Sánchez vagy Pedro távozna, akkor sima ügy lehetne egy középcsatár igazolása, még akár 40 körüli összegért is.
Amit egyelőre biztosan tudhatunk az Ter Stegen és EGY védő érkezése, Puyol és Valdes távozása. Pont. A többi (még egy védő) találgatás. Én is és a többiek is alternatívákat vázolunk, de előre nem tudhatjuk, hogy mi lesz. Én pl. Song-ra sem számítottan anno. Úgyhogy semmi sem lefutott még itt.
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.19. 15:19:28

zola8787 írta:Khedira is kezdő mindenkinél :D
Ne is mond #-o
Capon írta:Mikor hangzott el, hogy 50 millió van igazolásokra?
Talán GT írta nemrég odaát, hogy az új elnök nyilatkozta, hogy 50-60 misi van igazolásokra.
Capon
Llegenda del Barça

2014.03.19. 15:15:36

Mikor hangzott el, hogy 50 millió van igazolásokra?
De ha így állunk, akkor az általam is támogatott két belső védő igazolás is nehezen valósulhatna meg, mert az Afellay, JdS, Bojan, S.Roberto pakkért sem kapnánk összesen 20millát.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
zola8787
Director del Fútbol

2014.03.19. 15:12:06

Leon írta:Ez az,küldjük el Albát, a világ egyik legjobb bal hátvádéjét! =D>
Menjen Piqué is mert fejben nincs ott, Masquerano is mehet mert meg már öreg. Bartra egyértelműen túl van értékelve szóval tipli van neki is. Montoyáról tudjuk,hogy nem ide való szóval go!Alvest meg már képzeletben úgy is százszor eladtuk!
Na a védősorunk kipipálva!
Középen Xvai aggastyán,Ini sokat forgolódik,Busi eladja a labdákat... Mehet is ez a béna trió.
Elöl: Messi 100 milliót akar évente,plusz azt akarja,hogy a Camp Nout alakítsák át neki nappalinak.
Neymarra a klub előre elköltötte 10 évnyi igazolásra szánt pénzt meg amúgy is túl van hype-olva.
Alexis+ Pedro falábúak,kicselezik magukat. Mehet mind a 4!
Puyol meg Valdes alapból megy,2 problémával kevesebb.
Minden gond megoldva, a Barcát át is alakítottuk! 8)
Igaz szarkazmusként írtad, de mind igaz :mrgreen:
tatesz1990 írta:Szóval szerintetek Piqué egy kapal sz*r?! [-X
Ennek ellenére alap ember Del Bosquénél (VB győzelem 2010-ben; EB győzelem 2012-ben), alap ember volt Guardiolánál (La Liga 2008-09, 2009-10, 2010-11; Copa del Rey 2008-09, 2011-12; spanyol szuperkupa 2009, 2010, 2011; BL 2008-09, 2010-11; európai szuperkupa 2009, 2011; klub VB 2009, 2011), alap ebmer volt Vilanovánál (La Liga 2012-13) és most Martinonál is alapember (spanyol szuperkupa 2013, ..eddig..)
Ennyi sz*r edző lenne, aki lát benne valamit?! Miért nem ül egyikőtök sem valamelyik top klub vagy top válogatott padján? :twisted:

Khedira is kezdő mindenkinél :D
Leon
Director del Fútbol

2014.03.19. 15:00:23

Ez az,küldjük el Albát, a világ egyik legjobb bal hátvádéjét! =D>
Menjen Piqué is mert fejben nincs ott, Masquerano is mehet mert meg már öreg. Bartra egyértelműen túl van értékelve szóval tipli van neki is. Montoyáról tudjuk,hogy nem ide való szóval go!Alvest meg már képzeletben úgy is százszor eladtuk!
Na a védősorunk kipipálva!
Középen Xvai aggastyán,Ini sokat forgolódik,Busi eladja a labdákat... Mehet is ez a béna trió.
Elöl: Messi 100 milliót akar évente,plusz azt akarja,hogy a Camp Nout alakítsák át neki nappalinak.
Neymarra a klub előre elköltötte 10 évnyi igazolásra szánt pénzt meg amúgy is túl van hype-olva.
Alexis+ Pedro falábúak,kicselezik magukat. Mehet mind a 4!
Puyol meg Valdes alapból megy,2 problémával kevesebb.
Minden gond megoldva, a Barcát át is alakítottuk! 8)

Amúgy Stegen meg 2 hátvéd, ennyi és nem több,nem fog jönni egy csatár+kp sem,ezt azért már fel kéne dolgoznunk! :)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.19. 13:35:06

MQuC írta:Nem látsz a sorok mögé Mike :P
A frissítés azt jelenti, hogy mivel MEssi szerződését felturbózzák, lesz kedve játszani, felszántja a pályát, ergó nem kell mást venni, ismét 90 gólt lő majd, Kapuból kipasszolja magának, kicselez három embert, kiugratja magát, majd átemelei a kapus fölött, s minden megoldódik. :twisted: :mrgreen:
Én butus... Ezer bocs :(

:mrgreen:
crixus
Entrenador del Barça

2014.03.19. 13:31:42

Ennek ellenére alap ember Del Bosquénél (VB győzelem 2010-ben; EB győzelem 2012-ben), alap ember volt Guardiolánál (La Liga 2008-09, 2009-10, 2010-11; Copa del Rey 2008-09, 2011-12; spanyol szuperkupa 2009, 2010, 2011; BL 2008-09, 2010-11; európai szuperkupa 2009, 2011; klub VB 2009, 2011), alap ebmer volt Vilanovánál (La Liga 2012-13) és most Martinonál is alapember (spanyol szuperkupa 2013, ..eddig..)
Ennyi sz*r edző lenne, aki lát benne valamit?! Miért nem ül egyikőtök sem valamelyik top klub vagy top válogatott padján? :twisted:
Piqué-nek nem a fizikai adottságaival van a probléma. Ahogy írtam: fejben és felfogásban kevés. Az, hogy mostanában a fiatalabb önmagához képest lassú is az utóbbinak tudható be: nem úgy néz ki, mint aki minden edzésen megtesz mindent a fejlődése érdekében, sőt.
Ameddig Puyol rendszeresen mellette volt és ordított vele amikor nem megfelelően cselekedett, addig volt Piqué "sztár". Ebben a Guardiola éra első 3 éve és a spanyol válogatott 2010-es menetelése is benne van. Azóta tart a visszaesése. És ez a folyamat nem fog megállni, pont azért, amit leírtál: így is betonkezdő itt is és a válogatottban is. Kíváncsi lennék arra, ha érkezne egy klasszis, fénykorában lévő védő (pl. Hummels, de nem kell feltétlenül ő) és még egy olyan fiatal, de tapasztaltabb játékos is, mint mondjuk Mangala (itt is lehet más hasonló képességű játékost behelyettesíteni) és Mascherano távozna mondjuk a Napoli-hoz, akkor Piqué "úr" mit tenne, főleg, ha a szezon első felében összeállna egy Hummels-Bartra/Mangala kezdőpáros, ő pedig kiszorulna. Elkezdene hajtani vagy keresne másik csapatot? Mindenkinek a fantáziájára bízom... :roll: (szerintem utóbbi)

Alba-val kapcsolatban nekem sem tetszik amikor dobálja magát, de azért nem olyan sűrűn vagy nem olyan pofátlanul teszi ezt, ami miatt ki kellene tenni. Más kérdés az, hogy nem feltétlenül jó dolog, hogy mindkét oldalon inkább támadó, mint védekező erényekkel rendelkező védőink vannak, akiknek rögzített helyzeteknél nem sok hasznát vesszük. Korábban Abidal személyében a bal oldal inkább segített be a védekezésbe, így nagyobb volt az egyensúly ezen a téren. Alba viszont hosszú távon jó befektetés: fiatal, gyors és legfőképp: motivált. Én részben utóbbinak is tudom be, ha olykor elkapja a hév. Meg persze az egész csapat lecserélésére pénz sem lenne és felesleges is lenne, 3-4 érkező kiegészítve olyanokkal, akik nem nyertek BL-t (nemhogy kettőt, mint Piqué vagy Busquets), újra felrázhatják a csapat azon tagjait, akik már "agyonnyerték" magukat. Közülük is pl. Alvest szerintem nem kell felrázni, mert pörög minden meccsen. De Busquets, Fabregás (pedig ő még nem is nyerte túl magát), Iniesta, Messi, Xavi képesek "eltűnni", sétálgatni. Jövőre pedig Valdes és Puyol távozásával pont ők lesznek az öltöző hangadói, mert saját nevelésű, többnyire régóta a csapatnál lévő, sok címmel rendelkező játékosokról van szó. Motivált játékosokkal kell körbevenni őket, meg kell szorongatni kicsit a "tökeiket", hogy újra szükségesnek érezzék minden meccsen azt, hogy kihozzák magukból a maximumot. Piqué elküldése akár példa statuálásként is hatékony lehetne. Persze sajnos jelen helyzetben ezt csak álomnak érzem...
Rinku
Director del Fútbol

2014.03.19. 12:33:45

Az, hogy valamikor fel tudott mutatni valamit és hogy most a farkát lógatja jó dolgában, elég nagy különbség van a kettő között. Martinónál és Titonál is csak azért kezdő, mert valamikor még tudott focizni. Titonál is már csak a nevéből élt. Kb. annyi értelme van játszani ezt a majmot, mint Rooney-t. Azon kívül, hogy más nemzetiségűek és más csapatban játszanak, ugyanolyan mentális szemeteskuka mindkettő. A múlt emberei, pedig lazán lenne még bennük spiritusz, ha valaki felképelné mindkettőt. Piquét azonnal ki kell rúgni. Pont az ilyenekre nincs szüksége egy csapatnak. Ahogy anno Deco húzogatta le az embereket, szöszitündér is ezt csinálja most. Lehet távozni.

A legutolsó kérdésedre meg nem is válaszolnék. Bőven leírtál mindent, amit rólad kell tudni.

@crixus: nagyon jó dolgokat írtál, remek hozzászólás volt! Annyival egészíteném ki, hogy én Albát is kiraknám a francba. Azon kívül hogy gyors, nem tud felmutatni semmit. Jártatja a száját, dobálja magát, kötekszik mindenkivel, egy igazi kis majom. Őt mindenképpen lehetne pótolni, ha nem is ezen a nyáron, de a következőn lecserélném.
Football, bloody hell. /SAF/
tatesz1990
Jugador del Barça

2014.03.19. 12:28:04

Szóval szerintetek Piqué egy kapal sz*r?! [-X
Visca el Barca! =D>
fcjoc
Entrenador del Barça

2014.03.19. 12:22:03

Azért az már magában erős, hogy Piqué nem ide való. Lehet, sőt biztos hogy voltak gyengébb meccsei huzamosabb ideig, de ha évek aspektusából nézzük, igenis meghatározó volt a védelemben. Olyan védőt, aki meg hiba nélkül hoz le egy idényt.. sztem felejtsünk is el. Szerintem is kell legalább egy védő, de ne Piqué kárára.. [-X
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.19. 11:52:48

crixus írta:Én viszont Piqué-t mindenképp elküldeném és a helyére hoznék egy fiatalabb jó nevű emberkét, pl. Mangala-t. Piqué egy tohonya, elkényelmesedett, de ugyanakkor nagyszájú sztárocska, aki többet villog a sajtószobában mint a pályán. Azok után pedig, hogy saját maga vallotta be, hogy nem képe 90 percig koncentrálni, kell mellé valaki, aki felrázza, tiszta sornak kellene legyen, hogy el kell takarítani, mert nem ide való. Ilyen hozzáállással és mentális képességekkel biztosan nem. Az öltözői morálra sem lehet pozitív hatással. Sajnos ez nem reális, de nálam a kezdő, sőt a csapat közelében sem lehetne jövőre. Minden hiányzik belőle, amit Puyol-ban tisztelni lehet.
örülök h valaki végre leírta helyettem, ugyanígy látom. semmi klasszist nem vélek benne felfedezni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.03.19. 11:40:47

Nem látsz a sorok mögé Mike :P
A frissítés azt jelenti, hogy mivel MEssi szerződését felturbózzák, lesz kedve játszani, felszántja a pályát, ergó nem kell mást venni, ismét 90 gólt lő majd, Kapuból kipasszolja magának, kicselez három embert, kiugratja magát, majd átemelei a kapus fölött, s minden megoldódik. :twisted: :mrgreen:
Kép
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.19. 11:30:29

Én csak azt nem tudom, hogy ha most Messi megkapja az új szerződést ami a hírek szerint nettó 25 milla ugyebár. Ez az összeg bruttóba 50 körül van kb adókkal meg mindennel... Elvileg 50-60 millát akartok költeni keretfrissítésre, ami így hirtelen ilyen piaci árak mellet tudjuk, hogy nem sokra elég. Akkor most olyat kell csinálnia a barca vezetőségének ami rá nem jellemző, és normális áron eladni pár játékost. Akkor viszont itt hirtelen rettentő nagy mocorgás lesz ami hirtelen nem biztos, hogy kifizetődő lesz. Ez a Messi szerződés eléggé bekavarhat szerintem, de értelmét se nagyon látok :-k
crixus
Entrenador del Barça

2014.03.19. 11:10:26

Ideális esetben ennek a csapatnak meg kellene újulnia. Most Pep újra megerősítette azt, hogy ezeket a játékosokat ebben az összeállításban már nem lehet motiválni. Ez nem azt jelenti, hogy az egész csapatot ki kell cserélni, csak a nagy részét, ami a már meglévő Alba-Neymar duóval együtt még kb. 3-4 játékost kellene jelentsen. Ezek közül egy kapus és egy középhátvéd biztosan érkezni fog, remélhetőleg a középhátvéd klasszis játékos lesz, aki a kezdőbe érkezik. Ezen kívül az ilyen "Tata listája" :lol: , stb. hírek még inkább tűnnek kitalációnak vagy tippelgetésnek, mint valóságnak. Ami (szinte) készpénz az Ter Stegen és egy középhátvéd. Ezeken felül a többi fikció. Sajnos, ami kevés.

A középpályán eszközölnék három változtatást, itt van szükség a legkevésbé igazolásra. Először is az alapcsapatban jövőre Cesc kapna helyet Xavi helyén, aki pedig kiegészítő szerepet kaphatna még a következő szezonban, utána mehetne levezetni. A másik változtatás pedig Rafinha személye lenne, akit vissza kellene hozni és beépíteni a csapatba, első sorban Iniesta helyén kaphatna szerepet. A harmadik lényeges dolog, hogy az olyan alkalmatlan kispadmelegítő embereket, mint Dos Santos vagy Sergi Roberto ki kellene árusítani akár kisebb összegekért is, mert egyszerűen felesleges fizetni a fizetésüket és csak perceket rabolnának el Rafinha elől, ha mégis pályára kerülnének. Busquets-et pedig jó lenne kicsit többször a padra ültetni, mert kicsit fejben elszállt magától. Felesleges cselek, lassú tempó, folytonos reklamálás... lehet inkább futni kellene. Song egyébként sem olyan rossz, ha hagynánk játékba lendülni adhatna pluszt a csapatnak. Bár az sem lenne hülyeség, ha eladnánk és egy fiatalt (Samper) hoznánk fel a B-ből a helyére, ha már Busquets "szent tehén".
A védelmünk a széleken rendben van, Alves, Alba kezdővel, mögöttük Adriano és Montoya elég jók rotációs szempontból. Középről Puyol távozása és egy igazolás tiszta sor, ahogy Bartra maradása is. Én viszont Piqué-t mindenképp elküldeném és a helyére hoznék egy fiatalabb jó nevű emberkét, pl. Mangala-t. Piqué egy tohonya, elkényelmesedett, de ugyanakkor nagyszájú sztárocska, aki többet villog a sajtószobában mint a pályán. Azok után pedig, hogy saját maga vallotta be, hogy nem képe 90 percig koncentrálni, kell mellé valaki, aki felrázza, tiszta sornak kellene legyen, hogy el kell takarítani, mert nem ide való. Ilyen hozzáállással és mentális képességekkel biztosan nem. Az öltözői morálra sem lehet pozitív hatással. Sajnos ez nem reális, de nálam a kezdő, sőt a csapat közelében sem lehetne jövőre. Minden hiányzik belőle, amit Puyol-ban tisztelni lehet. Mascherano tökéletes csereember lenne jövőre, rotációs szempontból tökéletes.
A támadósorunkból egyértelműen el kell távolítani a Cuenca, Afellay duót, mert ha nem hagyjuk őket játszani, akkor felesleges itt lenniük. Nálam Messi és Neymar helye megkérdőjelezhetetlen, viszont én Messi-t visszatolnám a jobb oldalra és igazolnék egy vérbeli középcsatárt. Agüero, Müller, de akár Mandzukic is tökéletesen megfelelne (Lewandovski leigazolásával valaki biztosan távozik majd a Bayern támadórészlegéből). Az hülyeség, hogy xy nem illene a játékrendszerbe, mert ezt a játékstílust a Bayern játékosai tökéletesen megtanulták két hónap alatt, nem kellett hozzá az, hogy ifiként is ezt gyakorolják. Ez egy hülyeség, egy "menőzés" a csapat részéről, hogy mi több vagyunk egy klubnál. Hát nem.
Emellett Deulofeu-t viszahoznám Tello kárára, illetve a középcsatár érkezésével a Sánchez-Pedro kettős egyikének mennie kellene, ami a jelenlegi formájukat nézve kár lenne, de senki se gondolja, hogy mostantól éveken keresztül ilyen gólerősek lesznek. Ez csak forma, ami mulandó.
Kapus poszton egyszerű a képlet, Valdes helyett Ter Stegen szinte 100%, én még egy évre maradásra bírnám Pinto-t vagy Oier-t cserekapusnak, ha pedig mennek akkor sem igazolnék kapust, hanem felhoznék egyet a B-ből. Kár lenne cserekapusra költeni.
Ter Stegen-Alves,Mangala,Hummels,Alba-Busquets,Cesc,Iniesta-Messi,Mandzukic,Neymar kezdő, egy PÉLDÁUL Pinto,Montoya,Bartra,Mascherano,Adriano,Samper,Xavi,Rafinha,Deulofeu,Pedro cseresorral.
tatesz1990
Jugador del Barça

2014.03.19. 10:50:11

Az ESPN-es dologról csak annyit, hogy nekem eléggé pletyka-szintnek tűnik az infó.
Nem akarok neveket mondani, hogy én kiket hoznék ide, vagy kiket adnék el, pusztán a meglátásaimat szeretném veletek megosztani a lyukas posztokat illetően.
Azt hiszem, abban mindannyian egyet értünk, hogy kapusra szükség lesz. Én mindjárt két kapussal is erősítenék. Emellett a védelemben óriási hibalehetőségek vannak. Ide én mindössze egy középhátvéd igazolását tartom ésszerűnek. Ha ez egy olyan játékos, aki több poszton is hasonlóan magas szinten tud játszani, akkor még jobb. A rossz védekezésünk nem pusztán a védők sara (!bár Ti sokszor csak őket savazzátok!), már nem működik az a szervezett csapat szintű védekezés, tolódás, letámadás, ami abszolút nyerő volt pár évig.
A középpályánk és a támadósorunk nagyjából rendben van. Itt maximum saját nevelésű tehetséges srácoknak adnám meg a bizalmat.
Összefoglalva, szerintem nem kellene óriási összegeket eltapsolni és egy fél keretet vásárolni. Szerintem 3-4 játékos betömheti a hiányosságokat. Inkább a motivációt és az alázatot kellene valahogy felszínre hozni a srácokból.
Visca el Barca! =D>
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.19. 10:03:51

trey88 írta:"Az ESPN Barcelonában dolgozó brazil munkatársának információi szerint Gerardo Martino, a spanyol élvonalbeli Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője egy nyolc játékos nevét tartalmazó listát adott át a katalán klub elnökségi bizottságának a nyári igazolásokat illetően. A szakember többek között Sergio Agüerót, Filipe Luist és Neven Szuboticsot is szívesen látná gránátvörös-kékben.

Az utóbbi időkben egyre gyakrabban lehetett arról olvasni, hogy a Barcelona a nyáron megerősítené keretét – különösen a védelmet.

A Gerardo Martino által benyújtott kívánságlistán a szerb Neven Szubotics (Dortmund), az egyaránt brazil Filipe Luis (Atlético Madrid) és Doria (Botafogo), illetve az argentin Vergini (kölcsönben Sunderland) személyében találunk bőven védőket.
Én szivesen látnám Subotić-ot, ha elkerülik a sérülések lehet akkora védő belőle mint mondjuk Vidić-ből. Doriáról még nem is hallottam, Verginiről is csak azóta mióta Tata itt van.
trey88
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.03.19. 09:44:55

"Az ESPN Barcelonában dolgozó brazil munkatársának információi szerint Gerardo Martino, a spanyol élvonalbeli Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője egy nyolc játékos nevét tartalmazó listát adott át a katalán klub elnökségi bizottságának a nyári igazolásokat illetően. A szakember többek között Sergio Agüerót, Filipe Luist és Neven Szuboticsot is szívesen látná gránátvörös-kékben.

Az utóbbi időkben egyre gyakrabban lehetett arról olvasni, hogy a Barcelona a nyáron megerősítené keretét – különösen a védelmet.

A Gerardo Martino által benyújtott kívánságlistán a szerb Neven Szubotics (Dortmund), az egyaránt brazil Filipe Luis (Atlético Madrid) és Doria (Botafogo), illetve az argentin Vergini (kölcsönben Sunderland) személyében találunk bőven védőket.

Ugyanakkor a támadószekció is erősítésre szorul Martino szerint. Az ő elképzeléseibe Miroslav Klose (Lazio), Arda Turan (Atlético), Ilkay Gündogan (Dortmund) és Sergio Agüero (Manchester City) is belefér."

Ehhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy Klosét már 5 éve ide kellett volna hozni.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.19. 09:32:31

Boixos1981 írta:Azért, mert még BHV-ként is jobb, mint Cole, de eredetileg ő JHV.
Természetesen eredetileg az, ezzel arra próbáltam utalni, hogy elvétve lehet találni ma "inverz" szélsőhátvédet. Ő pedig nem jobbhátvédként robbant be a Chelseabe, Ivanovicot nem tudta volna kiszorítani érzésem szerint, és jobban megtalálta önmagát balhátvédként, jobb azon a poszton. De legyen ez csak az én véleményem :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Boixos1981
Barça B

2014.03.19. 08:43:52

hank1ee írta:
Boixos1981 írta:Nézem a Chelsea-Galatasarayt (20. percben tart), és megint az látszik, hogy Azpilicueta zseniális, jelenleg sokkal jobb Alvesnél, örülnek, ha nálunk játszana, csak sajnos elérhetetlen. Ja, Chelsea, el ne felejtsem: Mourinho vete al teatro!
Kizárt, hogy ne vetted volna észre, hogy balbekket játszik.
Azért, mert még BHV-ként is jobb, mint Cole, de eredetileg ő JHV.
Visca el Barca y visca Catalunya, llibertat Boixos Nois!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.03.19. 07:11:24

visca el barca írta:mascherano teljesen analfabéta ehhez a körömpasszolgatós háromszögelős játékhoz. nem véletlenül nem játszik ott.
Azért én ebben egyáltalán nem lennék biztos. Szerencsétlennek volt egy rossz meccse a Hercules ellen, majd annyit játszott, mint most Song. Végül mindenki kidőlt a védelemből és ő egy elfogadható szintet hozott le azon a poszton. Azóta viszont egyáltalán nem játszott vkp-t. Egy próbát minden esetre megérne.

Másrészt pedig elég komolyabbnak tűnik, hogy a vezetőség David Luiz felé fog kacsingatni, aki már nem egyszer játszott a Chelseaban is vkp-t. Megjegyzem, ahogy Fabregas az Arsenalban is.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.18. 22:40:53

Barcaman1993 írta:de Mascherano nem? Nem értem benne a logikát.
mascherano teljesen analfabéta ehhez a körömpasszolgatós háromszögelős játékhoz. nem véletlenül nem játszik ott.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.18. 22:28:14

Boixos1981 írta:Nézem a Chelsea-Galatasarayt (20. percben tart), és megint az látszik, hogy Azpilicueta zseniális, jelenleg sokkal jobb Alvesnél, örülnek, ha nálunk játszana, csak sajnos elérhetetlen. Ja, Chelsea, el ne felejtsem: Mourinho vete al teatro!
Kizárt, hogy ne vetted volna észre, hogy balbekket játszik.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Válasz küldése