Facebook téma
Az a legviccesebb a dologban,h akik annyira ellene vannak (Bob,Orange,stb) ők tudnák a leginkább kihasználni az fb azon oldalát,ami hasznos.
Mindkét féllel egyetértek sok dologban, 28 vagyok, van egy ideje fb-m,de csak is a hasznos dolgokra használom.
Bob! Ebben a témában még komolyan egyet is értek a hszeid azon részével,amikor a negatív hatásokról beszélsz. Kérdem én tőled, ha te regisztrálnál, kötelező lenne neked 100+ismerős? Kötelező lenne neked ott tartani a kapcsolatot a barátaiddal? Nem hiszem. Ehelyett 10-20perc kattintgatás után elérnéd,h minden ami az érdeklődési körödben benne van, megjelenjen neked egy oldalon (közös idővonal,üzenőfal hívjuk bárminek), akár időrendben,akár nem. Persze értem én,h meg lehet oldalni külön-külön is. De na...+ ha még is úgy alakul,h nem baráti csevegésekről van szó, hanem teszem azt egy itteni játékligáról (hax),vagy más hasonló online tevékenységről, akkor annak szervezője 2pillanat alatt összedob egy fb csoportot, amiben csak a játék tagjai vannak, és ott simán le lehet szervezni. Ahogy belépsz az fb-dre (ahol továbbra sem látod a negatív hatásokat,hiszen a saját ÉRTÉKRENDED szerint van felépítve (nincs kismillió vélt ismerős,stb) látod ha új bejegyzést írtak, és pontosan tudod,ha oda reagálsz vmit, akkor jut el leggyorsabban az infó a többi társadnak. De ez csak egy példa.
Szóval magával azzal egyetértek,h ne legyen alap egy fb, mert nekem se mondja meg senki,h mit tekintsek kötelezőnek. Viszont pont az ilyen értékrenddel rendelkező figurák tudnák kihasználni maximálisan az FB előnyeit. Viszont azzal nem értek egyet,h makacsul ragaszkodsz ahhoz,h Te nem tudnád semmiféle előnyét élvezni, mert ez egyszerűen hülyeség
A többi negatív hatást meg nem kell leáltalánosítani, sajnos az tényleg gáz,h a mostani 10évesek legtöbbjére rossz hatással lesz, (mondjuk itt a szülők felelőssége is szerintem,h haladjanak a korral,és ha úgy gondolják,h a gyerekük még nincs olyan szinten,h felmérjen dolgokat,akkor ne vegyen nekik okostelefont,vagy felülgyeljék a netes tevékenységeiket...
Viszont azon korosztály,illetve azon emberek,akik megfelelően átlátják mi káros és mi nem,azok nagyon egyszerűen kihasználják az FB hasznos funkcióit. Ettől,h ők ezt teszik,még nem azt sugallják,h minden helyes ami ott folyik...Ez a "fogalom" kínál jót és rosszat, mint elég sok dolog az életben, mindenki maga (ill ha olyan a szitu,akkor szülő) felelőssége,h mit hoz ki belőle. De maga az oldal legalább annyira pozitív mint negatív. Ezt kellene elismerni.
+ tényleg a hozzád hasonló formák (is) tudnák kiaknázni az előnyeit a legjobban,csak most egyszerűbb fújolni rá ezerrel,mert bizonyos emberek (gyerekek) szint alatti produkciója a feltűnőbb.
amúgy azt érzem egyedül full maradinak,h még meg se próbálja megnézni az ember, azértse regisztrál,pedig fél pillanat,és törölhető is a profil ha tényleg azt "hozza" amit vártál tőle...meg szerintem már azért se vinnéd el egy próbakörre mert utána hogy nézne ki,ha használnád :d pedig sehogy, mindenki ráeszmélhet,h annyira mégse gáz, főleg ha jól van beállítva.