Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez a gond. Mindig azt hiszik ettől ott a tengerparton is, hogy minden rendben. Már két, éve legalább ez a majd lesz valami hozzáállás van csapaton belül, de már az utolsó bl győzelemnél is látszott, hogy kezd megakadni a gépezet. Nem mernek váltani. Hiába vannak világszintű játékosok, ha megye kettes vezetőség van. Legszebb példa Thiago elbaltázása a munkásságukra. Idén majd igazolnak irányítót. Persze, ha lehet.LG írta: Ezzel egyet értek, ha bajnoki cim meglesz, akkor összességében egyáltalán nem zárunk rossz szezont.
A Real ellen talán felszívjuk magunkat. Azzal nem volt gond még ebben a szezonban sem.Game90 írta:Ez olyan Arsenal-os szezon lehet, 1 hét alatt elbukhatunk mindent.
Ezzel egyet értek, ha bajnoki cim meglesz, akkor összességében egyáltalán nem zárunk rossz szezont, ha ehhez jönne még a kupa is, akkor pedig tényleg nem lehet panaszunk.BarcafanTomee írta:Számomra nem tragédia, hogy kiestünk. Mert ez a csapat nincs BL-győztes szinten.
De a bajnokságra meg a kupára megvan az esély. És ha meglenne, akkor maximálisan ki lenne facsarva az idei csapatból, a legjobb végeredmény. Sőt annak, tükrében, hogy ilyen szoros a bajnokság, nagy értéke lenne.
De pokoli 7 meccs van még hátra, amit egytől-egyig meg kell nyerni! Már a Granada elleni kirándulás is nagyon nehéz lesz.
Az azért nagy csalódás lenne, ha innen elvesztenénk a bajnokságot is meg a kupát is. Igaz én úgy indultam ennek az évnek, hogy nem várok sokat, mert csak Neymart hoztuk, és én vártam volna még 1-2 erősítést. De már a célegyenesben vagyunk és 6-re vagyunk egy nagyon édes bajnoki címtől, és amúgy is számomra a bajnokság mindig a prioritás.
De ha bajnokok leszünk ha nem, kellenek majd új emberek ez nem kérdés.
Addig is, Ne csüggedjünk, ne szidjuk a csapatot, még lehet szép szezon is ebből. De ha nem, akkor remélhetünk egy kisebb megújulást a nyáron. Még ha ehhez a fifának is lesz 1-2 szava.
Amúgy új edző jöhet ha marad a bann?
Egy szó mint száz: Visca el Barca
Hát megmutatták az igazi arcukat!!!! És Tata nyomja a rizsát, semmi kritika a játékosok felé, vagy netán önmaga irányába.nagyiibarca írta:Lassacskán elérkeztünk a szezon döntő részére. Mindhárom sorozatban versenyben vagyunk a végső győzelemért. Remélem, hogy a hármas terhelés nem fogja a csapatot összeroppantani.
A bajnokságban nem hibázhatunk többet, de közben a BL-re is figyelni kell és nemsokára itt lesz a kupadöntő is.
Nehéz időszak elé néz a csapat, de most kell a srácoknak megmutatni az igazi arcukat.
Ha minden fontos meccsünkön ennyire jól tudunk játszani mint tegnap (+a védekezésünk feljavul,Bartra) akkor bárki ellen lehet keresnivalónk. Végre harapott a csapat!
Visca!
Ugyanaz történt, amit pár héttel ezelőtt vártunk, de azt a napot sikerült eltolni idáig. Egy keretben jóval gyengébb, de taktikailag és mentálisan jóval erősebb gárda ellen sikerült búcsúznunk. Nagyon sajnálom, hogy az elődöntős szériát nem sikerült folytatnunk... Igazából én vártam/reméltem a továbbjutást, de éreztem, hogy idén nem nyerjük meg. Ami viszont továbbra is aggaszt, hogy a védelmünk kuka (Alba az egyetlen használható ember), a kapus szintén, a középpályánk se védekezni, se dominálni nem tud úgy, mint fénykorában. Én bevallom a Real ellen sem várok semmit. Lesz egy töketlen kapusunk, meg egy borzasztó gyenge védelmünk. Meglepődnék, ha bármi babér is teremne nekünk. A bajnokság még talán meg lehet, ha az Atletico elbukik egy meccset, de őszintén, én már nem várom, hogy idén megverjük őket.LM10 írta:Teljesen megérdemelten estünk ki. Inkább most, mint egy ismételt tavalyi elődöntős zakó.
Hát én már nem tudok mit mondani. Hullámzó a csapat egész évben. Az biztos, hogy valami nem kerek. Nemtudom mennyire hibás az edző, de itt vérfrissítés kell, filozófia váltás.
Félek, hogy úgy járunk, mint a Milan, hogy évekig csak nézzük az egykori menő Gattuso,Pirlo,Inzaghikat, aztán csak csodálkozunk, hogy 35 évesek mindannyian, de addigra már lecsúszunk.
Nekem a Laporta éra volt az etalon. A Rijkaard éra óta lettem szurkoló is, de annak végén is el kellett ismerni, hogy vége a korszaknak. Mióta Pep csodát tett itt évekig, utána mind a Rosell banda, mind az aktuális edző ezt a csapatot próbálja összefogni, ahelyett, hogy valami újat csinálnának. Mert sajnos ezek a játékosok így már sikertelenek lesznek. Persze egy gerinc van mindig, amit tartani kell, ez nálunk a kezdőből jelenleg, Piqué,Bartra,Alba,Busquets,Iniesta,Fabregas,Messi,Neymar. Köréjük kéne egy új filozófia, mentalitás, és pár új ember, vagy fiatalok beépítése.
Jövőhéten kupa, és még a bajnokság is kemény, meg kell várni mi lesz a vége, de a kupáktól függetlenül, itt valami nem kerek, amit ideje lenne rendezni.
Alcantara írta:Nem csalódtam azok véleményében, akik eddigi gondolkodásmódja eddig is közel állt az enyémhez.
Ennek az edzőnek mindenképpen kell még egy évet adni. Nem csinált rossz dolgokat, komoly meccseken nagyon jól meccselt taktikailag (ősszel Real, At. Madrid idegenben,Man. City idegenben)
Kapott anyagból dolgozott, nem volt sok ideje új taktikai elemek kialakítására. Egy jóllakott, agyonnyert, kiöregedő gárdát vett át. Nyilván vannak hibái is, de nem biztos, hogy ez csak az ő sara, mert igaz, hogy vesztésre álló meccsen vizesnyolcas S. Roberto és Tello volt a "csodacsere" két alkalommal is, de a kispadon és a keretben nem is volt olyan, aki fordulatot képes hozni egy meccsbe.
Én nem látok olyan edzőfenomént, aki itt egy év alatt újra világverő csapatot csinálna. Főleg annak a függvényében, hogy az igazolás is limitálva van a pénz miatt.
Attól, hogy Pep visszajönne semmi nem változna, ő sem hozna ki többet ebből a keretből és tudta ő ezt nagyon jól.
Az már jobban bosszantana és jogosan lehetne Tatát kritizálni, ha decemberre elszálltunk volna mindenhol.
Nézd, őszinte leszek, kizárt dolognak tartom, hogy pont az általad említett emberek (ugye S.Roberto, Tello, Valdes, Song, Pedro, Alexis, őket írtad) miatt tart ott a csapat, ahol. Akár a motivációt nézzük, akár mást. Ezek a játékosok közül Valdes meghatározó, de nem hiszem, hogy motivációban az lenne, lévén kapusról beszélünk, Alexis nem volt részese a nagy sikereknek, plusz a belét kihajtja minden meccsen. Pedro talán beillik kerékkötőnek, de még benne sem vagyok biztos, mert ő is hajt rendesen, nála inkább az a gond, hogy egymaga nem tud annyira meghatározó lenni, hogy a nyakába varrhassunk bármit. Marad Tello, SR meg Song, akik összesen játszottak annyit a szezonban kb., mint Busquets egymaga. Akkor ha őket kicserélnénk, tényleg hirtelen óriási motiváció kerekedne? Egyáltalán kiket meg hogyan igazolnánk? Közülük Pedro és Alexis egy poszton osztoznak, Valdes meg kapus, a kezdőben 2 helyen lenne változás.eimenis1212 írta:a "perememberek" kicserélése sztem a motiváció miatt lenne jó. Minőségi javulás az új játékosoktól nem várható, viszont sikeréhség igen. Xavi jobb nem lesz, most még jöhet érte pénz.
a "perememberek" kicserélése sztem a motiváció miatt lenne jó. Minőségi javulás az új játékosoktól nem várható, viszont sikeréhség igen. Xavi jobb nem lesz, most még jöhet érte pénz.looka írta:Az a helyzet, hogy Xavi nyári eladása szerintem nem reális. Abba nem mennék bele, hogy szükséges-e, mert pont annyira felemás az érzésem ezzel kapcsolatban, mint amennyire a fórum megosztott az ügyben. Én azt mondanám, hogy a kezdőből kéne kirakni, de csak a kispadig küldeném, el nem adnám. Ettől függetlenül akkora ikon, hogy csak úgy eladni nem fogják. Puyol esetében is vannak kétségeim, hogy megköszönték-e volna a munkáját, és elbúcsúznak tőle, ha ő maga ki nem jelenti ilyesfajta szándékát. Xavival hasonló a helyzet, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ha ő nem akar menni, akkor lenne olyan edző, aki kitenné (más kérdés, hogy van-e erre szükség egyáltalán). Még Pep is megmondta, hogy nem akar ő lenni az az edző, aki kispadra ülteti a Maestro-t.
A nagytakarítás ellen voltam eddig folyamatosan, sőt még most sem vagyok biztos benne, hogy ez a jó megoldás, de azért már kissé hajlok ebbe az irányba. Ugyanakkor azt nem gondolnám, hogy a perememberek kiebrudalásával lenne itt bármilyen változás, nekem ez félmegoldásnak tűnik (itt most nem rád reagálok, hanem en block). Ha takarítunk, akkor csináljuk rendesen, de egy nyár alatt itt nem lesznek olyan reformok, mint azt sokan szeretné(n)k, ennek fő oka financiális jellegű, de vannak egyéb tényezők, csak egyet említenék meg: mi lenne, ha elküldenénk 3-4 kezdőt, akiknek a nagy része ikon, világsztár, majd következő évben sem lenne látványos javulás? Ki merné ezt bevállalni? (Nem arra célzok, hogy ez nem lenne jó megoldás, csak arra, hogy ezt nagyon kevesen mernék meglépni és speciel Tata sem, úgy vélem.)
Ugye a kapus poszton váltás lesz, de ez a játékban nem jelent, nem jelenthet komoly előrelépést, maximum motiváció terén, de egy Ter Stegen nem fog rászólni Xavira, hogy öreg, fussá'.
Mezőnyben: Kissé tanácstalan vagyok, tudom, hogy változtatni kellene, de nem nagyon tudom megmondani, hogy hol.Kh alap, de azon felül... Xavi pad, oké, de ha tényleg a motivációval van baj, akkor 2 friss játékos ezt nem fogja megoldani.
Ugyanakkor ha a realitást nézzük, akkor ennél sokkal nagyobb változásra a kezdőre tekintve fölösleges várni, mert nem lesz. Rafinha nem lesz kezdő, amíg Cesc és Iniesta nem játszanak botrányosan, elől Deu-val ugyanez a helyzet, Neymar, Pedro meg Alexis sem fog padozni miatta hosszú távon, és ez így jól is van. Talán Sergio-t lehetne leültetni a padra, de mégis kit tudnánk hozni helyette/mellé?
Még egyszer leírom, kissé tanácstalan vagyok. Talán azt mondanám, hogy két lépcsőben le kéne cserélni a kezdőnk felét, meg a padunk felét, aztán hajrá.
Az a helyzet, hogy Xavi nyári eladása szerintem nem reális. Abba nem mennék bele, hogy szükséges-e, mert pont annyira felemás az érzésem ezzel kapcsolatban, mint amennyire a fórum megosztott az ügyben. Én azt mondanám, hogy a kezdőből kéne kirakni, de csak a kispadig küldeném, el nem adnám. Ettől függetlenül akkora ikon, hogy csak úgy eladni nem fogják. Puyol esetében is vannak kétségeim, hogy megköszönték-e volna a munkáját, és elbúcsúznak tőle, ha ő maga ki nem jelenti ilyesfajta szándékát. Xavival hasonló a helyzet, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ha ő nem akar menni, akkor lenne olyan edző, aki kitenné (más kérdés, hogy van-e erre szükség egyáltalán). Még Pep is megmondta, hogy nem akar ő lenni az az edző, aki kispadra ülteti a Maestro-t.eimenis1212 írta:nem tudom mi lenne jó koncepció. És persze, lehet egy két nagyágyúnak ( értékes játékosnak) is távoznia kellene. Illetve én azt látom kellene egy karakteres jó edző, aki irányt szab és erre építi fel az új csapatot valahogy úgy, hogy a Barca stílus megmaradjon. És ez számomra azzal járna, hogy a Messi, Neymar, Fabre, Busi ( és nálam Piqué)tengelyre épülne a csapat. Iniesta is maradna. Nálam Alves, Adriano, Alba is jó szinvonal , de ha az új játékrendszerbe nem illenének akkor fájó szívvel megválnék tőlük. S.Roberto, Tello, Valdes, Song, Pedro, Alexis? mehetne. Alexis gondolkodós, de be kellene áldozni a változás oltárán. Xavi pedig financiális okok miatt eladásra kerülhetne ( most még kapnánk érte pénzt)