Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
jangamen
Jugador del Barça

2014.04.13. 16:49:42

Normandia írta: Olvastam egy másik topickban, hogy kit érdekel a Reál elleni kupadöntő a tegnapi játék láttán. Nos üzenném a fórumtársnak, hogy szurkolni nem csak a napfényes oldalon szabad és lehet, hanem az árnyékos oldalon is, sőt ott kötelező, már ha valaki valóban szurkoló és nem divatmajom. \:D/
Az a fórumtárs én lennék, ha nem tévedek. :D

Nos ha már meg lettem szólítva: mindenki úgy szurkol, ahogy akar. Ez a klub első számú szabálya. Félre ne érts, egy pillanatig sem sértettél meg a burkolt divatmajmozással, hisz egy cseppet sem érdekel más véleménye a "drukkerségemet" illetően, de azért kifejtem neked, hogy tisztább legyen és érthető.

Én elnézem, ha nem megy a játék. Megbocsátom, ha kikapnak. Fejet hajtok még egy rossz év után is. Nem zavar, ha kifáradnak és egyik kupát sem sikerül elhódítani. Jókedvűen legyintek arra, ha a vezetőség képes úgy sumákolni, hogy annak köszönhetően nem lesz igazolás.

Mindez nem érdekel, elnézem és elfogadom, ha kell, akkor akár éveken keresztül.

Azt a lelketlen játékot, azt a címerhez méltatlan hozzáállást, amit a csapat nagy része hosszú ideje véghezvisz, azt nem. Azt az egyet nem. Erre nincs bocsánat. Hogy ettől divat lennék? Lehetséges, de nem nagyon érdekel.

És igen. A kupa sem. A hátam közepére nem kívánok egy újabb klasszikust, aminek a kimenetele valószínűleg gyönyörűen keretezi majd ezt a bő egy hetet, három a magyar igazság módon. De más már nem nagyon maradt, amit idén (még) el lehet nyerni, szóval persze, hajrá. Ha minden marad jelen állásban (fifa tiltás) akkor jövőre úgysem lesznek ilyen gondok. Na majd ott kiderül ki a divat. [-X
gg86
Jugador d'estrella

2014.04.13. 16:04:19

Normandia írta: Olvastam egy másik topickban, hogy kit érdekel a Reál elleni kupadöntő a tegnapi játék láttán. Nos üzenném a fórumtársnak, hogy szurkolni nem csak a napfényes oldalon szabad és lehet, hanem az árnyékos oldalon is, sőt ott kötelező, már ha valaki valóban szurkoló és nem divatmajom. \:D/
=D> =D>
Az idézett részt bekeretezve és aranybetűkkel kéne az Eurobarca főoldalán elhelyezni :)
Normandia
Director del Fútbol

2014.04.13. 15:45:07

Én is azokkal értek egyet, akik azt mondják ennek a garnitúrának ebben az összeállításba - értsd keret - már nincsen több, nincs tovább. Kihozták magukból amit lehetett. Köszönet és örök hála érte mindegyiküknek. =D>
Tovább kell lépni és építkezni. Új játékosokkal, megtartva azokat, akikre hosszabb távon lehet építeni. Nem kell itt nyafogni, meg sírni. Ennyi volt és pont. Kezdődhet egy új fejezet. Persze ez nem lesz egyszerű és lehet, hogy a jövő év is rá fog menni, de a foci az már csak ilyen. Minden jó széria véget ér egyszer és azokat kell(ene) kirúgni, akik világraszóló eredményeket értek el a klubnak és okoztak örömet a szurkolóknak. Nehéz és kutyául fájdalmas és sehol sem tudják meglépni azonnal, ezért van a hosszú szériát elérő kluboknál, hogy óhatatlanul kezdődik egy lejtmenet, amíg egy jó edző és egy jó klubvezető jó érzékkel megint nem hoz és vagy nevel meghatározó sikerre éhes játékosokat, akikkel megint ott lehet a Barca, ahol mindannyian várjuk.
Persze akárkit a jelenlegi keretből nehéz elküldeni, mert mindig a hálátlanság jut a szurkolók eszébe, de nincsen más alternatíva, ha belátható időn belül megint a csúcsokat akarjuk döngetni, le kell cserélni az ikonjainkat. Higgyétek el még kimondani is fájdalmas, emlékezve számtalan örömre, diadalra. :(
Ez a lejtmenet már közel 2 éve tart és egyre lejjebb fogunk jutni, ha nem változtatnak.

Olvastam egy másik topickban, hogy kit érdekel a Reál elleni kupadöntő a tegnapi játék láttán. Nos üzenném a fórumtársnak, hogy szurkolni nem csak a napfényes oldalon szabad és lehet, hanem az árnyékos oldalon is, sőt ott kötelező, már ha valaki valóban szurkoló és nem divatmajom. \:D/
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.04.13. 14:39:13

Én nem ekézném a csapatot, mentek előre, sok helyzetük volt.
Egyszerűen nem akart bemenni semmi.
Persze Pinto is hatalmasakat védett, de a Granada kapusa élete meccsét hozta.
Vannak ilyen meccsek.

Ennek ellenére hatalmas hibákat vét folyamatában a vezetőség.
Tata nem tudom mennyiben hibás, ezt mi nem fogjuk megtudni sosem.
Ő túl későn érkezett ide, hogy elmondja az igényeit.
Feltehetőleg Pep is emiatt lépett le anno, hogy nem folytathatta azt, amit elkezdett.
Nála Xavi már rég padozna, és lehet, hogy Messi sem lenne már a kegyeltje.
Az biztos, hogy Thiago alapember lenne Ini mellett, és könnyen lehet, hogy Delofeou is már itt lenne. Puyol már nyugger, Bartra alapember.

Kíváncsi leszek, hogy a tisztelt vezetőség mit fog lépni ez ügyben. mert az tarthatatlan, hogy egy csapat nem tud kiállni, mert nincs középhátvédje.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.04.13. 11:46:54

Fölösleges itt bármit is mondani, az egész szezonunk erről szól, ami tegnap is történt. Hiányposztok nincsenek betöltve, a csapat mentálisan gyenge, nem érdekli őket a siker. Ezt már számtalanszor elmondtuk itt a fórumon. Emlékszem, hogy tavaly mindenki (köztük én is), hogy ekéztük ezt a csapatot... Azóta még gyengébbek lettünk, pedig egy Neymarral többek vagyunk. 1 kérdésem van a csapat felé: elbukunk-e minden kupát 1 hét alatt (Arsenal 2.0?)? Én úgy gondolom, hogy igen, mert ettől a tartalékos Realtól is nagy zacskót fogunk kapni a kupadöntőben.

Ki a hibás? A kulcsjátékosok és Martino. Az alapembereknek illene hajtani. Martino pedig ő volt az, aki nem hozott sem védőket, sem kapust Valdes kidőlésénél. Ennél több nem is kell. Ha az elbukott meccseinket 1-2-őn behozzuk x-re (ez felmerült bármikor is ennél a csapatnál?), akkor még most is nyerő helyzetben lennénk a bajnokságban.

Idén 6 év után először nem jutottunk BL-elődöntőbe...
Idén 33 forduló után 5 vereségünk van a bajnokságban...
Idén toronymagasan leggyengébb a játék...
Idén szinte eltűnt a sokak által nem kedvelt tili-toli, miközben egyáltalán nem tudunk presszionálni.
Idén megdőlt a labdabirtoklási rekordunk a Rayo ellen.
Idén megdőlt a hazai veretlenségünk a Valencia ellen.

Nem azt hiszem ezt nem kell magyarázni. Itt komoly változásokra lenne szükség, amiben én egyáltalán nem vagyok biztos. Egyrészt a FIFA, másrészt a töketlen vezetőség miatt. Ez a 3. év, amióta nem teszünk semmit, pedig alapvető hiányosságai vannak a csapatnak...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
zola8787
Director del Fútbol

2014.04.13. 11:19:01

Ide Véder nagyúr kellene Mezőkövesdről. Ott aztán lenne hajtás, meg félelem az edzőtől. :mrgreen:

Amúgy Dölöfu visszaakar majd jönni? Hát az Everton folyton nyer :D
gránit
Director del Fútbol

2014.04.13. 11:08:16

Ja, csak a bibi az, hogy ha a FIFA nem hatódik meg, akkor nincs "mag köré 3-4 ember igazolás".

Idén is voltak jó meccseink, a problémák fejben vannak. Nem tudtuk a legjobb formánkat egyenletesíteni.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.13. 10:59:22

sjay írta:Személy szerint úgy érzem, hogy a csapatnak - furán hangozhat, de - szüksége van egy olyan évre, amelyben nem nyer semmit, és az utána következő "meghurcoltatás" is teljesen megérdemelt. Azt még a nem túl nagy intelligenciával megáldottak is láthatják, hogy a keretben szereplők nagy része motiválatlanná vált, nem küzdenek, nem hajtanak, nem "halnak" meg a pályán, inkább csak ellötyögik, elkényelmeskedik a meccseket, mert úgy gondolják hogy ők ezt is megtehetik, elvégre a Barcelonáról beszélünk.

Szerintem ezekben a fejekben már nem lehet rendet tenni, valahol a hatkupás szezonban kattant be minden, attól fogva láthatóan csak lefelé vezet az út, még akkor is ha rengetegen görcsösen kapaszkodnak abba a téveszmébe, hogy a katalánok jelentik a világ legnagyobb futballerejét. Szerintem ez nem így van, a gránátvörös-kékek mellett taktikailag mindenképp elrobogott az elitfutball egy-két csapata, amely pont elég ahhoz, hogy már házon belül (a ligában) is eredménytelenek legyenek.

Ha ez az év (és az elvárható nyári tisztogatás) nem tesz rendet a csapatban, nem nőnek fel a feladathoz és nem ismerik be azt sem, hogy ők sem sérthetetlenek, az esetben még ennél is nagyobb mélyrepülés várhat a csapatra. De a szurkolók érdekében mondom (amelyekhez én már nem tudok tartozni [ez nem az a Barca, amelyet én megszerettem]), hogy ne legyen igazam.
Na ezzel tudok teljesen egyetérteni.
Meg alatta Rivaldo hsz-vel is.
Bár azért a 2010-2011es szezon még bőven rendben volt, ott erősebbnek éreztem a csapatot mint a 6kupás barcát,főleg,hogy a konkurencia is nagyobb volt,mind hazai,mind nemzetközi szinten.
De a lényeg,hogy ezt a közelmúltat el kell engedni,és előre kell nézni. Újra építkezni kell, mint 2003ban,szépen elkezdeni,fokozatosan persze, de cserélgetni kell az embereket.
Kapus, védelem rendbetétele, kp felturbózása. Ezek a legégetőbbek, szerintem ha ezek rendben vannak, akkor elől is jobban fogunk teljesíteni.
Remélem eltörlik a büntit, és tudunk igazolni, de azt is remélem,hogy közben nem tétlenkedik a vezetőség,és már egyeztet védőkkel. Gündögant állítólag vizsgálják időközönként az orvosaink, ez jó,jó lenne ha rendben lenne, és érkezhetne,egy egészséges Gündogan főnyeremény a mai fociban.

Viszont az edzőkérdést is rendbe kell tenni,mert Tata nem alkalmas az újjáépítéshez, a motiváláshoz pláne nem. Szóval nagyon remélem,hogy a háttérben folynak tárgyalások egy két karakteres,tapasztalt edzővel.

Meglátjuk, bajnokság így nagyon meleg, az atma-ban látom a botlás lehetőségét,a realban viszont nem,és ez a nagy gondunk...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gránit
Director del Fútbol

2014.04.13. 10:44:18

Neymart se ajnározzuk azért túl... Küzdeni küzd, de arra nem adnak pontot. Ziccerben tologatja még a labdát, ahelyett, hogy beverné... Nagyon sokszor látom azt a csapaton, hogy vissza kellene térni az alapokhoz. A helyzeteink megvoltak tegnap is, és az Atletico ellen is. Tegnap is hány kapuralövésünk volt? Húsz felett. Ennyiből tudni kell gólt, gólokat szerezni, még akkor is, ha a játék képe gyatra. Vissza kell térni az alapokhoz, lőni, beadást gyakorolni edzéseken. De nekem úgy tűnik, mintha nem lennének képesek szembesülni a saját gyengeségeikkel. Alves felnőtt fejjel nem tud szembenézni azzal, hogy nem tud beadni? Miért nem gyakorolja az edzéseken?
Az egész szezonban tanúsított labilis játék ellenére a duplázás esélye a tegnapi napig élt, egy hét alatt omolhat össze minden. Nem mintha az elmúlt hónapokban különb meccseket játszottunk volna, de a tegnapi volt talán mindennek a teteje. Legalább a kupa legyen már meg...
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Nem Ede72
Jugador del Barça

2014.04.13. 10:31:44

Azért azt lássuk be, hogy ez az idei kilátástalan év nem csak a játékosok hibája....azért mondom,hogy kilátástalan, mert nem emlékszem mikor volt a csapatnak 5 veresége egy szezonban és még nincs vége...azért mondom, hogy kilátástalan, mert egy Valladolid, egy Granada minden nehézség nélkül kivédekezi az 500 milliós támadósorunk minden (ugyanolyan) támadását.
Ebben a szezonban nagyon vastagon benne van a vezetőség évek óta való töketlenkedése.
Mit gondoltak Puyolról? Hogy újra fiatal lesz? Vagy mit gondoltak Piqueről? Hogy varázsütésre felgyorsul, és nem akkora ívben fog fordulni mint a 13. Villamos??
Mit gondoltak Telloról, meg Bojanról, meg Cuencáról? Hogy ők lesznek a következő Xavi, meg Ini, meg Messi??? Vegyükmár észre,hogy az egész utolsó 3-4 év idióta igazolási politikájáért, meg a jóllakott, agyonsztárolt játékosokért tartunk ma itt...semmi másért.
Ja de még egy fontos dologért: Pep óta, bohócok vezetik a csapatot. Tito, Roura (sicc!!!), Tata nem Barcelona minőségű edzők.talán pályaedzőnek elmennek, de semmi több. A világ felismerte, hogy mit kell a Barca focija ellen játszani (szerencsére ez jó sok időbe tellett nekik :-)) és amikor kitalálták az ellenszert, akkor a híres szakembereinknek lövése nem volt arról, hogy most akkor mi legyen?
A másik dolog, amitől kivagyok, hogy egy vesztes meccsen is agyonajnározzák őket, hogy ilyen, meg olyan jól játszottak...hát egy lószart. Miért nem lehet például Fabregastól megkérdezni, hogy hol van a pályáról kb november óta? Vagy mikor tanítják meg végre Alvest beadni? Vagy miért nem viszik el Messit egy atléta edzőhöz, hogy végre megtanuljon futni?? Nézzétek meg Neymart, annyit kap egyedül mint az egész csapat...feláll és fut tovább...egy Neymar.
Akkor a csapat többi tagja??? Busi újra csak az ellenfélnek passzol, és legalább Pintót is megtaníthatnák már hogy egy egyenest rúgjon a labdába..
Az hogy nincs normális védőnk, és nem lett a csapat állandóan motiválva (új érkezőkkel például) ez a vezetőség hibája...de a többi a csapaté megy az alkalmatlan edzőké együtt.
Amennyiben nem tudunk igazolni, akkor jövőre ha tata marad az edző max a 3. helyen leszünk a bajnokságban.
Ha tudunk igazolni akkor egy új edzővel, aki ismét tudná őket motiválni és megtanítaná őket futni (Pl: Klopp, Heynckes, Simeone, Pellegrini) akkor még lenne egy-két jó éve ennek a csapatnak. Akiket viszont tiszta szívvel elküldenék: Alves, Mascherano, Song, Fabregas, Tello, Cuenca, Sanchez, S Roberto, Dos Santos...visszahoznám Thiagot, Velát, venné legalább két hátvédet, és egy igazi befejező csatárt. Messi jobb szél, Neymar bal szél,és mondjuk Suarez, vagy Mandzsukic, vagy Cavani simán lehetne középcsatár.

Röviden ennyi..Visca el Barca!
sjay
Entrenador del Barça

2014.04.13. 10:15:44

Személy szerint úgy érzem, hogy a csapatnak - furán hangozhat, de - szüksége van egy olyan évre, amelyben nem nyer semmit, és az utána következő "meghurcoltatás" is teljesen megérdemelt. Azt még a nem túl nagy intelligenciával megáldottak is láthatják, hogy a keretben szereplők nagy része motiválatlanná vált, nem küzdenek, nem hajtanak, nem "halnak" meg a pályán, inkább csak ellötyögik, elkényelmeskedik a meccseket, mert úgy gondolják hogy ők ezt is megtehetik, elvégre a Barcelonáról beszélünk.

Szerintem ezekben a fejekben már nem lehet rendet tenni, valahol a hatkupás szezonban kattant be minden, attól fogva láthatóan csak lefelé vezet az út, még akkor is ha rengetegen görcsösen kapaszkodnak abba a téveszmébe, hogy a katalánok jelentik a világ legnagyobb futballerejét. Szerintem ez nem így van, a gránátvörös-kékek mellett taktikailag mindenképp elrobogott az elitfutball egy-két csapata, amely pont elég ahhoz, hogy már házon belül (a ligában) is eredménytelenek legyenek.

Ha ez az év (és az elvárható nyári tisztogatás) nem tesz rendet a csapatban, nem nőnek fel a feladathoz és nem ismerik be azt sem, hogy ők sem sérthetetlenek, az esetben még ennél is nagyobb mélyrepülés várhat a csapatra. De a szurkolók érdekében mondom (amelyekhez én már nem tudok tartozni [ez nem az a Barca, amelyet én megszerettem]), hogy ne legyen igazam.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.04.13. 10:01:33

A mag adott, edző kell. Még 1x: Nem azért, mert nem jó edző Tata. Elsősorban azért, mert hülyére veszik szerencsétlent. A Madrid ellen mennek, mert presztízs nekik is, de azóta minősíthetetlen...
Piqué-Alba-Busi-Ini-Cesc-Messi-Neymar. Bátran ki merem jelenteni: Ilyen alappal-és 3-4 érkezővel-olyan csapatot kellene építeni, amelyik tarol. De ehhez egy olyan edző kell, aki az öltözőt is uralja, mert ennél a csapatnál ezen múlik minden.
Rivaldo-A Legnagyobb.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.04.13. 09:53:13

sajnos most már 2 forgatókönyv lehetséges :

1. a camp nou-ban ünnepli a bajnoki címet az Atletico

2. a Real kihasználja a matracosok esetleges botlását és bajnok lesz. mondjuk lehet pont mi segítjük meg őket az utolsó fordulóban...

kár ezért a bajnokságért és ha két ekkora csapás után képesek felállni és megnyerni a kupát akkor le a kalappal . ha nem akkor akkor egy hét alatt úszott el minden.

Énis hoznék új edzőt meg 3-4 játékost. De majd meglátjuk mi lesz. edzőre nem sok esélyt látom, igazolni meg ugye eddig még nem birunk.

visca el Barca!
Subinho
Director del Fútbol

2014.04.13. 09:40:30

messideco írta:Scolari már megbukott Európában klubedzőként (ahogyan várhatóan a brazil válogatottal is meg fog nyáron...). Van Gaalt vissza :D
Scolari a Chelsea-nél bukott meg, de oda ilyen Murinnyók kellenek... A selecao is vele mutat valamit évek óta. Szóval őt ne temessük, jó és karakteres edző, csak nem egy cselszibe....
messideco
Presidente del Barça

2014.04.13. 08:45:33

Scolari már megbukott Európában klubedzőként (ahogyan várhatóan a brazil válogatottal is meg fog nyáron...). Van Gaalt vissza :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Subinho
Director del Fútbol

2014.04.13. 08:41:46

Az a helyzet, hogy el kéne fogadni, hogy vége egy korszaknak és ahogy a Rijkard siker korszak után Pep kivágta a sztárokat és új csapatot épített, most is ennek van itt az ideje. Ha valóban nem igazolhatunk játékost, akkor edzőt kell, azt nem tilos, mégpedig egy igazi állatot, mint amilyen Simone is. Nyáron szabad lesz pl.. Scolari, de Bielsa is elég erős személyiség. Ők talán elkapnák a srácok tökét....
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.13. 07:42:25

na0421 írta:.....
először is üdv itt!

írhatnál többet,gyakrabban, mert egyre kevesebb az olyan tag, aki többnyire objektívan látja a dolgokat.

majdnem mindent ugyanígy látok, volt a Barcának jóval sötétebb időszaka is,amikor többek között pl a BL indulás elérése volt a reális cél,ha nem is idénykezdet előtt,de idény közben azzá vált...valóban nehéz elvonatkoztatni a 2004 óta tartó időszaktól,és még azért abban is vagyunk. Tragédiaként nem fogom fel, de ide tényleg új út kellene, vagy egy olyan edző (LG vel egyetértve Klopp,vagy Simeonénak nagyon örülnék,de ez nem fm :( ) aki a mostani fásultabb, motiválatlanabb magból is kihozza a maxot újra.

Védők mindenképp kellenek, és valamit kell kezdeni azzal is,h az ellenfél kontráinak 95%-a ne ziccerrel fejeződjön be...itt a középpálya is sáros, nincs olyan összhang az egyes csapatrészek között korántsem mint kellene...csak pár meccsen.

Amiben nem értek egyet az az,h Tata kapjon még 1 évet...csak a szimpátia miatt ez nem jár. Márpedig tekintélye semmi a játékosok körében,és taktikailag sem MER újat hozni. Az egy dolog,h ősszel most is kiemelkedőek voltunk, mert minden évben azok vagyunk, szerintem még Rourával is lehoznánk hasonló őszt,mert akkor ezek a srácok akik együtt nőttek fel,még mennek mint a meszes,és van kedvük focizni...annyira ismerik egymást,h ezt az egy taktikát amink van,már ők is lehozzák,többnyire győzelmekkel....az edző személye is kell persze,de főleg a sorsdöntő,nehéz meccseken,amikor nem ártana alkalmazkodni így vagy úgy az adott ellenfélhez...vagy tűzben tartani őket egy esetleges könnyűnek várt,de nem azzá vállt meccs közben,előtt...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
na0421
Barça B

2014.04.13. 00:57:19

Új út, új játékosok. Ezzel egyet értek, csak igazolás nélkül nehéz :)

Véleményem szerint az a szerencse/balszerencse ért minket, hogy minden idők talán legjobb csapatává váltunk az elmúlt 5 évben. És hiába szurkolunk talán többségében több mint egy évtizede a csapatnak, nem tudunk elvonatkoztatni ezektől az évektől, bár én még emlékszem arra az időre, amikor még a Bl helyezésért küzdöttünk ezerrel, 5-2ről vesztettünk el párharcokat sőt..Biztos ti is, de ilyenekről ne nosztalgiázzunk :D Én sem tudok elvonatkoztatni a múlttól. Pedig muszáj lenne, mert az elmúlt 10 évben olyannyira el lettünk kényeztetve egy-két év kivételével, hogy az már tényleg hihetetlen.
Vezetés tekintetében a véleményem változatlan: elnökség el, ha lehet, edző még egy év minimum, ez kijár neki, bárhogy alakul a szezon vége (utána jöhet Klopp meg Simeone, de ha lehet, egyszerre, edző és másodedző, osszák fel egymás között) :D
Az igazolásokról meg azért nem írok semmit, mert ha nem igazolhatunk nincs értelme. De ebben az esetben a B csapathoz kell nyúlni, a védelmet tekintve mindenképpen, mert ez egy tragikomikum, ami itt két éve megy, esküszöm, ennél még az is jobb, ha a 18 évesek két évig szoknak az elsőosztályban, nem nyerünk semmit (ami talán idén is így lesz) és utána nem kapunk annyi vicc gólt, sőt talán kiépül egy új védelem, új Puyollal :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.04.13. 00:31:48

na0421 írta:Sziasztok!

Utoljára akkor nyilvánítottam itt véleményt, amikor még lehetett a cikkek alatt hozzászólni, vagyis sacc per kábé 4 éve. De természetesen a fórumot azóta is követem folyamatosan. Néhány megjegyzésem azért lenne, mert nagyon kikívánkozik pár dolog :)
Üdv!

Többnyire egyet értek az általad elmondottalak. Messit mondjuk nem figyeltem külön, róla nem nyilatkoznék. Tatát én is megnézném, hogy ha kapna még egy évet mit tudna kezdeni új játékosokkal. Kivéve ha Klopp vagy Simeone megszerezhető lenne, mert afelől nincs kétségem, hogy velük többre mennénk.

A jelenlegi helyzetet nem élem meg tragédiaként, mert ahogy mondat,a jelenlegi Barca még mindig nagyon erős, és megéltem már ennél sokkal sötétebb időszakokat a csapattal. Viszont a csapat pályája lefelé ível, ha nyáron nem lesznek változások, akkor leszünk mi még sokkal lejjebb is.
De nem látunk, vagy aki lát szóljon. És ez nagy gond, mert remélem mostanra mindenki számára világos aki eddig reménykedett, hogy ezzel a kerettel és motivációval maximum egy stagnálás ( értsd idei eredmény ), de sokkal inkább a további lassú süllyedés ami elérhető jövőre.
Pontosan én is ebben látom a legnagyobb bajt! A jelenlegi keretünkben, stratégiánkban nem látok biztató jeleket a jövőre nézve. Új játékosok, és új út kell!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.04.13. 00:16:39

Hát vége a bajnokságnak is. Annyit szidtuk a védelmet, de most már látjuk, hogy csatársor sincs. Milliós sztárok, akik nem találják el a kaput. Ha még két félidőt játszanak, ezek akkor sem rúgnak gólt. És akiket cserének behoz, még rosszabbak, mint akik lemennek.
Ennyi tehetetlen játékos láttán sajnálni kéne az edzőt, de valahol ő a felelős ezért a káoszért. Nincs kialakult, és hatékony játék stílus, csak görcsös erőlködés, bénán elpasszolt labdák a középre tömörült védők sűrűjében.
Ha ezek után még ráadásul a Reált tesszük bajnokká, az lesz a végső csapás.
diagonal
Jugador d'estrella

2014.04.13. 00:12:31

na0421 írta:Akármennyire is fáj ezt kimondani, de a csapat egy "sima" erős csapattá vált (motiváció hiány, családalapítás, kiöregedés, vagy más miatt). Az, hogy ezt itt egyesek ekkora tragédiaként élik meg....inkább nem is folytatom, habár valamilyen szinten természetes, de azért kicsit gáz. persze tudom, ez a magyar mentalitás. :D :D
Így van, ez történt röviden a csapattal, az egész egy folyamat volt aminek lassan a végére érünk most már. Tragédia nem lenne ha nem pont a Barcelonáról lenne szó, mert egy "sima erős" csapatnál rendben van a BL negyeddöntő, meg az hogy csak második vagy harmadik a bajnokságban, de egy Barcánál sajnos nem igazán.
De továbbmegyek, még ez sem lenne tragédia, hogy ez a Barcával megtörtént. Nem lehet mindig nyerni, vannak átmeneti időszakok minden csapatnál ezt tudjuk, van generációváltás stb., szóval ez is benne van, ha látnánk legalább jeleket, hogy elkezdődött egy új csapat alapjainak lerakása. De nem látunk, vagy aki lát szóljon. És ez nagy gond, mert remélem mostanra mindenki számára világos aki eddig reménykedett, hogy ezzel a kerettel és motivációval maximum egy stagnálás ( értsd idei eredmény ), de sokkal inkább a további lassú süllyedés ami elérhető jövőre.
Bennem leginkább szomorúság van látva ezt a tesze-tosza vezetőséget amely bután igazolt egy zsák pénzért olyan posztra ahol voltak alternatívák, oda meg senkit nem hoztunk ahol ég a ház ( lásd védelem ). A középpályáról már nem is beszélek ahhoz képest, hogy ott van legnagyobb baj:-) Csak ez alig tűnik fel valakinek. Most még.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2014.04.12. 23:36:02

Madrid elleni klasszikuson kifociztuk magunkat. Bár a bl kiesés után leírtam a véleményem, egyszerűen elfogyott a repertoár. Song és Montoya kellemes csalódás volt, többet is játszhattak volna a szezonban, színt és mozgást hoznak a játékba. Most is csak Neymar akart győzni ahogy szerdán, de a helyzet kihasználása az akkora karó, mint az egész csapat teljesítménye, viszont szép megoldásai voltak, és hajtott. Iniesta többet lőtt kapura, mint az egész csapat kb. ez lenne a taktika? Messivel mi van? Néha osztja a zsugát, utána meg eltűnik fél órára.. ha nem igazolhatunk a nyáron, Javiert akkor is dobják ki. Ja és Pinto, kalapom előtte, nagy zakótól óvta meg a drukkereket.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
na0421
Barça B

2014.04.12. 23:25:22

Sziasztok!

Utoljára akkor nyilvánítottam itt véleményt, amikor még lehetett a cikkek alatt hozzászólni, vagyis sacc per kábé 4 éve. De természetesen a fórumot azóta is követem folyamatosan. Néhány megjegyzésem azért lenne, mert nagyon kikívánkozik pár dolog :)

1) Ma nem úgy játszottunk, mint a 2011-es Bl döntőn, ezt kár is tagadni. De nem is úgy mint most szerdán. Azért hajtott a csapat, volt kismillió helyzetünk, Neymarnak csak volt kb. 5 ziccere, 82%-os birtoklás, ennek ellenére nem szereztünk pontot sem. Nekem a meccs alatt néha 2012-es Chelsea elleni meccs ugrott be. Habár a meccs eleje tényleg siralmas volt, és a Granada is eljutott ziccerekig de azért na... kb. 5-20 volt az arány. de azért megnéznék egy statisztikát, ha valaki belinkelné :)

2) Messi szerdán pocsék volt, és én kispadra ítéltem volna azért a gyalázatért, amit bemutatott. De ma??? Könyörgöm küzdött, hajtott, látszott az akarás, indított, veszélyes volt, pont a sárga lapos eseténél is jól látszódott, hogy ma azért "szívvel" is játszik. Direkt figyeltem, hogy mit csinál a szerdai nap és az őt illető kritikák miatt. Nem azt mondom, hogy 100 %-os volt, vagy akár 70, de az akarással nem volt baj. Nem tudom mekkora elkeseredés mondatja itt egyesekkel azt, hogy a meccs leggyengébb láncszeme volt.

3) Neymar: tisztelem becsülöm hogy csúszik mászik minden labdáért, próbál cselezni, kapuközelbe kerülni, és néha be is jön, de könyörgöm: valaki, Messi, vagy bárki más Alexis kivételével, akár Pinto is maradjon ott vele edzés után, és órákig gyakorolja vele a kapuralövést. mert az nem normális dolog, hogy csatárként ennyire nem érzi a kaput. És ezt nemcsak a mai meccs miatt írom.

4) A védelmünk így kiherélve különösen bohózat :) Ezt nem is részletezem.

5) Iniestát nem szidnám. Nagyon sok meccset lejátszott egymás után, és rajta különösen látszódik a fáradtság, dekoncentráltság. Az a rotáció, amit Tata nagyon erőltetett a szezon alatt nem jött be nemcsak nála, de kb. az egész csapatnál.

6) És akkor végül Tata: Szerintem ő egyébként is amolyan vészmegoldás volt, de adnék neki még egy évet amennyiben a Fifa megengedi, hogy igazoljunk. Ugye ő nyáron már későn érkezett, és nem igazán szólhatott bele az igazolásokba, ezért az a tény, hogy csak Neymar érkezett, és egy védő sem, nem az ő sara. Az elképzelésein látszódik, hogy alapvetően jó irányba mennek/mennének (habár ezt a szerdai Messi szélen, Fabregas középen hülyeségét soha nem fogom megbocsátani), de az látszódik, hogy európai szinten tapasztalatlan, ezért kivárnék vele. Úgy értem, ne legyünk már Real Madrid, egy év után elküldeni valakit, aki oda vissza vereti a csapattal a legnagyobb riválist, és a City sem nagyon tudta, mihez kezdjen velünk. Vezetőség persze kuka, de a vezetőség általában minden csapatnál kuka véleményem szerint. :) ugyanis szimpla politika.

Összefoglalva: nyilván kell a váltás, védők, és egy olyan taktika, ami nemcsak pár rangadót, hoz, valamint egy olyan mentalitás, ami megérteti a játékosokkal, hogy nem akkor kell elkezdeni focizni a kicsik ellen, amikor sz.r van a palacsintában, vagy akkor sem. De sajnos azt veszem észre, hogy sokan itt azt hiszik, hogy az alap a "Messi-Xavi-Iniesta" triumvirátus működtette Barca teljesítménye. Miközben az nemcsak hogy nem alap, de egyenesen csodaszint. Lehet, hogy nagyjából ugyanazok a játékosok vannak a csapatban, de srácok eltelt 5 év. Akármennyire is fáj ezt kimondani, de a csapat egy "sima" erős csapattá vált (motiváció hiány, családalapítás, kiöregedés, vagy más miatt). Az, hogy ezt itt egyesek ekkora tragédiaként élik meg....inkább nem is folytatom, habár valamilyen szinten természetes, de azért kicsit gáz. persze tudom, ez a magyar mentalitás. :D :D

Elnézést, hogy ilyen sok lett a "visszatérésem", remélem nem gázoltam senkinek a lelkébe sem a véleményemmel, természetesen lehet egyet nem érteni ezekkel, de néhány ember itt tényleg megpróbálhatná objektívabban kezelni a dolgokat. :D

Egyébként sajnálom az elmúlt hetet, de szerintem még nem kell feladni a szerdát, mert a Real komolyabb csapatok ellen nagyon nem erős, finoman szólva is. és ez a két vereség, ha másra nem, arra jó, hogy végre mindenkit maximális koncentráltságra ösztönözzön (remélem) szóval hajrá gyerekek :)
Pavel
Entrenador del Barça

2014.04.12. 23:08:10

Gólt nem rúghatnak, de 1-2 embertől könnyebb megszabadulni, mint 22-től.
crixus
Entrenador del Barça

2014.04.12. 22:52:32

Léfe írta:Miért pont a vezetőséget kell elzavarni, vagy Tatát ? Golt csak nem rughatnak. Egyébbként is a bajnokság feléig jók voltak ? Elkényelmesedett, lassan játszó csapat lettünk, mellé sok pontatlansággal, bárhogyan is állunk fel. Nem tudunk labdát szerezni, minden lepattano az övék lett. Sok emberbe rugott labda, elszort passz. Mentális megujulás kizárva. Uj csapat kell, vagy ezt kell nézni a jövőben.
Egyébként egyetértek, a probléma csak annyi, hogy az, hogy kiket kellene kitenni a csapatból az elkényelmesedett játék miatt és kiket nem lehet már tovább motiválni az az edző és a vezetőség feladata. Ők ezt az utóbbi évben nem tették meg helyesen, a vezetőség pedig nem pótolta a védelem hiányosságait, ahogy nem hoztak megfelelő edzőt sem. Ezért kellene menniük.
Válasz küldése