Cesc Fábregas

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.04.19. 17:15:50

shutterisland írta:
még mindug több potenciált látok xaviban
:lol:

fabregas már jobb játékos, mint a kifelé menő xavi, és ő már csak hétről-hétre gyengébb, lassabb, öregebb lesz, cescnek pedig most jönnek papíron a legjobb évei.
nálam nem kérdés, hogy ki legyen iniesta párja az alapkezdőben jövőre.
Papíron lehet mindenki marha jó. Bizonyítani is kéne. Cesc eddig keveset bizonyított, egyelőre csak féléves futballista.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2014.04.19. 17:03:37

még mindug több potenciált látok xaviban
:lol:

fabregas már jobb játékos, mint a kifelé menő xavi, és ő már csak hétről-hétre gyengébb, lassabb, öregebb lesz, cescnek pedig most jönnek papíron a legjobb évei.
nálam nem kérdés, hogy ki legyen iniesta párja az alapkezdőben jövőre.
csabimo
Capitá del Barça

2014.04.19. 14:17:28

Sanama írta:Azt csak én gondolom, hogy ősszel azért volt százszor jobb, mert akkor a "posztján" játszott, most tavasszal, főleg a City BL meccs óta meg nagyjából tölteléknek van a pályán, hogy menjen a labdatartás, meg mezőnymunkára van ítélve?!

Már sokszor leírtam, hogy ő akkor egyszerűen ki van iktatva, ha Xavival együtt van a pályán. Ez tavasszal ismét tökéletesen megmutatkozik. De az őszi teljesítménye meg kiugró volt, Neymar mellett ő volt a csapat legjobbja, ha jól emlékszem.

Jövőre már Xavinak inkább a pad néz ki, ha nem távozik, és akkor végre Fabregas folyamatosan játszhat a posztján. És én nem kételkedem benne, mert amikor ott játszott, akkor rendre jól játszott, a csapat egyik legjobbja volt. És akkor ilyeneket olvasni, hogy el kell adni... :) Nyilván azért hozták vissza 2éves huzavona után, hogy aztán 3.idény után eladják.
Én arra emléxem hogy eddigi szezonjaiban ősszel rendre jo volt, tavaszra meg kipukad mint idén..Ez a jo játék a kiscsapatok ellen jött ki, tavaszra mikor jönnek az élesebb meccsek Bl kieséses szakasz fontosabb bajnokik beleszürkül alibifoci továbbpassz tömgelege és ennyi.. Kapuralövés?? hagyjuk már :)) meg se fordul a fejében..
Igen tölteléknek van a pályán és padoztak a gólerős szélsőink miatta! még mindug több potenciált látok xaviban..Az meg egyenesen undoritó hogy a 16 os vonalán 10/9 a továbbpaszt keresi..
Egy dolgot bánok igazán hogy nem engedték el a nyáron az Mu- hoz jo pénzért!! És nem láncoltuk magunkhoz Thiagot 10 évre!!!
Remélem jön Reus aki majd tud dinamikát belevenni meg kapura is lő remélhetőleg ;)
Sanama
Llegenda del Barça

2014.04.19. 13:46:11

Azt csak én gondolom, hogy ősszel azért volt százszor jobb, mert akkor a "posztján" játszott, most tavasszal, főleg a City BL meccs óta meg nagyjából tölteléknek van a pályán, hogy menjen a labdatartás, meg mezőnymunkára van ítélve?!

Már sokszor leírtam, hogy ő akkor egyszerűen ki van iktatva, ha Xavival együtt van a pályán. Ez tavasszal ismét tökéletesen megmutatkozik. De az őszi teljesítménye meg kiugró volt, Neymar mellett ő volt a csapat legjobbja, ha jól emlékszem.

Jövőre már Xavinak inkább a pad néz ki, ha nem távozik, és akkor végre Fabregas folyamatosan játszhat a posztján. És én nem kételkedem benne, mert amikor ott játszott, akkor rendre jól játszott, a csapat egyik legjobbja volt. És akkor ilyeneket olvasni, hogy el kell adni... :) Nyilván azért hozták vissza 2éves huzavona után, hogy aztán 3.idény után eladják.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.04.18. 18:45:37

Általában ősszel szokott neki jól menni, de tavaszra vissza szokott esni. Emellett tényleg jó lenne a régi Fabregast látni a VB-n, sokat tud adni a spanyol csapatnak (már ha jó formában van...).
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.04.18. 17:32:14

Sajnálatos ez a visszaesés a részéről. Pedig ősszel annyira jól játszott, szinte tökéletesen passzolt a kirakósba, már-már elhittem, hogy megtaláltuk a helyét a csapatban és mostantól megállíthatatlan lesz. De mégsem, valami még mindig nem az igazi. Csatlakozva az előttem szólókhoz, mentálisan is kicsit kevésnek érzem.

Remélem, azért a vébén remekelni fog a spanyol válogatott színeiben, nagy kincs lenne nekik egy jó Fabregas.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.04.18. 14:01:59

Game90 írta:Érdekes, az Arsenal-ban:
1. Nem voltak ilyen hullámhegyei/hullámvölgyei, tavaszra nem fogyott el.
2. Nem tűnt "akaratgyenge" játékosnak.
Ott ő volt a vezér, szabad kezet kapott, nem volt kötött posztja és öröm volt nézni a játékát. Valahogy olyan érzésem van, hogy bármely más csapatban világklasszis szinten játszana csak nálunk nem. Xavi-val kioltják egymást. De remélem a jövőben meglesz a helye és Iniestával életveszélyes párost alkotnak a középpályán
pep71
Entrenador del Barça

2014.04.18. 13:55:13

Game90 írta:Érdekes, az Arsenal-ban:
3. Nem tűnt lassú játékosnak, plána nem ennyire
2.-hez hozzátéve: nemhogy akaratgyengének nem tűnt, hanem ő volt a CSK és nem egy kis csapatban...egyszerűen egyik edzőtől sem kapta meg a kellő bizalmat sajnos és ez nagyon kijött rajta, plusz minden meccsen szinte más poszton kellett játszania, ha játszott..régebben a nagy a meccseken meg mindig csere volt(Tata az egyedüli aki, mindig játszatta őt ezen meccseken). Igaz, hogy ezeken a meccseken nem ment neki a játék, de nemcsak neki nem ment, hanem az egész csapatnak sem, ennek ellenére mindig őt fütyülik ki a szurkolók és mindig őt találják meg a legkönnyebben..én már tavaly eligazoltam volna a helyében Mu-ba, ott megkapta volna a lehetőséget és a bizalmat is, sőt a legtöbb nagy csapatnál is, mert ő benne sokkal több van.
Olafinho
Jugador del Barça

2014.04.18. 13:38:18

Olaf!

Csatlakoznom kell egy előttem szóló kommenthez.

Fabregast a szintén Barcás ismerőseim közül nagyon sokan utálják...
...csak azt felejtik el, hogy gyakorlatilag még senki nem akarta megtalálni az igazi helyét a pályán.

Az Arsenalban mindenki láthatta, hogy mit tud. Nálunk viszont soha nem kapott olyan szabad kezet ami az ilyen típusú irányítók játékának az alapfeltétele. Nem kell tehát csodálkozni azon, hogy egy Bentley nem jól teljesít az off-road pályán.

Mondjuk, h miért tiltott a a kapuralövés az szintén rejtély számomra...

Egy biztos: ebben a formában ez hatalmas pazarlás, sajnos azt kell, hogy mondjam, h egy Real, vagy Atletiben már lehet, hogy aranylabda közeli teljesítményt is kihoznának belőle.

Az igaz, hogy Xavi és ő együtt nem annyira hatásosak sajnos, olyan mintha kioltanák egymást.

Kiváncsian várom, hogy mikor jön egy edző aki kisakkozza a maximumot ebből a fullos keretből.
PCsabi
aka Game90

2014.04.18. 13:22:18

Érdekes, az Arsenal-ban:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Csbal
Jugador d'estrella

2014.04.18. 09:28:31

Bob_Marley írta:Cesc-szel érzésem szerint a legnagyobb probléma, hogy akaratgyenge. Remek képességű játékos, de egyszerűen folyton beleesik valamiféle depresszióba, s onnantól nem jön össze neki semmi. Védekezése lagymatag, előrefele vannak jó megoldásai, de nem jön össze, akkor kiveszi magát a játékból percekre (tegnap is pl szépen bemozgott Carvajal mögé, majd a hosszúra betette Neymar lekésett, onnantól szinte nem is mozgott többször be), komolyan egy pszichológus kéne neki, lehet az Arsenalban eltöltött évek tették ilyenné, de kicsit olyan az ember érzése mintha úgy csinálná hogy jaj Istenem ez úgysem sikerül, s lelógatott fejjel megy tovább. Emberileg sajnálom nagyon őt, mert fizikailag is képes lenne előre-hátra sokat nyújtani, de valami gát van nála, s egyszerűen a helyét se tudjuk megtalálni pedig itt van jó ideje.
Egyet értek. Fejben van gond vele, de nem hiszem el hogy ezeket a játékosokat nem edzi valami mentális tréner, ahogy a mi Szalainkat,a hogy mondta a kifakadásánál. :lol:

Tényleg olyan mintha folyamatosan depis lenne.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.04.17. 23:16:54

Cesc-szel érzésem szerint a legnagyobb probléma, hogy akaratgyenge. Remek képességű játékos, de egyszerűen folyton beleesik valamiféle depresszióba, s onnantól nem jön össze neki semmi. Védekezése lagymatag, előrefele vannak jó megoldásai, de nem jön össze, akkor kiveszi magát a játékból percekre (tegnap is pl szépen bemozgott Carvajal mögé, majd a hosszúra betette Neymar lekésett, onnantól szinte nem is mozgott többször be), komolyan egy pszichológus kéne neki, lehet az Arsenalban eltöltött évek tették ilyenné, de kicsit olyan az ember érzése mintha úgy csinálná hogy jaj Istenem ez úgysem sikerül, s lelógatott fejjel megy tovább. Emberileg sajnálom nagyon őt, mert fizikailag is képes lenne előre-hátra sokat nyújtani, de valami gát van nála, s egyszerűen a helyét se tudjuk megtalálni pedig itt van jó ideje.
Kép
Kép
Kép
Csbal
Jugador d'estrella

2014.04.17. 17:51:25

BarcafanTomee írta:Következő szezonban most már kezdeni kell valamit Fábregassal, mert így nem mehet tovább. Meg kell találni neki a helyet és szabad kezet adni neki. Így nem találja a helyét és félszezonos játékos. Tavaszra megint nagyon elfogyott, csak úgy mint az egész csapat.

Sokkal de sokkal több van benne mint, amit nálunk eddig feltudott mutatni. És óriási luxus, hogy ezt ennyi idő alatt nem tudtuk megoldani.

Cesc-Iniesta-Neymar-Messi, mesés névsor, csak kell egy edző aki kitalál rájuk egy taktikát. Bármely csapat a világon összetenné értük a kezüket, de nálunk mégse tudnak együtt annyira érvényesülni. Pedig óriási potenciál van bennük.
Én úgy gondolom hogy ahhoz hogy ezeknek, az általad felsorolt neveknek egyszerre helyet tudjon valaki adni a pályán, fel kell adni azt a szerkezetet amit jelenleg játszik a Barca. Ezek közül 3 szélső játékos van, egy középpályás, aki Cesc. Fabregas egy szervező játékos, az arsenalban nagyon jól tolta a középpálya közepén. Talán egy ékként, a támadók mögött el tudom őt képzelni. Iniesta pedig bal oldalon a legjobb. Bár ő középen is használható, de igazán zseni a szélen szokott lenni. Messi kérdés: Ez elég bonyolult mert most sehol sem jó. Viszont a jobb szélen elég zsír volt, amikor ment neki. Az sztem az ő posztja. Neymar viszont hova? középre? nem hiszem, eltűnne. Ő Iniesta előbb felvázolt helyén lenne a legjobb, már ha mondhatunk ilyet az utóbbi időben nyújtott teljesítménye után. Én őt nem tartom Ininél többre, sőt... Kicsit feleslegesnek tartom a csapatban, ilyen játékosok mellett, és ha az általam felvázolt posztokat töltenék be az említett játékosok. De ha már választani kell, én inkább Cesc-et szórnám ki. Xavi igaz, hogy nem az igazi, de a posztján azért még mindig sztem a legprecízebb és legjobb. De pár év múlva már sajnos vége van neki. Akkor jöhetne Cesc a helyére. De ott van Busi is. Szóval ehhez edző legyen a talpán aki talál taktikát úgy, hogy mindegyik klasszis játszon.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.04.17. 16:34:02

Következő szezonban most már kezdeni kell valamit Fábregassal, mert így nem mehet tovább. Meg kell találni neki a helyet és szabad kezet adni neki. Így nem találja a helyét és félszezonos játékos. Tavaszra megint nagyon elfogyott, csak úgy mint az egész csapat.

Sokkal de sokkal több van benne mint, amit nálunk eddig feltudott mutatni. És óriási luxus, hogy ezt ennyi idő alatt nem tudtuk megoldani.

Cesc-Iniesta-Neymar-Messi, mesés névsor, csak kell egy edző aki kitalál rájuk egy taktikát. Bármely csapat a világon összetenné értük a kezüket, de nálunk mégse tudnak együtt annyira érvényesülni. Pedig óriási potenciál van bennük.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.03.29. 18:35:20

ezért kell cesc a kezdőbe. :)
Sanama
Llegenda del Barça

2014.03.29. 18:32:09

Erxy írta:Fabregas 8 goals & 9 assists in 17 Liga games this season in 2013.
1 goal & 3 assists so far in 13 games in 2014
Nagyon gyenge volt ma, nem értem miért maradt fent egészen a 89. percig. Jó lenne ha visszatalálna a jó útra, de..
Xavi mellett folyamatosan gyenge, amióta itt van. Nem értem, hogy 3 edző egyikének se tűnt fel ez eddig?
Iniestaval nagyon jók voltak a Vigo ellen, de ha Xavival egyszerre van a pályán, akkor le is mondhatunk róla, eltűnik a mezőnyben. Mondjuk ott melózik sokat, de egyszerűen nincs kihasználva a kreativitása és a képességei.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.03.29. 18:30:13

Fabregas 8 goals & 9 assists in 17 Liga games this season in 2013.
1 goal & 3 assists so far in 13 games in 2014
Nagyon gyenge volt ma, nem értem miért maradt fent egészen a 89. percig. Jó lenne ha visszatalálna a jó útra, de..
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.02.17. 15:46:00

Az ő játéka miatt izgulok nagyon, pedig nem kéne kérdésnek lennie hogy játszik e vagy nem. Felelőtlen döntés lenne Tata részéről ha nem kezdene így vagy úgy. Egyszóval felőlem bármilyen poszton.

Egyértelműen a legjobb teljesítményű középpályás idén. (itt.)
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
gránit
Director del Fútbol

2014.02.16. 15:08:19

A szélsőjátékot nem is kell erőltetni, jól van ez a középpálya így, Fabregas adhat az egésznek egy óriási pluszt. Bátran lehet játszatni kötetlen pozícióban, két csatár között hátravont centernek is remek (Celtic ellen mi centermunkát produkált :D). Remélem, hogy a kezdőben lesz, nálam eddig ő és Piqué az MVP.
geridoss
Director del Fútbol

2014.02.16. 15:00:55

Ez úgy nézett ki még Pepnél is, a négy középpályás, hogy Iniesta volt a bal szélső, ami nagyon nem jött be. Fabregas-Xavi mögöttük Busquets. De az sem 4-4-2 volt, hanem 4-3-3, egy kiherélt Iniestával :D

Ini a középpályán tökéletes helyen van, Fabregasszal brutális támadó csapatunk lesz, én azért is lennék kezdésnek Xavi mellett, ő igaz, hogy lassítja kicsit a játékot, de stabilitást is ad a középpályának. Támadásszervezésben nem veszi (már) fel a versenyt Fabregasszal, de lehet jobb is, hogy Manchesterben nem rohanunk ki rögtön, mint a mérgezett egér. Végére bedobnám Fabret Xavi helyett, állástól függetlenül (állástől függően, hogy mikor), aztán a visszavágón pedig kezdetném.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
gránit
Director del Fútbol

2014.02.16. 14:59:29

Azt, hogy mi lesz, csak Martino tudja. Hogy minek kéne lennie, az egy másik dolog, és persze egyéni benyomás. Hozzáteszem, korántsem ellentétes a Barcelona filozófiájával a 4-4-2, amikor engem megfogott ez a klub, pont 4-4-2-t játszottunk, Kluiverttel és Rivaldóval elől. Rijkaard rendszeresítette a három támadós felállást, és ez rögzült is a gyakorlatban. Most inkább a 4 középpályást vélem hatékonyabbnak, Fabregas-szal és Xavival közösen, mint egy Pedróval vagy Alexis-szel elől. Remélem, Neymar sokat lehet majd a pályán a City ellen.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.02.16. 14:50:46

Sosem játszottunk még 442-ben ebben a szezonban. 4 középpályással igen, de attól az még nem lesz 442. Bár a 4 középpályás sem volt gyakori, most így hirtelen csak a Real elleni jut eszembe meg most a Sociedad. Viszont tavaly Roura sokat játszatta így a csapatot, nekem nem tetszett.
Kép
gránit
Director del Fútbol

2014.02.16. 14:38:54

Ez nem kísérletezgetés, ezt már próbálta Martino, és bevált. Aztán jött Messi majd Neymar sérülése, így hónapokig szunnyadt a 4-4-2 lehetősége, de nem most lenne erre először precedens. Főleg most lesz nagyon nagy szükség arra, hogy a helyzeteinket kihasználjuk, mert nem biztos, hogy lesz belőlük annyi, mint a RS vagy a RV ellen. Főleg Fabregasra jellemző, hogy még passzol egyet, amikor ő is ellőhetné. Sokszor jobban járnánk, ha ő lőné el.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.02.16. 14:36:39

gránit írta:Most hatékonyabb lenne a 4-4-2. Anno Eto'o-val meg Henry-val persze, hogy három csatárral játszottunk elől, most hatékonyabbak lennénk egy középpályással, mint pl Pedróval elől.
1, Szembe megy a Barca filozófiájával a 442
2, A játékosaink még életükben nem játszottak 442-ben, egyetlen egy edzésen sem gyakorolták be a mozgásokat. Ez nem Fifa, vagy FM, hogy csak úgy össze-vissza rakosgasd a játékosokat.
3, Ideje múlt felállás a 442, alapvető tulajdonságai miatt hátrányban van az összes modern felállással szemben.
4, Itt egy példa a 442 hibájáról. A sorok nem elég töredezettek, túl nagy köztük a távolság amiben fickándozni fognak az ellenfelek. Ha meg közelebb teszed a sorokat vagy a saját tizenhatosodnál fog állni az egész csapat, vagy az ellenfelénél. :lol:
De ez itt off, szóval hagyjuk is.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.16. 14:27:04

gránit írta:Most, hogy Neymar felépült, meg lehetne próbálni a 4-4-2-es felállást, Messivel és Neymarral elől, Fabregas-szal és Xavival együtt a kezdőben.
igen, minden bizonnyal az idény legfontosabb meccsén fog tata kisérletezgetni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Lezárt