Barcaman1993 írta:
Ezt megint nem értem. Ez megint a szokásos sallangos közhelyek egyike, ami vkinek egyszer kipattant a fejéből, hogy Piqué mellé egy vezér kell. Vb,- Eb-, BL és még ki tudja, hogy milyen további címeket nyerő játékosról beszélünk. Aligha hiszem, hogy őt nagyon irányítgatni kéne. Kell mellé egy normális védő, ennyi a kulcs. Ha ez Marquinhos lesz, akkor ő, ha más, akkor más. Mondjuk azt nem tudom, hogy honnan veszed, hogy Marquinhos 3 év múlva jó lenne...? Leírsz vmit, de annak semmi köze nincs a valósághoz.
Kell még 1 kapus, 1-2 védő (Alvestől függően), meg 1 középcsatár (Madzukic, Dzeko csak, hogy értsük, nem Agüero gondolok) és meg is vagyunk. 1-gyel több védőt mondanék alapesetben, de 99%, hogy Mascherano marad, így fölösleges igazolni még egy embert.
Nem azt mondtam, hogy kell mellé egy Puyol vagy anélkül kanyarba sincs, de egy védelmet, ha hatékony akar lenni valakinek igenis össze kell fogni. És nem Piquét kell itt irányítgatni, de mellé inkább egy kiforrott játékos kell. Mert egy 20 éves Marquinhos vagy egy 22 éves Bartra nem az, és kell melléjük valaki egyelőre.
Azt írtam, hogy a brazilnak kell még idő, 2-3 év mindenképp hogy az elitben legyen. És ehhez tartom is magam. Egy 20 éves játékosnak azon a poszton sok rutint kell még összekaparnia. Nem véletlen, hogy még Henrique is előtte van a válogatottban. Viszont a képességei megvannak ahhoz, hogy huzamosabb ideig top 3-as középső védő legyen.
Danilo szerintem már van olyan szinten mint a jelenlegi Alves. Sok Porto meccset nézek ő, illetve Mangala miatt és az a gyerek már nemcsak egy tehetség. Jól felismeri az egyensúlyt támadás és védekezés között, gyors és fizikálisan is kiváló. Amellett nemcsak félmeccseket játszik, korához képest tapasztalt is. Rendben a portugál liga nem a legveretesebb, de ott is teljesíteni kell.
Viszont a megszerzésével biztos vagyok benne, hogy jó időre be tudnánk biztosítani magunkat azon a poszton, mert még fiatal, fejlődőképes. Ráadásul ő még nincs a pályája csúcsán, nem lefelé fog tartani.
Viszont pontosan ezért nem fogja elengedni a Porto. Vagy ha igen akkor is horribilis áron. Ennek ellenére inkább fizessünk érte plusz 5-6 milliót, minthogy idehozzuk szintén egy vagyonért Cuadradot.