Feast4 írta: Én sem akarom ezt tovább boncolgatni. Fabregasnak szerintem is mennie kell. Jók a statjai. Hova skfd-jak? Kik ellen? Elche? Király! Az a baj, hogy nem tudta kiszorítani Xavit? Miért nem? Beszélhetnénk itt a hamis 9-esről meg tücsök bogárról, de nagyon kifelé áll a rúdja és ennek oka van. Nagyon szeretem elismerem a képességeit de tényleg gáz amit csinál. Egy másik játékos érkezése a helyére nem hiszem, hogy meg fogja oldani a problémáinkat. Egy edző is kell hozzá. Itt fog eldőlni, hogy L.E. milyen edző valójában. Minőséget kell minőségre cserélnünk ez tény. Zsebbenyúlós is.
Nem csak Elche ellen, de hagyjuk. Minden statisztika mellette szól, akárhonnan nézzük, tények, de akkor vonatkoztassunk el ettől is.
Oka van, hogy nem tudta kiszorítani Xavit? Rendben. Akkor miért kellett folyamatosan Mascheranot (vagy ha ős sem volt Busquetset/Songot/Adrianot) nézni a védelem közepén, mikor ott volt Bartra, aki ahányszor játszott sokkal jobb volt mindegyik felsoroltnál. Ráadásul a levegőben is ő volt az úr, ehelyett kaptuk a gólokat szögletekből. Vagy miért sokszor Pedro szenvedését kellett nézni, mikor ott volt Alexis egészségesen.
Vagy miért kellett folyamatosan Messi lézengésén idegelni magunkat, akinél a 86 éves nagyanyám is többet futott volna? És még azt sem lehetett mondani, hogy benne volt a gól.
Oka van.
Próbáld objektíven nézni. Xavi folyamatosan lassította a játékot, csak a biztosat választotta a kreativitás hiánya nélkül. A kulcspasszokat szinte sosem vállalta be. Amikben a legjobb volt, mintha kiveszett volna belőle. 30 meccs alatt kiosztott két darab gólpasszt! Lehet, hogy becsapós a statisztika, de ez akkor is elmond mindent. Még ha a játékát nem is nézzük.
Lehet, hogy a passzpontossága jobb volt, ezzel minden rendben, de Cesc legalább igyekezett a csapatot előre mozgatni, bevállalni a kulcspasszokat és nem csak gurigázni 25-30 méterre a kaputól. És ez nagyon nagy különbség. Nem akarom Xavit leszólni mert tisztelem és becsülöm, az egyik legfontosabb eleme volt a Barca sikereinek, de az az igazság, hogy már csak a neve tartotta a pályán. Tata nem merte lekapni a pályáról. Ahogy nem merte Messit, Pedrot, nem bízott eléggé Bartraban, mindig a biztonságra törekedett. És ezt nem is lehet igazán felróni.
És hidd el, nem azért vagyok a távozása ellen, mert annyira a szívem csücske, de jelenleg ő a legjobb megoldás. De ehhez az is kell, hogy meglegyen a bizalom felé, és mondhatod, hogy hülyeség, de a posztján kell játszani. Ott megmutatta mit is tud, ezt kell állandósítani. Megnézném Koket, Pogbat vagy akárkit, ha idejönne és nézne maga előtt egy 34 éves embert, ő meg játszhatna fals 9-est meg hasonlókat.
Ezt a Porto-Tellos hírt már felröppentették korábban, de nem bagyon hittem benne. talán tényleg van valóságalapja. Jó lenne, ha bevonnánk egy Mangala vagy Danilo transzferbe.
Amúgy a Villa-ügyletből mi most nem részesülünk. Volt valami olyasmi a szerződésben, hogy ha távozik kapunk valamennyit a díjból. Vagy rosszul emlékszem?