visca el barca írta:mess2009 írta:Laportát sírják vissza?
csak azt nem értem, hogy mikor rosell alatt nyertük folyamatosan a kupákat, akkor miért nem sírtak?
Azért ez így nem teljesen helyes. 2010-ig volt Laporta, Pep pedig 2008-tól 2012-ig. Két szezonig volt átfedés Rosellel, ebből az első még jól sikerült 4 kupával, a másodiknál "már csak" 1 kupa jött. Mivel Guardiola igazi gentleman, így talán sose fog kiderülni, hogy mért lépett le. Néhány nyilatkozatból sejthető, hogy volt indulat a háttérben és nem csak a fáradtság és az idejében meglátott formahanyatlás volt az ok. Azt a hihetetlen korszakot akkor sem elsősorban a Laportának, vagy Rosellnek tulajdonítottuk, hanem az edzőnek és a keretnek. Laporta szerencsés kézzel nyúlt Pephez és biztosította a szükséges hátteret. Rosell sok mindent felrugott már az elején (Cruyff, Madriddal szembeni kommunikáció stb.), ami elsőre csak rossz szájízt adott. A szigorú pénzügyi szemlélet rendben van, támogatója vagyok, de sajnos elmegy mellettünk a mezőny. Ráadásul már nem tudok hinni benne. Laporta sokszor szórta a pénzt, fogtuk a hajunkat, de most meg nem hihetünk annak, hogy Neymar 57 millió, lehet dupla annyi. És lehet, hogy a többi igazolás is hasonlóan zajlott.. Eladni pedig ... Szóval ki tudja, hogy létezik-e egyáltalán adósság csökkentés. A hagyományokkal szakítottak, miszerint nem kerül reklám a mezre, büszke volt rá mindenki. Elfogadtuk, a mai futballba ez nem fér bele. De nem látni a hozadékát. A spórolással együtt egy szezonban 1 darab 57 millió(?) igazolásra futja? A Real elköltött mennyit is, 200-t? Persze jó áron adtak is el. Valahol a fiúkat is megértem. Ki vannak zsigerelve, évek óta, míg odaát, ha valami nem megy, akkor sort cserélnek. Nem szimpatikus, nem akarom, hogy ez legyen, de ezt se lehet a végtelenségig bírni, hogy nem veszünk hátvédet, mert majd a 35 éves, 1 éve offos, vagy az ifjú titán megoldja.
Ez a keret túl sokat nyert, nem feltétlen az edző hibája, hogy a hozott anyagból nem tud többet kihozni. A Gladiátor egyszer bejött, ha újra lejátszák nekik, már nem fog motiválni. Vagy kell keresni másik filmet, vagy nagyobb vérfrissítés kell. Hozzá kell nyúlni néhány érinthetetlenhez, a sallangokat meg küldjük már el végre (Cuenca, Afellay, Krkic, Hleb itt van még?).
Én sose éljeneztem Rosellt, ez a Barto meg egy gyenge klón. Jöjjön vissza Laporta, vagy más.. mindegy... és csináljanak egy új csapatot, mert ezt nem élvezett nézni, néha már elkapcsolok, ami mindent elárul.