2014.06.09. 16:44:50
Ez a Reus nyilatkozat mikor hangzott el? Javítsatok ki ha nem úgy van, de én úgy emlékszem van annak már egy hónapja is. Akkor pedig nem sokat nyomnak a latba ezek a mondatok.
Én amúgy nem tudom, hogy érdemes-e Reus-t elhozni. Igaz nem sokat nem láttam, de kételkedem benne, hogy azon a poszton is tudna egy hasonló teljesítményt hozni, mint a BVB-ben. Mondjuk olyasmi is megfordult a fejemben, hogy adott esetben a középpályán is bevetné LE. (bár akkor is inkább Ini posztja feküdhetne neki jobban)
Szerintem egy ilyen szezon után értelmetlen lenne megszabadulni Alexisől, főleg amilyen árakkal bombáznak minket érte. Újra hoznánk valakit, akinek nem is az az elsőszámú posztja ahová tennék. Bármennyire is tehetséges stb. de csak ezért ne jöjjön.
Leht, hogy sokan nem osztják a véleményemet, de eddig én nem vagyok elégedett az átigazolási szezonnal. Ter Stegen OK, de ez nem egy újkeletű dolog. Úgy tűnik hozunk mellé/elé/mögé egy nem is klasszis 31 éves kapust rekordáron. A középpályáról elengedjük azt a játékost aki a jövőt jelenthetné (talán egy marék szotyiért Mou-nak) és hozunk helyette (nem lenézve) egy átlagosnál valamivel jobb irányítót, ezzel előrevetítve, hogy a 35 éves Xavi lehet továbbra is a kezdő.
A támadószekcióbeli változások is leginkább arról szólnak, hogy megy fillérekért lecseréljük az egyik legkiválóbb szezont futó játékosunkat (eki nem mellesleg a posztján játszik) és hozunk helyette egy újabb félmegoldást.
És akkor ott a védelem kérdése. Egész évben a csapból is az folyt, hogy nyáron ezt a szekciót kell nagyon megerősíteni, mert gyenge lábakon áll, erre ha minden igaz hozunk egy 20 éves ígéretet nem kevés pénzért, úgy hogy még a jobbhátvédünket is belerakjuk. Plusz negyedik védőnek egy Mathieu szintű játékost 15-20 millióért. Hát ezzel nem sokat erősödünk. Néhány millióval drágábban már kész, klasszis játékosok után lehetne nézni. Volt egy Benatia, ami bíztató volt, de nem sikerült és akkor hozunk egy 20 éves tehetséget, mikor hasonlóra itt van Bartra.
És akkor a jh kérdés. Alves 90+ százalék, hogy megy a helyére pedig Cuadrado a legesélyesebb, akiről nem is írnék semmit, ki lett már fejtve. Mondjuk ennek a Piszczek pletykának örülök, hátha lesz belőle valami.
Ezek nagyrésze persze távol áll a biztostól, de a legvalószínűbb (egyesek azért 99%-ra vehetők) eshetőségek.
Ennek fényében pedig közel sem mondanám biztatónak a helyzetet, pláne nem pacsiznék a vezetőséggel. Ja, és majd elfelejtettem. Ezek túlnyomó többsége elég kétséges, hogy beválik és jövőre ha minden igaz nem korrigálhatjuk, szóval ésszel kéne, mert most két évre előre kell gondolkodni és csapatot építeni, de eddig ez nem effelé tendál.
Forca Barca!!!!