Barcaman14 írta:Franciaország-Honduras: Számomra meg van a vb eddig legantipatikusabb és egyben leggyengébb válogatottja is. Szomorú, hogy egyáltalán kint vannak a VB-n, mert én személy szerint az égvilágon semmi pozitívumot nem láttam a játékukban. A Svájc-Ecuador meccset nem láttam, de amit tegnap produkáltak a hondurasiak, nem lennék meglepve, ha pont és rúgott gól nélkül mennének haza.
Mindezt úgy, hogy a franciák gyakorlatilag meg sem erőltették magukat. Nyilvánvaló, hogy ennél több kell tőlük és többet is fognak hozni gondolom, mert Svájc már keményebb dió lesz.
Viszont szerintem Ribéry feltűnően hiányzott a pályáról. Voltak szép akciók, de többnyire hiányoltam a földön való kombinatív játékot, amivel őrületbe kergethették volna a közép-amerikaikat, ehelyett legtöbbször csak a beívelt labdák jöttek.
Valbuena próbálkozott, de nem nagyon voltak hozzá társak. Pogbától és Griezmanntól is jóval többet vártam.
Argentína-Bosznia: Semmilyen javulást nem láttam felfedezni az argentinoknál, ami a csapatjátékot illeti a korábbi nagy tornákhoz képest. Ugyanúgy nem sok elképzelése van Sabellaának szerintem, mint az elődjeinek és az ugyanúgy kevés lehet, hogy ezúttal is azt várják, hogy villanjanak az egyéniségek. Egy ideig megint elmehetnek, de ezúttal sem lesz ennél több bennük szerintem. Ezért is szólna nagyot, ha Messi gyakorlatilag egyedül repíteni őket a végéig, de ennek nem sok esélye van jelenleg.
A bosnyákok játéka viszont tetszett, kíváncsian várom ma az Irán-Nigéria meccset, mert így első látásra Besicék a favoritok a második helyre.
Hondurassal kapcsolatban egyet értek. Én általában szoritok az esélytelennek tartott csapatoknak, de nekik nem tudtam, nagyon antipatikusan játszottak, egy csomó, teljesen felesleges, durva megmozdulást láthattunk tőlük.
Argentinával kapcsolatban is egyet értek, semmivel sem jobbak, mint 4 éve, az első igazán komoly ellenfél ki fogja csapni őket, örülhetnek, hogy a sorsolásuknak hála a legjobb 8-ig valószinűleg nem fognak top csapat ellen játszani.
Ami a bosnyákokat illeti, szimpatikus kis csapat, de nagyon felemásak. Van néhány nagyon ügyes játékosuk, de a többiek sokszor bántó böszmeségeket csináltak, pl. teljesen egyszerű szituációkban eladták a labdákat. Nem vagyok benne biztos, hogy a második helyhez ez elég lesz nekik, bár a csoport másik két csapatától sem várok túl sokat, szóval lehet mégis.
Ma pedig megkezdik a VB-t a kedvenceim is Céjék ellen. Reus sérülését nagyon sajnálom, szvsz Németország és az egész VB egyik legjobbja lehetett volna. Portugáliáról nem is tudom, mit gondoljak. A selejtezőkben nem voltak meggyőzőek, de az EB-n azért nagyon keserves volt a meccs ellenük, és a későbbi győztes spanyolokat is ők szorították meg leginkább. A nagy számok törvénye is mellettük szól, hiszen az utóbbi időkben folyton kikaptak a németektől, de remélem folytatódik ez a sorozat.