Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ha itt lenne Falcao akkor tuti , hogy Hámesz nem villogna ennyire mert az összes támadás Falcaora lenne kijátszvaLG írta:Az egész támadószekciók nagyon erősnek tűnik, és ha még itt lenne Falcao, akkor milyen brutális lenne.
Nekem mind1ferninho írta:James tényleg Hámesz, elismerem.... még angol videóban is Hámesz...Alfa írta: Nyilván a dzsémsz a mi fülünknek jobban hangzik de a columbiaiak meg lehet , hogy a dzsémszen akadnának kiegyébként arra kiváncsi lennék , hogy ő , hogy ejti a nevet
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=I7tw6OK-0ko" target="_blank hivatalos UEFA videó és a saját nevét is így mondja 0:45nél, lehet hallani kicsit, hogy mondja, hiába beszélnek rá angolul, de végig a videóban Hámesz.
de Jackson akkor se Hákszon.....![]()
Nagyon szép akció volt. Ezen a VB-n Kolumbia brazilosabban játszik, mint a brazilok.Alcantara írta:Na, itt van megint Hámeszetek!
James tényleg Hámesz, elismerem.... még angol videóban is Hámesz...Alfa írta: Nyilván a dzsémsz a mi fülünknek jobban hangzik de a columbiaiak meg lehet , hogy a dzsémszen akadnának kiegyébként arra kiváncsi lennék , hogy ő , hogy ejti a nevet
Igen, ahogy nálunk is a Jennifert vagy a Ginát dzs-vel ejtik.amúgy meg mindkettő ilyen átvett név angolból... kétlem, hogy sok James meg Jackson rohangált volna Kolumbiában korábban és őshonos név lenne![]()
![]()
ezért is Dzsekszon sztem, de úgy tűnik Hámeszt tényleg Hámesznek mondják... de attól még zavaró
A madridista kollégával értek egyet, még nagyon sokat le kell tennie az asztalra, hogy az aranylabdás trióhoz hasonlítjuk. Olyan technikás pedig nincs, és nem is lesz, mint R10.Elnézést, hogy lemertem írni, hogy Neymar már most is nagyon technikás srác. Ódákat meg felesleges zengeni arról a vb-ről, mert nem egyszer a jó isten segítette meg őket. Attól, hogy mert nem tett le még "semmit" az asztalra, attól még a vak is látja, hogy a legkreatívabb futballista, megmerem kockáztatni, hogy CR-től meg Messitől is. Egyáltalán nem azért mondtam, mert Barcás, pont én vagyok aki figyelmen kívül tudja hagyni, hogy ki hol játszik. Már most van olyan technikás, mint a másik 3, ez benne van, ezt nem tudja tanulni, a futball-ban pedig ahogy írtad, ott még sokat kell letennie, de a Joga Bonito az nagyon menne neki ha lennének társai. Nem mond már, hogy a 3 R mellett nem lenne még ennél is látványosabb a játéka
Nem kellene ezt túlragozni a riporternek. Elég lenne annyit mondania, hogy Rodríguez illetve Martínez és meg van oldva a probléma.ferninho írta:én is pont akartam linkelni.daffy írta:Azért ez nem olyan egyszerűAlfa írta: Ha james=hámesz akkor jackson=hákszon
Ha például Zunigat nem zunyigának mondana akkor meg azért menne itt a savazás
amúgy meg mindkettő ilyen átvett név angolból... kétlem, hogy sok James meg Jackson rohangált volna Kolumbiában korábban és őshonos név lenne![]()
![]()
ezért is Dzsekszon sztem, de úgy tűnik Hámeszt tényleg Hámesznek mondják... de attól még zavaró
Elnézést, hogy lemertem írni, hogy Neymar már most is nagyon technikás srác. Ódákat meg felesleges zengeni arról a vb-ről, mert nem egyszer a jó isten segítette meg őket. Attól, hogy mert nem tett le még "semmit" az asztalra, attól még a vak is látja, hogy a legkreatívabb futballista, megmerem kockáztatni, hogy CR-től meg Messitől is. Egyáltalán nem azért mondtam, mert Barcás, pont én vagyok aki figyelmen kívül tudja hagyni, hogy ki hol játszik. Már most van olyan technikás, mint a másik 3, ez benne van, ezt nem tudja tanulni, a futball-ban pedig ahogy írtad, ott még sokat kell letennie, de a Joga Bonito az nagyon menne neki ha lennének társai. Nem mond már, hogy a 3 R mellett nem lenne még ennél is látványosabb a játéka.ferninho írta:jáj... bocsáss meg, de ez egy kicsit nagyon fájt... azért ahhoz még le is kéne valamit tenni az asztalra Neymarnak, hogy ilyeneket írogassunk... még nagyon-nagyon messze van attól a szinttől Neymar... megcsinálhatja, a képességei meg vannak bőven hozzá, de ezt tényleg fájó volt elolvasni... főleg mert nekem az a 2002es brazil válogatottól oda-vissza voltam mindig is és örök emlék marad az a VB.Azért annó a Ronaldinho - Ronaldo - Rivaldo triót nem lehet hozzájuk hasonlítani. Belegondolva, hogy ha velük egyidős lett volna Neymar, ezek 4en miket csináltak volna együtt...
de nekem is borzasztóan fájó azt nézni, ahogyan Neymaron kívül kb focizni alig bír az összesborzasztó.... de Neymarnak még kell mutatnia ezt azt, hogy ilyeneket írjunk, amiket te is.
Nyilván a dzsémsz a mi fülünknek jobban hangzik de a columbiaiak meg lehet , hogy a dzsémszen akadnának kiferninho írta:én is pont akartam linkelni.daffy írta:Azért ez nem olyan egyszerűAlfa írta: Ha james=hámesz akkor jackson=hákszon
amúgy meg mindkettő ilyen átvett név angolból... kétlem, hogy sok James meg Jackson rohangált volna Kolumbiában korábban és őshonos név lenne![]()
![]()
én is pont akartam linkelni.daffy írta:Azért ez nem olyan egyszerűAlfa írta: Ha james=hámesz akkor jackson=hákszon
Azért ez nem olyan egyszerűAlfa írta: Ha james=hámesz akkor jackson=hákszon
Ha james=hámesz akkor jackson=hákszonferninho írta:amúgy állítólag Hámesz és Dzsekszon.... szóval Hákszon az nincsAlfa írta: Értem , hogy mit akarsz mondani de azért szidni valakit mert jól mond/csinál valamit hát no comment...
amúgy állítólag Hámesz és Dzsekszon.... szóval Hákszon az nincsAlfa írta: Értem , hogy mit akarsz mondani de azért szidni valakit mert jól mond/csinál valamit hát no comment...
Értem , hogy mit akarsz mondani de azért szidni valakit mert jól mond/csinál valamit hát no comment...ferninho írta:nekem ilyen volt a Sztöridzs...Rivaldo11 írta:"hákszon mártinez labdába avatkozott"Nem akarok foglalkozni a riporterekkel, de ez nekem sok.
hiába volt jó meccs az Olasz-Angol a Sztöridzs totál szétcseszte nekem....
jáj... bocsáss meg, de ez egy kicsit nagyon fájt... azért ahhoz még le is kéne valamit tenni az asztalra Neymarnak, hogy ilyeneket írogassunk... még nagyon-nagyon messze van attól a szinttől Neymar... megcsinálhatja, a képességei meg vannak bőven hozzá, de ezt tényleg fájó volt elolvasni... főleg mert nekem az a 2002es brazil válogatottól oda-vissza voltam mindig is és örök emlék marad az a VB.Azért annó a Ronaldinho - Ronaldo - Rivaldo triót nem lehet hozzájuk hasonlítani. Belegondolva, hogy ha velük egyidős lett volna Neymar, ezek 4en miket csináltak volna együtt...
de nekem is borzasztóan fájó azt nézni, ahogyan Neymaron kívül kb focizni alig bír az összesborzasztó.... de Neymarnak még kell mutatnia ezt azt, hogy ilyeneket írjunk, amiket te is.
belinkelem megint azt a bizonyos Farkas Norbi interjút...Kilehet akadni azért mert helyesen (!!) mondja a játékosok nevet viszont 6x inkább ő kommentáljon egy meccset mint ilyen Gundel fele szerencsétlenek...erről ennyit hogy is kéne egy kommentátornak mondania... egy igazinak, akik nem olyan szerencsétlenek, mint az M1esek... mondjuk Farkas Norbi meg totál elfogult és hallatszik is rajta, de legalább nem ilyen szerencsétlen, mint az összes Brazíliában lévő...."Kérdező: Igen, ezzel mi nézők is szembesülünk, hiszen amennyi kommentátor, sokszor annyi féle kiejtés.
Farkas Norbi: Tudom, hogy a magyar fülnek nem kellemes a spanyolosan kiejtett név. Az emberek például nem szeretik visszahallani azt, hogy „Szerhió Rámosz” vagy „Pépé”. Nekik teljesen jó a „Szerdzsó” és a „Pepe”. A spanyolban nincsenek rövid magánhangzók. Például nem „Messzi”, hanem „Mésszi”, nem „Inieszta” hanem „Iniésztá”. Volt ezzel kapcsolatban egyébként egy aranyos sztori, Barcelonában beszélgettem Mauricio Pochettinóval. Mondtam neki, hogy nálunk az probléma, hogy te hogy ejted a neved. Ő meg elkezdett hangosan röhögni, hogy Magyarországon miért érdekli az embereket, hogy ő most „Pokettínó” vagy „Pocsettínó”. Azt mondta, hogy „Figyelj, úgy ejtitek, ahogy akarjátok. Argentínában „Pocsettínó” vagyok, itt pedig vagy szintén ez, vagy „Pokettínó.” De igazából nekem teljesen mindegy.” Tudod, hogy hány olyan e-mail jött, amiben ezt nehezményezték az emberek? Nagyon furcsa e-mail üzeneteket kapunk néha, édesanyámnak nem mutatnám meg, mert elsírná magát. Vagy Mourinho nevét is valaki elkezdte úgy, hogy „Murinnyó”. Az emberek megszokták, most már ezt kell használni. Pedig valójában nem u, hanem o, és nem o, hanem u. A portugálban így használják. Közvetítettem portugál meccseket, de szándékosan nem ejtettem portugálosan a neveket, pedig tudok portugálul. Tudom, hogy az embereknek nem tetszik, ezért helytelenül ejtem. Az embereket nem lehet visszanevelni, mert már így szokták meg, a fülükben ez van benne."
de lehet csak szimplán az a helyzet, hogy közük nincs a focihoz és életükben nem hallottak ezekről az emberekről és csak okoskodni próbálnak, mert az milyen menő....
pedig inkább a fület bántja, de nagyon durván....
nekem ilyen volt a Sztöridzs...Rivaldo11 írta:"hákszon mártinez labdába avatkozott"Nem akarok foglalkozni a riporterekkel, de ez nekem sok.
jáj... bocsáss meg, de ez egy kicsit nagyon fájt... azért ahhoz még le is kéne valamit tenni az asztalra Neymarnak, hogy ilyeneket írogassunk... még nagyon-nagyon messze van attól a szinttől Neymar... megcsinálhatja, a képességei meg vannak bőven hozzá, de ezt tényleg fájó volt elolvasni... főleg mert nekem az a 2002es brazil válogatottól oda-vissza voltam mindig is és örök emlék marad az a VB.Azért annó a Ronaldinho - Ronaldo - Rivaldo triót nem lehet hozzájuk hasonlítani. Belegondolva, hogy ha velük egyidős lett volna Neymar, ezek 4en miket csináltak volna együtt...
belinkelem megint azt a bizonyos Farkas Norbi interjút...Kilehet akadni azért mert helyesen (!!) mondja a játékosok nevet viszont 6x inkább ő kommentáljon egy meccset mint ilyen Gundel fele szerencsétlenek...
erről ennyit hogy is kéne egy kommentátornak mondania... egy igazinak, akik nem olyan szerencsétlenek, mint az M1esek... mondjuk Farkas Norbi meg totál elfogult és hallatszik is rajta, de legalább nem ilyen szerencsétlen, mint az összes Brazíliában lévő...."Kérdező: Igen, ezzel mi nézők is szembesülünk, hiszen amennyi kommentátor, sokszor annyi féle kiejtés.
Farkas Norbi: Tudom, hogy a magyar fülnek nem kellemes a spanyolosan kiejtett név. Az emberek például nem szeretik visszahallani azt, hogy „Szerhió Rámosz” vagy „Pépé”. Nekik teljesen jó a „Szerdzsó” és a „Pepe”. A spanyolban nincsenek rövid magánhangzók. Például nem „Messzi”, hanem „Mésszi”, nem „Inieszta” hanem „Iniésztá”. Volt ezzel kapcsolatban egyébként egy aranyos sztori, Barcelonában beszélgettem Mauricio Pochettinóval. Mondtam neki, hogy nálunk az probléma, hogy te hogy ejted a neved. Ő meg elkezdett hangosan röhögni, hogy Magyarországon miért érdekli az embereket, hogy ő most „Pokettínó” vagy „Pocsettínó”. Azt mondta, hogy „Figyelj, úgy ejtitek, ahogy akarjátok. Argentínában „Pocsettínó” vagyok, itt pedig vagy szintén ez, vagy „Pokettínó.” De igazából nekem teljesen mindegy.” Tudod, hogy hány olyan e-mail jött, amiben ezt nehezményezték az emberek? Nagyon furcsa e-mail üzeneteket kapunk néha, édesanyámnak nem mutatnám meg, mert elsírná magát. Vagy Mourinho nevét is valaki elkezdte úgy, hogy „Murinnyó”. Az emberek megszokták, most már ezt kell használni. Pedig valójában nem u, hanem o, és nem o, hanem u. A portugálban így használják. Közvetítettem portugál meccseket, de szándékosan nem ejtettem portugálosan a neveket, pedig tudok portugálul. Tudom, hogy az embereknek nem tetszik, ezért helytelenül ejtem. Az embereket nem lehet visszanevelni, mert már így szokták meg, a fülükben ez van benne."
Végre egy ember aki egyetért velemSubinho írta:James Rodriguez sem Dzsémsz, hanem helyesen Hámesz, így gyanítom a Jackson is Hákszon.... Ez nem angol...szal ezt így kell elfogadni...