Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
PCsabi
aka Game90

2014.06.28. 23:55:35

Jobb később, mint soha, felpattanok a kolumbiai bandwagonra :D

James Rodriguez meg eddig a VB legjobb játékosa.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.28. 23:22:12

Eddig a Cuadrado ügyhöz nem szóltam hozza mert nem láttam sokszor játszani de nekem nagyon nem tűnik jobbhátvédnek , ennyi erővel alexis is játszhatna alves helyén :D
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.28. 23:16:04

Cavani szépen megúszta sárga nélkül, teljesen gusztustalan mozdulat volt.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.28. 23:15:14

LG írta:Az egész támadószekciók nagyon erősnek tűnik, és ha még itt lenne Falcao, akkor milyen brutális lenne. :shock:
Ha itt lenne Falcao akkor tuti , hogy Hámesz nem villogna ennyire mert az összes támadás Falcaora lenne kijátszva
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.28. 23:13:45

Az egész támadószekciók nagyon erősnek tűnik, és ha még itt lenne Falcao, akkor milyen brutális lenne. :shock:
Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.28. 23:11:16

ferninho írta:
Alfa írta: Nyilván a dzsémsz a mi fülünknek jobban hangzik de a columbiaiak meg lehet , hogy a dzsémszen akadnának ki :D egyébként arra kiváncsi lennék , hogy ő , hogy ejti a nevet
James tényleg Hámesz, elismerem.... még angol videóban is Hámesz... :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=I7tw6OK-0ko" target="_blank hivatalos UEFA videó és a saját nevét is így mondja 0:45nél, lehet hallani kicsit, hogy mondja, hiába beszélnek rá angolul, de végig a videóban Hámesz.

de Jackson akkor se Hákszon..... :lol: :D
Nekem mind1 :D de az biztos , hogy Hámesz bejelentkezett az aranycipőre
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.28. 23:10:05

Őszintén szólva erről a paliról csak annyit tudtam, hogy egy rakat pénzt tett le a Monaco érte, jót is mosolyogtam rajta, hogy a Porto megint átvert egy újgazdag csapatot.

Hát ennél a gyereknél nagyon úgy néz ki, hogy egy jó vétel volt és időben.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.28. 23:08:30

Alcantara írta:Na, itt van megint Hámeszetek! =D>
Nagyon szép akció volt. Ezen a VB-n Kolumbia brazilosabban játszik, mint a brazilok.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.28. 23:07:47

Na, itt van megint Hámeszetek! =D>
ferninho
Madridista

2014.06.28. 23:03:39

Alfa írta: Nyilván a dzsémsz a mi fülünknek jobban hangzik de a columbiaiak meg lehet , hogy a dzsémszen akadnának ki :D egyébként arra kiváncsi lennék , hogy ő , hogy ejti a nevet
James tényleg Hámesz, elismerem.... még angol videóban is Hámesz... :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=I7tw6OK-0ko" target="_blank hivatalos UEFA videó és a saját nevét is így mondja 0:45nél, lehet hallani kicsit, hogy mondja, hiába beszélnek rá angolul, de végig a videóban Hámesz.

de Jackson akkor se Hákszon..... :lol: :D
madridista
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.28. 23:03:05

Amúgy ezen a "hogyan ejtem" a neveket tényleg "nagyon fontos" dolog a meccsel kapcsolatban.
Sokan nem látták a 94-es VB-t, de aki igen az jól emlékszik arra, hogy kezdő riporterként Faragó (Faragu )Ricsi elkezdett szabályos kiejtéssel közvetíteni brazil és portugál meccseket.
Minden játékos neve U-ra végződött. Romariu, Bebetu stb.
Minden ember agybajt kapott tőle, mert úgy tűnt, mintha román bajnoki meccset nézne az ember.

Ezenkívül viszont a mai második meccs egészen jó, a gól jót tett a meccsnek, mert az uruk befejezték a hentelést, elkezdtek játszani kicsit.
Kolumbiának kell még egy gól, mert jöhet egy menetrendszerű Godin fejes.

Azt viszont már sokadjára látom, hogy ez a Cuadrado gyerek klasszis játékos. Akár jön, akár nem, ez egy nagyon jó képességű játékos, nem sokáig fog a Fiorentinában játszani ebben biztos vagyok.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.28. 23:00:56

Attól függetlenül, hogy hogyan ejti a neveket, torony magasan ő a legszimpatikusabb kommentátor a VB-t közvetítők közül.
amúgy meg mindkettő ilyen átvett név angolból... kétlem, hogy sok James meg Jackson rohangált volna Kolumbiában korábban és őshonos név lenne :lol: :lol: :lol: ezért is Dzsekszon sztem, de úgy tűnik Hámeszt tényleg Hámesznek mondják... de attól még zavaró
Igen, ahogy nálunk is a Jennifert vagy a Ginát dzs-vel ejtik.
Elnézést, hogy lemertem írni, hogy Neymar már most is nagyon technikás srác. Ódákat meg felesleges zengeni arról a vb-ről, mert nem egyszer a jó isten segítette meg őket. Attól, hogy mert nem tett le még "semmit" az asztalra, attól még a vak is látja, hogy a legkreatívabb futballista, megmerem kockáztatni, hogy CR-től meg Messitől is. Egyáltalán nem azért mondtam, mert Barcás, pont én vagyok aki figyelmen kívül tudja hagyni, hogy ki hol játszik. Már most van olyan technikás, mint a másik 3, ez benne van, ezt nem tudja tanulni, a futball-ban pedig ahogy írtad, ott még sokat kell letennie, de a Joga Bonito az nagyon menne neki ha lennének társai. Nem mond már, hogy a 3 R mellett nem lenne még ennél is látványosabb a játéka
A madridista kollégával értek egyet, még nagyon sokat le kell tennie az asztalra, hogy az aranylabdás trióhoz hasonlítjuk. Olyan technikás pedig nincs, és nem is lesz, mint R10.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2014.06.28. 23:04:22-kor.
Gali
Capitá del Barça

2014.06.28. 22:58:28

ferninho írta:
daffy írta:
Alfa írta: Ha james=hámesz akkor jackson=hákszon
Ha például Zunigat nem zunyigának mondana akkor meg azért menne itt a savazás
Azért ez nem olyan egyszerű
én is pont akartam linkelni.
amúgy meg mindkettő ilyen átvett név angolból... kétlem, hogy sok James meg Jackson rohangált volna Kolumbiában korábban és őshonos név lenne :lol: :lol: :lol: ezért is Dzsekszon sztem, de úgy tűnik Hámeszt tényleg Hámesznek mondják... de attól még zavaró :mrgreen:
Nem kellene ezt túlragozni a riporternek. Elég lenne annyit mondania, hogy Rodríguez illetve Martínez és meg van oldva a probléma.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
zola8787
Director del Fútbol

2014.06.28. 22:56:18

ferninho írta:
Azért annó a Ronaldinho - Ronaldo - Rivaldo triót nem lehet hozzájuk hasonlítani. Belegondolva, hogy ha velük egyidős lett volna Neymar, ezek 4en miket csináltak volna együtt...
jáj... bocsáss meg, de ez egy kicsit nagyon fájt... azért ahhoz még le is kéne valamit tenni az asztalra Neymarnak, hogy ilyeneket írogassunk... még nagyon-nagyon messze van attól a szinttől Neymar... megcsinálhatja, a képességei meg vannak bőven hozzá, de ezt tényleg fájó volt elolvasni... főleg mert nekem az a 2002es brazil válogatottól oda-vissza voltam mindig is és örök emlék marad az a VB.
de nekem is borzasztóan fájó azt nézni, ahogyan Neymaron kívül kb focizni alig bír az összes :( borzasztó.... de Neymarnak még kell mutatnia ezt azt, hogy ilyeneket írjunk, amiket te is.
Elnézést, hogy lemertem írni, hogy Neymar már most is nagyon technikás srác. Ódákat meg felesleges zengeni arról a vb-ről, mert nem egyszer a jó isten segítette meg őket. Attól, hogy mert nem tett le még "semmit" az asztalra, attól még a vak is látja, hogy a legkreatívabb futballista, megmerem kockáztatni, hogy CR-től meg Messitől is. Egyáltalán nem azért mondtam, mert Barcás, pont én vagyok aki figyelmen kívül tudja hagyni, hogy ki hol játszik. Már most van olyan technikás, mint a másik 3, ez benne van, ezt nem tudja tanulni, a futball-ban pedig ahogy írtad, ott még sokat kell letennie, de a Joga Bonito az nagyon menne neki ha lennének társai. Nem mond már, hogy a 3 R mellett nem lenne még ennél is látványosabb a játéka.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.28. 22:55:42

ferninho írta:
daffy írta:
amúgy meg mindkettő ilyen átvett név angolból... kétlem, hogy sok James meg Jackson rohangált volna Kolumbiában korábban és őshonos név lenne :lol: :lol: :lol: ezért is Dzsekszon sztem, de úgy tűnik Hámeszt tényleg Hámesznek mondják... de attól még zavaró :mrgreen:
Nyilván a dzsémsz a mi fülünknek jobban hangzik de a columbiaiak meg lehet , hogy a dzsémszen akadnának ki :D egyébként arra kiváncsi lennék , hogy ő , hogy ejti a nevet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alfa 2014.06.28. 22:56:42-kor.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
ferninho
Madridista

2014.06.28. 22:50:17

daffy írta:
madridista
daffy
Madridista

2014.06.28. 22:45:24

PCsabi
aka Game90

2014.06.28. 22:41:27

Ennél nagyobb problémátok ne legyen, hogy hogyan kell ejteni a neveket.

Egyébként kis gólt lőtt:
https://vine.co/v/MFOO0lOrMVO" target="_blank

4 meccs, 4 gól, 4 gólpassz.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.28. 22:39:31

ferninho írta:
Alfa írta: Értem , hogy mit akarsz mondani de azért szidni valakit mert jól mond/csinál valamit hát no comment...
amúgy állítólag Hámesz és Dzsekszon.... szóval Hákszon az nincs
Ha james=hámesz akkor jackson=hákszon
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
ferninho
Madridista

2014.06.28. 22:37:51

Alfa írta: Értem , hogy mit akarsz mondani de azért szidni valakit mert jól mond/csinál valamit hát no comment...
amúgy állítólag Hámesz és Dzsekszon.... szóval Hákszon az nincs
madridista
PPP
Barça B

2014.06.28. 22:34:01

Hamesz fiam kegyetlen gólt vert =D> engem amúgy pont a Dzsémszezés idegesített fel korábban de nagyon. lehet azért , mert hallottam már közvetítést a srác meccséről korábban, és ott hamesznek ejtették. szóval kinek mi bántja a fülét...egyéni probléma.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.28. 22:32:22

ferninho írta:
Rivaldo11 írta:"hákszon mártinez labdába avatkozott" :lol: Nem akarok foglalkozni a riporterekkel, de ez nekem sok.
nekem ilyen volt a Sztöridzs...
hiába volt jó meccs az Olasz-Angol a Sztöridzs totál szétcseszte nekem....
Azért annó a Ronaldinho - Ronaldo - Rivaldo triót nem lehet hozzájuk hasonlítani. Belegondolva, hogy ha velük egyidős lett volna Neymar, ezek 4en miket csináltak volna együtt...
jáj... bocsáss meg, de ez egy kicsit nagyon fájt... azért ahhoz még le is kéne valamit tenni az asztalra Neymarnak, hogy ilyeneket írogassunk... még nagyon-nagyon messze van attól a szinttől Neymar... megcsinálhatja, a képességei meg vannak bőven hozzá, de ezt tényleg fájó volt elolvasni... főleg mert nekem az a 2002es brazil válogatottól oda-vissza voltam mindig is és örök emlék marad az a VB.
de nekem is borzasztóan fájó azt nézni, ahogyan Neymaron kívül kb focizni alig bír az összes :( borzasztó.... de Neymarnak még kell mutatnia ezt azt, hogy ilyeneket írjunk, amiket te is.
Kilehet akadni azért mert helyesen (!!) mondja a játékosok nevet viszont 6x inkább ő kommentáljon egy meccset mint ilyen Gundel fele szerencsétlenek...
belinkelem megint azt a bizonyos Farkas Norbi interjút...
"Kérdező: Igen, ezzel mi nézők is szembesülünk, hiszen amennyi kommentátor, sokszor annyi féle kiejtés.
Farkas Norbi: Tudom, hogy a magyar fülnek nem kellemes a spanyolosan kiejtett név. Az emberek például nem szeretik visszahallani azt, hogy „Szerhió Rámosz” vagy „Pépé”. Nekik teljesen jó a „Szerdzsó” és a „Pepe”. A spanyolban nincsenek rövid magánhangzók. Például nem „Messzi”, hanem „Mésszi”, nem „Inieszta” hanem „Iniésztá”. Volt ezzel kapcsolatban egyébként egy aranyos sztori, Barcelonában beszélgettem Mauricio Pochettinóval. Mondtam neki, hogy nálunk az probléma, hogy te hogy ejted a neved. Ő meg elkezdett hangosan röhögni, hogy Magyarországon miért érdekli az embereket, hogy ő most „Pokettínó” vagy „Pocsettínó”. Azt mondta, hogy „Figyelj, úgy ejtitek, ahogy akarjátok. Argentínában „Pocsettínó” vagyok, itt pedig vagy szintén ez, vagy „Pokettínó.” De igazából nekem teljesen mindegy.” Tudod, hogy hány olyan e-mail jött, amiben ezt nehezményezték az emberek? Nagyon furcsa e-mail üzeneteket kapunk néha, édesanyámnak nem mutatnám meg, mert elsírná magát. Vagy Mourinho nevét is valaki elkezdte úgy, hogy „Murinnyó”. Az emberek megszokták, most már ezt kell használni. Pedig valójában nem u, hanem o, és nem o, hanem u. A portugálban így használják. Közvetítettem portugál meccseket, de szándékosan nem ejtettem portugálosan a neveket, pedig tudok portugálul. Tudom, hogy az embereknek nem tetszik, ezért helytelenül ejtem. Az embereket nem lehet visszanevelni, mert már így szokták meg, a fülükben ez van benne."
erről ennyit hogy is kéne egy kommentátornak mondania... egy igazinak, akik nem olyan szerencsétlenek, mint az M1esek... mondjuk Farkas Norbi meg totál elfogult és hallatszik is rajta, de legalább nem ilyen szerencsétlen, mint az összes Brazíliában lévő....
de lehet csak szimplán az a helyzet, hogy közük nincs a focihoz és életükben nem hallottak ezekről az emberekről és csak okoskodni próbálnak, mert az milyen menő....

pedig inkább a fület bántja, de nagyon durván....
Értem , hogy mit akarsz mondani de azért szidni valakit mert jól mond/csinál valamit hát no comment...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.06.28. 22:29:54

Hámesz kegyetlenül bevarrta, az egyik legszebb gól a vb-n eddig! Na, indulhat a parti, jó lesz a meccs :)
Rivaldo-A Legnagyobb.
ferninho
Madridista

2014.06.28. 22:26:48

Rivaldo11 írta:"hákszon mártinez labdába avatkozott" :lol: Nem akarok foglalkozni a riporterekkel, de ez nekem sok.
nekem ilyen volt a Sztöridzs...
hiába volt jó meccs az Olasz-Angol a Sztöridzs totál szétcseszte nekem....
Kilehet akadni azért mert helyesen (!!) mondja a játékosok nevet viszont 6x inkább ő kommentáljon egy meccset mint ilyen Gundel fele szerencsétlenek...
belinkelem megint azt a bizonyos Farkas Norbi interjút...
"Kérdező: Igen, ezzel mi nézők is szembesülünk, hiszen amennyi kommentátor, sokszor annyi féle kiejtés.
Farkas Norbi: Tudom, hogy a magyar fülnek nem kellemes a spanyolosan kiejtett név. Az emberek például nem szeretik visszahallani azt, hogy „Szerhió Rámosz” vagy „Pépé”. Nekik teljesen jó a „Szerdzsó” és a „Pepe”. A spanyolban nincsenek rövid magánhangzók. Például nem „Messzi”, hanem „Mésszi”, nem „Inieszta” hanem „Iniésztá”. Volt ezzel kapcsolatban egyébként egy aranyos sztori, Barcelonában beszélgettem Mauricio Pochettinóval. Mondtam neki, hogy nálunk az probléma, hogy te hogy ejted a neved. Ő meg elkezdett hangosan röhögni, hogy Magyarországon miért érdekli az embereket, hogy ő most „Pokettínó” vagy „Pocsettínó”. Azt mondta, hogy „Figyelj, úgy ejtitek, ahogy akarjátok. Argentínában „Pocsettínó” vagyok, itt pedig vagy szintén ez, vagy „Pokettínó.” De igazából nekem teljesen mindegy.” Tudod, hogy hány olyan e-mail jött, amiben ezt nehezményezték az emberek? Nagyon furcsa e-mail üzeneteket kapunk néha, édesanyámnak nem mutatnám meg, mert elsírná magát. Vagy Mourinho nevét is valaki elkezdte úgy, hogy „Murinnyó”. Az emberek megszokták, most már ezt kell használni. Pedig valójában nem u, hanem o, és nem o, hanem u. A portugálban így használják. Közvetítettem portugál meccseket, de szándékosan nem ejtettem portugálosan a neveket, pedig tudok portugálul. Tudom, hogy az embereknek nem tetszik, ezért helytelenül ejtem. Az embereket nem lehet visszanevelni, mert már így szokták meg, a fülükben ez van benne."
erről ennyit hogy is kéne egy kommentátornak mondania... egy igazinak, akik nem olyan szerencsétlenek, mint az M1esek... mondjuk Farkas Norbi meg totál elfogult és hallatszik is rajta, de legalább nem ilyen szerencsétlen, mint az összes Brazíliában lévő....
de lehet csak szimplán az a helyzet, hogy közük nincs a focihoz és életükben nem hallottak ezekről az emberekről és csak okoskodni próbálnak, mert az milyen menő....

pedig inkább a fület bántja, de nagyon durván....
madridista
Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.28. 22:22:00

Subinho írta:James Rodriguez sem Dzsémsz, hanem helyesen Hámesz, így gyanítom a Jackson is Hákszon.... Ez nem angol... :-) szal ezt így kell elfogadni...
Végre egy ember aki egyetért velem :D
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Lezárt