Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Capon
Llegenda del Barça

2014.08.07. 16:08:49

PCsabi írta:Mondjuk az kabaré, hogy úgy indultunk neki ennek az átigazolási szezonnak, hogy Hummels/Marquinhos/Benatia/Luiz, aztán végül jön Mathieu meg Vermaelen... :mrgreen:

Van olyan, aki tiszta szívből örülne Vermaelen-nek?
Ahogy telik az idő változnak a vélemények meg az elvárások is ahogy látom, pl. lásd Cuadrado esetét. Az ő megítélése is 180 fokos fordulatot vett kb. 2 hét alatt (és most tényleg nem ellene beszélek).
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.08.07. 16:07:33

PCsabi írta:Mondjuk az kabaré, hogy úgy indultunk neki ennek az átigazolási szezonnak, hogy Hummels/Marquinhos/Benatia/Luiz, aztán végül jön Mathieu meg Vermaelen... :mrgreen:
Kínos.
Mintha elmennél kocsit venni, eldöntöd,hogy veszel egy VW-AUDI-MERCI-BMW-t, aztán rádbeszélnek egy suzukit vagy egy opelt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
PCsabi
aka Game90

2014.08.07. 15:57:57

Mondjuk az kabaré, hogy úgy indultunk neki ennek az átigazolási szezonnak, hogy Hummels/Marquinhos/Benatia/Luiz, aztán végül jön Mathieu meg Vermaelen... :mrgreen:

Amúgy van olyan, aki örülne Vermaelen-nek? És ne gyertek ilyen "de hát 3-4 éve jó volt" meg "ha az első éves Arsenal-os formáját hozza" szöveggel.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.07. 15:41:00

ZBarca írta: de eddig Mathieut leszámítva jól igazolnak.
Mondjuk Matyi az első meccse alapján pazar igazolás volt szerintem.. :D

Egy Vermaelen-Cuadrado pakkal én egészen meg lennék jelenleg elégedve.
A belga kb az egyetlen középső védő, akivel szóba hoznak minket mostanában, szóval vagy ő, vagy senki.. Ha az első Arsenlaos éveiben mutatott játékát már csak megközelíti, akkor is simán megér 12,5 milliót.
Cuadrado meg az eddigi meccseink képe alapján tökéletes lenne a jobboldalunkra, ezt nem is kell ragozni nagyon szerintem.
Úgyhogy én remélem, hogy jönnek mindketten - vagy legalább a kolumbiai jöjjön.. [-o<

De ha nem jön egyikük se, akkor a középső védő poszton a beugrós legyen Ié, a védelem jobb oldalán meg kezdjen Montoya, Alves pedig csak a cseréje legyen. Igazából ennél a verziónál sem dőlnék a kardomba - bőven nem -, csak kicsit kockázatos lenne.. De hosszútávon lehet ezzel jobban is járnánk - középső védő poszton legalábbis.

A végén meg kicsit spekulálok: A PSG lemondott Di Mariáról elméletileg.. Na már most a másik nagy kérője eddig a MU volt, remélhetőleg akkor ők előtérbe helyezik ismét az argentin leigazolását, így mi meg el tudjuk hozni Cuadradot.. Szerintem fair üzlet, így mindenki jól járna.. :D

szerk.:
PCsabi írta:Van olyan, aki örülne Vermaelen-nek? És ne gyertek ilyen "de hát 3-4 éve jó volt" meg "ha az első éves Arsenal-os formáját hozza" szöveggel.
Pedig én akkor örülnék neki, ha azt a formáját hozná.. :mrgreen: A jelenlegi alapján neméppen..
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.08.07. 16:04:01-kor.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.07. 15:26:24

crixus írta:Eddig is pocsék munkát végeztünk az átigazolások terén,
A kapus posztot jó időre megoldottuk a támadószekcióval együtt, kp-ra még érkezne Cuadrado, Dani a védelembű ki, Vermaelen pedig be és már meg is vagyunk. Nem a miénk a világ legjobb vezetősége (és akkor még finoman fogalmaztam), de eddig Mathieut leszámítva jól igazolnak.
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.07. 15:24:51

Amikor Sanllehi megy, akkor már a konkrét összegekről, hivatalos ajánlatokról van szó. Az már nem Zubi asztala, az már pénzügy.
Kép
culinho
Capitá del Barça

2014.08.07. 15:19:06

Egy hülye kérdés: minek is van igazából Zubi, ha majd az összes igazolást Sanllehi intézi? (amikor ő belép egy tárgyalásba az már jó jel szokott lenni)
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.07. 15:14:56

visca el barca írta:ha csak aggerre telik, inkább ne jöjjön senki. tök felesleges ide. ő sem fiatal már, állandoan sérült. inkább vmelyik kölyök a b-ből, mint egy hadirokkant.
egyetértek. Agger nem kell, akkor inkább Edgar Ie :D egyébként Agger nem is célpont már, talán soha nem is volt az. úgy hírlik, hogy még a nyár legelején felajánlották nekünk, de nemet mondtunk rá.

Vermalen: Wenger (coach Arsenal): "Vermaelen could leave as he needs to play now. We've received bids. Man United are part of the group of bidders."

nagyon remélem, hogy nem fog az MU lenyomni minket és mi hozzuk el Vermaelent, elég nagy szégyen lenne, ha inkább őket választaná, mint minket. (márhogy a mi szégyenünk, hogy nem tudunk jobb projectet felmutatni a játékosnak, mint a MU)

Cuadrado-Dani Alves: valszeg Alves mégis marad, és Cuadradot sem hozzuk el, túl sokat kérnek érte. legalábbis ez a legfrissebb hír.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.07. 15:13:32

nagyatyesz írta:És hiszem azt, hogy Piqué is össze fogja kapni magát, mert lesz konkurencia bőven.
minek kapná össze magát? megmondták h ráépítik a jövő védelmét, az isten sem fogja onnan kirobbantani...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.07. 15:11:50

Jelen pillanatban Vermaelen-nek tudnék örülni. Jobb lenne a kezdőnkbe, mint Piqué vagy Mathieu.
Más kérdés, hogy én pl. Hummels-nek vagy Vertonghen-nek jobban örülnék, de őket nehezebb lenne megszerezni.
Illetve reménykedem még abban is, hogy amennyiben az Arsenal-tól 20 millió alatt tudunk igazolni, akkor megpróbálunk Alves helyére is venni egy 25-30 körüli összegért egy megfelelően jó játékost. Montoya-t jó kis játékosnak tartom és amennyiben nem távozik Alves akkor a brazilt csak csereként, 2. számú opcióként használnám Montoya mögött.
Attól viszont a hajam is égnek áll, hogy egy támadót akarunk jobbhátvéd pozícióba venni. Eddig is pocsék munkát végeztünk az átigazolások terén, de ez lenne a teteje. Pláne 40 millió körüli összegért. Előbb fizetnék ki 60 milliót Benatia-ra és hagynám meg az Alves-Montoya párost... :roll:

A távozókat illetően Xavi csapatban maradásával én nem látom sem Afellay sem Roberto, sem Song helyét. Masip helyét sem nagyon látom a két igazolt kapus mögött, de ebből úgy sem lesz semmi. Ahogy Roberto-tól sem fogunk "megszabadulni", pedig neki is jót tenne, ha elmenne, akár kölcsönbe...
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2014.08.07. 15:01:39

Én nem tudom miért van az, hogy itt sokan vagy csak csillagászati összegért hozható, vagy egyáltalán nem megszerezhető védőkért áradoznak, holott egy-egy ilyen vétel garantáltan állandó beszédtéma lenne, mivel ők is hibáznak. Pl. Silva, vagy Luis, vagy Ramos is játszott mostanában olyan meccseket akár a válogatottban, akár a klubcsapatában, hogy a fejemet fogtam. A védő ebben a tekintetben olyan, mint a kapus. Ha egyet hibázik, és abból gólt kapunk, az hetekig beszédtéma. Ha a csatár hagy ki egy-két helyzetet el van felejtve. Én szerintem Mathieu nem lesz rossz (igaz az árát én is sokallom), és nálam a Vermalen sem lenne rossz, mint ahogy Agger sem. Ráadásul ezek a srácok 10-15 között jöhetnének, nem 40-50ért. És én biztos vagyok benne, hogy pl Luis nem annyival jobb védő náluk, mint amennyivel drágább.
Amúgy meg a tavalyi évhez képest, mikor volt egy Pique, Bartra, Masc triónk mellé egy állandóan sérült, játszani nem tudó Puyolunk, mindenképpen előreléptünk, mert ha minden igaz 4 jó védőnk lesz a szezonra. És hiszem azt, hogy Piqué is össze fogja kapni magát, mert lesz konkurencia bőven.
The10
Barça B

2014.08.07. 14:56:30

"Nekem például Subotic is nagyon tetszett, el tudtam volna őt itt képzelni.
Neki is volt sajnos egy súlyos sérülése, kérdés, hogyan fog utána játszani, visszatudja-e építeni magát arra a szintre, amin játszott."

Alcantara mondatairól az jutott eszembe, hogy a Dortmund Hummels - Subotic védőpárosának játéka nagyban hasonlít a "klasszikus" Barca Pique - Puyol párosáéhoz. Hummels (Pique-hez hasonlóan) viszonylagos lassúságát jó helyezkedéssel igyekszik kompenzálni, kiválóan fejel és elegáns labdakihozatalokra képes, viszont gyakran könnyelmű. Subotic (a "régi" Puyolhoz hasonlóan) igazi csupaszív játékos, aki elvégzi hátul "a piszkos munkát", képes erőből eltüntetni az ellenfél csatárait, ugyanakkor gyakran hatalmas becsúszásokat és hihetetlen mentéseket is bemutat.
Szóval, ha Pique utódját keressük, akkor Hummels, ha Pique védőtársát, akkor Subotic lenne a legjobb megoldás. :D
Egyébként én Agger-t is el tudnám fogadni, a fejjátékának és a távoli bombáinak is hasznát venné a csapat, csak ne lenne ennyire sérülékeny... :roll:
barca0417
Entrenador del Barça

2014.08.07. 14:47:28

Vernaelen jöjjön, én bízom az érkezésében. Mathieu váltótársa lehetne. Ha ő jönne, már nem lenne lyukas poszt. Cuadrado amolyan joker lenne ha érkezne. Mivel szinte mindenhol bevethető. De kh kell elsősorban az pedig a belgával meg lenne.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.07. 14:41:02

ha csak aggerre telik, inkább ne jöjjön senki. tök felesleges ide. ő sem fiatal már, állandoan sérült. inkább vmelyik kölyök a b-ből, mint egy hadirokkant.

ugy latom már csak két név maradt a kalapban, cuadrado jó lenne, de mivel alves marad, nem fogják idehozni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
baas11
Entrenador del Barça

2014.08.07. 14:28:40

Vermalen szerintem is jobb lenne ...ő inkább amolyan Mascherano(Puyol) styleban (gyors-agresszív) tolja....viszont
1. ő igazi belső védő
2. remekül fejel mindkét kapu előtt (kb. mint Puyol)
3. kiváló bal lába van.....
Csak azt nem tudom h mostanság milyen formában van ?! :?:
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Alcantara
Director del Fútbol

2014.08.07. 13:57:59

palesz77 írta: Őt meg én is néztem már Pool meccseken, tényleg nagyon jó a srác - a sok öngólja ellenére is :D -, de a labdakihozatal annyira nem tűnt az erősségeinek, ő inkább egy vadállat, mint egy technikás védő. Persze Puyi is az volt, de szerintem ő még nála is gyengébb ebben. Nem tudom mennyire passzolna hozzánk..
De az biztos, hogy erősen alul van értékelve a gyerek.
Valóban nem a fülén viszi a labdát az ellenfél tizenhatosáig! :mrgreen:

Az amit írtál (vadállat, jó értelemben) viszont stimmel. Hajt, darál, nem cifrázza takarít, mindenhová odaér. A fejjátéka egészen kiváló, jóval átlagon felüli. Ez az amiben olyan gyengék voltunk eddig.

Nyilván kérdés, hogy nálunk illene-e a játékrendszerünkbe, lehet itt felsülne.

Nekem például Subotic is nagyon tetszett, el tudtam volna őt itt képzelni.
Neki is volt sajnos egy súlyos sérülése, kérdés, hogyan fog utána játszani, visszatudja-e építeni magát arra a szintre, amin játszott.

Mindkét játékos erőből és nagy szívvel játszik, jó a fejjátékuk.
Talán ők közelebb állnak ahhoz, amit Puyol képviselt, még ha nem is ugyanaz a szint.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.07. 13:33:23

semennyi, a radio marca hozta le, amit azóta minden oldal cáfolt. Boatengre gondoltak egyébként.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.07. 13:29:28

Mini OFF:
Valaki azt írta talán itt a fórumon, vagy a barcanoticiason, hogy a mai napon jön egy hátvéd, olyan, akiről még nem lehetett olvasni...
Kíváncsi vagyok, mekkora az igazságtartalma, meglátjuk pár óra múlva :roll:
palesz77

2014.08.07. 13:06:59

Alcantara írta:Többször leírtam már Agger kapcsán, de akkor újra. :wink:
Köszi szépen, most már megjegyzem ígérem.. :mrgreen:

Valami hasonlótól tartottam amúgy, nem tudom miért jó ez, hogy olyan védőket akarunk leigazolni, akik évek óta keresik önmagukat.. Ha Cuadrado jön, és rá kell a pénz, akkor még "megértem" a dolgot - bár akkor is tök hülyeségnek tartom, de akor legalább van kifogás, hogy kell a pénz másra -, de ha őt is viszi a MU, akkor meg aztán végképp nem értem, hogy mire spórolunk..

Na mindegy, LE csak tudja mit csinál..
Alcantara írta:A védelem vezére a Poolban már régóta Skrtel. Mivel ő szlovák nemzetiségű, nem annyira felkapott, futtatott gyerek. Én neki örültem volna a legjobban, Piqué és az összes többi felköthette volna a gatyát, ha versenyezni kívánt volna vele.
Őt meg én is néztem már Pool meccseken, tényleg nagyon jó a srác - a sok öngólja ellenére is :D -, de a labdakihozatal annyira nem tűnt az erősségeinek, ő inkább egy vadállat, mint egy technikás védő. Persze Puyi is az volt, de szerintem ő még nála is gyengébb ebben. Nem tudom mennyire passzolna hozzánk..
De az biztos, hogy erősen alul van értékelve a gyerek.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.08.07. 12:39:52

palesz77 írta: Aggerről valaki valami komolyabb infót? Nincs itt az illetékes Pool fan kolléga? :mrgreen: Mennyire fürge, mennyire vezényli a védelmet?

Többször leírtam már Agger kapcsán, de akkor újra. :wink:

Azzal kezdem, hogy az állítólagos Pool fan ahonnan az egyik "tuti" infó származik, kicsit meg van tévedve vagy szökő évente követi a Pool meccseit.
Egyrészt valóban sérülés érte az utóbbi szezonban, de az, hogy másfél év kell a formába lendüléshez stb.. talán inkább nem minősíteném, ki-ki döntse el az infó komolyságát maga szerint.

Nagyon jó játékos volt sokáig a Poolban, az egyik vezér a védelmeben, abszolút magabiztos, fejjel tökéletes a PL-ben.
Az utóbbi egy-másfél évben a formája kezd hullámzó, ill. gyengébb lenni, pedig a Pool éppen most ebben az időszakban kezdett erősödni.

Tavaszra kikerült az alapcsapatból, egyrészt sérülés, másrészt az ingadozó formája miatt. Sokat lemond, hogy az a Sakho szorította ki, akinek a PL-ben hajmeresztő hibái vannak sokszor.
Az önbizalmának nyilván nem tett jót ez a csere sem.

A védelem vezére a Poolban már régóta Skrtel. Mivel ő szlovák nemzetiségű, nem annyira felkapott, futtatott gyerek. Én neki örültem volna a legjobban, Piqué és az összes többi felköthette volna a gatyát, ha versenyezni kívánt volna vele.

Egy szó mint száz,Agger kifelé megy, formája enyhén szólva is lefelé ível. Abszolút nem mondható gyorsnak, de nem is lassú. Én nem lennék nyugodt, ha őt hoznák, szerintem Matyi sokkal jobb játékos nála. Két évvel ezelőtt össze sem hasonlítottam volna kettőjüket, annyira Agger javára billent volna a mérleg nyelve, de mostanra ez megváltozott.

Nehéz okosnak lenni előre, ha hozzák nem tudom mennyit fog játszani, szerintem lutri őt idehozni. Vermaalent nem szoktam nézni, bár őt nem is látnám már két éve nagyon, ahogy olvasom, ebben nem tudnék véleményt formálni objektíven.

Persze az is lehet, hogy LE csodát tesz vele és megtáltosodik a kezei alatt újra Agger. :lol:
Utóbbiban hiszek a legkevésbé.
krisztiantobias
Barça B

2014.08.07. 12:23:06

palesz77 írta:Luis Enrique: "Alves? He's a player from our squad, and a good one too. I'm delighted he's at Barça. We didn't talk about his future." (Gali hsz-éből az Alves topicban)

Azért így kicsit másképp hangzik a dolog szerintem. Ez alapján simán el tudom képzelni, hogy Cuadradot akarja, de ha esetleg nem jön össze, akkor jó lesz Alves is.

Aggerről valaki valami komolyabb infót? Nincs itt az illetékes Pool fan kolléga? :mrgreen: Mennyire fürge, mennyire vezényli a védelmet?
Gondolom spanyolul nyilatkozott, szóval az angol fordítás nem tuti. Lehet az oldal készítői spanyolról fordítottak
Feast4
Director del Fútbol

2014.08.07. 12:19:49

messideco írta: Esetleg a liverpoolos haveroktól érdeklődöm Agger felől, kíváncsi vagyok, hogy ők milyennek látják.
Pool fan haverom a következőképp jellemezte szó szerint idézem: "Nagyon jó, nagyon ügyes elég, gyors tanári de valaki ránéz egy félévre lesérül utána másfél évig formán kívül van, aztán mire elkezd menni neki, valaki megint ránéz és újra lesérül minimum egy fél évre, így sose lesz kezdőbe való sehol sem."
Kép
palesz77

2014.08.07. 11:29:32

mess2009 írta:na, LE megmondta a frankót! Alvesnek örül.....nem tudom miről ment itt a diskurzus két hónapig :) ?!
Luis Enrique: "Alves? He's a player from our squad, and a good one too. I'm delighted he's at Barça. We didn't talk about his future." (Gali hsz-éből az Alves topicban)

Azért így kicsit másképp hangzik a dolog szerintem. Ez alapján simán el tudom képzelni, hogy Cuadradot akarja, de ha esetleg nem jön össze, akkor jó lesz Alves is.

Aggerről valaki valami komolyabb infót? Nincs itt az illetékes Pool fan kolléga? :mrgreen: Mennyire fürge, mennyire vezényli a védelmet?
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.07. 11:13:39

na, LE megmondta a frankót! Alvesnek örül.....nem tudom miről ment itt a diskurzus két hónapig :) ?!
messideco
Presidente del Barça

2014.08.07. 10:52:07

Agger vagy Vermaelen jönni fog, úgy érzem :) Mindkettő jó védő, bár nem Hummels-kategória.

A Vermaelen-Piqué páros szerintem alapból ugrik, mindkét játékos előszeretettel tör előre az ellenfél térfelére, ez még sok gondot okozhat majd.

Esetleg a liverpoolos haveroktól érdeklődöm Agger felől, kíváncsi vagyok, hogy ők milyennek látják.

Van fény az alagút végén :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése