Chino írta:
De képzeld felmerül bennem és ha olvastad volna amit írtam ezért is ellenzem, hogy pl. Munirt is fölhozzuk az egész szezonra. 
Az idén igazoltakról pedig annyit, hogy kapuskérdés rendben, szerinted igazolnának embert középre, ha idén hoztak kettőt? Nagyon kétlem, azzal együtt, hogy szerintem se intézték el megfelelően. Vkp poszt tökéletes, középen Rakitic is marad, eddig úgy néz ki nem is rosszul, akkor jöhetne ide egy nagy igazolás ha ő besülne, de ki tudja hogyan gondolkozik a vezetőség, és ne felejtkezzünk a másik új emberről itt. Jövőre még úgyis Ini lesz a kezdő, oda is "csak" tehermentesítő kell, ami viszont megoldható fiatallal. Előre pedig kit hoznánk? Még ha Suarez kész csőd lenne is ott maradna. Ide is max. egy kiegészítőember jöhetne.
Csak annyit mondok, hogy nyilvánvalóan hátrány, hogy nem igazolhatunk 1-2 frissítés mindig jól jön, de nem vagyunk olyan helyzetben, hogy a következő nyár olyan minőségi romlást hozzon. Legalábbis elég radikális dolognak kell történnie. Ezért lett ekkora dömping idén. Ennyi embert pedig nem egy évre hoznak. És azt az egy-két embert az utánpótlásból/kölcsönadottakból meg lehet oldani. Kivéve a jh kérdést, de azt már idén meg kellett volna oldani. 
Nem lehet minden poszton világklasszisunk. Közhely, de nyertünk Bl-t és bajnokságot Oleguerrel, harmatgyenge Valdessel, Edmilsonnal, Bellettivel, Giulyvel Messi nélkül, de buktunk is nagyokat, úgy hogy minden poszton a világ legjobbjai voltak.  
A hangnemből pedig vegyél vissza pls.
A hangnem az nálam mindig a "hozzám szóló" hangneméhez mért. Ha lekezelő egy hsz, akkor annak a gazdája se számítson kevesebbre.
Középre ha Piqué így folytatja, akkor egy személyi cserét én el tudtam volna simán képzelni. Hosszabbítottak vele, oké, nyilvánvaló volt, hogy idén nyáron nem lép le, de ha mondjuk Bartra kiszorítja a kezdőből, akkor szerintem senor shakira lépni fog. Nem olyan embernek tűnik a médiaszereplései alapján, mint aki képes felállni a padlóról... És akkor még nem beszéltem olyasmikről, hogy mi van ha Vermaelen az utóbbi mellé megsérül mondjuk fél évre...
De ugyanez igaz a kp-ra is. Ha jövőre Xavi dobbant és Rakitic megsérül akkor ki kerül oda? Roberto? Vele kb szétesne a csapat középen. 
Én ezek és ehhez hasonlóak miatt írtam, hogy komoly hátrány ez a büntetés és ezt a fiatalok nem oldják meg egymagukban. Persze lehúzhatunk egy-két évet komoly sérülések nélkül, de erre nem sok esély van és erre építeni sem lehet.
Mondjuk Giuly-t meg Edmilson-t azért én a klasszisok közé sorolnám még akkor is, ha a brazil nálunk sokat volt sérült, emiatt nem tudta a legjavát nyújtani, a franciának pedig egyértelműen balszerencséje volt Messi-vel (nem kell kiforgatni, csakis Giuly szempontjából és nem a klubéból néztem most az történteket).