Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Rakitic-Cesc/Xavi vonalon nagyjából egyetértünk. Más kérdés, hogy én a Busquets-Rakitic kettőst még mindig kevésnek tartom ami a középpályás szűrést illeti. Egyikük sem az a kimondott vkp, és nem vagyok benne biztos, hogy majd az erősebb csapatok ezt nem fogják kihasználni. Példákat már soroltam bőven, de a spanyol válogatott sem bírta a Xabi Alonso-Busquets kettőssel, ahogy a horvátok sem a Rakitic-Modric kettőssel. Mindkét csapatból, ahogy a tavalyi Bayern-ből is hiányzott az az ember, aki már a középpályán leütközi az ellenfelet, aki megakasztaná az ellenfél támadásait. Martinez ilyen lett volna, de a sorsdöntő meccseken nem játszott. Ahhoz a taktikához, amit mi játszunk vagy amit a Bayern, pedig elengedhetetlen egy ilyen ember, mert egy ilyen nélkül könnyen lekontrázható lesz a csapat. Hiába támadunk le, ha az ellenfél a széleken meg tud szökni és egy hosszú passzal labdaszerzés után rögtön meg is találják. Az ellenfelek ellenünk nem rövid passzos játékkal juttatják előre a labdákat. Ez változott a Pep-éra eleje óta. A nagyobb csapatok is rendre "feladják" a játékukat és kiscsapatként játszanak ellenünk, mert ez vezet eredményre. Én ezért szeretném Masch-ot a kezdőben látni vkp. poszton. Az, hogy Rakitic vagy Busquets játsszon-e mellette az más kérdés, valahol nekem mindegy. Busquets-et jobbnak tartom, de a mentalitásával, koncentrációjával voltak/vannak gondok.Chino írta: Rakitic azért nagy előrelépés Xavihoz, illetve Cesc-hez képest, hogy hatalmas munkabírású, sok labdát szerez, ütközni is tud, viszont szervezni is. Jól osztogat, lát a pályán nem egy támadást ő indított el, amiből gyorsan tudtunk indulni, legalábbis sokkal gyorsabban, mint eddig.
Xavi tavaly védekezésben, letámadásban szinte 0 volt és már azok a passzok is hiányoztak tőle, amivel igazán ütőképesek lettünk volna. Cesc pedig ha néha-néha a posztján is játszott (mert általában Xavi foglalta el azt a pozíciót) ingadozó volt és inkább az előrejátékban jeleskedett. Így persze hogy simán átjátszották a középpályánkat. Egy Busquets-el ezt nem lehetett megakadályozni. Hiába érzi a passzsávokat, nem tipikus vkp, inkább labdaszerző kp ebben a rendszerben.
Ez nem is lett volna baj, ha kicsit is működött volna a letámadás. A Pep-éra egyik legnagyobb fegyvere volt ez a letámadás. Nem feltétlenül vezetett direkt labdaszerzéshez, de az ellenfelet hibára kényszeríthette, legtöbbször csak vaktában előrevágták a labdát.
Ez tavaly ősszel néhány meccsen köszönt vissza, ahol a játékosok tényleg odatették magukat.
Ezért nagyon fontos Rakitic, vagy egy Rakitic típusú játékos (pl. Kroos), aki ráadásul nem fél tüzelni sem. Az utóbbi 3 meccsen kb. annyi távoli lövése volt, mint Xavinak egész tavasszal, a labdaszerzésekről nem is beszélve. Egy ilyen játékos képes teret nyitni a támadóknak vagy éppen Ininek. Persze vannak negatív oldala is, de úgy vélem sokat nyertünk vele.
Nem tudom milyen lesz majd 3 hónap múlva a játékunk, de jelenleg úgy érzem biztató ami elkezdődött. Tavaly is nagyon kevesen múlott a bajnokság vagy a kupa, pedig egy nagyon motiválatlan sétálgatós csapatunk volt. Ha csak ebben fel tudunk javulni, már esélyesek vagyunk minden fronton.
Suarez, szerintem akárhol is játszik majd mindenképp erősítés. Egy ilyen kaput támadó, pitbull mentalitású ember nagyon jól jöhet.
Úgy érzem LE inkább egy "dolgosabb", direktebb csapatot akar összehozni, kevesebb látvánnyal, de nagyobb motivációval. Hogy igaza lesz-e, nem tudjuk? De ami körvonalazódik az számomra biztató.
A hátsó alakzatot én sem érzem megoldottnak, nem így képzeltem nyár elején. Én is jobban örültem volna egy Kompanynak, Vertonghennek stb., de legalább magasságban növekedett a csapat, ami nagyon pozitív dolog.
És újra elmondom. Nagy gáz, hogy kimaradunk két igazolási időszakból, biztos erősíthettünk volna, de az elmúlt évekhez képest, talán most jelent a legkisebb hátrányt.
1. Miért kellene?neobarca írta:Torres 12 millára van beárazva?Én rámennék...
Folytatnám az eszmecserét. (Költözés miatt pár napig inaktívnak kellett lennem)Chino írta: ...
Halilovic talán "beérik" addigra!visca el barca írta:jó lesz ez, jövőre egyedül kp-n leszünk kicsit szűkösek, ha xavi elmegy. majd roberto megvillantja tudásátS.Agüero írta:Akárhogy is nézem, 10 új ember érkezett a csapatba, abból 1 ment kölcsönbe, tehát 9 újoncunk van, ezt azért nem gondoltam volna.
Masip, Bravo, MAtS
Alves, Montoya, Douglas, Bartra, Piqué, Vermaelen, Mathieu, Adriano, Alba
Busi, Masch, Ini, Rafinha, Xavi, Roberto, Rakitic
Suárez, Messi, Neymar, Pedro
jó lesz ez, jövőre egyedül kp-n leszünk kicsit szűkösek, ha xavi elmegy. majd roberto megvillantja tudásátS.Agüero írta:Akárhogy is nézem, 10 új ember érkezett a csapatba, abból 1 ment kölcsönbe, tehát 9 újoncunk van, ezt azért nem gondoltam volna.
Masip, Bravo, MAtS
Alves, Montoya, Douglas, Bartra, Piqué, Vermaelen, Mathieu, Adriano, Alba
Busi, Masch, Ini, Rafinha, Xavi, Roberto, Rakitic
Suárez, Messi, Neymar, Pedro
Blind at Ajaxtól még elhozható lenne.Boixos írta:Leon írta:Bár el tudtam volna nézni 1-2klasszis védőt hátul de összességében elégedett vagyok az újakkal.
L.E szimpatikus.
A kapusok jók.
A hátvédek biztatók. Douglas passz.
Munir meg Rafhina ígéretes.
Rakitic meg Suarez az istenkirály (lesz)!
ja, bocs. a kapusokat kihagytam. természetesen nekik is örülök.![]()
összeségében nem olyan szr ez. igaz, az ember az igazolási szezon elején azért lehet, h többet várt volna. de ha pl az atleticót nézem, azok is elég kellemesen össze lettek rakva és ütögettek is mindenkit, ahogy kell, pedig nem sikitozott a fél világ anno, amikor igazolgattak.
úgyhogy én jókat várok, aztán majd úgyis kiderül, h merre hány méter.
Leon írta:Bár el tudtam volna nézni 1-2klasszis védőt hátul de összességében elégedett vagyok az újakkal.
L.E szimpatikus.
A kapusok jók.
A hátvédek biztatók. Douglas passz.
Munir meg Rafhina ígéretes.
Rakitic meg Suarez az istenkirály (lesz)!
Alvestől érzéki búcsút kéne venni, SR-t kölcsönadni, Munirt leszerződtetni - ez belefér a hátralévő időbe. Ha pedig még meglepi is lesz, azt oldják meg.S.Agüero írta:A hivatalos oldal azt írja, hogy ő volt az utolsó igazolásunk.
Kíváncsi leszek, hogy az első keretbe jön-e, illetve meddig marad. 3 jobbhátvéddel kíváncsian várom, mit csinál LE.
60-40%-ban birtokolja a SP és a Traffic nevezetű ügynökség. A 4 millióból 3,6-ot kapott a Sao Paulo.Erxy írta:4m eurot fizettünk érte most és további 1,5m eurot fogunk fizetni a lejátszott meccsek száma alapján! 5 éves szerződést kötöttünk vele, a héten érkezik Barcelonába.
Most olvastam én is. Majd meglátjuk mit tud a csávó, sok sikert neki! Annyi a bajom, hogy Montoya elől veszi el a lehetőséget...Erxy írta:Hivatalos!
4m eurot fizettünk érte most és további 1,5m eurot fogunk fizetni a lejátszott meccsek száma alapján! 5 éves szerződést kötöttünk vele, a héten érkezik Barcelonába.
Üdv itt Douglas!Remélem meg fogod szolgálni a beléd fektetett bizalmat.Erxy írta:
Hivatalos!
4m eurot fizettünk érte most és további 1,5m eurot fogunk fizetni a lejátszott meccsek száma alapján! 5 éves szerződést kötöttünk vele, a héten érkezik Barcelonába.
hát öhm... Sok sikert! (jöhet a topic és a sok-sok oldal anyázás)
Ami miatt én elégedetlen vagyok:visca el barca írta:ne haragudj Csaba, de ez is ilyen előre okoskodás, semmi több. egyelőre az égvilágon semmi alapja nincs annak amit írtál. tipikusan olyan, h felidegesítetted magad, mert nem vettük meg álmaid védőjét és innentől kezdve minden fhos, akármi történik.csababarca írta:Most akkor Mangala 54ért City, Benatia 30Mért BM.
Magyarul durván Suárez árából csinálhattunk volna egy top3as védelmet, hosszú évekre, Alexis eladásából meg Reust fedezhettük volna.
Nem is tudom melyik esetben jártunk volna jobban. Jah de.
én innentől bejeztem a hittérítést, egyedül nem bírom, semmi értelme.
további jó szorakozást.