Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.27. 23:05:44

Chino írta: Rakitic azért nagy előrelépés Xavihoz, illetve Cesc-hez képest, hogy hatalmas munkabírású, sok labdát szerez, ütközni is tud, viszont szervezni is. Jól osztogat, lát a pályán nem egy támadást ő indított el, amiből gyorsan tudtunk indulni, legalábbis sokkal gyorsabban, mint eddig.
Xavi tavaly védekezésben, letámadásban szinte 0 volt és már azok a passzok is hiányoztak tőle, amivel igazán ütőképesek lettünk volna. Cesc pedig ha néha-néha a posztján is játszott (mert általában Xavi foglalta el azt a pozíciót) ingadozó volt és inkább az előrejátékban jeleskedett. Így persze hogy simán átjátszották a középpályánkat. Egy Busquets-el ezt nem lehetett megakadályozni. Hiába érzi a passzsávokat, nem tipikus vkp, inkább labdaszerző kp ebben a rendszerben.
Ez nem is lett volna baj, ha kicsit is működött volna a letámadás. A Pep-éra egyik legnagyobb fegyvere volt ez a letámadás. Nem feltétlenül vezetett direkt labdaszerzéshez, de az ellenfelet hibára kényszeríthette, legtöbbször csak vaktában előrevágták a labdát.
Ez tavaly ősszel néhány meccsen köszönt vissza, ahol a játékosok tényleg odatették magukat.
Ezért nagyon fontos Rakitic, vagy egy Rakitic típusú játékos (pl. Kroos), aki ráadásul nem fél tüzelni sem. Az utóbbi 3 meccsen kb. annyi távoli lövése volt, mint Xavinak egész tavasszal, a labdaszerzésekről nem is beszélve. Egy ilyen játékos képes teret nyitni a támadóknak vagy éppen Ininek. Persze vannak negatív oldala is, de úgy vélem sokat nyertünk vele.

Nem tudom milyen lesz majd 3 hónap múlva a játékunk, de jelenleg úgy érzem biztató ami elkezdődött. Tavaly is nagyon kevesen múlott a bajnokság vagy a kupa, pedig egy nagyon motiválatlan sétálgatós csapatunk volt. Ha csak ebben fel tudunk javulni, már esélyesek vagyunk minden fronton.

Suarez, szerintem akárhol is játszik majd mindenképp erősítés. Egy ilyen kaput támadó, pitbull mentalitású ember nagyon jól jöhet.

Úgy érzem LE inkább egy "dolgosabb", direktebb csapatot akar összehozni, kevesebb látvánnyal, de nagyobb motivációval. Hogy igaza lesz-e, nem tudjuk? De ami körvonalazódik az számomra biztató.
A hátsó alakzatot én sem érzem megoldottnak, nem így képzeltem nyár elején. Én is jobban örültem volna egy Kompanynak, Vertonghennek stb., de legalább magasságban növekedett a csapat, ami nagyon pozitív dolog.

És újra elmondom. Nagy gáz, hogy kimaradunk két igazolási időszakból, biztos erősíthettünk volna, de az elmúlt évekhez képest, talán most jelent a legkisebb hátrányt.
Rakitic-Cesc/Xavi vonalon nagyjából egyetértünk. Más kérdés, hogy én a Busquets-Rakitic kettőst még mindig kevésnek tartom ami a középpályás szűrést illeti. Egyikük sem az a kimondott vkp, és nem vagyok benne biztos, hogy majd az erősebb csapatok ezt nem fogják kihasználni. Példákat már soroltam bőven, de a spanyol válogatott sem bírta a Xabi Alonso-Busquets kettőssel, ahogy a horvátok sem a Rakitic-Modric kettőssel. Mindkét csapatból, ahogy a tavalyi Bayern-ből is hiányzott az az ember, aki már a középpályán leütközi az ellenfelet, aki megakasztaná az ellenfél támadásait. Martinez ilyen lett volna, de a sorsdöntő meccseken nem játszott. Ahhoz a taktikához, amit mi játszunk vagy amit a Bayern, pedig elengedhetetlen egy ilyen ember, mert egy ilyen nélkül könnyen lekontrázható lesz a csapat. Hiába támadunk le, ha az ellenfél a széleken meg tud szökni és egy hosszú passzal labdaszerzés után rögtön meg is találják. Az ellenfelek ellenünk nem rövid passzos játékkal juttatják előre a labdákat. Ez változott a Pep-éra eleje óta. A nagyobb csapatok is rendre "feladják" a játékukat és kiscsapatként játszanak ellenünk, mert ez vezet eredményre. Én ezért szeretném Masch-ot a kezdőben látni vkp. poszton. Az, hogy Rakitic vagy Busquets játsszon-e mellette az más kérdés, valahol nekem mindegy. Busquets-et jobbnak tartom, de a mentalitásával, koncentrációjával voltak/vannak gondok.

Én egyelőre nem dőlök be a jó kezdésnek. Tavaly is jól kezdtük a szezont, sokan ugyanezeket a pozitívumokat emlegették, mint most: letámadások visszatértek, stabilabbak vagyunk ,stb. Mégsem lett jó vége.

Suárez nem lenne elég jó a szélen. Jó-jó, lőne egy-két gólt, de pocsékolás lenne őt (is) kiszorítani Messi miatt, aki ha ennyire motivált, akkor jobb lesz az eredeti pozíciójában.

A védelemmel kapcsolatban egyetértünk és nyilván nem tragédia ha egy nyarunk kimarad, de a csapat fejlődését azért megakaszthatja.
Messithebest
Director del Fútbol

2014.08.27. 20:19:07

Én elégedett vagyok az idei nyárral, sok új ember érkezett. A kapusposztot remekül megoldottuk, Masipot talán nem kellett volna felhozni, szerintem max a VIP-ben nézheti majd a meccseket szegény, a B-ben biztos védett volna sokat, ezt nem igazán értettem. MAtS a jövő Neuerja lehet ha kap lehetőséget eleget és jól tud fejlődni, Bravo pedig maga a rutin, ismeri a ligát, neki is örülök. Végre igazoltunk hátvédeket is, a mennyiség bőven megvan mostmár, a minőség kérdéses, Matyiő nekem eddig pozitív csalódás, Vermaelent majd meglátjuk ha felépül, Douglasra pedig szintén kiváncsi leszek. KP-ra érkezett egy horvát dinamit duó, Rakitic nálam a nyár igazolása, nagyon tetszik a játéka, mintha a régi Xavit látnám. Halilovic pedig a B-ben fogja ugyanezt tenni remélhetőleg és talán 15ben amíg nem igazolhatunk, Rafinha-val kitűnően pótolhatják majd Xavit, vagy másnem Busquets lép Xavi helyére és Masch a szűrő. SR-t nem értem minek erőltetik, elmehetett volna kölcsönbe vagy valami. A csatársor kicsit szűk nekem, Duli kölcsönadását nem igazán értettem, így maradt az MSN és Pedro. Suarez érkezése hatalmas pozitívum, örülök neki és remélem hogy úgy tér vissza a Madrid ellen hogy lehessen rajta látni az akarást. Munir pedig a nyár legnagyobb húzása lehet Rakitic mellett, nagyon tetszik a játéka, nem fél a kapu előtt, de én inkább a B-ben játszatnám őt mert játékpercek kellenek neki és azt itt 5. számú csatárként nem biztos hogy megkapja. Összeségében a mennyiséggel elégedett vagyok(10 ember érkezett ha Munirt és Halilovicot is belevesszük ami azért nem kevés), a minőség pedig kiderül. Xavi pótlását kell jövőre igazolás nélkül megoldani, szerintem Rafinha+Halilovic tökéletes lehet erre a célra.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.27. 20:02:39

neobarca írta:Torres 12 millára van beárazva? :shock: Én rámennék... 8)
1. Miért kellene?
2. Ha transfermarktról nézed, akkor hozzuk el Hummelst 34-35 millióért (kb. annyit írhattak) Vertonghent 15-ért és adjuk el Pedrot olyan 20-25 millióért.
Forca Barca!!!!
neobarca
Director del Fútbol

2014.08.27. 19:32:41

Torres 12 millára van beárazva? :shock: Én rámennék... 8)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Fofana
Barça B

2014.08.27. 18:44:45

Szerintem a következő problémák voltak - egyre erősebben - az elmúlt három (nem pedig két) évben:

1. Hiányzott a harcosság és a fizikai erő.
2. Nem volt intenzív letámadás a labdavesztések után.
3. Nem volt elég gólratörő a támadójáték.

A három probléma egymással szorosan összefüggött, egymást kölcsönösen erősítette, ezért egyszerre kellett mindegyikre megoldást találni.
Az igazolásoknál ezeket az általános problémákat akarták megoldani, nem sajnálva rá a pénzt. Rakitics optimális volt minden szempontból (játéktudás+financiális), hiszen 183cm magas, évekig edződött a Bundesligában. Biztosan nincs olyan labdakezelése, mint Fabregasnak és Xavinak, de mindkettőnél harcosabb, erősebb, dinamikusabb és gólratörőbb a játéka. Az Elche ellen szerintem nemcsak egy becsúszása és test test elleni ütközése volt, ami Fabregas félszezonos hasonló mutatójával lehet azonos. Xavival még kevésbé érdemes összehasonlítani, szerintem nemcsak ő "öregedett", hanem a futball is olyan irányban változott, hogy ő már tartósan nem lehet topjátékos.
Mathieu lehet, hogy nem topjátékos (szerintem sem az), de fizikailag és mentálisan nagyon erős, harcos játékos, márpedig ezeket a jellemzőket kiemelten fontos volt megerősíteni a csapatban. Tény, hogy 31. évében van, és ezzel idős, képességei alapján objektíve nem ér 20M-t, de a csapatnak éppen olyan erősségekre volt szüksége, mint amilyen erényekkel ő rendelkezik.
Vermaelen ára már reálisabb, őt is fizikális és mentális képességei miatt szerződtették. Az angol bajnokságban edződött, ráadásul csapatkapitány volt az Arsenal-nál, tehát képes lehet magával ragadni egy lanyhuló Piquet és saját példájával pozitív fejlődési irányt mutatni Bartrának.
Suarez ugyanez a tészta. Agresszív, "harapós" rosszfiú, de a sok jófiú mellé kell ilyen is. Főleg, ha olyan gyámoltalanságra hajlamos a társaság, mint a Barca volt tavaly.
A legutóbbi nyilatkozatok szerint mintha Alves hajlandó lett volna elmenni, de Luiz Enrique nem akart mindenképpen szabadulni tőle. Gondolom azért, mert ugyan évek óta folyamatosan gyengül a teljesítménye, de tipikus roszzfiú, küzdeni pedig elegendő ok lehet neki egy újabb jól fizető szerződés (remélem, az már máshol).

Rakitics (és a kapusok) kivételével mindegyik igazolásba bele lehet kötni: Mathieu öreg és egyszerűen nem elég jó, Vermaelen évek óta nem játszott tartósan jól, Suarez "harapós". De ha ez nem lett volna, akkor Vermaelen lehet, hogy 50M-ba kerül, Suarezt pedig egyszerűen nem hajlandóak eladni. Ha pedig Mathieu a habitusát át tudja ragasztani csak Piquere és Bartrára, akkor már megérte az árát. Ha nem hajlandóak úgy odatenni magukat edzésen és meccsen, mint a náluk egyértelműen öregebb és ügyetlenebb Mathieu, akkor a kispadon találják magukat. Ha ez sem tud ösztönözni egy profi labdarúgót, akkor semmi.
Az összesített véleményem az, hogy az átigazolásokkal nem posztonként külön-külön akarták a keret összesített játéktudását feljavítani, hanem a csapat egészének hozzáállását és felfogását más irányba terelni. Marhára nem az érdekelte őket, hogy három vagy négy védővel lehet-e a kezdőcsapatot a mágnestáblán elhelyezni, de talán nem is az a lényeg.
Luiz Enrique az eddig megismert döntései (kell-e Alves vagy Mathieu, kezdő-e Xavi) és az első tétmeccs alapján ugyanerre törekszik.
Szerintem egyébként a legnagyobb igazolásunk a négy évvel ezelőtti Messi, aki letámad, harcol, becsúszik. A letámadás ugyanis ma már csak akkor hatásos, ha egyszerre és kivétel nélkül mindenki csinálja a csapatból. Ha ettől kisebb lesz a nyomás a védőkön, akkor lehet, hogy újra mindenki rácsodálkozik, milyen precíz és hibátlan játékra képes hétről hétre Mr Shakira.

Lehet, hogy idén minden címet a Real nyer, vagy az Elche, de úgy tűnik, hogy a mérkőzésekre a Barca színeiben nem 11 játékos, hanem egy egységes felfogású, harcos csapat megy fel a pályára. Remélem, idén nem lehet őket érdemtelenül legyőzni, de szerintem ez elég ritka lesz.
Ha valaki egészen idáig elolvasta azt a sokat, amit írtam, akkor köszönöm megtisztelő figyelmét.
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.27. 17:06:15

A jh kérdést nem értem miért firtatod még mindig, ebben egyetértettünk, nem kell rajta pörögni.

Rakitic azért nagy előrelépés Xavihoz, illetve Cesc-hez képest, hogy hatalmas munkabírású, sok labdát szerez, ütközni is tud, viszont szervezni is. Jól osztogat, lát a pályán nem egy támadást ő indított el, amiből gyorsan tudtunk indulni, legalábbis sokkal gyorsabban, mint eddig.
Xavi tavaly védekezésben, letámadásban szinte 0 volt és már azok a passzok is hiányoztak tőle, amivel igazán ütőképesek lettünk volna. Cesc pedig ha néha-néha a posztján is játszott (mert általában Xavi foglalta el azt a pozíciót) ingadozó volt és inkább az előrejátékban jeleskedett. Így persze hogy simán átjátszották a középpályánkat. Egy Busquets-el ezt nem lehetett megakadályozni. Hiába érzi a passzsávokat, nem tipikus vkp, inkább labdaszerző kp ebben a rendszerben.
Ez nem is lett volna baj, ha kicsit is működött volna a letámadás. A Pep-éra egyik legnagyobb fegyvere volt ez a letámadás. Nem feltétlenül vezetett direkt labdaszerzéshez, de az ellenfelet hibára kényszeríthette, legtöbbször csak vaktában előrevágták a labdát.
Ez tavaly ősszel néhány meccsen köszönt vissza, ahol a játékosok tényleg odatették magukat.
Ezért nagyon fontos Rakitic, vagy egy Rakitic típusú játékos (pl. Kroos), aki ráadásul nem fél tüzelni sem. Az utóbbi 3 meccsen kb. annyi távoli lövése volt, mint Xavinak egész tavasszal, a labdaszerzésekről nem is beszélve. Egy ilyen játékos képes teret nyitni a támadóknak vagy éppen Ininek. Persze vannak negatív oldala is, de úgy vélem sokat nyertünk vele.

Nem tudom milyen lesz majd 3 hónap múlva a játékunk, de jelenleg úgy érzem biztató ami elkezdődött. Tavaly is nagyon kevesen múlott a bajnokság vagy a kupa, pedig egy nagyon motiválatlan sétálgatós csapatunk volt. Ha csak ebben fel tudunk javulni, már esélyesek vagyunk minden fronton.

Suarez, szerintem akárhol is játszik majd mindenképp erősítés. Egy ilyen kaput támadó, pitbull mentalitású ember nagyon jól jöhet.

Úgy érzem LE inkább egy "dolgosabb", direktebb csapatot akar összehozni, kevesebb látvánnyal, de nagyobb motivációval. Hogy igaza lesz-e, nem tudjuk? De ami körvonalazódik az számomra biztató.
A hátsó alakzatot én sem érzem megoldottnak, nem így képzeltem nyár elején. Én is jobban örültem volna egy Kompanynak, Vertonghennek stb., de legalább magasságban növekedett a csapat, ami nagyon pozitív dolog.

És újra elmondom. Nagy gáz, hogy kimaradunk két igazolási időszakból, biztos erősíthettünk volna, de az elmúlt évekhez képest, talán most jelent a legkisebb hátrányt.
Forca Barca!!!!
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.27. 15:55:48

Chino írta: ...
Folytatnám az eszmecserét. (Költözés miatt pár napig inaktívnak kellett lennem)

Mascherano hiába van, ha csak CSEREKÉNT, vagy védőként számol vele Lucho.
Hogy gondoltam a cserét? Elmagyaráztam vagy ezerszer, ezt te nem fogtad fel. De egy Mascherano-Rakitic kettőssel is előrébb lennénk, mint jelen állás szerint...

Középen nyilván létszámban megvagyunk, de egyik játékos sem tűnik sziklaszilárd alapembernek, ki ezért, ki azért és ha mondjuk Piqué-vel gondok lesznek edzésen (az előszezonban volt már ilyesfajta hír, hogy Lucho nem elégedett vele és Busquets-cel) akkor könnyen "lecserélhetnénk" jövőre. Vagyis lecserélhettük volna. Pénzt is kapnánk érte, ha először a kiszemeltet szereznénk meg és utána lehetne alkudozni, hogy kinek kell, ahogy a Real is csinálta mondjuk Di Maria-val a nyáron, végül jó pénzért adták el. Persze ez elég távol áll a jelenlegi állás szerint a valóságtól a büntetés miatt, de erről volt szó.
Hiába bizonygatod, hogy úgysem igazoltunk volna, egy újjá alakuló csapatban egy év után nem kevés esély van arra, hogy nem válik be 1-1 ember...Ha ezt nem látod, akkor nézd vissza, hogy kik léptek le Pep első éve után. Nem egy előző nyáron igazolt emberke... :roll: És ha csak a mennyiséget nézzük is a jelenlegi 5 középhátvéd(ként is bevethető játékos) közül ketten 30 év fölött járnak, a 3. pedig évek óta csúszik lefelé, egy másikat pedig sérülések hátráltatták és hátráltatják. Biztos pont mindegyik mondhatom. :roll:

A jobbhátvéd kérdés vicces most, hogy egy brazil hülyegyereket vásároltunk (és ezért nem ő a hibás), akinek abszolút ismeretlen az európai futball, ráadásul az egész alapozást kihagyta. Sportszakmailag biztosan indokolt volt az ő el hozatala. =D> Tehát még mindig ott tartunk, hogy Alves a betonkezdő, mert nincs megfelelő utódja. :lol:

És ha ezek miatta a gondok miatt bukunk újra, akkor jövő nyáron egy új vezetéssel és egy józan edzővel lehetett volna rajtuk változtatni. Lehetett volna...

Én arra értettem, hogy soha sem fogunk Atletico-féle játékot játszani, hogy az Atletico-nak teljesen más a játékrendszere. Biztos védekezés, kemény középpálya, jóval kevesebb labdabirtoklás. Náluk nem annyira szempont a szép játék, mint nálunk.
És hiába fogunk motiváltan játszani, ha az ellenfelek "beparkolják a buszt". Ahol fizikálisan lehetetlen akár egy labdát is átlőni, ott még Messi vagy Suárez sem fogja tudni átlőni...
A motiváltabb játékunknak én is örülök és ez a La Liga-ban lehet igazán fontos, mert sok a gyenge/gyengébb csapat, akik legyőzése csak motiváltság kérdése.

A tavalyi csapathoz képest fizikálisan erősödtünk, de maximum ennyi. A Xavi/Fabregás - Rakitic csere számomra erősen kérdőjeles még mindig, de ha Rakitic-et is védekező kp-nak veszem, ahol Busquets-cel együtt szűrnek és több területet hagynak Iniesta-nak és az elől lévő triónak, akkor talán pozitív is lehet a dolog, ha a horvát nem próbál meg szervezni és sűrűn fellépni. Egyébként Suárez előrelépés is lehet, ha nem a szélen fog játszani. A védelmünkről már szóltam: legfeljebb mennyiségbeli az előrelépés és ha azt veszem, hogy Matyi kb. annyira középhátvéd, mint Mascherano és Vermaelen úgy tűnik hasonlóan sérülékeny, mint Puyol volt, akkor ez is elég kérdőjeles dolog. :lol:
Tehát kijelenteni, hogy erősödtünk volna tavaly óta... előre nem lehet. Sőt, az Elche elleni kezdőből ítélve nem is nagyon szabad.
ntibi67
Capitá del Barça

2014.08.27. 15:18:26

Ha MUNIR igy játszik könnyen kiszoríthatja Pedrot
Leon
Director del Fútbol

2014.08.27. 15:05:12

visca el barca írta:
S.Agüero írta:Akárhogy is nézem, 10 új ember érkezett a csapatba, abból 1 ment kölcsönbe, tehát 9 újoncunk van, ezt azért nem gondoltam volna.

Masip, Bravo, MAtS
Alves, Montoya, Douglas, Bartra, Piqué, Vermaelen, Mathieu, Adriano, Alba
Busi, Masch, Ini, Rafinha, Xavi, Roberto, Rakitic
Suárez, Messi, Neymar, Pedro
jó lesz ez, jövőre egyedül kp-n leszünk kicsit szűkösek, ha xavi elmegy. majd roberto megvillantja tudását :^o
Halilovic talán "beérik" addigra! [-o<
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.27. 15:02:43

S.Agüero írta:Akárhogy is nézem, 10 új ember érkezett a csapatba, abból 1 ment kölcsönbe, tehát 9 újoncunk van, ezt azért nem gondoltam volna.

Masip, Bravo, MAtS
jó lesz ez, jövőre egyedül kp-n leszünk kicsit szűkösek, ha xavi elmegy. majd roberto megvillantja tudását :^o
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.08.27. 14:53:47

Boixos írta:
Leon írta:Bár el tudtam volna nézni 1-2klasszis védőt hátul de összességében elégedett vagyok az újakkal.
L.E szimpatikus.
A kapusok jók.
A hátvédek biztatók. Douglas passz.
Munir meg Rafhina ígéretes.
Rakitic meg Suarez az istenkirály (lesz)! :D

ja, bocs. a kapusokat kihagytam. természetesen nekik is örülök. :D
összeségében nem olyan szr ez. igaz, az ember az igazolási szezon elején azért lehet, h többet várt volna. de ha pl az atleticót nézem, azok is elég kellemesen össze lettek rakva és ütögettek is mindenkit, ahogy kell, pedig nem sikitozott a fél világ anno, amikor igazolgattak.
úgyhogy én jókat várok, aztán majd úgyis kiderül, h merre hány méter.
Blind at Ajaxtól még elhozható lenne.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.08.27. 14:48:58

Akárhogy is nézem, 10 új ember érkezett a csapatba, abból 1 ment kölcsönbe, tehát 9 újoncunk van, ezt azért nem gondoltam volna.

Masip, Bravo, MAtS

23 fős keret.
Boixos
Llegenda del Barça

2014.08.27. 14:43:47

Leon írta:Bár el tudtam volna nézni 1-2klasszis védőt hátul de összességében elégedett vagyok az újakkal.
L.E szimpatikus.
A kapusok jók.
Munir meg Rafhina ígéretes.

ja, bocs. a kapusokat kihagytam. természetesen nekik is örülök. :D
összeségében nem olyan szr ez. igaz, az ember az igazolási szezon elején azért lehet, h többet várt volna. de ha pl az atleticót nézem, azok is elég kellemesen össze lettek rakva és ütögettek is mindenkit, ahogy kell, pedig nem sikitozott a fél világ anno, amikor igazolgattak.
úgyhogy én jókat várok, aztán majd úgyis kiderül, h merre hány méter.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Leon
Director del Fútbol

2014.08.27. 14:37:08

Bár el tudtam volna nézni 1-2klasszis védőt hátul de összességében elégedett vagyok az újakkal.
L.E szimpatikus.
A kapusok jók.
Munir meg Rafinha ígéretes.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Boixos
Llegenda del Barça

2014.08.27. 14:23:46

na, enriquének örülök, swareznek örülök, mátyásnak örülök, rakiticsnek NAGYON örülök, a tehetséges fiatalok képbe kerülésének szintén nagyon örülök. cuadrado nem elhozatalának szintén örülök, mert nem érdekel, h papíron ekkora meg akkora a gyerek, a mondjuk 1000 eddig lejátszott meccséből kb három alkalommal volt hátvéd és rohadtul durvának tűnt volna számomra az, h egy csillió eurós gyerekkel minden meccse előtt/közben/után vívni kelljen, h védekezzen! arról nem beszélve, h nem is akart idejönni... az ilyen kölykök nem kellenek ide.
douglast meg nem értem...
PUYOL-XAVI-INIESTA
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.27. 12:47:15

befejeződött hát az átigazolási táncunk (úgytűnik) Cadradó ügye is rávilágít így utólag, hogy korántsem igaz ma már (lehet hogy sohasem volt az) hogy minden a pénzről szól (bár Di Maria szép szavai azért nem altattak el...!) és hogy nem mindenki dobja hanyatt magát, ha a Barca hívja.
azért a végső konkluziókkal még várjuk meg a 31.-ét....
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.08.27. 05:42:22

S.Agüero írta:A hivatalos oldal azt írja, hogy ő volt az utolsó igazolásunk.

Kíváncsi leszek, hogy az első keretbe jön-e, illetve meddig marad. 3 jobbhátvéddel kíváncsian várom, mit csinál LE.
Alvestől érzéki búcsút kéne venni, SR-t kölcsönadni, Munirt leszerződtetni - ez belefér a hátralévő időbe. Ha pedig még meglepi is lesz, azt oldják meg.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.08.27. 03:26:46

Nem nagyon ismerem, viszont leírásokból, pár jelenetből lejön hogy gyors játékos, ez meg jó. Abból lehet építkezni és csiszolni.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.08.27. 01:30:28

A hivatalos oldal azt írja, hogy ő volt az utolsó igazolásunk.

Kíváncsi leszek, hogy az első keretbe jön-e, illetve meddig marad. 3 jobbhátvéddel kíváncsian várom, mit csinál LE.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.27. 01:28:23

Erxy írta:4m eurot fizettünk érte most és további 1,5m eurot fogunk fizetni a lejátszott meccsek száma alapján! 5 éves szerződést kötöttünk vele, a héten érkezik Barcelonába.
60-40%-ban birtokolja a SP és a Traffic nevezetű ügynökség. A 4 millióból 3,6-ot kapott a Sao Paulo. :^o
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2014.08.27. 01:21:44

Nem sok pénz, ennyi belefér, bár a véleményem meg van róla milyen nagyszerű játékos lehet...
Igaz soha nem láttam játszani, és ezzel a fórumozók kb. 95% így lehet és azért ez is sokat mondó.
Az is benne van a pakliban, hogy igazából jövőre vagyis egy szezonra vettük, utána mikor Dani már elment és igazolhatunk is, túl is adnak rajta, vagyis ingyen hazaengedik.
Kb. ezt a forgatókönyvet tudom elképzelni.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
salas9
Entrenador del Barça

2014.08.27. 01:15:41

Erxy írta:Hivatalos!
4m eurot fizettünk érte most és további 1,5m eurot fogunk fizetni a lejátszott meccsek száma alapján! 5 éves szerződést kötöttünk vele, a héten érkezik Barcelonába.
Most olvastam én is. Majd meglátjuk mit tud a csávó, sok sikert neki! Annyi a bajom, hogy Montoya elől veszi el a lehetőséget... :roll:
Kép
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.08.27. 01:14:38

Erxy írta:Kép

Hivatalos!
4m eurot fizettünk érte most és további 1,5m eurot fogunk fizetni a lejátszott meccsek száma alapján! 5 éves szerződést kötöttünk vele, a héten érkezik Barcelonába.

hát öhm... Sok sikert! (jöhet a topic és a sok-sok oldal anyázás :D )
Üdv itt Douglas!Remélem meg fogod szolgálni a beléd fektetett bizalmat.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.27. 00:51:21

Kép

Hivatalos!

hát öhm... Sok sikert! (jöhet a topic és a sok-sok oldal anyázás :D )
Kép
Balinho
Entrenador del Barça

2014.08.26. 23:52:00

visca el barca írta:
csababarca írta:Most akkor Mangala 54ért City, Benatia 30Mért BM.
Magyarul durván Suárez árából csinálhattunk volna egy top3as védelmet, hosszú évekre, Alexis eladásából meg Reust fedezhettük volna.

Nem is tudom melyik esetben jártunk volna jobban. Jah de.
ne haragudj Csaba, de ez is ilyen előre okoskodás, semmi több. egyelőre az égvilágon semmi alapja nincs annak amit írtál. tipikusan olyan, h felidegesítetted magad, mert nem vettük meg álmaid védőjét és innentől kezdve minden fhos, akármi történik.

én innentől bejeztem a hittérítést, egyedül nem bírom, semmi értelme.

további jó szorakozást.
Ami miatt én elégedetlen vagyok:

1) volt egy évek óta hiányposztnak számító, tavaly már egészen szemet szúró hiányposzt, a középhátvéd.
2) nagyjából várható volt, hogy a klub megkapja a kizárást a kövi 2 átigazolási időszakból
3) a vezetőség nagyjából utolsó kérdésként nyúlt a középhátvéd poszthoz
4) igazolt két játékost, akik egyike sem fiatal, különböző okokból mindkettő bőven rizikós, miközben olyan játékosok váltottak klubot, akik náluk jóval kevésbé rizikósak.

Ez nem jelenti azt, hogy biztosan befürdünk Matyival és Vermával, de bőven benne van, hogy Matyi nem üti meg a szintet, Verma meg a sérülése miatt nem játszik/nem lesz formában, és akkor 2 szezonon keresztül nem lesz lehetőség ezt helyrerakni.

Godin, D. Luiz, Miranda, Benatia, Mangala, Garay, Vidics (utóbbi kettő 4. sz. védőnek, Bartra mögé). Kövezzetek meg, de én ezek mindegyikét biztosabb megoldásnak látom, mint a Matyi-Verma párost (akik közül ha az egyik jön és jön egy a fent nevezett első ötösből, akkor még nekem okés).

A helyzet az, hogy most hirtelen divat lett minden olyan védőt fikázni, aki máshova ment, de valljuk meg Matyi-Verma duónál mindenki jobbat remélt előzetesen (Matyi áráról ne is beszéljünk). Hirtelen Benatia meg Mangala (Marquinhos dettó) sem bizonyított semmit, D. Luiz is bohócnak lett kikiáltva, de bezzeg Verma és a kényszerközéphátvéd Mathieu a biztos megoldás. Közben meg az is kiderült, hogy Mangala és Benatia sem volt mozdíthatatlan. A védelembe kellett volna Suarez-kalibert hozni (lehetőleg egy középhátvédet és egy jobbhátvédet is). Erre kinéz belőle egy Matyi-Vermalen-Douglas-trió.

Sajnos ez engem nem tesz vidámmá. Persze meg kell adni az esélyt mindenkinek (Vermanak örültem is egyébként, de a sérülései, a formahanyatlása bitang nagy kérdőjel), csak az a baj, hogy ha az abszolút elképzelhető betli beüt, akkor két szezonon keresztül ülünk a sz0pórolleren. 100%-os beválási garancia senkire nincs, de lett volna jópár opció, akivel nyugodtabban vágnék neki az elkövetkező két szezonnak...
Válasz küldése