Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.09.23. 08:31:09

Sanama írta:Ilyen statisztikat barkirol lehet hozni, ennyi erovel beleirhatnak, hogy bsuquets kitol kapta a labdat.illetve alapvetoen ez nem nagy cucc, rajta kb a tamadasok 95%-a atmegy, jatekban viszont nulla, se tamadasban, se vedekezesben nem villog, az en szememnek legalabbis. a tegnapi meccsrol is kb. az maradt meg rola, hogy felrugta az egyik ellenfelet, aztan meg vigyorogva magyarazott neki.
Ha nem szereti valaki Busquets játékát, akkor kevés olyan momentumot lehet kiemelni, amitől megszereti. Én sem rajongok érte. Ahogy írod, se támadásban, se védekezésben nem alkot maradandót. Ha például Rakiticet veszem a legutóbbi meccsen, támadásban bomba gól, védekezésben bravúros becsúszó szerelés az ötösön. Rakiticet nem tartottam sokra mikor idehozták, de a játékával meggyőz arról, hogy kiváló játékos. Veszélyes pontrúgások, hatalmas mezőnymunka, dinamizmus. Hát ezek nem Busi erényei.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.09.22. 21:51:34

Szem kell hozzá, hogy Busit lássuk. Észrevétlen, de valamiért mindig ott van, ahol lennie kell.
Szerintem ne nyissunk vitát, hogy jó e vagy sem. Vannak gyengébb periódusai neki is, de összességében kihagyhatatlan.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.09.22. 21:42:20

Ilyen statisztikat barkirol lehet hozni, ennyi erovel beleirhatnak, hogy bsuquets kitol kapta a labdat.illetve alapvetoen ez nem nagy cucc, rajta kb a tamadasok 95%-a atmegy, jatekban viszont nulla, se tamadasban, se vedekezesben nem villog, az en szememnek legalabbis. a tegnapi meccsrol is kb. az maradt meg rola, hogy felrugta az egyik ellenfelet, aztan meg vigyorogva magyarazott neki.
Telliho
Barça B

2014.09.22. 20:33:56

Sanama írta:Iden miert jatszik jol?
:arrow:
Charlie a Bajnoki Mérkőzések topic-ba írta:Kép
C.
Azt én is észrevettem, hogy Iniesta többet melózik, még úgy is, hogy ott van mellette a Cesc-nél/Xavi-nál defenzívebb Rakitic, és szerintem ennek köszönhetően jobban kiveszi a részét Busquets a támadásokból, összemosódnak kicsit a szerepek az idei kp.-n...
Kép
"A tundra-tél nem tetéz, ez itt Mediterránia,
egy mecseki terápián nem kell hezitálnia"
Sanama
Llegenda del Barça

2014.09.22. 18:44:41

Iden miert jatszik jol? Tegnap is vedekezesben egy nagy nulla volt. Rendre Rakitic jott vissza, es ert oda fontos szitukban, de meg volt hogy Inieta is tobbet tett hozza a vedekezeshez, mint Busquets.
Nem ertem miert nem lehet Mascheranot berakni VKP-ra, es megnezni mit hozna.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.09.22. 18:04:23

Idén messze jobban játszik Busquets, mint tavaly. Meg is van az eredménye, támadásban ugyanolyan hasznos, mint védekezésben. Xavi helyett Rakitic borzasztóan nagy segítség számára, a horvát robotolása következtében ő is sokkal hatékonyabban védekezik.

Nem beszélve arról, hogy a csapattársakat nagyon nyugtathatja a jelenléte. Ha ehhez az emberhez kerül a labda, nincs olyan, hogy ne játszaná meg pontosan lábra, legyen szó akár rövid passzról, indításról, de még a hosszú keresztlabdákban is csak elvétve téved. Nem véletlen, hogy Messi azt mondta asszem még Guardiolának, hogy mester, Sergiot tegye mindig az én csapatomba - edzésen természetesen.

Minden meccsel ahol úgy játszik, mint mostanában, jobban és jobban megérdemli az ötös mezt, mert az tényleg egy igazi legendáé volt. Úgy tűnik, nem felejti el, kitől kapta, és honnan jött. :)

szerk.: Kihagytam, hogy tegnap forintos passzt osztott Messinek, akinek már csak odébb kellett tolni Sanyesznak. Ő meg begurigázta! :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Erxy
Entrenador del Barça

2014.09.14. 12:49:36

Andris írta:Sőt, emlékeim szerint a Villareal ellen is ő volt az, aki labdaszerzés után estében még jól passzolt Messinek az egy szem gólunknál!
az sztem Neymar volt.
viszont az 1. fordulóban Messinek valóban ő adta a gólpasszt.
mondjuk nincs ebben semmi meglepő, régóta érzi ő a fellőtt, lapos, gyors indításokat, amivel átpasszolja a sorokat. 8) (angolul 'line'-ként jobban hangzik :D )
Kép
Andris
Adminisztrátor

2014.09.14. 12:25:30

P.U.Y.O.L. írta:
palesz77 írta:Na ma sokkal lendületesebb volt, mint a múlthéten, ha mostantól így játszik végig, akkor nem lehet rá semmi panasz. Sokszor első szándékból tette ki a szélre is, nem tutujgatta a labdát nagyon, egy támadásra sem emlékszem, amit ő akasztott volna meg a "lassúságával".. Ez kell Busi, csak így tovább! =D>
Ráadásul a vezető gól jelentős mértékben az ő érdeme is volt.
Sőt, emlékeim szerint a Villareal ellen is ő volt az, aki labdaszerzés után estében még jól passzolt Messinek az egy szem gólunknál!

Néha picit lassúnak és körülményesnek tűnik, de ez mindig ilyen volt, épp csak nem voltak hibái. Mostanában előfordult 1-2, de mindenkinek lehet hullámvölgye.

Meggyőződésem hogy senki a világon nem tudja olyan hasznosan és egyben a középpályánkhoz ilyen tökéletesen illeszkedve ellátni ezt a feladatkört. Messin és Iniestán kívül szerintem csak neki van teljesen megkérdőjelezhetetlen kezdőtagsága.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2014.09.14. 12:18:43

palesz77 írta:Na ma sokkal lendületesebb volt, mint a múlthéten, ha mostantól így játszik végig, akkor nem lehet rá semmi panasz. Sokszor első szándékból tette ki a szélre is, nem tutujgatta a labdát nagyon, egy támadásra sem emlékszem, amit ő akasztott volna meg a "lassúságával".. Ez kell Busi, csak így tovább! =D>
Ráadásul a vezető gól jelentős mértékben az ő érdeme is volt.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.09.13. 18:15:07

Na ma sokkal lendületesebb volt, mint a múlthéten, ha mostantól így játszik végig, akkor nem lehet rá semmi panasz. Sokszor első szándékból tette ki a szélre is, nem tutujgatta a labdát nagyon, egy támadásra sem emlékszem, amit ő akasztott volna meg a "lassúságával".. Ez kell Busi, csak így tovább! =D>

Azt meg halkan megjegyzem, hogy ma Ini nagyon szürke volt, reméljük a következő meccsén kárpótol majd minket ezért..
MessiFan
Llegenda del Barça

2014.09.01. 21:39:58

Tegnap nekem sem tetszett a produkciója.. Komótosan elpasszolgatott ide, oda, vezetgette kicsit a labdát, én meg téptem a hajam, hogy a franc essen beléd, 0-0 az állás!
Kiválóan helyezkedik, minden támadás tőle indul. Nálam Ő az igazi Xavi utód, és nincs ezzel baj, csak ilyenkor bosszant, hogy nem tud gyorsítani a játékon.
De nem mindig van ez így szerencsére.
gránit
Director del Fútbol

2014.09.01. 20:53:02

Kicsit mintha komótosan "irányítana" mostanában...

Eladni badarság lenne, főleg úgy, hogy 2016 januárjáig nem igazolhatunk, és Songot is kölcsönbe adtuk, de egy kis padozás jót tenne neki, nehogy elhiggye, hogy alanyi jogon jár neki a kezdő pozíció.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
MatyiG
Adminisztrátor

2014.09.01. 20:29:47

Ez a hátul állok és osztogatok játékmód szerintem haszontalan
Tehát akkor az összes mélységi irányító haszontalan, jó tudni... #-o
A mondat eleje és vége kicsit ellentétes, nem gondolod? :wink:
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.09.01. 20:03:42

Én már a múlt szezonban felvetettem, hogy mi lenne, ha elpasszolnák ezt az embert. Akkor talán még érdeklődő is lett volna, de most a balul sikerült VB után pláne nem kell senkinek.
Akkor még szentségtörésnek tűnt az ötlet, most úgy látom a hozzászólásokból, hogy egyre többen kiábrándulnak a játékából. Ez a hátul állok és osztogatok játékmód szerintem haszontalan, de LE úgy látom töretlenül támogatja.
Jellemző volt, ahogy tegnap a sportriporter leírta, hogyan hozza fel a középpályán nagy nehezen megszerzett labdát: Busquets poroszkál.
kristop
Entrenador del Barça

2014.09.01. 19:55:16

S.Agüero írta:Fura, hogy Erxy-n és rajtam kívül senkinek sem tetszett a tegnapi játéka.
sokakban megmaradt az az egy jelenet (bennem is), amikor kontrázhattunk volna és ő sétálgatott meg forgatta a fejét, kábé három másodpercig kocogva hozta fel a labdát teljesen egyedül, még hátra is nézett. kicsit ideges lettem akkor :D

ezen kívül hozta a szokásos szintjét. ami alapból egy magas szint, tegnapi meccsen is volt néhány olyan labdája, ami nagyon egyszerűnek tűnik alapból, de csak néztem, hogy olyan pontosan, meg erősen odatudta rakni. és ez mindig megvan, szóval ilyen alapon nekem is tetszett, mert szeretem a játékát, de nem volt jobb, mint általában (tízből kilencszer ilyen meccset hoz le, ezért is tartom ilyen sokra, kiegyensúlyozott.) nála ezt már nem is jegyzem meg külön.

én ellentétben sokakkal nem azért raknám be mascheranot a következő meccsen, mert busquets rossz lenne, vagy bármi ilyesmi, hanem mert mascherano is baromi jó. más stílusú, de ő is a világ egyik legjobbja a posztján. azzal meg semmi baj sincs, ha két bajnoki és két válogatott meccs után busquets egy meccset pihen, egy pillanatra nem aggódnék masch miatt.
Yokazuna írta:Akkor még szentségtörésnek tűnt az ötlet
attól, hogy kezdhetne masch, attól ez még mindig szentségtörés :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kristop 2014.09.01. 20:14:36-kor.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
palesz77

2014.09.01. 19:39:51

S.Agüero írta:Fura, hogy Erxy-n és rajtam kívül senkinek sem tetszett a tegnapi játéka. Szerintem nagyon hasznos volt. Bár lehet kicsit elfogult vagyok vele kapcsolatban, de akkor is. :D

Persze az igaz, hogy néha vezethetné gyorsabban a kontrákat, de szvsz élmény nézni az elegáns játékát, mint Abidal. 8)
Én is szeretem a játékát, tegnap 13 vagy mennyi labdát szerzett - Erxy asszem ennyit írt a másik topicban -, szóval egyáltalán nem volt haszontalan szerintem sem.. Voltak jó szerelései, szép passzai, nem játszott rosszul.

Én csak azt mondom, hogy ha továbbra is ebben a stílusban fog játszani, akkor egyre kevésbé fog illeni a csapatba. Úgyhogy ideje lenne neki is beújítani, és az új csapathoz igazítani a stílusát - azt meg kétlem, hogy ne menne neki, legalábbis ha akarja, akkor menni fog..
MatyiG
Adminisztrátor

2014.09.01. 19:30:45

Fura, hogy Erxy-n és rajtam kívül senkinek sem tetszett a tegnapi játéka. Szerintem nagyon hasznos volt. Bár lehet kicsit elfogult vagyok vele kapcsolatban, de akkor is. :D

Persze az igaz, hogy néha vezethetné gyorsabban a kontrákat, de szvsz élmény nézni az elegáns játékát, mint Abidal. 8)
gránit
Director del Fútbol

2014.09.01. 19:25:27

Számomra az a leghihetetlenebb ebben az emberben, hogy a magasságával sem tud egyszerűen mit kezdeni. Hiába huszonhat méter magas, az Elche ellen Mascherano kiállítását megelőzően is úgy "ugrott fel" arra az ívelésre, mint a kiscsoportos ovisok, amikor a lepkéket hajkurásszák. Játszi könnyedséggel le kellett volna kapcsolnia azt a labdát. Talán összekapná magát, ha padozna egy kicsit, túl biztosnak érezheti így a pozícióját, hogy mindezek ellenére bombabiztos kezdő.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
hank1ee
Director del Fútbol

2014.09.01. 17:05:29

Akkor most találjuk ki, mér hal meg a játékunk, amikor Xavival együtt ott vannak középen... Nagyon szembetűnő, Busquets tényleg úgy mozog, mintha paralimpián lenne. Hogy változnia kell, nem kérdés... Gyorsabb átvétel és passz, nem idenézek, odanézek, amoda, aztán megfordulok, és leteszem. Hanem megkapom, aztán tovább, mintha nem is lett volna nálam. Na így kéne valahogy.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Chino
Llegenda del Barça

2014.09.01. 16:51:57

palesz77 írta: Én nagyon bírom a srácot, de rajta látszik leginkább egyelőre, hogy nem tudott "továbblépni" az utóbbi évek tili-toliján, egy szinttel a többiek alatt van gyorsaságban/dinamikában. Remélem LE kezdeni fog valamit vele, mert ez így nem lesz túl nyerő, fel kéne pörgetni kicsit a srácot, hogy magasabb sebességi fokozatra kapcsoljon, és amikor pl Alba nagyon tisztán beindul fent, akkor ne csinálja azt, hogy ránéz, majd megfordul és leteszi Piquenek..
Ez a lényeg, pont ezt beszéltük egyik haverommal. Kulcspozíció az övé, leginkább rajta múlik a játék dinamikája, rajta fut keresztül a legtöbb támadás. Van annyira kreatív és intelligens, hogy ebben változzon, de az az igazság, hogy míg a többiek ezen kezdenek túllépni/túlléptek ő fejében még mindig ez a tiki-taka (de utálom ezt a kifejezést) az ösztönös. Itt nem feltétlenül a kontrákra kell gondolni, hanem lendületes támadásvezetésre.
Néha tényleg ki kellene próbálni Masch-ot a helyén.
Forca Barca!!!!
palesz77

2014.09.01. 11:46:38

Nekem egy hatalmas problémám volt vele tegnap - is -, és az a "sebesség" amivel játszik. Itt van Matyi linkje lejjebb, zseniális, hogy olyan kiélezett szituban milyen megoldást tud választani, szóval nem az a baj vele, hogy képtelen gyorsan jó döntést hozni.. De csomó szituáció volt a tegnapi meccsen is, amikor meglehetett volna indulni dinamikusan, ő meg elkezdett sétálni a labdával, vagy egy mélységi indítás helyett hátrapasszolt. Tegnap még a kommentátor is mondta amúgy, hogy olyan sebességgel hozza fel a labdát, mintha 2-0-ra vezetnénk, pedig az 50. perckörül lehettünk csak.

Én nagyon bírom a srácot, de rajta látszik leginkább egyelőre, hogy nem tudott "továbblépni" az utóbbi évek tili-toliján, egy szinttel a többiek alatt van gyorsaságban/dinamikában. Remélem LE kezdeni fog valamit vele, mert ez így nem lesz túl nyerő, fel kéne pörgetni kicsit a srácot, hogy magasabb sebességi fokozatra kapcsoljon, és amikor pl Alba nagyon tisztán beindul fent, akkor ne csinálja azt, hogy ránéz, majd megfordul és leteszi Piquenek..

Remélem tud ezen változtatni, mert akkor ennek az új csapatnak is hasznos tagja lehet, de ha marad ilyen továbbra is, akkor inkább kipróbálnám egyre többet Maschot vkp-ként.. Az lenne a legjobb, ha LE éreztetné vele, hogy versenyhelyzet van a posztjáért, akkor sanszos, hogy jobban odatenné magát - csak egyelőre úgy néz ki, hogy az egyetlen konkurenciája is inkább lesz védő, mint vkp..
Pampalini
Jugador del Barça

2014.09.01. 10:25:09

Sajnos egyre inkább színezi a játékot a robotolás helyett, márpedig a 4-3-3 felállásban neki pont zongoracipelőnek kellene lennie... (jelenleg inkább Maschot játszatnám)
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.09.01. 06:21:25

Alfa írta:
S.Agüero írta:Imádom!
https://www.youtube.com/watch?v=iOoVqGd0V4M" target="_blank
Ő a Barca egyik ha nem a legjobban alulértékelt játékosa . Az ő játékosa nem látványos de nagyon hasznos .
Busi játéka átalakulóban van. Már megértette, hogy a rövidpasszos játék múltidő, de a hosszú indításokat még gyakorolnia kell. Meg összeszokni az új csapattal.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.09.01. 02:10:58

Alfa
Entrenador del Barça

2014.08.26. 15:18:17

S.Agüero írta:Imádom!
https://www.youtube.com/watch?v=iOoVqGd0V4M" target="_blank
Ő a Barca egyik ha nem a legjobban alulértékelt játékosa . Az ő játékosa nem látványos de nagyon hasznos .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Válasz küldése