kristop írta:
de az a baj, hogy ti a világ legegyszerűbb módján nézitek alves teljesítményt. rosszul ad be egy labdát = ALVES ROSSZ. direkt néztem az élő topicot, az elején volt négy beadása, amiből kettőből helyzet lett, egy másikat szögletre tudott tisztázni a védő, az utolsót pedig beküldte a kapu mögé. az utolsó után egyből írtak vagy ketten, hogy na alves ismét rossz

nem kell ide "i love all barca players" szemüveg, egyszerűen csak nem kell "a kedvenceimet szeretem, akit meg nem az csinálhat bármit, akkor is rossz" szemüveg. tényleg olyan nehéz objektíven értékelni és nem csak megszokásból menni a divat után?
Nekem speciel semmi bajom Alvessel, hatalmas érdeme van abban, hogy milyen eredményeket értünk el az utóbbi években, de be kell látni, hogy ez már távolról sem az az Alves. A beadásokról lehet itt százalékolni, de felesleges. Rengeteg ilyen megmozdulását például valahogy sikerül a túloldalon begyűjteni és ez is sikeres a statisztikák szerint. Más embereknél pedig ha a támadó épp lemarad a beadásról, vagy veszélyesen száll, de sikerül a védőknek vagy a kapusnak tisztázni már sikertelen.
Még egyszer én nem divatból kritizálom őt, de meg lehetett figyelni, hogy a meccsen folyamatosan hatalmas területe volt, de kihasználni egyáltalán nem tudta, védekezésben pedig többnyire vagy Rakitic vagy Piqué segítette ki. Csodálkoztam is, hogy dos Santos-nak nem sikerült annyit megindulnia. Korábban sokszor betört és próbált az ellenfél mögé kerülni és onnan belőni vagy kényszerítőzni, de manapság legtöbbször kiteszik neki szélre ő pedig lendületből beadja, általában fel se néz, aztán lesz ami lesz.
Nem akarom fikázni, félreértés ne essék, de már rég nem tud olyan hasznos lenni, mint korábban.
kristop írta:például alba tegnap hátul megoldotta a dolgokat sebességből, ahogy szokta, de elől duplanulla volt. semmit se adott hozzá a támadásokhoz. alves meg szinte minden támadásban benne volt, aktív volt, tőle indultak helyzetek, összjátékok és ezért sokat rontott is. ennek mi lett itt a hozománya? albáról semmi, alvesről meg egy csomó fika és páran védik. nem csodálom, ha azt érzi nem becsülik meg a szurkolók, egy biztos visszapasszolgatós teljesítményt jobban értékelnének, mintha valaki próbálkozik.
(azt meg csak zárójelben jegyzem meg, mekkora ellentmondás az, hogy alvesnél az a baj, hogy sokat próbálkozik, ezért hibázik is, pedronál meg az, hogy keveset próbálkozik ezért nem hibázik, de nem is ad semmi pluszt)
Ha láttad a meccset, azt is észre kellett venned, hogy a bal oldalt mennyire lezárták. Munirnak és Albanak, később Neymarnak (neki annyiból volt "könnyebb" dolga, hogy egyedül is át tudta vinni 1-2 emberen) sem nagyon hagytak helyet. Sokkal kevesebb volt a terület, és mögötte nem is nagyon tudtak biztosítani. Ráadásul több védekező feladata volt. Néha olyan sprinteket levágott, hogy csak lestem. A másik oldalon rendre üresen maradt Alves, ezért is volt annyi fordítás a jobb oldalra. Ezzel nem azt mondom, hogy Alba mekkora király volt, mert magához képest szerényebb teljesítményt hozott, de nem ugyanaz a két kategória.
A Pedros esethez pedig annyit, hogy ne hasonlítsunk már egy csatárt egy hátvédhez. Ennyi erővel Piqué is próbálkozhatott volna többet.
Azért Rafinha egy fiatal játékos, aki még összesen két tétmeccset játszott, két különböző poszton, nem egy kávéház a kettő.