Barcaman1993 írta:
Azért nem olyan rossz ez a névsor. Én még De la Pena-val, Sergio Garciával, Artetával kiegészíteném.

Én őket azért nem írtam a névsorba, mert nem igazán értek el nagy sikert De la Pena pl. nem tudott megragadni sem a Lazio-ban sem a Marseille-ben, pedig azok sem voltak bika erős csapatok. Arteta pedig Skóciában ért el sikereket, ami Rangers játékos révén megint nem olyan kiugróan nagy eredmény, mint mondjuk Motta vagy Luis Garcia BL-győzelme. Az Espanyol pedig sima középcsapat, ha a középcsapatokban szereplő játékosokat is ide vettem volna, akkor jóval hosszabb lett volna a lista, de azt vettem alapul, hogy ki az, aki hozzánk is befért volna. Az Arsenal-os évei miatt talán még őt lehetne leginkább megemlíteni, mondjuk sikere nem sok volt a csapattal, talán majd idén.
visca el barca írta:
tény hogy extraklasszist nem fogsz találni, mert azt értelemszerűen nem fogják elengedni.
de mondjuk az olyanok mint cristobal, vagy de la pena igen is jó játékosk voltak, mindkettő letolt azért 200+ meccset az espanyolban. vagy mondjuk arteta, gabri stb, szóval azért elvétve találsz közöttük jó spílereket.
amugy ez most megint olyan fikázós észrevétel volt?

Tény, hogy a legnagyobbakat nem engedtük el, de azért ez nem ilyen egyszerű. Thiago-t sem elengedtük, hanem inkább elszórakoztuk. Ha Tito megfelelő játékpercet ad neki, illetve azt jelzi felé, hogy rövid időb belül kezdőként számol vele, akkor biztosan nem lépett volna le. Nem mintha Martino-val jobban járt volna... Ha pedig nincs az a nevetséges pont a kontraktusában, akkor lehet, hogy csak kölcsönbe ment volna...
A kérdésre válaszolva talán igen, kritikus hsz volt. Ugyanis annak ellenére, hogy mekkora Hype van Munir, de főleg Sandro körül én még korántsem vagyok abban biztos, hogy mindketten olyan nagyon jók. Sandro pl. olyan gólt lőtt, amit korábban Jeffren a Real Madrid ellen... Hol van most Jeffren? De írhatnám Bojan-t vagy Giovanni Dos Santos-t is, de akár az Eto'o-utód Etock-ot is. Jó lenne a földön tartani a fiatalokat.
MOF írta:Egyértelmű, hogy abban emelkedik ki az utánpótlás-nevelésünk, hogy 2-3 évente kijön egy-egy fiatal, aki utána hosszú időn keresztül az első csapat meghatározó játékosává válik. Olyanokat, akik később egy top liga első osztályában meg tudnak ragadni, de semmi extra, az összes többi nagy klub utánpótlása is kinevel szép számmal. Remélhetőleg folytatódni fog ez a trend, és ez nem csak egy szerencsés időszak volt.
Ezért sajnálom borzasztóan Thiago-t...
hank1ee írta:remélem, folytatódik a legmagasabb szintű játékosok kinevelése. Persze Tajtival az élen!

Rá nagyon kíváncsi vagyok, hogy 2-3 év múlva hol fog tartani. Remélem nem a Puskás Akadémián.
Chino írta: ...
Rengeteg múlik az edzőn ez igaz, de hiába erőltettük volna Bojan-t, nem úgy tűnik, hogy valaha is extraklasszissá vált volna, olyanná, amilyennek jósolták még az elején.
Pep ebben is kiemelkedő volt, mert ő hamar el tudta dönteni, hogy melyik fiatalt érdemes tovább "építeni" és melyiket nem. Meggyőződésem, hogy ha marad, akkor az utóbbi két év kevésbé lett volna problémás. Fiatalok terén pedig pláne.
Akik elmentek azok közül nekem mostanság Hector Bellerín és Icardi azok, akiket Thiago mellett elnéznék a csapatban. Bellerín jobbhátvéd, ha őt anno a Cesc üzletbe nem vesszük bele, lehet hogy Douglas-ra nem lett volna szükség.