Az este nem mertem írni, mert kitiltást vont volna maga után.
Megnéztem a görög-románt a mi meccsünk után: a görögök nyomokban sem emlékeztetnek a VB-n látott formájukra. A románok európai középmezőny alja.
Ilyen szerencsés sorsolást kapunk és nem tudunk élni vele.
Lovrencsicsen és Dzsudzsákon kívül nem láttam olyan játékost, aki alkalmas lenne a válogatott szereplésre. Balázst nagyon sajnálom, mert tényleg akart, küzdött, pedig a nyakán voltak ketten állandóan. Ilyen elképesztően gyenge védelme szerintem európai csapatoknak nincsen. Gibraltárt nem láttam még soha, szerintem ott lehetnek hasonló képességű védők, de lehet ezzel megsértem őket.
Az egyenlítő gól előtt Lafferty teljesen tanácstalanul vezette a labdát a félpályánál keresztbe, látszódott, hogy elképzelése nincsen mit csináljon, majd megindult minden mindegy alapon. Mivel senki nem bántotta, közelébe sem ment, (nehogy szabadrúgás legyen és kapu elé íveljenek vagy elképzelésem nincsen miért nem támadták le) kapura fordult vele.
Nem volt egy emberünk aki leütközte, felrúgta volna, amikor még 30-35 méterre vezetgette a labdát.Egészen elképesztő.
Ez a hiba már egyébként az első percekben látszódott az írek első ziccerénél. Méterekre állunk a támadótól, miközben körbe van véve. Eldőlhetett volna már az elején, ha nem Vak II. Jóska a csatár az ellenfélnél.
Nekem óriási csalódás volt a meccs, pedig nem szoktam nagyon reménykedni, de Pintér kivételesen nagyon jól nyúlt a meccsbe a két cserével és Lovrencsics olyan mentalitással játszott, amivel minden játékosnak kellene. A gólunk után sajnos elhittem, hogy nyerhetünk.
A Kokó cserét nem értettem, egy nulla volt egyrészt, másrészt a románok elleni hazai meccsen is az ő beállítása eredményezte, hogy nem nyertünk, nem volt túl jó ómen sajnos.
Több szövetségi kapitány alatt is ugyanazok a védők köszönnek vissza (Lipták,Vanczák) ez azt jelenti, nincs jobb náluk sajnos. Utálom Souzát, de nem véletlen, hogy külföldiekből rakta össze a védelmet, az ilyen Liptákokat elzavarva.
Évekkel ezelőtt kellett volna már normális védőket képezni a magyar labdarúgásban, mert ez a legkönnyebb, ott nem kell cselezni tudni, technikásnak lenni. Erő legyen, állóképesség és ennyi, nem tanulhatatlan dolgok.
Jó védekezés nélkül sehol nem leszünk még kb. 120 évig. Ma már minden kis csapat megtanult védekezni, vannak egyszerű, buta játékosai, akik erre alkalmasak, nekünk 30 év után nincsen.
Szalai legelső nyilatkozatán meg lehet sértődni a magyar labdarúgásból élő edzőknek, de rátapintott a lényegre, még ha ő maga is egy bohóc a nyilatkozataival.
Vannak stadionjaink, akadémiáink (pénzmosásra jelenleg) ömlik a (állami) pénz a labdarúgásba, már csak a jelenlegi Mezey által kiképzett szakembereket kellene kidobni és török mintára német szakembereket betenni az utánpótlásba.
Ezzel a gárdával sosem lesz változás, minőségi képzés.