Cumbee írta:
Ötlet: Kéne egy 2 fős zsűri, akik döntenek a cserékről. Ez a 2 fő pedig essen mondjuk mindig egybe azzal a 2 fővel, akik cserélni akarnak egymással.
Ez egy jó ötlet.
Én még mindig ott tartok, hogy ne másik 10 embernek feleljen meg az a csere, hanem annak a kettőnek, aki cserélni akar. Ezzel a vétózással csak egy gondom van: a küszöb teljesen más egyes embereknél, mert akadnak olyanok, akik azt mondják, hogy "játék, menjen a dolog" és akadnak olyanok, akik ezt nem kezelik ennyire "lazán". Az én nézetem szerint pedig ez sem igazságosabb, mint ha - esetenként - az egyik fél jobban jár, mint a másik.
A másik dolog, pedig a nyájeffektus. Volt rá példa, hogy viszonylag simának tűnő cserék is problémásak lettek csak ezért, mert valaki szerint az nem felelt meg, aztán a többiek is kezdtek gondolkodni, hogy ez tényleg "nem frankó így".
Szóval, én úgy látom, hogy egyre jobban bonyolítani akarjuk az egészet. (Vétó, majd beírós dolog, most pedig a zsűri - persze tudom, hogy az utolsó csak ötletszinten van jelen még.)
Most is csak azt mondom, hogy ha a többség ezt akarja, akkor legyen, de ezek csak az élvezhetőség rovására mennek, és úgy tudom, hogy mindenki - elsősorban - a játék kedvéért van ebben a ligában, társaságban.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.