Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ezt a kritikát felé részben az utolsó meccs miatt irtam. Nagyon megmaradt bennem,hogy az utolsó 10percben elkéri a védőktől a labdát,és húzza,húzza,még mindig húzza,egészen,amig fel nem ért az ellenfél tizenhatosáig... Én meg majdnem szétrágtam a távirányitót annyira idegesitett a dolog. Tény,hogy messze nem olyan önző,mint tavaly, én arra gondoltam,hogy az akcióink 80%-a rajta keresztül megy,ami vagy gólpassz,vagy gól formájában nyilvánul meg a részéről. Ezt kicsit soknak érzem. Fel lehet hozni a túloldalról mondjuk Ronaldót,aki szintén hasonló stattal rendelkezhet, de azért ott a kp dolgozik ám rendesen,ők hozzák ki a labdát az ellenfél kapuja elé,és akkor játsszák meg Ronaldot az esetek többségében.Chino írta:
Én ezt ebben a szezonban már egy kicsit másképp látom. Főleg Neymar miatt. Sokkal többet vállal és Iniestaval és Albaval nagyon jól megértik egymást, így Messi nélkül is sok helyzetet alakítanak ki, főleg, hogy a brazil sokat mozog és "kéri" a labdákat.
Persze így is sok akció Messin megy keresztül, de úgy érzem mostanában önzetlenebb és nem ő akar mindent befejezni, kevésbé épül rá a (támadó)játékunk, mint tavaly vagy az utóbbi években. Ezt nem a gólpasszai száma miatt mondom, hanem az összkép alapján ez a benyomásom.
Erre meg nem akartam reagálni,de muszáj volt. Pont az ilyen hozzászólások miatt nem akartam leirni a véleményemet az egészről. Rakjuk fel a szemellenzőt,Messi van a Fifa boritóján,szóval még mindig jó. Nem jó a védelmünk,miért vonult vissza Puyolkadarzsolt85 írta:Messit akkor sem adnam el ha mankos bottal kene ki menjen a palyara amit o le tett az asztalra es megmyert a Barcanak azt soha senki nem fogja felul mulni itt johet Ronaldo es barki egyszeruen a nyomaba sem ernek ...MESSI the BEST.....
hajnesz írta:Nem baj,ha nem rúg 60 gólt szezononként, csak akkor adjon levegőt a többi csatárunknak! Minden akció rajta keresztül megy, s lám... Csodák csodájára ha neki nem megy,nem megy a csapatnak sem. Semmi bajom nem lenne vele,ha néha kihúzódna a szélére, és hagyná érvényesülni jobban a Neymar-Suarez duót. Néha túl görcsös olyan tekintetben,hogy mindent neki kell csinálnia,közben meg pont ezzel veszi el a helyet a többi klasszistól.
Hát igen, magasan van az a léc...bence-barca írta:Az a durva, h ha Messi nem rúg 60 gólokat egy szezonban mostantól, hanem ""csak"" 40t, akkor rossz formában lesz. Európai csatárok majdnem egészének meg a 30gólos szezon is álomszerű kb.
Az a durva, h ha Messi nem rúg 60 gólokat egy szezonban mostantól, hanem ""csak"" 40t, akkor rossz formában lesz. Európai csatárok majdnem egészének meg a 30gólos szezon is álomszerű kb.

Nem nézek meg minden Barca meccset, de nekem is feltűnt, h többször már az első védőbe belevezeti/vagy az első védő már megállítja őt.nagyiibarca írta:palesz77 írta:Lionel Messi ● Amazing Skills Show ● 2014-2015
csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb csel jön be neki, mint korábban?![]()

De ez nem magyarázza azt, amit MNS is írt, hogy valami nem klappol vele, és ezért nem ülnek már annyira a cselei..ZBarca írta:Szerintem meg csak megváltozott a játéka. Ma már több asszisztot oszt, mint régebben, de sajnos kevesebb gólt is lő.MessiNeymarSuarez írta:Kérdés, hogy ennek az oka fejben van, vagy fizikailag nem bírja.
Én arra tippelnék, hogy mentálisan van valami vele, elment a kedve stb, mert még csak 27 éves, a legjobb korba lép be.Remélem magára talál.
Ennek ellenére szerintem még egy jó ideig benne lesz a top 3-ban.
Szerintem meg csak megváltozott a játéka. Ma már több asszisztot oszt, mint régebben, de sajnos kevesebb gólt is lő.MessiNeymarSuarez írta:Kérdés, hogy ennek az oka fejben van, vagy fizikailag nem bírja.
Én arra tippelnék, hogy mentálisan van valami vele, elment a kedve stb, mert még csak 27 éves, a legjobb korba lép be.Remélem magára talál.

Kérdés, hogy ennek az oka fejben van, vagy fizikailag nem bírja.palesz77 írta:Nem csak szerinted, 3 oldallal ezelőtt már én is felvetettem ezt.nagyiibarca írta: csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb csel jön be neki, mint korábban?A robbanékonysága kicsit romlott, szerintem ez az oka. Manapság sokszor már az első ember meg tudja állítani, amire anno szinte sosem volt példa.. Persze a videóból látszik, hogy még most is vannak szólói - jobbak szerintem, mint tavaly -, de sokkal kevesebb jön már be neki a cselekből, mint anno.
palesz77 írta: Nem csak szerinted, 3 oldallal ezelőtt már én is felvetettem ezt.A robbanékonysága kicsit romlott, szerintem ez az oka. Manapság sokszor már az első ember meg tudja állítani, amire anno szinte sosem volt példa.. Persze a videóból látszik, hogy még most is vannak szólói - jobbak szerintem, mint tavaly -, de sokkal kevesebb jön már be neki a cselekből, mint anno.

Nem csak szerinted, 3 oldallal ezelőtt már én is felvetettem ezt.nagyiibarca írta: csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb csel jön be neki, mint korábban?
palesz77 írta:Lionel Messi ● Amazing Skills Show ● 2014-2015

hajnesz írta:Ezért irtam Tatát,és nem Tito-t. Ott alakult valami,de sosem tudjuk meg,hogy mi lett volna a végkifejlet.Gerd Müller rekordját biztos , hogy már Tito edzősködésének idején döntötte meg. És ha jól emlékszem 50 góllal ő lett a gólkirály ( de lehet , hogy csak 46-ott lőtt )
Ha nem gond csak ezt emeltem ki a hozzászólásodból . Tito-t valóban nem említetted meg de Rourát viszont igenhajnesz írta: Roura(),Tata,Enrique.

Ezért irtam Tatát,és nem Tito-t. Ott alakult valami,de sosem tudjuk meg,hogy mi lett volna a végkifejlet.Gerd Müller rekordját biztos , hogy már Tito edzősködésének idején döntötte meg. És ha jól emlékszem 50 góllal ő lett a gólkirály ( de lehet , hogy csak 46-ott lőtt )
Két élű ez a fegyver. Rásérül, vagy használhatatlanná válik, mint szombaton a második-félidőben.Leon írta:Messi 2012- 2013ban 50 bajnokit lőtt!![]()
Egyébként én "megértem" hogy játszatták ugyanis egy klasszikust "nem" lehet kihagyni!![]()
A vereséget nem lehet az ő nyakába varrni,ugyanis középpálya nélkül nehéz meccset nyerni...
Res írta:Emlékeim szerint utoljára a Bayern elleni odavágón voltak hasonló hírek. Mármint, hogy beinjekciózva játszott... Ott ugyebár jól kikaptunk. Szóval ha igaz a hír, akkor mindenki aki így döntött szégyellheti magát. Persze, hogy a játékos játszani akar, de az edzőnek, vagy az orvosnak kell, hogy legyen annyi esze, hogy kiálljon a játékosért akár a szponzorokkal, akár a szurkolókkal, (akár magával a játékossal) szemben.MQuC írta:...
Egyébként ezt a dolgot sosem fogom megérteni. Minek kell kockáztatni egy szaros meccs miatt egy hosszabb sérülést? Persze költői a kérdés.