Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.11.01. 18:16:03

Jó lenne ha ma megnyitná a gólcsapot végre.
Ebben a szezonban több ziccere volt,mint amikor 40 meg 50 gólt rúgott csak a bajnokságban, de mindent kihagy,borzasztó mennyit ront.
Jó lenne ha javítana a helyzetkihasználásán,rúgjon be minden 4.et,akkor már lenne 15-20 gólja kb.

Amúgy kettő kell,és megdönti, eggyel beállítja.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2014.11.01. 18:07:03

tehát ha ma duplázik, akkor beállítja, vagy megdönti a rekordot ?
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.01. 17:49:48

ZBarca írta:
MessiNeymarSuarez írta:Kérdés, hogy ennek az oka fejben van, vagy fizikailag nem bírja.
Én arra tippelnék, hogy mentálisan van valami vele, elment a kedve stb, mert még csak 27 éves, a legjobb korba lép be.Remélem magára talál.
Szerintem meg csak megváltozott a játéka. Ma már több asszisztot oszt, mint régebben, de sajnos kevesebb gólt is lő.
Ennek ellenére szerintem még egy jó ideig benne lesz a top 3-ban. :)
De ez nem magyarázza azt, amit MNS is írt, hogy valami nem klappol vele, és ezért nem ülnek már annyira a cselei..

Az asszisztjainak amúgy én is örülök, de akkor lennék maradéktalanul elégedett vele, ha mezőnyben olyan lenne megint, mint 08/09-ben. :D Na jó, azt nem kérem, mert az lehetetlen, de szerintem ha kicsit jobban koncentrálna sok szituációban, akkor nem vezetné bele az első előtte álló emberbe..
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.11.01. 17:39:48

MessiNeymarSuarez írta:Kérdés, hogy ennek az oka fejben van, vagy fizikailag nem bírja.
Én arra tippelnék, hogy mentálisan van valami vele, elment a kedve stb, mert még csak 27 éves, a legjobb korba lép be.Remélem magára talál.
Szerintem meg csak megváltozott a játéka. Ma már több asszisztot oszt, mint régebben, de sajnos kevesebb gólt is lő.
Ennek ellenére szerintem még egy jó ideig benne lesz a top 3-ban. :)
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.11.01. 17:27:07

palesz77 írta:
nagyiibarca írta: csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb csel jön be neki, mint korábban? :D
Nem csak szerinted, 3 oldallal ezelőtt már én is felvetettem ezt. :D A robbanékonysága kicsit romlott, szerintem ez az oka. Manapság sokszor már az első ember meg tudja állítani, amire anno szinte sosem volt példa.. Persze a videóból látszik, hogy még most is vannak szólói - jobbak szerintem, mint tavaly -, de sokkal kevesebb jön már be neki a cselekből, mint anno.
Kérdés, hogy ennek az oka fejben van, vagy fizikailag nem bírja.
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2014.11.01. 17:23:43

palesz77 írta: Nem csak szerinted, 3 oldallal ezelőtt már én is felvetettem ezt. :D A robbanékonysága kicsit romlott, szerintem ez az oka. Manapság sokszor már az első ember meg tudja állítani, amire anno szinte sosem volt példa.. Persze a videóból látszik, hogy még most is vannak szólói - jobbak szerintem, mint tavaly -, de sokkal kevesebb jön már be neki a cselekből, mint anno.

mondjuk még mindig élvezet nézni amikor bejönnek a cselei. egyébként mintha kevesebbet is vállalna, mikor rávezeti a védelemre sokszor kitolja Neyminek, régebben vagy megpróbált még egy cselt vagy átlövést.

ez megy önmagáért beszél:
Messi has scored 21 goals and given 12 assists in 20 games with Barcelona at the Camp Nou so far this year.
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
palesz77

2014.11.01. 17:12:07

nagyiibarca írta: csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb csel jön be neki, mint korábban? :D
Nem csak szerinted, 3 oldallal ezelőtt már én is felvetettem ezt. :D A robbanékonysága kicsit romlott, szerintem ez az oka. Manapság sokszor már az első ember meg tudja állítani, amire anno szinte sosem volt példa.. Persze a videóból látszik, hogy még most is vannak szólói - jobbak szerintem, mint tavaly -, de sokkal kevesebb jön már be neki a cselekből, mint anno.
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2014.11.01. 17:00:32

csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb csel jön be neki, mint korábban? :D
imádom mikor elindul a félpályától, csinál pár testcselt majd kiteszi oldalra, idén valahogy ezek nem ülnek annyira, mondjuk lehet csak azért veszem észre, mert sokkal kritikusabb vagyok a játékával kapcsolatban.

amúgy elég jó idényt hoz eddig, lehetne egy kicsit pontosabb a befejezéseknél és simán 30 gól fölött fog termelni. assistból meg nyugodtan kioszthat párat Luisitonak is :D
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
palesz77

2014.11.01. 16:47:53

Lionel Messi ● Amazing Skills Show ● 2014-2015

Egy kis eddigi szezon összefoglaló. 8) Megmondom őszintén nem hittem volna, hogy ilyen játékkal fog előrukkolni a tavalyi teljesítménye után. Remélhetőleg nem fog eltűnni a lendülete féltávon, és idén nem lesznek sétálgatós meccsei nagyon - mint most a Classico volt.

Azt nem mondom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok vele, de ha egész évben ezt a szintet hozza, mint amit a mostani meccsek legjaván, akkor már kellemes csalódás lesz a szezonja a várakozásaimhoz képest. Csakígy tovább Leo! :wink: Remélem ma kiosztja első gólpasszát Suáreznek.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.27. 19:06:42

hajnesz írta:
Gerd Müller rekordját biztos , hogy már Tito edzősködésének idején döntötte meg. És ha jól emlékszem 50 góllal ő lett a gólkirály ( de lehet , hogy csak 46-ott lőtt )
Ezért irtam Tatát,és nem Tito-t. Ott alakult valami,de sosem tudjuk meg,hogy mi lett volna a végkifejlet.
hajnesz írta: Roura( :twisted: ),Tata,Enrique.
Ha nem gond csak ezt emeltem ki a hozzászólásodból . Tito-t valóban nem említetted meg de Rourát viszont igen ;)
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
hajnesz
Entrenador del Barça

2014.10.27. 17:54:15

Gerd Müller rekordját biztos , hogy már Tito edzősködésének idején döntötte meg. És ha jól emlékszem 50 góllal ő lett a gólkirály ( de lehet , hogy csak 46-ott lőtt )
Ezért irtam Tatát,és nem Tito-t. Ott alakult valami,de sosem tudjuk meg,hogy mi lett volna a végkifejlet.
Normandia
Director del Fútbol

2014.10.27. 17:50:36

Leon írta:Messi 2012- 2013ban 50 bajnokit lőtt! :)
Egyébként én "megértem" hogy játszatták ugyanis egy klasszikust "nem" lehet kihagyni! :?
A vereséget nem lehet az ő nyakába varrni,ugyanis középpálya nélkül nehéz meccset nyerni...
Két élű ez a fegyver. Rásérül, vagy használhatatlanná válik, mint szombaton a második-félidőben.
Nem tudom melyik jobb? :?
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Leon
Director del Fútbol

2014.10.27. 17:36:46

Messi 2012- 2013ban 50 bajnokit lőtt! :)
Egyébként én "megértem" hogy játszatták ugyanis egy klasszikust "nem" lehet kihagyni! :?
A vereséget nem lehet az ő nyakába varrni,ugyanis középpálya nélkül nehéz meccset nyerni...
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Normandia
Director del Fútbol

2014.10.27. 17:34:02

Res írta:
MQuC írta:...
Egyébként ezt a dolgot sosem fogom megérteni. Minek kell kockáztatni egy szaros meccs miatt egy hosszabb sérülést? Persze költői a kérdés.
Emlékeim szerint utoljára a Bayern elleni odavágón voltak hasonló hírek. Mármint, hogy beinjekciózva játszott... Ott ugyebár jól kikaptunk. Szóval ha igaz a hír, akkor mindenki aki így döntött szégyellheti magát. Persze, hogy a játékos játszani akar, de az edzőnek, vagy az orvosnak kell, hogy legyen annyi esze, hogy kiálljon a játékosért akár a szponzorokkal, akár a szurkolókkal, (akár magával a játékossal) szemben.

..,vagy mindkettőnek. Leo érték és akkor sem sokra mennek vele, ha történetesen rásérül, lásd tavaly ősszel.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Res
Jugador d'estrella

2014.10.27. 17:30:00

MQuC írta:...
Egyébként ezt a dolgot sosem fogom megérteni. Minek kell kockáztatni egy szaros meccs miatt egy hosszabb sérülést? Persze költői a kérdés.
Emlékeim szerint utoljára a Bayern elleni odavágón voltak hasonló hírek. Mármint, hogy beinjekciózva játszott... Ott ugyebár jól kikaptunk. Szóval ha igaz a hír, akkor mindenki aki így döntött szégyellheti magát. Persze, hogy a játékos játszani akar, de az edzőnek, vagy az orvosnak kell, hogy legyen annyi esze, hogy kiálljon a játékosért akár a szponzorokkal, akár a szurkolókkal, (akár magával a játékossal) szemben.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.27. 17:02:27

hank1ee írta:
Alfa írta: Roura és Tito nem tudta motiválni :roll: ???? Végülis teljesen igazad van megdöntötte Gerd Müller rekordját 50 gólt rúgott csak a bajnokságban de egyébként teljesen motiválatlan volt egyszerűen förtelem rögtön el kellett volna adni...
Akkor még Pep volt az edző, de szerintem ez tök lényegtelen.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
hank1ee
Director del Fútbol

2014.10.27. 16:48:44

Alfa írta: Roura és Tito nem tudta motiválni :roll: ???? Végülis teljesen igazad van megdöntötte Gerd Müller rekordját 50 gólt rúgott csak a bajnokságban de egyébként teljesen motiválatlan volt egyszerűen förtelem rögtön el kellett volna adni...
Akkor még Pep volt az edző, de szerintem ez tök lényegtelen.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Normandia
Director del Fútbol

2014.10.27. 16:19:09

Alfa írta:Milyen érdekes , hogy eddig mindenki istenítette Messit de most ahogy jön egy rosszabb meccs hirtelen máris egy kis senki aki nem vezéralkat aki lesz@arja csapatot , motiválatlan és stb. Könyörgöm egy meccs után ne akarjuk már megint eladni.
hajnesz írta:Örülök,hogy egyesek még mindig az edzőben látják a hibát,Messiben meg nem. Roura( :twisted: ),Tata,Enrique. Három edző,egyik sem volt képes motiválni Messit egy szezonon át. Kérdem én,akkor az edző a hibás?
Nem akarom az ő nyakába varni a tegnapi vereséget,de azért tőle sokkal többet vártam. Legyünk őszinték. Ő az egyedüli játékos a keretben,akinek csak akkor kell védekeznie amikor kedve tartja,igy igenis elvárom tőle,hogy ha helyzetbe kerül lőjje be,vagy húzza meg a váratlant(végülis elég váratlan volt,hogy mellélőtte,de nem erre gondolok). 2-0ról nem lett volna visszaút, de mégegyszer leirom,hogy nem teszem meg fő felelősnek a vereségért,mert Benzemának is volt egy nagy helyzete az elején. Egyszerüen csak több kell tőle.
Roura és Tito nem tudat motiválni :roll: ???? Végülis teljesen igazad van megdöntötte Gerd Müller rekordját 50 gólt rúgott csak a bajnokságban de egyébként teljesen motiválatlan volt egyszerűen förtelem rögtön el kellett volna adni...

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... ir-2372513 csak egy apró kis megjegyzés

Szerintem Messi egyáltalán nem játszott rosszul. Látszott , hogy hajtott , szerelt ( az elején talán egy kicsit túl hevesen is ) volt nem egy szólója is . De ha megnézitek a meccset nem volt olyan akivel összetudott volna játszani Neymar a gólja után olyan szinten eltűnt , hogy én azt hittem , hogy megunta és lement a pályáról de itt akár kiemelhetném a komplett középpályát is . Félreértés ne essék nem azt mondom , hogy Messi volt a legjobb de én nem nagyon láttam , hogy például neymar topicjában ekkora szidalom áradat lenne pedig semmivel sem játszott rosszabbul mint messi sőt szerintem rosszabb volt . Én azt hiszem rászolgált arra , hogy egy rosszabb meccs után ne legyen 2 oldalnyi( kicsit persze túlzok :D ) szidalom a topicjában
Még az elsőfélidőben Ok, amit írsz, de a másodikban nagyon eltünt. Most olvastam, hogy bokasérüléssel játszott, nos ha ez igaz, akkor meg Lucso volt analfabéta, hogy játszatta a másodikfélidőben is.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.10.27. 14:30:15

MQuC írta: Minek kell kockáztatni egy szaros meccs miatt egy hosszabb sérülést? Persze költői a kérdés.
Ez a mai világban nem ilyen egyszerű már szerintem. A szponzori nyomás hatalmas, többek között.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.10.27. 14:25:10

Én is úgy vélem, hogy Ney elég gyámoltalan volt egyes esetekben. A gól remek volt, de utána többször is megppróbálhatta volna megverni Carvajalt.
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.27. 13:52:31

Milyen érdekes , hogy eddig mindenki istenítette Messit de most ahogy jön egy rosszabb meccs hirtelen máris egy kis senki aki nem vezéralkat aki lesz@arja csapatot , motiválatlan és stb. Könyörgöm egy meccs után ne akarjuk már megint eladni.
hajnesz írta:Örülök,hogy egyesek még mindig az edzőben látják a hibát,Messiben meg nem. Roura( :twisted: ),Tata,Enrique. Három edző,egyik sem volt képes motiválni Messit egy szezonon át. Kérdem én,akkor az edző a hibás?
Nem akarom az ő nyakába varni a tegnapi vereséget,de azért tőle sokkal többet vártam. Legyünk őszinték. Ő az egyedüli játékos a keretben,akinek csak akkor kell védekeznie amikor kedve tartja,igy igenis elvárom tőle,hogy ha helyzetbe kerül lőjje be,vagy húzza meg a váratlant(végülis elég váratlan volt,hogy mellélőtte,de nem erre gondolok). 2-0ról nem lett volna visszaút, de mégegyszer leirom,hogy nem teszem meg fő felelősnek a vereségért,mert Benzemának is volt egy nagy helyzete az elején. Egyszerüen csak több kell tőle.
Roura és Tito nem tudat motiválni :roll: ???? Végülis teljesen igazad van megdöntötte Gerd Müller rekordját 50 gólt rúgott csak a bajnokságban de egyébként teljesen motiválatlan volt egyszerűen förtelem rögtön el kellett volna adni...

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... ir-2372513 csak egy apró kis megjegyzés

Szerintem Messi egyáltalán nem játszott rosszul. Látszott , hogy hajtott , szerelt ( az elején talán egy kicsit túl hevesen is ) volt nem egy szólója is . De ha megnézitek a meccset nem volt olyan akivel összetudott volna játszani Neymar a gólja után olyan szinten eltűnt , hogy én azt hittem , hogy megunta és lement a pályáról de itt akár kiemelhetném a komplett középpályát is . Félreértés ne essék nem azt mondom , hogy Messi volt a legjobb de én nem nagyon láttam , hogy például neymar topicjában ekkora szidalom áradat lenne pedig semmivel sem játszott rosszabbul mint messi sőt szerintem rosszabb volt . Én azt hiszem rászolgált arra , hogy egy rosszabb meccs után ne legyen 2 oldalnyi( kicsit persze túlzok :D ) szidalom a topicjában
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.10.26. 19:09:09

Amit leírtatok gondok:
1.a középpályán nincs vezéregyéniség most
2.Nincs a csapatban olyan csapatkapitány aki tüzelné a csapatot

Szerintem erre a 2 megoldásra legjobban Mascherano kinevezése lenne, és úgy hogy felvinni VKP-nak ,ahol a helye, márpedig ott remek, így van vezéregyéniség a középpályán, és olyan csapatkapitény aki tüzelné a csapatot.

Ő benne ezt a lehetőséget hogy a CSK lehetne, azt az idei világbajnokság óta gondolom.
hajnesz
Entrenador del Barça

2014.10.26. 19:04:19

A csapatkapitány sosem a legjobb játékos a csapatban,hanem a vezér. Lehetne sorolni: Puyol,Terry,Vidic... Csak nálunk esett meg,hogy nem egy ilyen kapta,habár ha jobban belegondolok a tegnapi felállásból csak Masch ilyen tipus.
Normandia
Director del Fútbol

2014.10.26. 18:58:58

roby122 írta:
danianevem írta:
Erxy írta:tegnap 3-1 után az egész csapat feladta amúgy.
Ez nem menti fel Leot, főleg mivel -ahogy hajnesz is írta-, addigra már csak ő maradt a "nagyok" közül a pályán. Nem tudom, hogy a CR elleni párharcba unt-e bele, vagy csak elment a kedve addigra, de valami kell legyen e mögött.

Idén még ez volt az első ilyen meccse, mindenesetre engem aggaszt...

Ez általában így szokott lenni , amint vesztésre áll a csapat , ő el akar tűnni a pályáról , ezt főleg nagy csapatoknál lehet észrevenni. Gondolom azért , mert ez rossz fényt vetít rá , vagy nem tudom. Pont , hogy neki lett volna Kutya kötelessége , felrázni a csapatot , ordítani( :mrgreen: ) , és teperni mint az állat , de ehelyett a lehajtott fej szokásosan. Messinek sajnos nem való az a karszalag , méltó rá , mert megérdemli , csak fogalma sincs arról mit is jelent az , hogy az a karján van. Ezért is kellett volna Iniesta után Masch.nak adni azt a karszalagot.
Nincs vezére ennek a csapatnak. Amíg nincs vezére ennek a csapatnak , addig csak egy liga első hely lesz a cél. És ez még csak 1 probléma amit meg kéne oldani.
Nagyon egyetértek ezzel, mármint hogy Masch-nak kellene a csapatkapitányi szalag. A VB-n sem a kapitányt hallgatták a játékosok a hosszabbításban, hanem Masch-ot. Ő erre nagyon alkalmas lenne még a Barcánál is.
roby122
Entrenador del Barça

2014.10.26. 18:50:56

danianevem írta:
Erxy írta:tegnap 3-1 után az egész csapat feladta amúgy.
Ez nem menti fel Leot, főleg mivel -ahogy hajnesz is írta-, addigra már csak ő maradt a "nagyok" közül a pályán. Nem tudom, hogy a CR elleni párharcba unt-e bele, vagy csak elment a kedve addigra, de valami kell legyen e mögött.

Idén még ez volt az első ilyen meccse, mindenesetre engem aggaszt...

Ez általában így szokott lenni , amint vesztésre áll a csapat , ő el akar tűnni a pályáról , ezt főleg nagy csapatoknál lehet észrevenni. Gondolom azért , mert ez rossz fényt vetít rá , vagy nem tudom. Pont , hogy neki lett volna Kutya kötelessége , felrázni a csapatot , ordítani( :mrgreen: ) , és teperni mint az állat , de ehelyett a lehajtott fej szokásosan. Messinek sajnos nem való az a karszalag , méltó rá , mert megérdemli , csak fogalma sincs arról mit is jelent az , hogy az a karján van. Ezért is kellett volna Iniesta után Masch.nak adni azt a karszalagot.
Nincs vezére ennek a csapatnak. Amíg nincs vezére ennek a csapatnak , addig csak egy liga első hely lesz a cél. És ez még csak 1 probléma amit meg kéne oldani.
Válasz küldése