Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.12.07. 17:57:14

ma is bizonyítja klasszisát, respect.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.07. 17:51:25

Remélem sose fog leszokni arról, hogy ha megtámadják, akkor addig tartogatja a labdát, amíg fel nem rúgják! Ma is olyan jól sült el, bravó Busi! =D>
Andris
Adminisztrátor

2014.11.23. 00:36:27

Én ezt egyelőre nem tulajdonítanám LEnek, szerintem egyrészt megkapta a kritikát a srác végre a játékával kapcsolatban, másrészt inkább az ellenfelek stílusa alapján húzható meg a határvonal. Várjuk meg az Atleticot mondjuk, vagy még 1-1 jobban védekező kontracsapatot, lehetnek kisebbek is. Ha ott is ez jön, akkor fejet hajtok.

Még mindig Busquets az egyik kedvencem ever.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
MatyiG
Adminisztrátor

2014.11.23. 00:20:17

Az első félidőben végre a régi Busit láttuk.
LE visszatért arra, hogy Busi letámadásnál előremegy labdát szerezni, aminek meg is volt a gyümölcse.
Nagyon sok labdát szerzett, sokat szerelt, jól játszott. :)
LE-nek nagy taps, úgy játszatta, ahogyan az első 5-6 fordulóban.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.11.22. 22:39:54

Véégree, sokat savazom a srácot a teljesítménye miatt, viszont ma igazán jól tolta, hasznosan játszott, sokat segített, labdát szerzett, plusz rá is lőtt a kapura amiből lehetett volna akár olyan gól is mint a vállogatottban.
Hajrá Busi, csak így tovább ,reméljük formába lendülsz és bebizonyítod hogy Puyol jól tette hogy neked adta az 5-ös mezt! =D>
Alfa
Entrenador del Barça

2014.11.22. 22:33:02

Baromi jól tolta ma . Sokat szerelt szokásához híven baromi pontosan passzolt egyszóval grat neki =D> .

Bebizonyította , hogy igenis az egyik legfontosabb láncszeme a mai Barcának is .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
palesz77

2014.11.16. 12:11:00

Erxy írta:volt ám tavaly neki egy ballal felpörgetem, jobbal bevágom gólja a camp nouban.
Jobbal felpörget, ballal bevágom gól volt, de amúgy emlékszem rá én is. :D Viszont ezen kívül nem sok hasonlót láthattunk tőle az évek során. Anno még Guardiola első évében, amikor a BL csoportkörbe jutásért játszottunk, akkor is lőtt messziről egy nagy felsőlecet, arra tisztán emlékszem - remélem jól :lol: -, de ezeken kívül nem nagyon rémlik, hogy távolról próbálkozott volna.

A válogatottba meg a Macedónok ellen is lőtt egy gólt a 16-oson kívülről, meg most is. Nálunk az utóbbi 2 évben lőtt ennyit szerintem a 16-oson kívülről kapura.. :D
Erxy
Entrenador del Barça

2014.11.16. 11:15:02

palesz77 írta: Nálunk nem tudom miért nem képes ilyenekre..
volt ám tavaly neki egy ballal felpörgetem, jobbal bevágom gólja a camp nouban.
Kép
palesz77

2014.11.16. 00:59:44

bence-barca írta:Láttam, h most félidőben lecserélték a válogatottban, ugye nem vmi sérülés miatt?
Nekem nem tűnt fel, szerintem csak be akarta dobni a Villarrealos srácot Del Bosque.

Itt a gólja amúgy. Nálunk nem tudom miért nem képes ilyenekre.. :roll:
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.11.16. 00:54:29

Láttam, h most félidőben lecserélték a válogatottban, ugye nem vmi sérülés miatt?
palesz77

2014.11.03. 21:41:04

hajnesz
Entrenador del Barça

2014.11.02. 03:29:40

A jövő Barcájában nincs helye. Neki akkor megy a játék,ha 99%ban birtokoljuk a labdát,de ez a 3 sztárral nem lehet meg. Védekezni nem tud,ez már bizonyos. Labdajáratásban meg Mascherano is tud hasonló szintet lehozni,főleg igy,hogy a VKP nak nem kell szerveznie a játékot. Egyszerüen kevés most ő ide,most már nem elég,hogy tud csinálni lövőcselt,stb...
hank1ee
Director del Fútbol

2014.11.02. 00:47:57

A pontosságát még mindig lehet méltatni, de kezdi egyre jobban elveszíteni a jelentőségét.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Sanama
Llegenda del Barça

2014.11.02. 00:10:40

Én őszintén remélem, hogy dobnak neki egy új 5éves szerződést, egy kis fizuemeléssel. Csak úgy, mint Alves és Piqué elé. A csapat legfontosabb láncszemei, nélkülözhetetlenek. Olyan teljesítményt nyújtanak már hónapok óta, hogy tátva marad a szám! :o
hank1ee
Director del Fútbol

2014.11.01. 22:58:15

Nagy kerékkötő lett, elmondom, szerintem miért.

Ugye védekező középpályás posztján játszik, besegítve a védelemnek kihozni a labdát, amit általában a közvetlen közelében lévő játékosnak passzol tovább, majd fellép a középpálya közepére, és kéri a labdát, előrébb csak elvétve merészkedik. Nagyon sokszor passzol a szinte rögtön mellette, mögötte lévő játékosnak, a keresztlabdái sem teremtenek nagy területeket, ezért támadásban nem segít sokat, gólpasszokat nem véletlenül látunk tőle ritkán. Ezért nekem az az érzésem már egy jó ideje, hogy plusz egy passz lett a rendszerben, amit el kéne hagyni a csapat játékából egy olyan ember előnyére, aki ha támadásban nem is tesz többet hozzá, védekezésben egy robot, és mindig lehet rá számítani hátul is, elvégre egy védekező középpályás posztról beszélünk. Mascheranonak kellene most ott lennie.

Rakiticre, vagy a másik két középpályás közül valamelyikre azért nem lehet hárítani a védekezőfeladatokat, mert még annyi előrejáték se lenne, mint amennyi most van, kiesnének a szerepkörükből a támadóbb szelleműek. Busquets egy isten volt, amikor a tiki-takával körbe lett verve kétszer a világ, már nem azok az idők járnak.

Én a posztjára egy gyors játékost támogatnék, aki folyamatosan fut és védekezik területen, emberen, és fel tud lépni a támadásokkal is, PONTOSAN A KAPU ELÉ. Van is egy kedvencem ebből a szerepkörből, Blaise Matuidinek hívják, de már írtam őt párszor, gólt is rúgott nekünk ugye nemrég. Egy ilyen játékos lenne jó, Rakiticcel és egy labdaművésszel karöltve a pálya közepén. Megjegyzem, ma Rakitic se volt valami húdejó.

Ennyi lenne, írjatok ellenérveket, kíváncsi lennék!
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

Chino
Llegenda del Barça

2014.10.13. 09:37:21

danianevem írta:
Yokozuna írta:Perez attól fél, hogy Busquets kapja az aranylabdát.
Nagyon lemaradtam valamiről...

Busquets eselyés az Aranylabdára? Vagy csak Pérez bácsi felöntött a garatra. :mrgreen:
Sergio legfeljebb bekerül a szűkebb körbe, de a Top 3-tól, főleg a végső győzelemtől nagyon messze van. Mondom ezt úgy, hogy egyébként nincs vele különösebb bajom a helyenként előtörő színészkedésén és szerelésmentes játékán kívül.
A Top 23-ról volt szó. Abba nem fért bele Busquets. Mondjuk speciel nem tudom kik is tartoznak bele, de nem hiszem, hogy itt akkora becstelenség történt. Nem kevés játékos nyújtott jobb teljesítményt az idén, mint Busi, számomra nem megkérdőjelezhetetlen a helye ezen a listán. Ha mondjuk Ini-ről lenne szó, kicsit más tészta.

Erősen összeesküvés-elmélet szaga van a dolognak. agyon nem kedvelem az öreget és sok piszkos dologban benne van a keze, de ezt nem hiszem, hogy olyan komolyan, illetve készpénznek kellene venni.
Forca Barca!!!!
danianevem
Entrenador del Barça

2014.10.12. 21:19:45

Yokozuna írta:Perez attól fél, hogy Busquets kapja az aranylabdát.
Nagyon lemaradtam valamiről...

Busquets eselyés az Aranylabdára? Vagy csak Pérez bácsi felöntött a garatra. :mrgreen:
Sergio legfeljebb bekerül a szűkebb körbe, de a Top 3-tól, főleg a végső győzelemtől nagyon messze van. Mondom ezt úgy, hogy egyébként nincs vele különösebb bajom a helyenként előtörő színészkedésén és szerelésmentes játékán kívül.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.10.12. 21:15:04

Ez biztosan nem komoly. Perez attól fél, hogy Busquets kapja az aranylabdát. Utálom Perezt, de ebben egyetértek vele. A foci megcsúfolása lenne, nem is tudom honnan vette ezt az őrültséget.
Inkább adják Cassillasnak.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.10.12. 20:50:00

Most mondta Horváth Feri a Lux-Spanyol meccsen, hogy Busquets azért is játszik formán kívül mert műtét vár rá, nincs tökéletes állapotban.

Erről tudtok valamit?
kristop
Entrenador del Barça

2014.10.05. 12:51:52

az a probléma, hogy tökéletesen felesleges végigtolnia minden meccset. lelehet hozni, mint a granada ellen, ha megvan meccs, vagy nem is kezdetni mondjuk egy eibar ellen. ha minden meccsen kezdenie kell a rakitic, iniesta, busquets hármasnak, hogy legyen valami játék, akkor nem a szezon végére fognak elfáradni, hanem már a felénél meghalnak. (jó, most xavi jó volt, azért ez kicsit megnyugtató, hogy ilyenkor lehet rá számítani) plusz ezzel két legyet ütne lucho egy csapásra. mert azzal simán egyet tudok érteni, hogy egy mascherano típusú és stílusú játékosnak mindig a pályán a helye. és mivel két poszton is bevethető, ez nem is lehetetlen feladat :wink:
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
hank1ee
Director del Fútbol

2014.10.05. 12:00:14

Egy minimális szintet azért lehetne tartani, nem gondoljátok, srácok? Eközben ez még mindig Sergio topik...

palesz77

2014.10.05. 11:58:43

Tegnap szerintem nem volt baj a játékával, egyedül akkor robbantam majdnem fel, amikor fent egy Rayos védő totál beragadt a 10. perc környékén, Neymar tökéletes ütemben beindult, erre felnézett és ahelyett, hogy rögtön kiugratta volna kicsit várt még, és ezzel elcseszte az egész lehetőséget - erre gondolok. Ezzel a tököléssel konkrétan egy góltól fosztott meg minket, mert Neymar előtt senki nem volt, a kapuig gyalogolt volna..

Ezen kívül jó volt szerintem, sokszor sprintelt is, ami tőle szokatlan. :D Soha rosszabb teljesítményt..
Csbal írta:de vannak eszközök h kiderítsem ki vagy és nehogy megtaláljalak, ...
Liam te vagy az? :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.10.05. 13:50:42-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2014.10.05. 11:10:55

Csbal írta:4-2-2-2-es felállás? Jézusom. Úgy játszanák át a kp-t a komolyabb csapatok, ahogy akarnák. A Psg ellen visszalépegetett Ini és Messi is amikor támadtak a franciák, de abszolút simán átjöttek rajtunk. Ráadásul a két vkp hátrébb kerülne, mint most, mert kell a hely a két tkp-nak(Messi-Ini) a te olvasatodban. És akkor a széljátékról nem beszéltünk. Ok, feljön a védő, de egy mögékerülős taktikai variációt kivel csinál meg?

Ha gondolkoznál nem csak fröcsögnél (egy minimális stílusra azért törekedhetnél) ezzel nem annyi történne, hogy mindenki beállna egy posztra és nem mászkálna sehova. Egy Rakitic-Masch/Busquets duó előtt Iniesta és Messi tudna mozogni. Az argentin pedig ki tudna húzódni szélre is, ahogy szintén sokszor csinálja, vagy középről lendületből indulni és nem tapadna rá egyből 3-4 ember. A széljáték nem lenne kevésbé hatékony, legalábbis annyival nem amennyit nyerhetünk ezen. A kp pedig sokkal masszívabb lenne. Nem egy szem Busquets-el lehetne megoldani. A Messi-Ini visszalépegetésről ne beszéljünk, mert az minden csak nem hatékony, de rájuk is inkább a feltolt letámadás volt a jellemző, mint a visszazárás.
Ez is nyilván csak elmélet, amíg nem látjuk néhányszor érdemi véleményt nem mondhatunk, de semmivel sem elvetendőbb, mint a te szentírásod. A 4-4-2-ről pedig annyit, hogy például a Real is játszotta idén is és elég hatékonyan működött.

Az arcból pedig vegyél már vissza egy kicsit.
Forca Barca!!!!
westerngom
Entrenador del Barça

2014.10.05. 10:47:42

Nem az a kérdés, hogy Masch-ot az eredeti posztján kellene játszatni Busquets helyett, hanem az, hogy erre mikor jön rá LE és lesz-e olyan tökös, hogy meg is húzza.
Agyrém ami itt megy Busquets körül, mást agyon savaznak ilyen teljesítményért és főként hozzá állásért, itt meg agyon mentegetik és kimagyarázzák a teljesítményét.
A védekező középpályás fogalma nem Busqetsre lett kitalálva, csak annó Pep tette azzá Yaya kárára, hogy a csapatba tehesse Xavi és Ini mellé. Vitathatatlanul működött AKKOR ez a triumvirátus a középpályán, az ekkori szisztémával és játékosokkal, de vegyük észre, hogy MOST NEM műxik! Egy jobb játékosállományból álló csapat átrohan rajtunk akadály nélkül a középpályán!
Jobb esetben átesnek rajta, vagy befújnak egy faultot ellene, de ez nem oldja meg a tátongó lukat a védelem előtt. A testi adottságai alapján egy vicc erre a posztra, talán a magassága, de a fejjátéka sem kiemelkedő.
A szerepét előrébb tudnám elképzelni (talán), de ott van (még) Xavi, Ini, Rakéta, Rafi, aki fineszesebb játékosok és jobban szervezik a játékot.
Arról már nem is beszélek mikor látom Yaya-t a Cityben játszani, lassan mindegy milyen szerepkörben a középpályán, mert tanári amit letesz az asztalra.

Én Bátran nyúlnák a védelemben a Bartra Pique pároshoz is, feljebb tolva a kis főnököt az eredeti posztjára. Remélem, felépül(t) a belga (klasszis) hátvédünk beváltja a hozzá fűzött reményeket és Masch automatikusan feljebb kerül a posztjára.
Ellenféltől, adott formától és szisztémától függően rotálnám Busquetset és Masc-ot a vkp.-n!
Tivornya
Capitá del Barça

2014.10.05. 10:38:03

Roppant építő jellegű szófosásodat köszi! Ha hivatásos edző lennék, még jogos is lenne a fröcsögésed, de én csak egyszerű laikusként megosztottam a gondolatomat. Te meg ahelyett, hogy a saját véleményeddel cáfolnál rám, nekiállsz primitív módon ugatni. Ostoba homár a választ szerintem mellőzzed, mert mire megírod, addigra már tiltalak...
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Válasz küldése