2014.11.01. 22:58:15
Nagy kerékkötő lett, elmondom, szerintem miért.
Ugye védekező középpályás posztján játszik, besegítve a védelemnek kihozni a labdát, amit általában a közvetlen közelében lévő játékosnak passzol tovább, majd fellép a középpálya közepére, és kéri a labdát, előrébb csak elvétve merészkedik. Nagyon sokszor passzol a szinte rögtön mellette, mögötte lévő játékosnak, a keresztlabdái sem teremtenek nagy területeket, ezért támadásban nem segít sokat, gólpasszokat nem véletlenül látunk tőle ritkán. Ezért nekem az az érzésem már egy jó ideje, hogy plusz egy passz lett a rendszerben, amit el kéne hagyni a csapat játékából egy olyan ember előnyére, aki ha támadásban nem is tesz többet hozzá, védekezésben egy robot, és mindig lehet rá számítani hátul is, elvégre egy védekező középpályás posztról beszélünk. Mascheranonak kellene most ott lennie.
Rakiticre, vagy a másik két középpályás közül valamelyikre azért nem lehet hárítani a védekezőfeladatokat, mert még annyi előrejáték se lenne, mint amennyi most van, kiesnének a szerepkörükből a támadóbb szelleműek. Busquets egy isten volt, amikor a tiki-takával körbe lett verve kétszer a világ, már nem azok az idők járnak.
Én a posztjára egy gyors játékost támogatnék, aki folyamatosan fut és védekezik területen, emberen, és fel tud lépni a támadásokkal is, PONTOSAN A KAPU ELÉ. Van is egy kedvencem ebből a szerepkörből, Blaise Matuidinek hívják, de már írtam őt párszor, gólt is rúgott nekünk ugye nemrég. Egy ilyen játékos lenne jó, Rakiticcel és egy labdaművésszel karöltve a pálya közepén. Megjegyzem, ma Rakitic se volt valami húdejó.
Ennyi lenne, írjatok ellenérveket, kíváncsi lennék!
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc