Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Akár mennyire is akarom?- nem akarok személyeskedni, de a szöveg melyik részében írtam ilyet...sehol.visca el barca írta:akármennyire is akarod, a kettő elképzelhetetlen egymás nélkül. utóbbi nagyrész előbbinek a függvénye. egy jó messivel sokkal több esélyünk van mint egy jó piquével vagy jó iniestával.Cooh írta:Egy kis off:
Ti mit olvasnátok szívesebben a médiában?:
Messi újabb csúcsot döntött meg.
vagy
Az FC Barcelona ismét Európa trónján.
Nekem az utóbbi jobban hangzik...
és a rekord:
- 71 bl gól
- 4 fejjel, 8 jobbal, 59 ballal
- 61 a 16-oson belülről, 10 kívülrő
- 8 büntető, 4 tripla, 2 szasbadrúgás
- 2 gólt lőtt döntőben
- a kedvenc ellenfelei: milan 8, ajax, arsenal, kusen 6-6 gól
akármennyire is akarod, a kettő elképzelhetetlen egymás nélkül. utóbbi nagyrész előbbinek a függvénye. egy jó messivel sokkal több esélyünk van mint egy jó piquével vagy jó iniestával.Cooh írta:Egy kis off:
Ti mit olvasnátok szívesebben a médiában?:
Messi újabb csúcsot döntött meg.
vagy
Az FC Barcelona ismét Európa trónján.
Nekem az utóbbi jobban hangzik...
Semmi baj nincsen azzal, ha nem csak "beltenyészet" ír ide. Persze a másik oldalról kevés értelmes beírás érkezik ide. Ezt kivételesen annak tartom.Fuentealbilla írta:Szívem szerint védelmembe venném Messit madridos létemre bár tudom, nem szorul rá itt, de..
Szerencsétlen nem állhat oda a szögletzászlóhoz, h persze-persze nyugodtan csináljátok ti.
Egy időben pont az volt vele szemben itt a kritika tavaly, h nem kéri már annyit a lasztikat kivonja magát a játékból stb.
Kicsit semmi se jó már néha vele kapcsolatosan úgy érzi az ember. (no offense)
El kell fogadni, h sajnos az-az a két ember ami Messi játékát is meghatározta erősen kifelé megy.. ő pedig egyedül nem lehet képes mindig félpályáról végig szlalomozni és gólt lőni.
Régebben megtette jó párszor, de az emberfeletti az volt és nem az a kritikára érdemes, hogy most ez nem megy.
Mint leírtam már más topikban a KP sor és a Védekezés harmóniája fontos lehet Messi jövőbeli teljesítményére is. Hogy ez hogyan miként és mikorra áll össze barcelonában az pedig a jövő kérdése. Messi játéka pedig addig is átalakuló félben lesz sőt már át is alakult.. ugyanis gyengébb KP-s rásegítés miatt előlépett valóban valamiféle klasszikus 10-es játékosnak... helyettesíti a jó formában lévő Xavit és Init is szinte egyszerre. Valamint esetenként a kapu elé is felér.
Az a rengeteg key pass amit ad meccsenként és ezt az állítást támasztja elő a gólpasszokon kívül is.
sorry, h ismét külsősként belekottyintok
Nyilván a múltja alapján senki sem követelheti meg a kezdőtagságot de igenis meg kell adni azt a fajta tiszteletet ami kijár Messinek,Iniestanak , Xavinak és még folytathatnám a sort.hajnesz írta: Erre meg nem akartam reagálni,de muszáj volt. Pont az ilyen hozzászólások miatt nem akartam leirni a véleményemet az egészről. Rakjuk fel a szemellenzőt,Messi van a Fifa boritóján,szóval még mindig jó. Nem jó a védelmünk,miért vonult vissza PuyolNálam egy játékos sem él meg a múltjából, próbálok mindig a jelenlegi teljesitménye alapján megitélni mindenkit.
A megújulás nem feltétlenül azt jelenti , hogy el kell adni a legnagyobb sztárt . Az a baj , hogy Messi az utóbbi időben túl magasra tette a lécet és néhányan már egy 40 gólos szezon után elkezdik szidni vagy elakarják adni. Azt mondani , hogy nem ad levegőt a többi csatárnak elég abszurd dolog. Elég ha csak megnézed a góllövőlistát és a gólpasszlistát a Spanyol Bajnokságbanhajnesz írta:Nem baj,ha nem rúg 60 gólt szezononként, csak akkor adjon levegőt a többi csatárunknak! Minden akció rajta keresztül megy, s lám... Csodák csodájára ha neki nem megy,nem megy a csapatnak sem. Semmi bajom nem lenne vele,ha néha kihúzódna a szélére, és hagyná érvényesülni jobban a Neymar-Suarez duót. Néha túl görcsös olyan tekintetben,hogy mindent neki kell csinálnia,közben meg pont ezzel veszi el a helyet a többi klasszistól.
Más: Nem az utolsó pár meccs miatt irom,de nektek nem fordult meg a fejetekben,hogy többet ért volna eladni a nyáron? Tényleg szép dolog,hogy mi mindent megtett a klubért,stb. De mi kvázi megújulni akartunk,az meg a régi nagymenővel lehetetlen. Az egészhez az kellene,hogy Messi kissé hátra szoruljon a ranglétrán(beáll a sorba,védekezik,mondjuk minden második akció fut az ő jobb oldalán,stb.),de ez megint csak esélytelen. Lehet én látom rosszul,de abból a pénzből futotta volna egy jó jobbhátvédre,meg egy khra, már azt rögtön megjegyezném,hogy a piacon igazából nincs klasszis középhátvéd jelenleg,aki mozditható. Régen azért szaladgált a pályákon egy Thuram,Nesta,Vidic,Cannavaro,most meg? Mangala,aki egy Porto alapembere voltDe ez itt kicsit off,nem ragoznám tovább. A lényeg az,hogy azt a pénzt szépen el tudtuk volna költeni,amit Messiért kapunk. Nem feltétlenül CSAK azért küldtem volna el,mert nem játszik úgy,mint pár éve,hanem (megint hangsúlyozom) a csapat megújulását gátolja szvsz.
Ezt a kritikát felé részben az utolsó meccs miatt irtam. Nagyon megmaradt bennem,hogy az utolsó 10percben elkéri a védőktől a labdát,és húzza,húzza,még mindig húzza,egészen,amig fel nem ért az ellenfél tizenhatosáig... Én meg majdnem szétrágtam a távirányitót annyira idegesitett a dolog. Tény,hogy messze nem olyan önző,mint tavaly, én arra gondoltam,hogy az akcióink 80%-a rajta keresztül megy,ami vagy gólpassz,vagy gól formájában nyilvánul meg a részéről. Ezt kicsit soknak érzem. Fel lehet hozni a túloldalról mondjuk Ronaldót,aki szintén hasonló stattal rendelkezhet, de azért ott a kp dolgozik ám rendesen,ők hozzák ki a labdát az ellenfél kapuja elé,és akkor játsszák meg Ronaldot az esetek többségében.Chino írta:
Én ezt ebben a szezonban már egy kicsit másképp látom. Főleg Neymar miatt. Sokkal többet vállal és Iniestaval és Albaval nagyon jól megértik egymást, így Messi nélkül is sok helyzetet alakítanak ki, főleg, hogy a brazil sokat mozog és "kéri" a labdákat.
Persze így is sok akció Messin megy keresztül, de úgy érzem mostanában önzetlenebb és nem ő akar mindent befejezni, kevésbé épül rá a (támadó)játékunk, mint tavaly vagy az utóbbi években. Ezt nem a gólpasszai száma miatt mondom, hanem az összkép alapján ez a benyomásom.
Erre meg nem akartam reagálni,de muszáj volt. Pont az ilyen hozzászólások miatt nem akartam leirni a véleményemet az egészről. Rakjuk fel a szemellenzőt,Messi van a Fifa boritóján,szóval még mindig jó. Nem jó a védelmünk,miért vonult vissza Puyolkadarzsolt85 írta:Messit akkor sem adnam el ha mankos bottal kene ki menjen a palyara amit o le tett az asztalra es megmyert a Barcanak azt soha senki nem fogja felul mulni itt johet Ronaldo es barki egyszeruen a nyomaba sem ernek ...MESSI the BEST.....
hajnesz írta:Nem baj,ha nem rúg 60 gólt szezononként, csak akkor adjon levegőt a többi csatárunknak! Minden akció rajta keresztül megy, s lám... Csodák csodájára ha neki nem megy,nem megy a csapatnak sem. Semmi bajom nem lenne vele,ha néha kihúzódna a szélére, és hagyná érvényesülni jobban a Neymar-Suarez duót. Néha túl görcsös olyan tekintetben,hogy mindent neki kell csinálnia,közben meg pont ezzel veszi el a helyet a többi klasszistól.
Hát igen, magasan van az a léc...bence-barca írta:Az a durva, h ha Messi nem rúg 60 gólokat egy szezonban mostantól, hanem ""csak"" 40t, akkor rossz formában lesz. Európai csatárok majdnem egészének meg a 30gólos szezon is álomszerű kb.
Az a durva, h ha Messi nem rúg 60 gólokat egy szezonban mostantól, hanem ""csak"" 40t, akkor rossz formában lesz. Európai csatárok majdnem egészének meg a 30gólos szezon is álomszerű kb.
Nem nézek meg minden Barca meccset, de nekem is feltűnt, h többször már az első védőbe belevezeti/vagy az első védő már megállítja őt.nagyiibarca írta:palesz77 írta:Lionel Messi ● Amazing Skills Show ● 2014-2015
csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb csel jön be neki, mint korábban?![]()
De ez nem magyarázza azt, amit MNS is írt, hogy valami nem klappol vele, és ezért nem ülnek már annyira a cselei..ZBarca írta:Szerintem meg csak megváltozott a játéka. Ma már több asszisztot oszt, mint régebben, de sajnos kevesebb gólt is lő.MessiNeymarSuarez írta:Kérdés, hogy ennek az oka fejben van, vagy fizikailag nem bírja.
Én arra tippelnék, hogy mentálisan van valami vele, elment a kedve stb, mert még csak 27 éves, a legjobb korba lép be.Remélem magára talál.
Ennek ellenére szerintem még egy jó ideig benne lesz a top 3-ban.