Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Majd átléped, remélhetőleg.Alcantara írta:Én még alatta vagyok kicsivel!Normandia írta: Néked is Üdv nagy fehér törzsfőnökSzóval azért nem gondoltam, hogy ilyen kevesen vagyunk az 50-es korosztályból. A mai srácok nem is értik milyen lehet 80 ezred magaddal a Hajrá Magyarokat skandálni telitorokból, vagy a ria-ria Hungária, mert bizony azokban az időkben meg lehetett tölteni a Népstadiont.
A stadionnak valóban csodálatos volt az atmoszférája telt házzal. én a kettős rangadókat jártam előszeretettel, sok-sok Fradi győzelemmel.
Ma be nem tenném a lábamat az Üllői útra, sír a labda a lábukon.
Én még alatta vagyok kicsivel!Normandia írta: Néked is Üdv nagy fehér törzsfőnökSzóval azért nem gondoltam, hogy ilyen kevesen vagyunk az 50-es korosztályból. A mai srácok nem is értik milyen lehet 80 ezred magaddal a Hajrá Magyarokat skandálni telitorokból, vagy a ria-ria Hungária, mert bizony azokban az időkben meg lehetett tölteni a Népstadiont.
Néked is Üdv nagy fehér törzsfőnökAlcantara írta:Igazad van, a fene nem fog rájuk emlékezni, nem is kell ehhez 5 év.Normandia írta:Még hogy nem voltak nagynevű játékosok. Szeretném, ha most lennének annyira "ismeretlenek" a mai válogatott játékosaink, de leginkább azt szeretném, ha egy picit tudásban megközelítenék azokat.
Maga a keret sem volt már semmi, a teljesség igénye nélkül:
Disztl Péter, Andrusch, Sallai, Róth, Varga, Kardos, Garaba, Kiprich, Nagy A, Dajka, Détári, Eszterházy, Csuhai, Disztl László, Nagy J, Burcsa, Bognár, Kovács K, talán a Hajszán még és a Nyilasi, aki már a VB-n nem lehetett ott a Mezei makacssága végett.
Auxerre, AEK Athén, Eintracht Frankfurt, Austria Wien, Standard Liége, Royal Antwerpen, Feyenoord, FC Bruges, AS Nancy, Charleroi és még ki tudja hol játszottak ezek az ismeretlen futbalisták.
Nos, még ma is fejből fújom a keret nagy részét 29 év után. Mond meg őszintén a maikat 5 év múlva fel fogod tudni sorolni? Talán a Gera meg a Dzsuzsi akire majd emlékszünk.![]()
Egyébként nem gondoltam volna, hogy van itt a fórumon olyan, akinek ez a névsor jelent valamit (Üdv. néked öreg harcos).
Az én szívemet még mindig megdobogtatja ez a válogatott. A 3:0-ás brazil meccset volt szerencsém látni élőben.
A nem voltak nagy nevek kifejezést az akkori időkre értettem, ilyen játékosok a mai válogatottban már nem léteznek, talán Balázs, aki megközelíti őket.
Igazad van, a fene nem fog rájuk emlékezni, nem is kell ehhez 5 év.Normandia írta:Még hogy nem voltak nagynevű játékosok. Szeretném, ha most lennének annyira "ismeretlenek" a mai válogatott játékosaink, de leginkább azt szeretném, ha egy picit tudásban megközelítenék azokat.
Maga a keret sem volt már semmi, a teljesség igénye nélkül:
Disztl Péter, Andrusch, Sallai, Róth, Varga, Kardos, Garaba, Kiprich, Nagy A, Dajka, Détári, Eszterházy, Csuhai, Disztl László, Nagy J, Burcsa, Bognár, Kovács K, talán a Hajszán még és a Nyilasi, aki már a VB-n nem lehetett ott a Mezei makacssága végett.
Auxerre, AEK Athén, Eintracht Frankfurt, Austria Wien, Standard Liége, Royal Antwerpen, Feyenoord, FC Bruges, AS Nancy, Charleroi és még ki tudja hol játszottak ezek az ismeretlen futbalisták.
Nos, még ma is fejből fújom a keret nagy részét 29 év után. Mond meg őszintén a maikat 5 év múlva fel fogod tudni sorolni? Talán a Gera meg a Dzsuzsi akire majd emlékszünk.
Ezt így nem tudom neked megmondani, mert 82-ben még nem éltem.Alcantara írta: Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Én sem szeretem Mezeyt és a köré épített dolgokat.
A területvédekezést viszont a Mezey féle válogatottnál alkalmazták először, a 82-es VB-t követően Mészöly első leköszönése után. Az a csapat, akik az Irapuatói pokolig rendkívül sikeresek voltak. Többek között ennek volt köszönhető, hogy rendkívül eredményes volt az a válogatott, nem túl nagy nevű játékosokból állt, de iszonyú hatékony volt, Hollandiát például Rotterdamban leiskolázta.
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy a Fradinál a Varga Zoli hozta be sok év után, de nem volt új keletű a magyar fociban.
Még hogy nem voltak nagynevű játékosok. Szeretném, ha most lennének annyira "ismeretlenek" a mai válogatott játékosaink, de leginkább azt szeretném, ha egy picit tudásban megközelítenék azokat.Alcantara írta:Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Én sem szeretem Mezeyt és a köré épített dolgokat.Bob_Marley írta:Varga Zolival egyetértek, abban az időben rengeteget jártunk a felnőtt csapat edzéseire serdülőként, olyan dolgokat mutatott, ami abban az időben felfoghatatlannak tűntek. Kb ő hozta be a területvédekezést, addig a jól megszokott követem az embert séma volt, ami már akkor elavultnak számított. Teleknek nem is igazán jött be a dolog.....
A területvédekezést viszont a Mezey féle válogatottnál alkalmazták először, a 82-es VB-t követően Mészöly első leköszönése után. Az a csapat, akik az Irapuatói pokolig rendkívül sikeresek voltak. Többek között ennek volt köszönhető, hogy rendkívül eredményes volt az a válogatott, nem túl nagy nevű játékosokból állt, de iszonyú hatékony volt, Hollandiát például Rotterdamban leiskolázta.
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy a Fradinál a Varga Zoli hozta be sok év után, de nem volt új keletű a magyar fociban.
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Én sem szeretem Mezeyt és a köré épített dolgokat.Bob_Marley írta:Varga Zolival egyetértek, abban az időben rengeteget jártunk a felnőtt csapat edzéseire serdülőként, olyan dolgokat mutatott, ami abban az időben felfoghatatlannak tűntek. Kb ő hozta be a területvédekezést, addig a jól megszokott követem az embert séma volt, ami már akkor elavultnak számított. Teleknek nem is igazán jött be a dolog.....
Az igazság az, hogy Nyíl nem akart válogatott edző és majd korábban mégegyszer Fradiedző lenni. Elmondta akkor burkoltan, hogy miért nem. Gondolom sokan emlékeznek arra a nyilatkozatára, amikor azt mondta " zárjuk be az ország kapuit és rendezzünk magunknak bajnokságot és jól elleszünk egymással". Nos, annak ellenére, hogy egyébként írásoddal egyetértek, Ő nem tett mást, csak beállt a sorba. Kevés vállalás, aránylag jó pénzért. Valszeg belefáradt a harcba és megalkudott. Én kimondottan sajnálom, hogy nem vállalt többet a válogatottnál és a Fradinál sem.Bob_Marley írta:Nyilasi kérdésben hozzátenném, hogy valahol ez is egy szegénységi bizonyítvány, hogy ha nem is edzőnek de legalább egy futballarcnak el kellett volna adni. Egy jó kiállású, humoros emberke, aki azért letette a névjegyét az európai futballban. Helyette egy báb a mai magyar futballban, akit partvonalon kívülre nem lehet rakni, mert olyan népszerű viszont ő meg látja, hogy gyakorlatilag ezzel tartja fent magát, hogy ő a mindenki kedvenc bólints Tibije. Plusz nem akar szerintem konfrontálódni a "belügyesekkel", ezért nem fog ő szerepet vállalni. Szépen elhúzódik a dologtól hamar tönkre lehetne őt tenni. Ma tényleg összeesküvés elmélet napom van, de ha kinyitná a száját fogadok kiderülne hogy ilyen-olyan besúgó volt, vagy ekkor és ekkor bundázott vagy miért ment az Austriához. Akiket felsoroltam neveket nem világmegváltók voltak, csak valamit mást szerettek volna voltak elképzeléseik, jók rosszak egyaránt. Sorolhatnám a neveket, akik eltűntek a fociból, Vargától, Bölönitől, Lászlón Csabán keresztül, de megmaradtak a régi jól bevált bútorok. Róth Antal, Gellei, Csank és társai. Nem őket akarom bántani, nekik ez így jó. Veszekedni nem érdemes a Mezey féle "rendszerrel".
Varga Zolival egyetértek, abban az időben rengeteget jártunk a felnőtt csapat edzéseire serdülőként, olyan dolgokat mutatott, ami abban az időben felfoghatatlannak tűntek. Kb ő hozta be a területvédekezést, addig a jól megszokott követem az embert séma volt, ami már akkor elavultnak számított. Teleknek nem is igazán jött be a dolog.....
Nem is akarok erről többet írni, mert felbosszantom magam, itt egy normális rendszerrel 8-10 éven belül lehetne kialakítani egy jól működő dolgot. Csak erre türelmi idő sincs, meg kellő akarat. Pedig állítom, hogy a magyar játékosok nem rosszabbak, mint bármelyik más ország játékosai. A labdaügyesség, játékintelligencia megvan, a nép kultúrájához hozzátartozik. Csak ma már ez keveset ér, ha valaki nem tudja adott szituban mit kell csinálni, nem TANULJA meg a futballt. Ma már az intuícióból nem lehet megélni.
Egyetértek veled mindhárom edző vonatkozásában.hank1ee írta:Sousával nem tudok vitatkozni, de Moniz és Koeman? Ne haragudj, de milyen viszonylatban?Moniz egy emberileg teljesen alkalmatlan személy erre a pozícióra, én kérek elnézést, hogy Dárdaival együtt van emlegetve. Koeman pedig egy hátrányos helyzetű valaki, aki világ életében képtelen volt kilépni a saját testvére árnyékából, mert körülbelül nem is akart, hiszen a nevéből kellemesen meg tudott élni... Úgyhogy utóbbi 2 vonatkozásában nagyon nem értek egyet.
Értem. Állítólag Lothart is kinyírták, viszont ő azután sem bizonyított sehol edzőként, így ez nem őt igazolja, bár nem biztos, hogy nem furkálták már az elejétől fogva elég keménye.Bob_Marley írta:Koeman alatt volt egy stabil válogatott, csak jött az okoskodás, hogy nekünk magyar edző kell, meg jaj ez ilyen jaj ez olyan. Rengeteget számít ám a közvélemény, s ez a nagy baj. Monizt ugyanúgy nem hagyták dolgozni a Fradinál, nem akarok összeesküvés elméletekbe belemenni, de az MLSZ-nek sem volt szimpatikus alak.
Magyar edzők közül egyedül Benczésre mondom azt, hogy egy karakán, nagyon felkészült ambiciózus személy. Nem hiába szépen teszik is partvonalon kívülre. Puskás Akadémiánál elvan és attól félek belefog ő is szépen süllyedni a posványba....
Sousával nem tudok vitatkozni, de Moniz és Koeman? Ne haragudj, de milyen viszonylatban?Bob_Marley írta:Nyilasi soha nem lesz válogatott edző, de még a Fradihoz se fog soha visszatérni. Benne van régóta a fociban, neki ez teljesen jó, hogy elbohóckodik itt-ott, megkapja a pénzét nyugodt körülötte minden, s a renoméja is megmarad.
Dárdai meg alapból egy egyenes ember, megígérte hogy visszamegy, akkor visszamegy. Ez a helyes döntés részéről, illetve a korrekt.
Külföldi edzővel egy baj van mindig, hogy jön egyből a mi okosabbak vagyunk és ne egy külföldi mondja meg a dolgokat....Ahelyett, hogy hagynánk dolgozni és tanulnánk, jönnek az okosságok. Sousa, Moniz, Koeman mind remek szakemberek voltak, s elüldöztük őket.....
Egy haverom barátnőjének az anyja az MLSZ-ben dolgozik, ő úgy tudja, hogy még A terv sincs Dárdai nemleges válasza esetére. Ergo ha Dárdai megy, megint futtában fognak találni valakit.hank1ee írta:
Csaba!MQuC írta:Most úgy tűnik, Juhász játszik este. Elmondaná valaki, hogy egy barátságos meccsen mi okból kell egy bordatörött játékost játszatni injekcióval?